Πανθρακικός, η ώρα της επιστροφής…

Πανθρακικός, η ώρα της επιστροφής…

Μόνο τυχαία δεν είναι η φετινή πορεία του Πανθρακικού και το Onsports παρουσιάζει τον σχετικό… δεκάλογο της επιτυχίας.

Έλειψε δύο χρονιές από τη Super League, αλλά φαίνεται ότι φέτος είναι η χρονιά του και τη σεζόν 2012-13 θα ανήκει και πάλι στους «μεγάλους» του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ο Πανθρακικός είναι από τις ομάδες που επιβεβαιώνουν – τουλάχιστον μέχρι την 25η αγωνιστική – τον χαρακτηρισμό ενός από τα φαβορί για τον προβιβασμό και παρότι νιώθει την «καυτή» ανάσα του Πιερικού, δείχνει ικανός να μην μπλέξει στη διαδικασία των μπαράζ.

Μετά την περσινή 8η θέση, οι Ακρίτες πήραν το… μάθημά τους και «χτίστηκαν» από την αρχή. Όλα ρόδινα, βέβαια, δεν είναι, καθώς υπάρχουν και εκεί οικονομικές εκκρεμότητες, όμως η ομάδα της Κομοτηνής έχει τις προϋποθέσεις για τον προβιβασμό. Το Onsports, λοιπόν, παρουσιάζει 10 λόγους για την πρωταγωνιστική πορεία της φέτος.

1. Ο Σάββας Παντελίδης ανέλαβε την τεχνική ηγεσία 7 αγωνιστικές πριν το φινάλε της περσινής σεζόν, διάστημα αρκετά μεγάλο για να προχωρήσει σε «ξεκαθάρισμα» του ρόστερ.

2. Στην καλοκαιρινή περίοδο μεταγραφών αποκτήθηκαν ποδοσφαιριστές που γνώριζε πολύ καλά ο Σάββας Παντελίδης, ενώ όλοι οι ξένοι έχουν γνώση της ελληνικής πραγματικότητας.

3. Ήταν από τις ομάδες που δεν αναρωτιόταν το καλοκαίρι αν θα αγωνίζεται στη Super League ή τη Football League. Έτσι, οι «πράσινοι» συγκεντρώθηκαν αποκλειστικά στο «χτίσιμο» μιας ομάδας με σκοπό τον άμεσο προβιβασμό.

4. Μετέτρεψε την έδρα του σε μία από τις ισχυρότερες της Ευρώπης, καθώς σε 12 παιχνίδια δεν έχει απώλεια ούτε ενός βαθμού!

5. Οι ακραίοι του χαφ βοηθούν πολύ στην επιθετική λειτουργία. Οι Μπαϊκαρά και Μίνγκας έχουν μαζί 10 ασίστ και 9 γκολ!

6. Με τη συμπλήρωση 24 αγωνιστικών (δεν υπολογίζεται ο αγώνας με τον Διαγόρα), έχει φροντίσει να συγκεντρώσει 48 πόντους, έναν παραπάνω σε σχέση με τη συγκομιδή που είχε σε ολόκληρο το περσινό πρωτάθλημα.

7. Παρέμεινε συγκεντρωμένος στον στόχο του παρότι υπήρξαν κατά τη διάρκεια της φετινής σεζόν γκρίνιες για τα οφειλόμενα. Το δέλεαρ της απευθείας ανόδου έβαλε στην άκρη τα όποια προβλήματα.

8. Ποδοσφαιριστές έμπειροι όπως οι Σουλτανίδης, Κοντογουλίδης, Χλωρός, Λιαπάκης που έχουν κάνει και στο παρελθόν πρωταγωνιστική πορεία βοήθησαν τους υπόλοιπους να αντέξουν στην πίεση του πρωταθλητισμού.

9. Εξαιρετική η αμυντική λειτουργία. Μόλις 12 τέρματα το παθητικό και μόλις δύο οι φορές που αντίπαλος βρήκε δίχτυα στην Κομοτηνή.

10. Διαχειρίστηκε πολύ καλά τη βαριά (3-0) ήττα από την Καλλιθέα σε ένα κομβικό σημείο του πρωταθλήματος και επέστρεψε για να «χτίσει» νέο αήττητο σερί.



Oπαδός της Φενέρ διαλύει το σαλόνι του μετά τον αποκλεισμό από τον Ολυμπιακό
Oπαδός της Φενέρ διαλύει το σαλόνι του μετά τον αποκλεισμό από τον Ολυμπιακό
Έφτιαξε τζατζίκι η κυρία Μαξίμοβιτς!
Έφτιαξε τζατζίκι η κυρία Μαξίμοβιτς!
Μαρία Αριστοτέλους: Βγαίνει νικήτρια στην τεράστια μάχη της
Μαρία Αριστοτέλους: Βγαίνει νικήτρια στην τεράστια μάχη της
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved