Δαλούκας: «Είχαμε βαλτώσει με τον Αλεξίου»

Δαλούκας: «Είχαμε βαλτώσει με τον Αλεξίου»

Στις βολές του τέως τεχνικού της Νίκης Βόλου, Αλέξης Αλεξίου, και για τα όσα τον κατηγόρησε απάντησε ο Γιώργος Δαλούκας, που επισήμανε ότι με τον κ. Αλεξίου η ομάδα είχε βαλτώσει.

Το νέο αφεντικό της ΠΑΕ με δηλώσεις του κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του νέου τεχνικού των «κυανόλευκων», Απόστολου Χαραλαμπίδη, ξεκαθάρισε ότι η αλλαγή προπονητή έγινε για να βγει ο σύλλογος από τον βάλτο. Επίσης, δήλωσε ότι η Νίκη πρέπει να γίνει μια εταιρεία λαϊκής βάσης, ενώ σχολίασε και την κρητική που δέχεται.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του, όπως καταγράφονται από την ιστοσελίδα mycitynet:

Για τις δηλώσεις του κ. Αλεξίου: «Δεν έχω να κάνω κάποιο σχόλιο γιʼ αυτά που δήλωσε ο πρώην προπονητής. Αν έχουν πληρωθεί οι προπονητές μπορείτε να το γνωρίζετε, αν πήραν προκαταβολές οι μεταγραφές μπορείτε επίσης να το γνωρίζετε, διότι δεν έρχεται κάποιος παίκτης, χωρίς να πάρει προκαταβολή. Το αν πληρώθηκε ο κ. Αλεξίου από μένα επίσης μπορείτε να το γνωρίζετε. Μέχρι και ο υπάλληλος της τράπεζας πιστοποίησε ότι πήρε τα χρήματα. Δεν πρόκειται να πέσω σε κανένα επίπεδο ξεκατινιάσματος. Εγώ είναι εδώ, γιατί με ενδιαφέρει το καλό της Νίκης και τίποτε άλλο. Τόσο απλά».

Το λόγο της αποχώρησης του Αλ. Αλεξίου: «Χωρίς να θέλω να υποτιμήσω καμία ομάδα ούτε την ιστορία της, δεν ανέχομαι ως ο άνθρωπος που έχει αναλάβει πλέον τις τύχες της ομάδας να φέρνει η Νίκη 0-0 με τη Λευκάδα και με τη Δόξα Κρανούλας και να ʽμαστε ευχαριστημένοι. Επειδή αυτό δε μου άρεσε, έπρεπε νʼ αλλάξει η ομάδα προπονητή. Αισθανόμουν ότι είχαμε βαλτώσει, γιʼ αυτό φέραμε τον κ. Χαραλαμπίδη να μας βγάλει από τον βάλτο».

Το αν υπάρχουν χρηματοδότες της ομάδας, που δε θέλουν να εμφανιστούν στο προσκήνιο: «Υπάρχουν ένας-δύο άνθρωποι που βοηθάνε, σίγουρα υπήρξαν δύο-τρεις άνθρωποι που υποσχέθηκαν ότι θα βοηθήσουν. Τους περιμένω κι αυτούς να έρθουν δίπλα μας. Έχω ξαναπεί ότι η νέα Νίκη μπορεί να λειτουργήσει με τα νέα οικονομικά δεδομένα ως μια εταιρεία λαϊκής βάσης. Βλέπω το παράδειγμα του Άρη και το χαίρομαι. Αυτό το πράγμα έχω κατά νου να κάνω. Σίγουρα η φετινή χρονιά είναι δύσκολη, γιʼ αυτό θα πάμε με πολύ σοβαρά βήματα και σε ένα στενό οικονομικό πλαίσιο. Έχετε την εντύπωση ότι δεν ήθελα να φέρω παίκτες Αʼ Εθνικής;

Όμως στόχος για μένα είναι οι παίκτες, ο προπονητής, ο γυμναστής και οι υπόλοιποι να είναι πληρωμένοι μέχρι τελευταίο ευρώ, όταν θα τελειώσει το πρωτάθλημα συν τις υπόλοιπες υποθέσεις, που έχει η Νίκη ανοικτές. Γιʼ αυτό το λόγο λοιπόν γνωρίζετε ότι για οποιονδήποτε θέλει να βοηθήσει και να μπει στη νέα διοίκηση η πόρτα είναι ανοιχτή, όμως μέσα σε πλαίσιο διαφάνειας και κυρίως υπευθυνότητας».

Τον οικονομικό προγραμματισμό με δεδομένο ότι τα τελευταία χρόνια η Νίκη ήταν συνεπής στις υποχρεώσεις της μέχρι τον Φεβρουάριο: «Η άποψή μου είναι ότι αυτό γινόταν τα τελευταία χρόνια, γιατί η ομάδα έβγαινε εκτός στόχων, όχι γιατί δεν υπήρχαν τα χρήματα. Να μου πει ο οποιοσδήποτε πότε μοιράστηκαν προσωπικά χρήματα σε ποδοσφαιριστές. Και σας κοιτάω όλους στα μάτια. Ας σταματήσει λοιπόν αυτό το παραμύθι. Την ιστορία που γινόταν μέχρι τώρα την ξέρετε όλοι. Απλά δε θέλω να είμαι μέρος αυτής της ιστορίας».

Το νέο Δ.Σ: «Θέλω να κάνω πράξη την υπόσχεση προς τους οργανωμένους να μπει για πρώτη φορά ένα μέλος τους στη διοίκηση, το οποίο όμως θα βγει από όλους τους συνδέσμους. Να είναι αποδεκτό απʼ όλους, προκειμένου να μπει στο Δ.Σ. Κι αυτό γιατί θέλω να ενημερώνει και τους υπόλοιπους για όσα γίνονται εκεί».

Την οικονομική επιτροπή εξυγίανσης που σύστησε: «Για μένα αυτή η επιτροπή είναι εξίσου σημαντική με τη διοίκηση. Θα έχει καθήκοντα να οδηγεί τη διοίκηση σε σωστούς δρόμους, αλλά και να μας βρει οικονομικούς πόρους, είτε μέσω διαφημίσεων είτε μέσω επιχορηγήσεων από διάφορους τοπικούς και μη φορείς και οργανισμούς, προκειμένου να βγει η Νίκη από το οικονομικό αδιέξοδο. Επίσης θα ασχοληθεί και με τις μαύρες τρύπες του παρελθόντος. Και να θυμάστε καλά ότι τίποτε δεν έχει τελειώσει με τις μαύρες τρύπες του παρελθόντος. Όλα είναι ανοιχτά και δεν έχει σταματήσει τίποτα να διερευνάται».

Τις αρχικές εξαγγελίες που είχε κάνει και ειδικά για τη Λέσχη Φίλων Νίκης: «Αυτό που είπα για τη Λέσχη Φίλων Νίκης ισχύει και είναι υπό το πρίσμα αυτού που είπα πριν, ότι η Νίκη πρέπει να γίνει μια εταιρεία λαϊκής βάσης. Αν προχωρήσουμε λίγο τη Λέσχη Φίλων Νίκης θα φτάσουμε εκεί. Όσον αφορά την μπουτίκ και τα υπόλοιπα πράγματα, επειδή πολύς κόσμος λέει ότι είπε αυτό και δεν πρόλαβε να γίνει. Εφτά μέρες έχω που ανέλαβα ουσιαστικά τις τύχες αυτής της ομάδας. Αν έχει κάποιος την εντύπωση ότι έχω κάνει λίγα, ας έρθει στη θέση τη δικιά μου να δούμε αν θα κάνει περισσότερα. Και μου αρέσει που κουνάτε συγκαταβατικά το κεφάλι, γιατί συμφωνείτε.

Στην κριτική είμαστε όλοι καλοί. Αλλά εδώ στη Νίκη βλέπω μετά λύπης μου ότι η αντιπολίτευση τείνει να γίνει περισσότερη από την κυβέρνηση. Και θα ήθελα να σταματήσει αυτή η καραμέλα για το μπλε ραδιόφωνο. Εγώ τη μεγαλύτερη αντιπολίτευση τη δέχομαι από το μπλε ραδιόφωνο (σ.σ.: Blue Star Fm). Δε με πειράζει όμως. Δεν πρόκειται νʼ αλλάξω κάτι στη γραμμή που χάραξα. Το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να εμφανιστώ σε άλλα μέσα. Δε θα τιμωρήσω κανέναν. Εγώ θα απαξιώσω κάποια μέσα με το να μην εμφανίζομαι σʼ αυτά. Δεν έχω ανάγκη τις εφημερίδες ούτε το ραδιόφωνο. Έχω ανάγκη τη στήριξη του κόσμου της Νίκης, την οποία την έχω στο πλαίσιο μιας καθαρότητας και μιας εξυγίανσης αυτής της ομάδας. Και το ʽχω πει ότι η εξυγίανση σʼ αυτή τη φάση που είμαστε -κι ας είναι ο κόουτς παρών- έχει περισσότερη για μένα σημασία από την άνοδο στη Βʼ Εθνική. Δεν είπα ότι δε θα δεχθώ την κριτική.

Αλλά έχετε την εντύπωση ότι η κριτική την οποία δέχομαι, ενώ έχω αναλάβει επτά μέρες, έπρεπε να ήταν αυτή; Πού πρέπει να φτάσουμε; Να βγάζω τις αποδείξεις που πλήρωσα τους παίκτες και τον προπονητή; Τι λέτε κύριοι; Από ποιον τα ζητούσατε αυτά τόσο καιρό, που ήταν όλοι οι παίκτες έξι και εφτά χρόνια απλήρωτοι; Από ποιον τα ζητούσατε αυτά τόσα χρόνια που έπαιρνε η ομάδα επιχορηγήσεις και ήρθατε φέτος στον Δαλούκα που μπόρεσε και πλήρωσε και τους παίκτες και τους προπονητές με μηδέν επιχορήγηση;».

Για το τι θα ήθελε νʼ αλλάξει στον κόσμο της Νίκης: «Ένα βασικό μειονέκτημα που ορίζει τα θεμέλια αυτής της ομάδας είναι οι πεζοδρομιακές και καφενειακές συζητήσεις. Αντί να εκλείψουν, στη Νέα Ιωνία είναι ο κανόνας. Εγώ σʼ αυτή τη λογική δεν πρόκειται να μπω και τις αποφάσεις θα τις παίρνω, όπως τις παίρνω μέχρι τώρα, δηλαδή με καθαρό μυαλό. Είμαι παρά το νεαρό της ηλικίας μου πολλά χρόνια στο ποδόσφαιρο και κάποια πράγματα μπορώ να τα βλέπω και εγώ με διαφορετικό μάτι. Απλά το να δεχθώ μέσα σε επτά μέρες τόση λάσπη και τόσο πόλεμο και μεθοδευμένα - αυτό είναι που με πειράζει περισσότερο - σίγουρα δεν είναι ό,τι καλύτερο. Όμως πέρασα και χειρότερα, οπότε δόξα τω Θεω».

Το νικιώτικο ραδιόφωνο Blue Star Fm: «Αν νομίζετε ότι εξυπηρετεί τα συμφέροντα της Νίκης κι όχι αυτό το μικρό αντιπολιτευτικό κύμα που υπάρχει αυτόν τον καιρό, γνωρίζετε την απάντηση. Σε άλλες εποχές κάποιες εκπομπές δε θα τολμούσαν καν να υπάρξουν. Δεν μπορώ να καταλάβω πώς αποφάσισαν κάποιοι να βγαίνουν συγκεκριμένα πράγματα σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα πάνω που πάμε να κάνουμε κάτι. Προσπαθώ να σταματήσω το κακό το οποίο γίνεται στη Νίκη κι όχι στον Δαλούκα.

Δε νομίζω ότι εξυπηρετώ κάποιο προσωπικό συμφέρον με τόσα χρέη που έχει η Νίκη. Στη συμπόρευση μαζί με τον Δαλούκα και τη Νίκη δεν πρέπει να υπάρχει ούτε μισή εκπομπή, που να είναι κατά του Δαλούκα. Δε γίνεται το ποτάμι να πηγαίνει δεξιά και εσείς να θέλετε να το πάτε αριστερά. Βγάλατε τον κ. Αλεξίου, επειδή το απαίτησε κι όχι γιατί το θέλατε. Το έργο μου στη Νίκη θα συνεχίσω να το κάνω. Θα έπρεπε να υπάρχει ένα μεγαλύτερο επίπεδο φιλτραρίσματος τι λέγεται στο ραδιόφωνο και επαναλαμβάνω ότι σε επίπεδο ξεκατινιάσματος εγώ δεν πρόκειται να πέσω. Όποιος το θέλει αυτό, ας βγαίνει στις μεσημεριανές εκπομπές. Πάνω από όλα θέλω να οπλίσουμε με δύναμη τον νέο προπονητή».

Παναθηναϊκός: Κανονικά οι εκδικάσεις για Λέτο, Κουτρουμπή
Παναθηναϊκός: Κανονικά οι εκδικάσεις για Λέτο, Κουτρουμπή
Γουστ-Άρη Super League και το… φωνάζει!
Γουστ-Άρη Super League και το… φωνάζει!
Live Chat Ρεάλ Μαδρίτης - Παναθηναϊκός Superfoods
Live Chat Ρεάλ Μαδρίτης - Παναθηναϊκός Superfoods
«Καθαρίζει» η Φενέρμπαχτσε
«Καθαρίζει» η Φενέρμπαχτσε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης