Αλεξίου: «Εύχομαι να μην είναι φούσκα»

Αλεξίου: «Εύχομαι να μην είναι φούσκα»

Βολές κατά του Γιώργου Δαλούκα εξαπέλυσε ο τέως προπονητής της Νίκης Βόλου, Αλέξης Αλεξίου, μιλώντας σε οπαδικό ραδιοφωνικό σταθμό.

Ο Έλληνας τεχνικός με δηλώσεις του στον Blue star FM κατηγόρησε τον Δαλούκα ότι όσο ήταν υπάλληλος, ήταν άλλος άνθρωπος τονίζοντας ότι άλλαξε χαρακτήρα από τη στιγμή που έγινε το αφεντικό της ΠΑΕ: «Με το που έγινε ιδιοκτήτης, άλλαξε τον χαρακτήρα του. Όσο ήταν υπάλληλος, ήταν άλλος άνθρωπος. Εύχομαι να μην είναι φούσκα. Όλα εξαρτώνται από τον ιδιοκτήτη». Επίσης, αμφισβήτησε ότι ο Δαλούκας μοίρασε 25.000 ευρώ στους παίκτες παραμονές του παιχνιδιού με τη Δόξα Κρανούλας και χαρακτήρισε τη Νίκη Βόλου ένα «μεγάλο καράβι» εκφράζοντας τις αμφιβολίες του για το αν μπορεί ο κ. Δαλούκας να αντεπεξέλθει: «Τα ψέματα τελείωσαν. Πρέπει να βγει και να πει την αλήθεια στον κόσμο. Με τα ψέματα δε θα οδηγήσει το καράβι».

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Αλέξη Αλεξίου, όπως καταγράφονται από την ιστοσελίδα mycitynet:

«Δίνω αυτή τη συνέντευξη, αλλά δε θέλω να κάνω κακό στην ομάδα. Ξέρετε την αγάπη που έχω στη Νίκη και τον κόσμο. Ας ξεκινήσουμε από το καλοκαίρι. Μετά την εντολή του κ. Βαλαχή σε εμένα και τον κ. Δαλούκα να φτιάξουμε την ομάδα, αποφασίσαμε από κοινού να πάμε σε ένα χαμηλό μπάτζετ, που είναι το πιο χαμηλό (;) στην κατηγορία. Από την πρώτη στιγμή είπα, χωρίς να φοβηθώ, ότι πάω για πρωτάθλημα με τα νέα παιδιά που έχω, γιατί τα εμπιστεύομαι. Αν ήθελα να είμαι κατοχυρωμένος, θα μπορούσα να πάρω 15 έμπειρους ποδοσφαιριστές και να χρεώσουμε το σύλλογο πολλά λεφτά. Όμως επιλέξαμε μέσα από μία εξυγίανση να πάει η ομάδα για πρωταθλητισμό.

Ο κ. Δαλούκας δούλεψε πολύ μαζί μου και στις επιλογές του καλοκαιριού δεν υπήρχε καμία αποτυχία, ειδικά σε ό,τι αφορά στα νέα παιδιά, τα οποία είναι εξαιρετικά. Η ομάδα είναι αήττητη, είμαστε μέσα στους στόχους. Μέχρι τον Τύρναβο, που είχε πει ο κ. Βαλαχής ότι θ’ αποχωρήσει, ήμασταν καλά όλοι και προσπαθήσαμε να διατηρήσουμε ένα καλό κλίμα. Οικονομικά ήμασταν λίγο ζορισμένοι, αλλά οι ποδοσφαιριστές έπαιρναν χρήματα, όχι πάρα πολλά, αλλά προσπαθούσαμε να κάνουμε μία συντήρηση.

Μετά τον Τύρναβο διαλύθηκαν τα πάντα. Δεν υπήρχε τίποτε. Χριστούγεννα, Πρωτοχρονιά, Φώτα ήμουν μόνος μου εγώ και οι ποδοσφαιριστές. Από τότε άρχισε να χαλάει όλο αυτό το οικοδόμημα που είχαμε στήσει. Άρχισε η μεγάλη ανασφάλεια, γιατί τα παιδιά παίζουν μπάλα, για να ζήσουν. Είχε γίνει μία συνάντηση μεταξύ του κ. Δαλούκα, του κ. Βαλαχή και εμού, ώστε να δώσει ο κ. Βαλαχής τις μετοχές του στον κ. Δαλούκα. Ο κ. Βαλαχής ήθελε να τελειώσει το ζήτημα και είχε πει ότι θα φέρει το 47% στον κ. Δαλούκα. Όμως το θέμα κωλυσιεργούσε, γιατί υπήρχαν κάποια προβλήματα. Μετά τον Τύρναβο οι παίκτες δεν πληρώνονταν». 

Για τη φυγή των Πετρά, Μπουσινάκη και Βλάχου: «Αυτά τα παιδιά ήταν στην ομάδα από πέρσι και είχαν κάνει μία συμφωνία με τον κ. Δαλούκα. Δεν ξέρω τι συμφωνία είχαν κάνει (σ.σ.: χάρισαν πολλά χρήματα από το περσινό τους συμβόλαιο), αλλά βλέποντας να έρχονται στην ομάδα νέοι παίκτες και να παίρνουν κάποια χρήματα, ένιωθαν αδικία και ήταν στεναχωρημένοι. Όταν είσαι στα αποδυτήρια και ο ένας έχει πάρει χρήματα και ο άλλος όχι, καταλαβαίνετε ότι αυτό δεν είναι καλό πράγμα. Υπήρχε μια μουρμούρα στα αποδυτήρια.

Είχαμε πει με τον κ. Δαλούκα να είναι εδώ μέχρι τον Δεκέμβριο και μετά να τους αφήσουμε να φύγουν, όταν έρθουν οι νέες μεταγραφές. Πρώτα δηλαδή να φέρουμε παίκτες και μετά να τους δώσουμε. Τελικά αυτά τα παιδιά έκαναν προσφυγή από μόνα τους μετά την πρώτη αποχή των ποδοσφαιριστών, όταν οι παίκτες πίεζαν τον κ. Δαλούκα να τους δώσει χρήματα κι εκείνος ως τεχνικός διευθυντής δεν μπορούσε να αντεπεξέλθει. Είχα δώσει σε όλους ρεπό κι αυτοί οι τρεις δε γύρισαν - ειδικά ο Βλάχος δεν είχε χρήματα να γυρίσει από τα Γιάννινα- και έκαναν προσφυγή».

Για τα 25.000 ευρώ που μοίρασε στους παίκτες ο κ. Δαλούκας: «Ο κ. Δαλούκας ήρθε στα αποδυτήρια και παρουσιάστηκε ως ο νέος ιδιοκτήτης της ομάδας. Είπε στους ποδοσφαιριστές ότι όποιος δεν κάνει θα φύγει. Δεν ξέρω πού τα ‘δωσε και πώς τα δώσε τα 25.000 ευρώ. Μπορεί να έδωσε και 100.000. Μ’ αυτό που είπε στον κόσμο δημιούργησε μια εικόνα ότι οι ποδοσφαιριστές και οι προπονητές είμαστε πληρωμένοι. Και στον αγώνα με την Κρανούλα, που χάσαμε έξι κλασικές ευκαιρίες, ξαφνικά ο κόσμος στράφηκε στα νέα παιδιά και τους έλεγε “γιατί δεν παίζετε μπάλα”. Αυτό για μένα δεν ήταν σωστό να γίνει».

Για τον Γ. Δαλούκα: «Όσο ήταν εκτελεστικός διευθυντής και υπάλληλος είχε όρεξη και διάθεση. Όταν έγινε ιδιοκτήτης, είδε τα πράγματα εντελώς διαφορετικά, με την έννοια ότι όσο ήταν υπάλληλος τον πλήρωναν, ενώ τώρα είναι ιδιοκτήτης και πρέπει να πληρώνει. Δεν ξέρω αν έχει πάρει την ομάδα και μακάρι να την πάρει, γιατί τη θέλει πάρα πολύ. Σας το λέω εγώ ότι η Νίκη Βόλου θα είναι του χρόνου στη Β’ Εθνική, είτε βγει πρώτη είτε δεύτερη, τρίτη ή τέταρτη.

Το ζήτημα δεν είναι αυτό, αλλά να ξεκαθαρίσει το τοπίο. Εφόσον ο κ. Δαλούκας θέλει να γίνει ιδιοκτήτης, πρέπει να ενεργήσει επαγγελματικά. Τον είχα ρωτήσει αν έχει τη δυνατότητα να οδηγήσει αυτό το καράβι. Δυστυχώς βλέπω ότι με την κίνηση που έκανε με τα 25.000 δεν είναι έτσι, όπως μου τα ‘λεγε. Η Νίκη είναι ένα μεγάλο καράβι και δεν ξέρω αν θ’ αντεπεξέλθει. Αυτό που θέλει ο κόσμος, πρέπει να το δώσει. Επειδή ξέρω πάρα πολλά πράγματα, του λέω ότι πρέπει να προσέχει, γιατί ο κόσμος έχει απαιτήσεις απ’ αυτόν. Πρέπει να μάθει να λειτουργεί.

Τα ψέματα τελείωσαν. Πρέπει να βγει και να πει την αλήθεια στον κόσμο. Με τα ψέματα δε θα οδηγήσει το καράβι. Με το που έγινε ιδιοκτήτης, άλλαξε τον χαρακτήρα του. Όσο ήταν υπάλληλος, ήταν άλλος άνθρωπος. Εύχομαι να μην είναι φούσκα. Όλα εξαρτώνται από τον ιδιοκτήτη. Του το λέω σαν μεγαλύτερος του: να προσπαθήσει να ηρεμήσει και να δει πιο σοβαρά τα πράγματα, γιατί ο χαρακτήρας του από υπάλληλος σε ιδιοκτήτη άλλαξε. Πρέπει να ενώσει όλη τη Νίκη και να μην τη χωρίσει. Ξαφνικά βλέπω ότι η Νίκη διασπάστηκε. Εγώ είμαι αρσενικός και δεν κρύβομαι. Δεν τα βλέπω τα πράγματα καλά. Τώρα που έφυγα, ίσως μπορέσει να τα κάνει καλά. Το τελευταίο διάστημα είχε ξεφύγει λιγάκι».

Για τον κόσμο της Νίκης: «Θέλω να ευχαριστήσω τον υπέροχο κόσμο της Νίκης για την αγάπη του. Να ξέρει ότι αυτή η ομάδα με τα νέα παιδιά έχει μέλλον. Τόσα χρόνια είχε παίκτες για ένα χρόνο και δεν είχε μέλλον. Ήταν μία φούσκα. Όμως αυτή η ομάδα έχει και παρόν και μέλλον. Είναι μια ομάδα έτοιμη, που δε χάνει πουθενά και με μέταλλο. Για πρώτη φορά την Κυριακή σε ένα ματς χρησιμοποιήθηκαν 6 παίκτες κάτω των 21 ετών. Από την αρχή είπα στον κόσμο την αλήθεια. Εγώ δεν … κωλώνω πουθενά. Άλλοι πρέπει να παν να κρυφτούνε».

Για το συμβόλαιό του: «Είχα υπογράψει συμβόλαιο με τον κ. Ιωαννίδη, που είναι ένας εξαιρετικός άνθρωπος. Όταν γίνεται αλλαγή ιδιοκτησιακού καθεστώτος, πρέπει να κάνεις συμβόλαιο με το νέο ιδιοκτήτη. Αυτό δεν έγινε ποτέ, γιατί χωρίσαμε κι έφυγα από την ομάδα».

Για τις μεταγραφές της χειμερινής περιόδου: «Είχαμε πει το καλοκαίρι να ξεκινήσουμε με νέα παιδιά και τον Δεκέμβριο να βάλουμε τις “πινελιές”, αλλά με επιλογές σωστές κι όχι από το πανέρι. Είχαμε πει να ενισχυθεί η ομάδα με τέσσερις καλούς ποδοσφαιριστές τον Δεκέμβριο. Δύο αμυντικά χαφ, που να ξέρουν μπάλα, ένα δεκάρι και ένα εννιάρι».

Τέλος, ο Αλεξίου τόνισε ότι έχει πληρωθεί από τον κ. Ιωαννίδη και τον κ. Βαλαχή και πρόσθεσε: «Πλέον βρίσκομαι στο σπίτι μου να ηρεμήσω, γιατί στο τελευταίο διάστημα είχα πέσει σε ένα τρελάδικο, αλλά η Νίκη ήταν ένα μεγάλο πανεπιστήμιο».

Άμεση ήταν η αντίδραση της ΠΑΕ. Ο υπεύθυνος του Γραφείου Τύπου της Νίκης Βόλου έκανε παρέμβαση στον Blue Star και είπε: «Ο κ. Αλεξίου ήταν απλήρωτος από τον κ. Βαλαχή και πληρώθηκε 4.500 ευρώ από τον κ. Δαλούκα αποκλειστικά τις τελευταίες δύο μέρες. Τώρα, αν είναι φούσκα αυτό που επιχειρεί ο κ. Δαλούκας, να φέρνεις προπονητή και παίκτες από τη Σούπερ Λίγκα, θα φανεί».

* Σε ό,τι έχει να κάνει με τα μεταγραφικά, ο Δεληζήσης, που αγωνιζόταν στην Α.Ε Ποντίων Ηρακλής και ο Τάσος Τριανταφύλλου από την ΑΕΛ Καλλονή αναμένεται να αποτελέσουν τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα του συλλόγου.

Survivor 2: Παίκτρια των μαχητών δέχτηκε πρόταση γάμου μέσω μηνύματος
Survivor 2: Παίκτρια των μαχητών δέχτηκε πρόταση γάμου μέσω μηνύματος
Έμεινε «ζωντανή» η Μπασκόνια
Έμεινε «ζωντανή» η Μπασκόνια
ΕΠΟΣ: Φιλιππίδης και Χαϊκάλης.... τρολάρουν το Power of Love (vid)
ΕΠΟΣ: Φιλιππίδης και Χαϊκάλης.... τρολάρουν το Power of Love (vid)
Ματσάρα στο Άνφιλντ: 5-2 η Λίβερπουλ με σούπερ Σαλάχ, αλλά η Ρώμη περιμένει!
Ματσάρα στο Άνφιλντ: 5-2 η Λίβερπουλ με σούπερ Σαλάχ, αλλά η Ρώμη περιμένει!

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης