Πηλαδάκης: «Δεν ξαναμιλάω με Πάτση»
SHARE

Πηλαδάκης: «Δεν ξαναμιλάω με Πάτση»

Καμία διάθεση να κάτσει ξανά στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τον Ανδρέα Πάτση, προκειμένου να αυτός να μπει στη τη διοίκηση της Λάρισας, δεν έχει ο Κώστας Πηλαδάκης.

Παράλληλα, ο πρόεδρος της θεσσαλικής ΠΑΕ, μιλώντας στον αέρα της «Ραδιοφωνίας Κισσάβου 97,8», αποκάλυψε πως παρά τις προσπάθειες που έκανε να μεταπείσει τον Κρις Κόουλμαν εκείνος ήθελε να αποχωρήσει από τον πάγκο της θεσσαλικής ΠΑΕ, ενώ κάτι αντίστοιχο έγινε και με τους Σεσίνια, Μπόα Μόρτε. Ο Πηλαδάκης δεν παρέλειψε ακόμα να τονίσει πως ο αντικαταστάτης του Ουαλού τεχνικού θα προέρχεται από την ελληνική αγορά διαψεύδοντας πως έχει έρθει σε συμφωνία με τον Βαγγέλη Βλάχο, αλλά και να περιγράψει τη δυσχερή οικονομική κατάσταση της Λάρισας.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Κώστας Πηλαδάκης για όλους και για όλα:

«Είχα επιλέξει για το καλό της ομάδας να μη μιλήσω, σε αντίθεση με ορισμένους που το τελευταίο διάστημα δεν το σεβάστηκαν αυτό.  Από την άλλη όμως, δε θέλω αυτό να εκλαμβάνεται ως αδυναμία και έτσι θεώρησα σωστό να κάνω αυτή την παρέμβαση. Τις προηγούμενες μέρες θέλαμε να κρατήσουμε την ηρεμία. Αν ήμασταν στα ραδιόφωνα όλη μέρα και μιλούσαμε για όλα αυτά τα θέματα και οι παίκτες δεν θα ήταν συγκεντρωμένοι στις αγωνιστικές υποχρεώσεις τους.  Αν οι φίλαθλοι της ΑΕΛ έχουν μάθει μια διοίκηση, ότι οτιδήποτε ανακοινώνεται θα γίνεται διάλογος, δεν είμαι μαϊντανός να βγαίνω κάθε 10 λεπτά. Η σοβαρότητα ζητά άλλη εμφάνιση της διοίκησης», τόνισε αρχικά ο Πηλαδάκης, συμπληρώνοντας:

-Για τις ξαφνικές αποχωρήσεις παικτών: «Όταν κάτι δεν έχει ολοκληρωθεί δε θα βγω να κάνω κοινωνικό διάλογο. Η ομάδα έφυγε στις διακοπές των Χριστουγέννων ως έχει. Τις τελευταίες μέρες προέκυψαν κάποια πράγματα και ο Σεσίνια εξέφρασε την επιθυμία να φύγει από την ομάδα. Ήθελα πρώτα να μιλήσω με τον Κόουλμαν αν ο ίδιος συμφωνούσε να φύγουν κάποιοι παίκτες. Όσον αφορά στον Ταλ, θέλαμε να ξεφορτωθούμε το βαρύ συμβόλαιό του και πιστεύαμε ότι θα μπορούσε να καλυφτεί το κενό του.

Επικοινώνησα προσωπικά με τους παίκτες και οι ίδιοι μου τόνισαν πως θέλουν να φύγουν. Παράλληλα υπήρχε και δυσαρέσκεια από την κερκίδα, αλλά και κάποια αρνητικά σχόλια γι αυτούς... Και ο Κρις το κατάλαβε αυτό και μάλιστα είπε και ο ίδιος ότι θα ήταν καλό να ελληνοποιηθεί η ομάδα. Σε αυτό το σημείο πρέπει να ξεκαθαρίσω ότι σε καμία περίπτωση, πριν τις γιορτές δεν είχαμε αποφασίσει να φύγουν οι παίκτες. Όχι μόνο αυτό, αλλά δείξαμε συνέπεια στις πληρωμές. Με το που γυρίσανε στις προπονήσεις έγινε αυτό που έγινε. Αλλά όπως είδατε,  χθες δεν κέρδισε ούτε ο Σεσίνια ούτε ο Μπόα Μόρτε. Και όπως προείπα δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμη οι μεταγραφές».

-Για τις χορηγίες προς την ΑΕΛ: «Στο σύνολο του προϋπολογισμού μας οι χορηγίες είναι 40.000 ευρώ συν ακόμη 55.000 που συμψηφίζουν κάποιες παροχές. Όλους αυτούς τους ευχαριστώ από την καρδιά μου. Δείχνουν και το μέγεθος της στήριξης που είναι σταγόνα στον ωκεανό στο σύνολο του προϋπολογισμού. Δεν παύω όμως να είμαι υπόχρεος και στον κόσμο. Όταν μας χρωστάνε από το δημόσιο και από τον ΟΠΑΠ που δεν έχει δώσει μέχρι στιγμής λεφτά βάζοντας τις καθαρές ομάδες μαζί με τις άλλες, υπάρχει πρόβλημα.  Εμείς που ήμασταν «καθαροί» πληρώσαμε την υπόθεση με τα στημένα.  Αν ο Μπόα Μόρτε ήταν απλήρωτος και έφευγε ποιος θα έφταιγε; Ζητήσαμε βοήθεια και από τις τοπικές αρχές, αλλά προς το παρόν δεν έχω πάρει απάντηση».

-Για τις μεταγραφές: «Δεν έφυγε κανείς που θέλαμε να κρατήσουμε. Όσους θέλαμε έμειναν. Έχουμε ήδη προχωρήσει σε μεταγραφές, σε αντικαταστάσεις που μπορούν με χαμηλότερο κόστος να ανταποκριθούν ισάξια. Εκτός από τους παίκτες που ήρθαν, αλλά και αυτούς που ήδη συμφωνήσαμε και τους ξέρετε θα γίνουν ακόμη δύο μεταγραφές. Οι μέχρι τώρα μεταγραφές έγιναν με τη σύμφωνη γνώμη του Κόουλμαν».

-Για τον Κόουλμαν: «Ο Κόουλμαν έφυγε στις διακοπές των Χριστουγέννων ως προπονητής της ΑΕΛ.  Μας εξέφρασε την ανησυχία του για κάποια συγκεκριμένα πράγματα. Το πρώτο είχε να κάνει με την αντιμετώπιση που τυγχάνει η ομάδα από τη διαιτησία και το δεύτερο ότι ο προϋπολογισμός που κάναμε το καλοκαίρι δεν έβγαινε και ότι υπήρχαν καθυστερήσεις στις πληρωμές, όχι μόνο σε αυτόν αλλά και στους παίκτες.

Ήταν μια προσωπική μου επιλογή η έλευση του Κόουλμαν. Ήρθε στο ματς με την ΑΕΚ πέρυσι και μίλησε τότε στους παίκτες ως προπονητής της ΑΕΛ. Άρα αντιλαμβάνεστε τη στήριξη που του παρείχα μέχρι και σήμερα.  Μου ανέφερε ότι ήθελε να μιλήσει με την οικογένεια του, τον άκουσα και μου εκδήλωσε το ενδιαφέρον να φύγει. Είναι δική του επιλογή. Ακόμη και με άλλες συνθήκες να έφευγε δεν θα άλλαζα την γνώμη μου για αυτόν. Έκανα τεράστια προσπάθεια να τον μεταπείσω. Του είπα ότι κάνεις ένα έργο και στην πορεία αυτό θα βγει. Δυστυχώς δεν κατέστη εφικτό. Δεν πιστεύω ότι φεύγει επειδή έχει άλλη πρόταση όπως ακούστηκε. Σε καμία ομάδα όταν κερδίζει δε θες να αλλάζει. Μακάρι ο Κόουλμαν να άλλαζε απόφαση».

-Για τον αντικαταστάτη του Κόουλμαν: «Η επιλογή θα είναι έλληνας προπονητής. Δε θέλω να κάνω το λάθος που έκανα πέρυσι με τον  Άντερσεν.  Δεν επιβεβαιώνω  ότι συμφωνήσαμε με τον Βαγγέλη Βλάχο.  Είναι πολλοί. Δεν είναι ο μόνος με τον οποίο συζητάμε. Δεν έχει γίνει αυτές τις μέρες το παραμικρό μη προγραμματισμένο, εάν δεν είναι προς συμφέρον της ΑΕΛ. Είμαστε σε πολύ καλύτερη κατάσταση από άλλες ομάδες, όμως δίνουμε καθημερινά  τη μάχη μας. Εκτός του Κανόμπιο υπάρχουν και άλλες περιπτώσεις όπως του Μακίνουα του Ιγκλέσιας και πάει λέγοντας, που 'χουν προσφυγές και θα τις κερδίσουν. Πάντως όλα αυτά είναι αντιμετωπίσιμα. Έχω αμφισβητηθεί πολλές φορές. Δεν έχω κοροϊδέψει ποτέ τους φιλάθλους. Δεν είναι η παιδεία μου αυτή».

-Για τον Ανδρέα Πάτση: «Η θέση μου από την αρχή ήταν ότι μέχρι να ολοκληρωθούν οι συζητήσει να μη βγει κανείς μας να μιλήσει. Αντίθετα ο κ. Πάτσης επέλεξε ένα άλλο δρόμο. Παρόλα αυτά το σεβάστηκα διότι δε θέλησα να βγω σε αντιπαράθεση μαζί του. Είπαμε κάποια πράγματα και η πρόταση που μου έστειλε ήταν εντελώς διαφορετική από αυτά που συζητήσαμε. Μάλιστα εμείς του δώσαμε όσα στοιχεία μας ζήτησε. Αυτό που συζητήσαμε κινούνταν σε δύο άξονες. Η μια αφορούσε το οικονομικό και την άμεση ανάγκη εισροής χρημάτων στην ομάδα και το άλλο ήταν ο αγωνιστικός σχεδιασμός.  Αντίθετα ο κ. Πάτσης έστειλε μια πρόταση χωρίς να δεσμευτεί τι θα βάλει και πόσα θα βάλει. Υπήρχε επίσης πλήρης διαφωνία για το αγωνιστικό κομμάτι.  Ήθελε να έρθει ο Αλεξανδρής προπονητής στην ομάδα και 6 παίκτες από την Ελασσόνα. Οι τρεις έτοιμοι και τρεις με προοπτική. Και να φύγουν όλα τα ακριβά συμβόλαια. Για το τελευταίο δεν ήμουν αρνητικός.  Στις 26 του μηνός κάναμε μια συνάντηση και στις 28 έφερε μια πρόταση τελείως διαφορετική.  Όταν, λοιπόν,  μετά από πέντε συναντήσεις συζητάμε κάποια πράγματα και μετά αλλάζει τακτική, τότε το τζάμι έχει σπάσει. Εγώ ήμουνα διατεθειμένος με το 50% να του αφήσω και την προεδρία, εφόσον έκανε πράξη αυτά που συζητήσαμε. Και να επανέλθει το καλοκαίρι, δε θα συζητήσω μαζί του. Αντίθετα, ο Λουκάς Σάββας συμμετέχει κανονικά στην ομάδα και μάλιστα θα αναλάβει ένα πόστο και θα είναι καθημερινά κοντά της. Το κάνει αποδεδειγμένα για το καλό της ομάδας».

-Για το εάν υπήρξε διαφωνία αναφορικά με το γήπεδο: «Δε συζητήσαμε καθόλου για το γήπεδο. Του ανέφερα ότι ήδη συμφωνήσαμε με την τράπεζα ώστε να μειωθεί το μίσθωμα. Δανειστήκαμε λεφτά για να κάνουμε το γήπεδο, αλλά θα πρέπει κάποια στιγμή να εξοφληθεί.  Ουδέποτε του είπα ότι έχω διαφορετική άποψη για τις διαπραγματεύσεις με την τράπεζα».

-Για το οικονομικό άνοιγμα της ΠΑΕ: «Ακόμα και αν ανέβει η ομάδα φέτος η οικονομική πληγή δεν κλείνει. Υπάρχουν χρέη που τρέχουν εδώ και καιρό. Τη χρονιά που αποχώρησε ο τότε γενικός αρχηγός, τη χρονιά της πτώσης, την  ασυνέπεια του δημοσίου και τη φετινή σεζόν όπου τα έσοδα είναι μηδενικά, δημιουργείται μεγάλο κενό. Το μεγαλύτερο μέρος του κενού αυτού το έχω καλύψει και συνεχίζω να το κάνω. Κανένας μη περιμένει ότι η ομάδα θα καθαρίσει εάν ανέβει στη Super League. Τα ίδια δεδομένα θα ισχύσουν και τους επόμενους έξι μήνες. Δεν μπορώ να κοροϊδέψω τον κόσμο.  Θα δείτε πόσες ομάδες της Β' Εθνικής μπορούν να κάνουν μεταγραφές τον Ιανουάριο».

-Για το «καυτό» ζήτημα της αδειοδότησης, ο Πηλαδάκης κατέληξε: «Αυτό είναι ένα θέμα. Πέρυσι, με αφορμή τον ΟΦΗ, πάρθηκε μια απόφαση ότι οι αδειοδοτήσεις για τις ομάδας της Β'  Εθνικής δεν ισχύουν. Υπάρχει ένα δεδικασμένο με τον ΟΦΗ αλλά σε καμία περίπτωση δεν επαναπαυόμαστε».

ΚΑΕ Παναθηναϊκός: Στην Ελλάδα ο Παπαγιάννης (video+photos)
ΚΑΕ Παναθηναϊκός: Στην Ελλάδα ο Παπαγιάννης (video+photos)
Επέστρεψε στον Παναθηναϊκό η Ρόγκα
Επέστρεψε στον Παναθηναϊκό η Ρόγκα
Στις 27/7 η κλήρωση του Κυπέλλου
Στις 27/7 η κλήρωση του Κυπέλλου
Formula 1: Νέο διετές συμβόλαιο του Χάμιλτον με τη Mercedes
Formula 1: Νέο διετές συμβόλαιο του Χάμιλτον με τη Mercedes
 • Παρασκευή, 20 Ιουλίου 2018
 • Ποδόσφαιρο: Μπάγερν Μονάχου - Γκλάντμπαχ
  01:00Γερμανικό Πρωτάθλημα 2017 - 2018. 30ή αγωνιστική. Περιγραφή: Πέτρος Δριτσάκος.
 • GP Confidential 2018 E12
  01:15Στιγμιότυπα.
 • Τένις: Γερμανία - Τσεχία
  01:35Fed Cup 2018. Ημιτελικός. Αγώνας Μονού. Περιγραφή: Αγγελική Παπαμιχαήλ.
 • Ποδόσφαιρο: Βιγιαρεάλ - Ατλέτικο Μαδρίτης
  02:20Ισπανικό Πρωτάθλημα 2017 - 2018. 29η αγωνιστική. Περιγραφή: Τάσος Κολλίντζας.
 • Μπάσκετ: Βαλένθια - Μπασκόνια
  02:30Πρωτάθλημα ACB Ισπανίας 2017 - 2018. 27η αγωνιστική. Περιγραφή: Κώστας Κατέβας.
 • RBAR 2018
  03:00Βουδαπέστη, Ουγγαρία. Στιγμιότυπα.
 • Ποδόσφαιρο: ΠΑΟΚ - Ατρόμητος Αθηνών
  03:45Κύπελλο Ελλάδας 2017-2018. Προημιτελική φάση. 1η αγωνιστική. Περιγραφή: Μιχάλης Τσόχος.
 • WRC 2018
  04:00Coiluna Loelle 2, Ιταλία. Περιγραφή: Βιδιάνος Ρούσσος.
 • Beach Volley: FIVB World Tour 2018
  04:05Γκστάαντ, Ελβετία. Τελικός γυναικών. Περιγραφή: Γιώργος Μπιτσικώκος.
 • Ποδόσφαιρο: Μπράγκα - Μπενφίκα
  04:15Πρωτάθλημα Πορτογαλίας 2017-18. 18η αγωνιστική. Περιγραφή: Κώστας Γιαλιτάκης.
 • Μπάσκετ: Αναντολού Εφές - Τόφας
  04:30Τουρκικό Πρωτάθλημα 2017-18. 22η αγωνιστική. Περιγραφή: Άρης Μπάρκας.
 • COSMOTE SPORT 8HD
  05:00Απολαύστε συναρπαστικούς LIVE αγώνες από τις κορυφαίες αθλητικές διοργανώσεις που έχει εξασφαλίσει αποκλειστικά για εσάς η COSMOTE TV, και πάντα σε ποιότητα High Definition.
 • WRC 2018
  05:15Sassari Argentiera 2 - Power Stage, Ιταλία. Περιγραφή: Βιδιάνος Ρούσσος.
 • Sports Classics: 2017 Outdoor Specials
  05:30Παγκόσμιο Πρωτάθλημα XTERRA.
 • Ποδόσφαιρο: Μπάγερν Μονάχου - Γκλάντμπαχ
  06:00Γερμανικό Πρωτάθλημα 2017 - 2018. 30ή αγωνιστική. Περιγραφή: Πέτρος Δριτσάκος.
 • Sports Classics: 2017 Outdoor Specials
  06:20XTERRA Pan-Am Championship.
 • Ποδόσφαιρο: Μπέτις - Βαλένθια
  06:30Ισπανικό Πρωτάθλημα 2017 - 2018. 8η αγωνιστική. Περιγραφή: Αποστόλης Πάνος.
 • FIBA: Ο Κόσμος του Μπάσκετ E653
  06:35Στιγμιότυπα.
 • WRC 2018
  07:05Ιταλία. Τα καλύτερα στιγμιότυπα.
 • Υδάτινα Σπορ: 2018 Icarus Action E3
  07:10Στιγμιότυπα.
 • Ο Κόσμος του Αγγλικού Πρωταθλήματος 2017-18
  07:3049η αγωνιστική. Κατά τη διάρκεια της σεζόν, η εκπομπή παρουσιάζει όλες τις τελευταίες τροποποιήσεις των ποδοσφαιρικών ομάδων καθώς και συνεντεύξεις με παίκτες και προπονητές. Δείτε επίσης, ρεπορτάζ και ανασκοπήσεις σε πρώην και νυν αθλητές από όλο τον κόσμο.
 • Τένις: Ισπανία - Γερμανία
  07:35Davis Cup 2018. By BNP Paribas. Προημιτελικός. Αγώνας Μονού. Περιγραφή: Πάνος Λούτας.
 • Ποδόσφαιρο: Μπόχουμ - Καϊζερσλάουτερν
  08:15Γερμανικό Πρωτάθλημα 2η Κατηγορία 2017 - 2018. 30ή αγωνιστική. Περιγραφή: Πάρης Τσελεπίδης.
 • GP Confidential 2018 E12
  08:20Στιγμιότυπα.
 • La Liga Specials - Πόλεις
  08:45Επεισόδιο: Εσπανιόλ. Στιγμιότυπα.
 • Formula 1 2018 - Grand Prix Γερμανίας (Ζ)
  08:50Παρακολουθήστε τα ελεύθερα δοκιμαστικά 1 που διεξάγονται στο Nurburgring, για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Φόρμουλα 1. Περιγραφή: Κώστας Ψάρρας, Γιάννης Μάριος Παπαδόπουλος.
 • Ποδόσφαιρο: Βιγιαρεάλ - Ατλέτικο Μαδρίτης
  09:15Ισπανικό Πρωτάθλημα 2017 - 2018. 29η αγωνιστική. Περιγραφή: Τάσος Κολλίντζας.
 • Μπάσκετ: Βαλένθια - Μπασκόνια
  09:35Πρωτάθλημα ACB Ισπανίας 2017 - 2018. 27η αγωνιστική. Περιγραφή: Κώστας Κατέβας.
 • Ποδόσφαιρο: ΠΑΟΚ - Ατρόμητος Αθηνών
  10:30Κύπελλο Ελλάδας 2017-2018. Προημιτελική φάση. 1η αγωνιστική. Περιγραφή: Μιχάλης Τσόχος.
 • Dirt Games 2018 - Στιγμιότυπα
  10:35Μαρκόπουλο.
 • WRC 2018
  11:05Ανασκόπηση μισής σεζόν.
 • Ποδόσφαιρο: Μπράγκα - Μπενφίκα
  11:30Πρωτάθλημα Πορτογαλίας 2017-18. 18η αγωνιστική. Περιγραφή: Κώστας Γιαλιτάκης.
 • Μπάσκετ: Βενέτσια - Τρέντο
  11:40Ιταλικό Πρωτάθλημα 2017 - 2018. Ημιτελικοί. 2ος αγώνας. Περιγραφή: Κώστας Κατέβας.
 • Beach Soccer: Λιθουανία - Ελλάδα (Ζ)
  11:45Euro 2018. Μόσχα. Αγώνας ανδρών. Περιγραφή: Τόλης Χριστοφοράκης.
 • GP Confidential 2018 E12
  12:20Στιγμιότυπα.
 • Ποδόσφαιρο: Μπάγερν Μονάχου - Γκλάντμπαχ
  12:45Γερμανικό Πρωτάθλημα 2017 - 2018. 30ή αγωνιστική. Περιγραφή: Πέτρος Δριτσάκος.
 • Formula 1 2018 - Grand Prix Γερμανίας (Ζ)
  12:50Παρακολουθήστε τα ελεύθερα δοκιμαστικά 2 που διεξάγονται στο Nurburgring, για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Φόρμουλα 1. Περιγραφή: Κώστας Ψάρρας, Γιάννης Μάριος Παπαδόπουλος.
 • COSMOTE SPORT 8HD
  13:00Απολαύστε συναρπαστικούς LIVE αγώνες από τις κορυφαίες αθλητικές διοργανώσεις που έχει εξασφαλίσει αποκλειστικά για εσάς η COSMOTE TV, και πάντα σε ποιότητα High Definition.
 • Πυγμαχία: KOTV 2018 E29
  13:45Στιγμιότυπα.
 • Μπάσκετ: Ολυμπιακός - Κολοσσός H Hotels
  13:50Stoiximan.gr Basket League 2017 - 2018. 19η αγωνιστική. Περιγραφή: Βασίλης Σκουντής.
 • Beach Volley: FIVB World Tour 2018
  14:30Γκστάαντ, Ελβετία. Τρίτη θέση γυναικών. Περιγραφή: Γιώργος Μπιτσικώκος.
 • Μηχανοκίνητα: NASCAR Cup Series 2018
  14:35Kentucky Quaker State 400. Στιγμιότυπα.
 • Ποδόσφαιρο: Ίνγκολσταντ - Νυρεμβέργη
  15:00Γερμανικό Πρωτάθλημα 2η Κατηγορία 2017 - 2018. 30ή αγωνιστική. Περιγραφή: Πάρης Τσελεπίδης.
 • Dirt Games 2018 - Στιγμιότυπα
  15:35Μαρκόπουλο.
 • WRC Μαγκαζίνο 2018
  16:00Φινλανδία.
 • Formula 1 2018 - Grand Prix Γερμανίας
  16:30Παρακολουθήστε τα ελεύθερα δοκιμαστικά 1 που διεξάγονται στο Nurburgring, για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Φόρμουλα 1. Περιγραφή: Κώστας Ψάρρας, Γιάννης Μάριος Παπαδόπουλος.
 • Sports Classics: 2017 Outdoor Specials
  17:00Paragliding World Cup.
 • Sports Classics: 2018 Outdoor Specials
  17:30Canada Man.
 • Sports Classics: XTERRA Adventure Series 2018 E7
  18:00Outdoor Specials.
 • Formula 1 2018 - Grand Prix Γερμανίας
  18:30Παρακολουθήστε τα ελεύθερα δοκιμαστικά 2 που διεξάγονται στο Nurburgring, για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Φόρμουλα 1. Περιγραφή: Κώστας Ψάρρας, Γιάννης Μάριος Παπαδόπουλος.
 • Αφιέρωμα: Stefanos Tsitsipas
  19:00Παρακολουθήστε σε επανάληψη τις προσπάθειες του Στέφανου Τσιτσιπά στη φετινή διοργάνωση του ATP World Tour. (Ραφαέλ Ναδάλ - Στέφανος Τσιτσιπάς. 2018 ATP World Tour 500. Barcelona Open BancSabadell. Τελικός. Περιγραφή: Μαρίζα Γεωργίτση.)
 • GP Confidential 2018 E12
  20:30Στιγμιότυπα.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies