Μπράγκα-ΑΕΚ 3-0: Πλήρωσε λάθη και χαμένες ευκαιρίες!

Μπράγκα-ΑΕΚ 3-0: Πλήρωσε λάθη και χαμένες ευκαιρίες!

Μπράγκα-ΑΕΚ: Η ΑΕΚ έχασε σπουδαίες ευκαιρίες με τον Νέλσον Ολιβέιρα κι η Μπράγκα που εκμεταλλεύτηκε τις κακές στιγμές των «κιτρινόμαυρων» πήρε δίκαια τη νίκη με 3-0.

Ο Πορτογάλος επιθετικός έπαιζε... εντός έδρας κι έδειξε μεγάλη επιθυμία να σκοράρει, ωστόσο αυτό όπως φαίνεται τον επηρέασε καθώς δεν είχε «καθαρό» μυαλό στο τελείωμα των φάσεων. Ο Ολιβέιρα έχασε σημαντικές ευκαιρίες τόσο για να ανοίξει το σκορ, όσο και για να ισοφαρίσει κι όταν η ΑΕΚ ανέβηκε για να παίξει όλα για όλα, η Μπράγκα την τιμώρησε με μια «βαριά» ήττα.

Η ομάδα του Μάσιμο Καρέρα έδειξε στο πρώτο μέρος να φοβάται περισσότερο απ' όσο πρέπει το ματς, ενώ στο δεύτερο ημίχρονο οι γηπεδούχοι εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο τα λάθη και με αντεπιθέσεις έφτασαν στο 3-0. Κάπως έτσι μπήκε τέλος και σε ένα αήττητο σερί που έτρεχε η «Ένωση» στο Europa League, καθώς γνώρισε την πρώτη της εκτός έδρας ήττα μετά το 2011.

Σε θέση άμυνας οι «κιτρινόμαυροι»

Ο Μάσιμο Καρέρα έκανε σε ακόμα ένα ματς την έκπληξη καθώς άφησε στον πάγκο τον Μάρκο Λιβάγια και ξεκίνησε με τους Ανσαριφάρντ και Ολιβέιρα στην επίθεση στο 3-5-2 που επέλεξε. Μάλιστα, ο Πορτογάλος επιθετικός έχασε και την πρώτη μεγάλη ευκαιρία για τους «κιτρινόμαυρους» στο 4ο λεπτό. Ο Μάνταλος έκανε εξαιρετική σέντρα από τα αριστερά, αλλά η κεφαλιά που έκανε από το ύψος του πέναλτι, ειδικά για την κλάση του, δεν ήταν καθόλου καλή.

Αυτή ήταν κι η μοναδική τελική της ΑΕΚ στο πρώτο τέταρτο, την ώρα που η Μπράγκα είχε ήδη τέσσερις. Οι γηπεδούχοι πίεζαν ψηλά κι οι «κιτρινόμαυροι» ήταν κυρίως σε θέση άμυνας, χωρίς όμως να πιεστούν ασφυκτικά. Γενικότερα, σε ένα ματς που είχε χαμηλό ρυθμό, οι «κιτρινόμαυροι» έδειχναν να το ελέγχουν ακόμα κι όταν δεν είχαν την κατοχή της μπάλας.

Πήγε να την... πατήσει και «απάντησε»!

Η εικόνα θύμισε αρκετά τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ, με την ΑΕΚ να δίνει χώρο στην Μπράγκα και μολονότι έδειχνε να ελέγχει το ματς, παραλίγο μια αδράνεια να της στοιχίσει στο 38ο λεπτό! Ο Φρανσέρζιο μπήκε ανάμεσα στους Τσιγκρίνσκι και Σβάρνα και από το ύψος της μικρής περιοχής πήρε ανενόχλητος την κεφαλιά, με την μπάλα να φεύγει λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι. Οι «κιτρινόμαυροι» απάντησαν άμεσα, με τον Ολιβέιρα να χάνει ακόμα μια μεγάλη ευκαιρία στο 42ο λεπτό! Ο Ολιβέιρα πήρε την μπάλα από τα αριστερά και μπήκε στην περιοχή, αλλά η μπάλα, μετά το σουτ που έκανε, έφυγε άουτ!

Στο χειρότερο σημείο...

Στα λεπτά που απέμεναν ήταν ξεκάθαρο ότι η ΑΕΚ ήθελε να πάει στα αποδυτήρια χωρίς να δεχθεί γκολ, αλλά αυτό δεν έγινε. Οι γηπεδούχοι έκαναν το 1-0 σε μια φάση που ο Γκαλένο βρέθηκε στην καρδιά της μεγάλης περιοχής, με αντίπαλο τον Βασιλαντονόπουλο κι όχι με κάποιος από τους τρεις κεντρικούς αμυντικούς. Ως εκ τούτου κέρδισε κατά κράτος τον Έλληνα δεξιό μπακ και με κεφαλιά μετά τη σέντρα του Εσκάγιο άνοιξε το σκορ στο 44ο λεπτό.

Ξεκίνημα στο δεύτερο με ευκαιρία

Η «Ένωση» δεν ήταν κακή στην επίθεση κι έδειχνε να είναι 1-2 καλές συνεργασίες από το βρει γκολ, το οποίο, βέβαια, θα μπορούσε να το είχε βρει κι αν ο Ολιβέιρα είχε λίγο πιο «καθαρό» μυαλό. Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με ευκαιρία για τους «κιτρινόμαυρους», όταν ο Μάνταλος εκτέλεσε το φάουλ αλλά μετά την κοντινή προβολή του Τσιγκρίνσκι, ο Ματέους μπλόκαρε την μπάλα στο 50'. Στο 57' ο Σεκέιρα έκανε πολύ ωραίο σουτ έξω από την περιοχή, με τον Τσιντώτα να διώχνει σε κόρνερ, ενώ δύο λεπτά αργότερα εκείνο του Κρίστιτσιτς πέρασε άουτ.

Αλλαγή προσέγγισης και... Λιβάγια, Τάνκοβιτς

Η Μπράγκα έχασε μεγάλη διπλή ευκαιρία στο 61ο λεπτό, με τον Τσιντώτα να αποκρούει το σουτ του Αντρέ Κάστρο, ενώ εκείνο του Γκαλένο που πήρε το... ριμπάουντ πέρασε λίγο άουτ από το δεξί δοκάρι. Η ΑΕΚ ήταν ξεκάθαρο ότι χρειαζόταν να αλλάξει κάτι κι αυτό έπραξε ο Μάσιμο Καρέρα, ο οποίος άλλαξε την προσέγγιση, με δεδομένο ότι η ομάδα του χρειαζόταν και γκολ. Οι Λιβάγια και Τάνκοβιτς μπήκαν στο 62' στις θέσεις των Τσιγκρίνσκι και Ανσαριφάρντ κι οι «κιτρινόμαυροι» ανέβηκαν πιο ψηλά. Το σύστημα άλλαξε σε 4-2-3-1, με τους δύο που μπήκαν να παίζουν στις πτέρυγες και τον Μάνταλο πίσω από τον Ολιβέιρα.

Μάλιστα, στο επόμενο λεπτό η ΑΕΚ είχε άλλη μια μεγάλη ευκαιρία ξανά με τον Πορτογάλο επιθετικό, ο οποίος ήθελε πολύ να σκοράρει στη γενέτειρα του αλλά αυτό τον επηρέασε αρνητικά καθώς δεν είχε «καθαρό» μυαλό στο τελείωμα των φάσεων. Στο 63' ο Λιβάγια έκανε ωραία κάθετη στον Τάνκοβιτς, ο οποίος πρόλαβε τον Ματέους αλλά ο Ολιβέιρα από πλάγια αριστερά έστειλε την μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτυών.

Βρήκε χώρους η Μπράγκα και... 3-0

Η ΑΕΚ αναζητούσε το γκολ της ισοφάρισης κι έτσι ανέβηκε πιο ψηλά, με αποτέλεσμα η Μπράγκα να βρει χώρους στις αντεπιθέσεις. Στο 72ο λεπτό, ο Όρτα νίκησε τον Σάκχοφ κι έβγαλε τον Χόρτα τετ-α-τετ με τον Τσιντώτα, αλλά πλάσαρε πάνω από την εστία, ενώ στο 77' το φάουλ του Σεκέιρα πέρασε λίγο έξω από το δεξί δοκάρι του τερματοφύλακα της ΑΕΚ. Τελικά, οι γηπεδούχοι βρήκαν το δεύτερο γκολ στο 78ο λεπτό, όταν έβγαλαν εξαιρετική αντεπίθεση μετά από λάθος του Λιβάγια.

Ο Γκαλένο που κέρδισε την μπάλα έδωσε την κατάλληλη στιγμή στον Παουλίνιος, ο οποίος με διαγώνιο σουτ έκανε το 2-0, «σφραγίζοντας» τη νίκη της πορτογαλικής ομάδας. Ένα ακόμα λάθος από τον Κροάτη στο κέντρο του γηπέδου (ενδεχομένως να του έγινε και φάουλ) έφερε άλλη μια αντεπίθεση για τους γηπεδούχους, η οποία ολοκληρώθηκε με τον Όρτα να στέλνει για τρίτη φορά την μπάλα στα δίχτυα της ΑΕΚ.

ΓΚΟΛ: 44' Γκαλένο, 78' Παουλίνιο, 88' Αντρέ Όρτα

Μπράγκα (Καρβαλιάλ): Ματέους, Εσγκάιο, Κάρμο, Μπρούνο Βιάνα, Σεκέιρα, Γκαλένο (84’ Αλ Μουσράτι), Ορτα (90’+ Νοβάις), Κάστρο (90’+ Σκετίνε), Μεδέιρος (50’ Χόρτα), Παουλίνιο, Φρανσέρχιο (84’ Μόουρα).

ΑΕΚ (Καρέρα): Τσιντώτας, Νεντελτσεάρου, Τσιγκρίνσκι (62’ Τάνκοβιτς), Σβάρνας, Βασιλαντωνόπουλος, Κρίστιτσιτς, Σάκχοφ, Μάνταλος, Λόπες, Ανσαριφάρντ (62’ Λιβάγια) (89’ Μαχαίρας), Ολιβέιρα

Κίτρινες: Σεκέιρα (55’), Κάρμο (56’), Εσγκάιο (70’) / Μάνταλος (19’), Νεντελτσεάρου (34’), Ολιβέιρα (67’).



Μαρία Αριστοτέλους: Βγαίνει νικήτρια στην τεράστια μάχη της
Μαρία Αριστοτέλους: Βγαίνει νικήτρια στην τεράστια μάχη της
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved