«20 χρόνια τώρα, είμαστε πάντα ένα βήμα μπροστά!» (photos)

«20 χρόνια τώρα, είμαστε πάντα ένα βήμα μπροστά!» (photos)

Η Κατερίνα Κασκανιώτη, Ανώτατη Διευθύντρια Περιεχομένου και Πλατφόρμας της Forthnet, με αφορμή την έναρξη της νέας σεζόν, απάντησε στα ερωτήματα μας χωρίς να αποφύγει ακόμη και κάποιες… άβολες ερωτήσεις όπως για παράδειγμα τον (μη) σχολιασμό των φάσεων στη Σούπερλιγκ. Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια… 

Συνέντευξη στον ΝΙΚΟ ΣΥΡΙΓΟ

Είτε θέλεις, είτε αποφεύγεις να το δεις και να το παραδεχτείς, η NOVA, αποτελεί εδώ και πολλά χρόνια έναν από τους σημαντικότερους παράγοντες της αθλητικής ζωής του τόπου. Βλέπετε, οι επενδύσεις της στη συντριπτική πλειοψηφία των ελληνικών διοργανώσεων, διατηρούν ψηλά το επίπεδο στα βασικά αθλήματα της χώρας. Η Κατερίνα Κασκανιώτη, Ανώτατη Διευθύντρια Περιεχομένου και Πλατφόρμας της Forthnet, με αφορμή την έναρξη της νέας σεζόν, απάντησε στα ερωτήματα μας χωρίς να αποφύγει ακόμη και κάποιες… άβολες ερωτήσεις όπως για παράδειγμα τον (μη) σχολιασμό των φάσεων στη Σούπερλιγκ. Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια…

- Λίγο πριν την έναρξης της νέας σεζόν, ανακοινώσατε την επέκταση της συνεργασίας με τη Basket League και πιο πριν είχατε προχωρήσει στην ανανέωση της συμφωνίας με τη Super League. Τι να περιμένει ο Έλληνας φίλαθλος για τη νέα περίοδο από τα κανάλια Novasports;

Τη νέα περίοδο, ο έλληνας φίλαθλος θα δει στα κανάλια Novasports την καλύτερη Super League των τελευταίων ετών με τα παραδοσιακά ντέρμπι μεταξύ Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Ηρακλή, θα δει Basket League και τις μάχες των 2 αιωνίων στην Euroleague, θα δει τα πρωταθλήματα της Volley League και της Α1 Πόλο, με λίγα λόγια θα δει την αγαπημένη του ομάδα σε όλα τα αθλήματα.

Φέτος, «Παίζουμε Ελλάδα δυνατά, τρεις μέρες στη σειρά»! Από το Σάββατο 22 Αυγούστου και κάθε Σάββατο, Κυριακή και Δευτέρα θα προσφέρουμε στους συνδρομητές μας λεπτό προς λεπτό τα πάντα γύρω από τα ελληνικά πρωταθλήματα ποδοσφαίρου, μπάσκετ, βόλεϊ και πόλο, προκειμένου να έχουν συνεχή και σφαιρική ενημέρωση για την αγαπημένη τους ομάδα, και όλα αυτά από την καλύτερη δημοσιογραφική ομάδα μέσα από μία πλειάδα εκπομπών.

252 αγώνες της Super League, 170 αγώνες της Basket League, περισσότερους από 50 αγώνες της Volleyleague, τουλάχιστον 210 αγώνες της Euroleague Basketball, αλλά και τους σημαντικότερους αγώνες και όλα τα ντέρμπι της Α1 Πόλο, 152 αγώνες του Γαλλικού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου, καθώς και ακόμα περισσότερα σπορ από κάθε γωνιά της Ελλάδας, αλλά και όλου του πλανήτη, όπως το πιο φημισμένο τουρνουά τένις του Wimbledon, μηχανοκίνητα, στίβος, μαραθώνιοι και άλλα πολλά, συνθέτουν το πιο πλούσιο αθλητικό περιεχόμενο.

- Παρά την οικονομική κρίση η Nova συνεχίζει να επιμένει… ελληνικά και να επενδύει στα πρωταθλήματα Ελλάδος. Πέρα από το εμπορικό κομμάτι υπάρχει και συναισθηματική «χροιά» σε αυτές τις συμφωνίες;

Η στρατηγική μας επιλογή να επενδύουμε και να …παίζουμε Ελλάδα, είναι απολύτως συνειδητή και ξεκάθαρη. Υποστηρίζουμε με συνέπεια τον Ελληνικό αθλητισμό για περισσότερα από 20 χρόνια και προσφέρουμε στον έλληνα φίλαθλο αυτό που πραγματικά τον ενδιαφέρει, δηλαδή τους αγώνες της αγαπημένης του ομάδας. Φυσικά και όλα αυτά τα χρόνια έχουμε αναπτύξει σχέσεις με τους ανθρώπους του ελληνικού αθλητισμού, οι οποίες βασίζονται στην αμοιβαία εκτίμηση και εμπιστοσύνη.

- Η κάλυψη των αγώνων είναι ομολογουμένως υψηλότατου επιπέδου. Τι άλλο σχεδιάζει να προσφέρει στους φιλάθλους στο μέλλον η Nova;

Αυτό που συνεχώς κάνουμε είναι να εισάγουμε πρώτοι σημαντικές καινοτομίες και να αλλάζουμε τον τρόπο με τον οποίο οι συνδρομητές μας απολαμβάνουν την τηλεόραση. Εδώ και 20 χρόνια είμαστε πάντα ένα βήμα μπροστά. Η Nova είναι αυτή που καθιέρωσε τις πολυκάμερες αθλητικές μεταδόσεις, αυτή που έφερε την εικόνα υψηλής ευκρίνειας (High Definition) στην Ελλάδα, αυτή που έκανε την πρώτη παραγωγή και μετάδοση 3D τηλεοπτικού περιεχομένου και αυτή που συνεχίζει με πρωτοπόρες υπηρεσίες, όπως το Nova GO, να αλλάζει τα τηλεοπτικά δεδομένα.

Ήδη, μία πολύ μεγάλη μερίδα των συνδρομητών μας έχει δει στις οθόνες του μία εντελώς φρέσκια και ανανεωμένη εικόνα όσον αφορά το user interface, με νέες δυνατότητες πλοήγησης, περισσότερες επιλογές και πολύ σύντομα η αναβάθμιση θα είναι διαθέσιμη στο σύνολο της συνδρομητικής μας βάσης. Με την προμήθεια ενός usb stick από οποιοδήποτε Κατάστημα Forthnet, θα μπορούν ακόμα και οι έχοντες τον αποκωδικοποιητή Novabox (σημ. ο «απλός» αποκωδικοποιητής), να πατάνε pause και να σταματάνε το ζωντανό πρόγραμμα, προκειμένου π.χ. να μιλήσουν στο τηλέφωνο ή να κάνουν και rewind, ώστε να μην χάνουν στιγμή ή ακόμα και να ξαναβλέπουν τη φάση ενός αγώνα. Τη νέα σεζόν ετοιμάζουμε πολλές ευχάριστες εκπλήξεις για να αναβαθμίσουμε ακόμα περισσότερο την εμπειρία θέασης για τους συνδρομητές μας.

- Έχει γίνει μεγάλη κουβέντα για την αποφυγή των σχολιαστών ενός ποδοσφαιρικού αγώνα να τοποθετούνται στις δύσκολες φάσεις… Ποια είναι η θέση σας;

Δουλειά δική μας είναι η καλύτερη δυνατή τηλεοπτική προβολή των αγώνων που μεταδίδονται μέσα από τα κανάλια Novasports και των πραγματικών πρωταγωνιστών, που δεν είναι άλλοι πέρα από τους ίδιους τους αθλητές. Παρακολουθούμε τις διεθνείς πρακτικές και τους κανονισμούς της UEFA και ως αποτέλεσμα ο τρόπος με τον οποίο μεταδίδουμε τους αγώνες βασίζεται στην αντικειμενικότητα, την ισονομία, την ουδετερότητα και την απόλυτη προτεραιότητα στο θέαμα. Αναλύουμε τις φάσεις, εστιάζουμε στις τακτικές και καλύπτουμε τους αγώνες με προηγμένα συστήματα (γραφικές αναπαραστάσεις, άμεσες στατιστικές κάρτες, κλπ) που επιτρέπουν στο θεατή να έχει πλήρη εικόνα των γεγονότων. Μια εικόνα χίλιες λέξεις.

Ακολουθούμε κώδικα δεοντολογίας μεταδόσεων των αγώνων και θα ήταν ευχής έργον, όλα τα MΜΕ να ακολουθούσαν το ίδιο,  προκειμένου να αποφεύγονται φαινόμενα πόλωσης, αντιδικίας, βίας. Ο σχολιασμός των αποφάσεων των διαιτητών στις λεγόμενες αμφισβητούμενες φάσεις, είναι αντικείμενο των αρμοδίων οργάνων. Σίγουρα, θα θέλαμε να δούμε περισσότερες πρωτοβουλίες απο όλους τους εμπλεκόμενους με, στόχο την καταπολέμηση της βίας.

- Ποδόσφαιρο, μπάσκετ, βόλεϊ… Ποιο άθλημα παρακολουθεί με μεγαλύτερη ικανοποίηση μία γυναίκα;

Παρακολουθώ και τα τέσσερα βασικά αθλήματα τα οποία προβάλλονται από τα κανάλια Novasports, προσθέτοντας και το πόλο, καθώς το καθένα από αυτά έχει τη δική του δυναμική κι ιδιαιτερότητα. Το ποδόσφαιρο είναι αδιαμφισβήτητα ο «βασιλιάς» των σπορ, το δημοφιλέστερο άθλημα που συγκινεί εκατομμύρια ανθρώπους σε όλον τον κόσμο. Το μπάσκετ είναι ένα άθλημα που σε κρατάει μόνιμα καθηλωμένο, λόγω του ρυθμού και των μόνιμων εναλλαγών του σκορ, ενώ το βόλεϊ, θεωρείται το «ευγενές» σπορ, καθώς οι παίχτες δεν έρχονται σε επαφή μεταξύ τους και γι αυτό και κερδίζει συχνά την προτίμηση του γυναικείου φύλου. Στον αντίποδα αυτού, το πόλο, ένα πολύ δυναμικό άθλημα που χρειάζεται ιδιαίτερη αντοχή και εξαιρετική φυσική κατάσταση, χαρίζει πολύ όμορφες εικόνες λόγω του φυσικού του χώρου. Σε κάθε περίπτωση ένας καλός ζωντανός αγώνας, με μαχητικότητα, ομαδικότητα, εναλλαγές στο σκορ και στον οποίο βέβαια συμμετέχει η ομάδα σου είναι μεγάλη απόλαυση. Αν κερδίζει κιόλας τότε είναι η απόλυτη.

- Τι ομάδα είστε;

Ομάδα είναι μόνο μία! Μεγάλωσα με αυτό το σύνθημα σε «πολυφωνική» οικογένεια, όπου το κάθε μέλος υποστήριζε και διαφορετική ομάδα. Κυριακές με κοντρίτσες, καυστικά σχόλια, πανηγυρισμούς και μουτράκια. Στο σχολείο και αργότερα στο πανεπιστήμιο βίωσα τον ενθουσιασμό και την επί ώρες μετά το γήπεδο απόλυτη επιχειρηματολογία της παρέας υπέρ της μίας ή της άλλης ομάδας. Ταλαντεύτηκα για κάποια χρόνια, ώσπου τελικά πήρα την απόφαση. Μπήκα στην ομάδα της Νοva και μπορώ να υποστηρίζω όλες τις φανέλες με τον ίδιο ενθουσιασμό. Έτσι, όχι μόνο Κυριακές, αλλά τρεις μέρες στη σειρά με κοντρίτσες, πανηγυρισμούς κλπ.

- Πρόσφατα τα κανάλια Novasports ανακοίνωσαν την έναρξη της συνεργασίας με την Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή. Ποιο είναι το όνειρο σας για αυτή τη συνεργασία;

Θέλω να πω ότι με πολύ μεγάλη χαρά προχωρήσαμε στην έναρξη της συνεργασίας με την Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή. Οι αθλητές αυτοί, είναι παράδειγμα προς μίμηση και είναι μεγάλη τιμή για μας, να στεκόμαστε δίπλα τους. Η ενέργεια αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Forthnet και έχει ως στόχο την υποστήριξη των ίδιων των αθλητών, οι οποίοι καταφέρνουν σημαντικές διακρίσεις και εμπνέουν με τη δύναμη, την αφοσίωση και το πάθος που τους χαρακτηρίζει.

3 PHOTOS
Premier League: Τα... σάρωσε ο Σαλάχ!
Premier League: Τα... σάρωσε ο Σαλάχ!
Γιώργος Μπαλταδώρος: Αποκάλυψη «βόμβα» για τα αίτια της πτώσης του Mirage - Έγγραφο ντοκουμέντο
Γιώργος Μπαλταδώρος: Αποκάλυψη «βόμβα» για τα αίτια της πτώσης του Mirage - Έγγραφο ντοκουμέντο
ΑΕΚ: Αποθέωση από τον διεθνή Τύπο για τον τίτλο!
ΑΕΚ: Αποθέωση από τον διεθνή Τύπο για τον τίτλο!
Παναθηναϊκός: Ενημερώνει και κρίνεται η αποχή
Παναθηναϊκός: Ενημερώνει και κρίνεται η αποχή

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης