Έδειξε χαρακτήρα, έδειξε πως θέλει ποιοτικές λύσεις!

Έδειξε χαρακτήρα, έδειξε πως θέλει ποιοτικές λύσεις!

Ο Παναθηναϊκός νίκησε χωρίς να εντυπωσιάσει, δείχνοντας στη Νίκαια το γιατί θέλει ποδοσφαιριστές που θα τον ανεβάσουν επίπεδο.

Ο στόχος του Παναθηναϊκού αυτή τη σεζόν, δεν πρέπει να είναι η 4η θέση. Επιβάλλεται το «τριφύλλι» να κυνηγήσει κάτι περισσότερο, συν το Κύπελλο. Γι’ αυτό και απαιτείται να νικά εκτός έδρας. Όπως το έκανε στη Νίκαια με τον Ιωνικό.

Δεν έπαιξε καλά ο Παναθηναϊκός. Απ’ την άλλη, δε θύμισε και το χάλι της περασμένης σεζόν. Όταν έβαζε ένα γκολ και μετά γύριζε όλος πίσω. Το «τριφύλλι» δεν πήγε καλά, σύμφωνα με τα φετινά του δεδομένα. Μεγάλη διαφορά και πρέπει να αναφέρεται.

Κυρίως είναι μια… διδακτική νίκη. Πρώτα απ’ όλα για το πώς πρέπει να παίρνεις αυτό που θες μακριά απ’ την έδρα σου, ακόμη κι αν δεν είσαι καλός. Αν δε σου βγαίνουν τα ατού σου στο χορτάρι. Αν ο αντίπαλος σε μπλοκάρει σωστά. Το έκανε ο Ιωνικός, που είχε δύναμη στο παιχνίδι του. Προσπαθώντας ακόμη και με… ξύλο να ακυρώσει την ποιοτική διαφορά.

Στάθηκαν όρθιοι οι «πράσινοι». Έστω με αυτό το 1-0. Που έφερε άγχος προς το τέλος όπως είναι λογικό, αλλά οι απειλές του Ιωνικού ήταν λίγες.

Επιπρόσθετα, ποιος έπαιξε καλύτερα στη Νίκαια; Ένα ιδιαίτερο γήπεδο και αντίπαλος. Η ΑΕΚ ήταν καλύτερη; Ο ΠΑΟΚ; Ο Άρης; Κανείς είναι η απάντηση. Εκτός του ότι μόνο η Ένωση νίκησε σε αυτό το γήπεδο.

Το δεύτερο κομμάτι διδαχής του συγκεκριμένου αγώνα, έχει να κάνει με την κόπωση και την έλλειψη φρεσκάδας που φάνηκε ξεκάθαρα. Είναι απόλυτα λογικό να συμβαίνει. Ειδικά στα χαφ, καθώς η τριάδα η συγκεκριμένα έχει… τραβήξει κουπί. Σε τέτοιο σημείο που δεν έλειπε ούτε καν στο ματς με την Αναγέννηση Καρδίτσας.

Συνεχόμενα ματς απαιτήσεων, είναι λογική η κόπωση και το ντεφορμάρισμα. Για τον τρόπο που αγωνίζεται ο Παναθηναϊκός όμως, είναι απαραίτητη η καλή παρουσία των χαφ. Κάτι που ισχύει συνολικά στο ποδόσφαιρο φυσικά.

Εκεί έρχονται οι μεταγραφές. Επιβάλλεται να έρθει αυτός ο χαφ ποιότητας, προσωπικότητας, με ένταση στο παιχνίδι του και ικανότητα με την μπάλα στα πόδια. Να δίνει «φρεσκάδα» όποτε χρειάζεται, αποτελώντας μαζί με τον Αλεξανδρόπουλο δύο εξαιρετικές λύσεις για τη μεσαία γραμμή. Είτε για να διεκδικήσουν θέση βασικού, είτε για να δώσουν λύσεις απ’ τον πάγκο.

Ανάλογη είναι η ανάγκη και για εξτρέμ. Με τρία εξτρέμ και οι δύο εξ αυτών λατινοαμερικάνοι που ήρθαν πρώτη φορά στην Ευρώπη και δεν έχουν ξεκουραστεί καθόλου, θα κάνει… κοιλιά η ομάδα στα «φτερά».

Πρέπει να εστιάσει εκεί ο Παναθηναϊκός. Γιατί έχει φτιάξει καλή ομάδα. Αποδίδει καλό ποδόσφαιρο στην πλειοψηφία των αναμετρήσεων. Χρειάζεται όμως αυτό το κάτι παραπάνω σε ποιότητα και προσωπικότητα. Που θα του αλλάξει τη ζωή.

Θα τον κάνει να αυξήσει τις πιθανότητές του για το Κύπελλο, θα τον φέρει πιο κοντά όχι στην 4η θέση, αλλά στο ακόμη καλύτερο πλασάρισμα στη βαθμολογία.

Δε σημαίνει πως με έναν χαφ, έναν εξτρέμ και ίσως κι έναν αναπληρωματικό αριστερό μπακ, λύθηκαν όλα τα προβλήματα. Απλά δε γίνεται να λυθούν τώρα. Θέλει και φορ ο Παναθηναϊκός. Θέλει και στοιχεία ξέχωρα απ’ την ίδια τη θέση. Όπως ύψος. Ο Διαμαντόπουλος έδωσε υπερβολικά πολλά φάουλ γύρω απ’ την περιοχή των «πράσινων». Κέρδισε πολλά κόρνερ ο Ιωνικός.

Συνολικά στις αμυντικές στατικές φάσεις, ο Παναθηναϊκός έχει πρόβλημα. Στα τέσσερα πρώτα κόρνερ του Ιωνικού στη Νίκαια, στα τρία χάθηκαν οι κεφαλιές και το ένα εκτελέστηκε με πάσα. Είναι τεράστιο το ρίσκο για να το παίρνει η ομάδα, ειδικά όταν σε ροή αγώνα δεν μοιάζει να έχει τίποτα και κανέναν να φοβηθεί.

Υ.Γ. Κάθε μέρα που προστίθεται στο διάστημα απουσίας του Δημήτρη Κουρμπέλη, είναι ιδιαίτερα στενάχωρη. Έχει περάσει πάνω από ένας χρόνος χωρίς τον παίκτη που δεν είναι τυχαίος. Είναι βασικό χαφ της Εθνικής, αρχηγός του Παναθηναϊκού! Συν το αγωνιστικό κομμάτι, που θα έδινε απίστευτη ώθηση να υπάρχει κι αυτός ως λύση. Είτε για το «6» είτε και για στόπερ αν χρειαστεί. Μένει να φανεί το πότε θα επιστρέψει και φυσικά το πως θα επιστρέψει…


Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.



Μαρία Αριστοτέλους: Βγαίνει νικήτρια στην τεράστια μάχη της
Μαρία Αριστοτέλους: Βγαίνει νικήτρια στην τεράστια μάχη της
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved