Αν έχεις κίνητρο (και πνευμόνια) διάβαινε

Αν έχεις κίνητρο (και πνευμόνια) διάβαινε

Ο Παναθηναϊκός με την απόκτηση του Πιέρ Τζάκσον ολοκλήρωσε τις μεταγραφικές του κινήσεις και ο Γιάννης Κουβόπουλος γράφει για μια ομάδα με δύο ξεκάθαρα στοιχεία -"Δίψα" και νεανικότητα

Κυριακή 9 Αυγούστου 2020 και ο Παναθηναϊκός με την ανακοίνωση της απόκτησης του Πιέρ Τζάκσον, για έναν χρόνο, ολοκλήρωσε τις μεταγραφικές του κινήσεις. Ο Παναθηναϊκός για την σεζόν 2020-2021 είναι έτοιμος (από θέμα στελέχωσης) και ο Γιώργος Βόβορας μπορεί να έχει κάθε λόγο να υπερηφανεύεται πως στο πιο δύσκολο καλοκαίρι στην ιστορία της ομάδας, οι κινήσεις που έγιναν ήταν εξαιρετικές. Τόσο από πλευράς ανεύρεσης στόχων (μιας και δεν πρέπει να λησμονούμε πόσο λιγότερες είναι οι επιλογές στην μετά Γιαννακόπουλου εποχή), με τον Νίκο Παππά και το σκάουτινγκ του "τριφυλλιού" να λειτουργεί υποδειγματικά, όσο και από πλευράς προσέγγισης στόχων με τους Τάκη Τριαντόπουλο, Φραγκίσκο Αλβέρτη και Δημήτρη Διαμαντίδη να συνεργάζονται ιδανικά με το "καλημέρα" και να φέρουν εις πέρας την αποστολή τους.

Τα κοινά χαρακτηριστικά των "8"

Πιέρ Τζάκσον, Χάουαρντ Σαντ Ρος, Νεμάνια Νέντοβιτς, Μάρκους Φοστερ, Λευτέρης Μποχωρίδης, Λεωνίδας Κασελάκης, Άαρον Ουάιτ και Ζακ Όγκαστ αποτελούν τις 8 μεταγραφικές κινήσεις των πρωταθλητών Ελλάδας οι οποίες έχουν δύο κοινά χαρακτηριστικά που... βγάζουν μάτι. Είναι και οι 8 τους παίκτες οι οποίοι έχουν απίστευτο κίνητρο για... αποδείξεις (ο καθένας για τους λόγους τους) και παράλληλα βρίσκονται σε ιδανική μπασκετική ηλικία.

Ελληνικό στοιχείο, comeback, αλλαγή... level

Τζάκσον, Νέντοβιτς και Ουάιτ είναι οι τρεις από τους οκτώ με τις περισσότερες εικόνες και την μεγαλύτερη εμπειρία από το top επίπεδο και παράλληλα και οι τρεις έχουν την ανάγκη να αποδείξουν πράγματα. Να κάνουν το δικό τους comeback μιας και η αλήθεια είναι πως οι τελευταίες σεζόν δεν ήταν και οι καλύτερες των βιογραφικών τους. Αυτό δεν αλλοιώνει στο ελάχιστο όμως την ποιότητά και τις δυνατότητές τους. Ο Χάουαρντ Σαντ-Ρος έρχεται με... φόρα από την ΤΣΣΚΑ για να δείξει στο ΟΑΚΑ αυτά που δεν κατάφερε, ελέω.... κορονοϊού στην Ρωσία και αναμένεται να είναι ο παίκτης "κλειδί" του Γιώργου Βόβορα στο "χτίσιμο" της ομάδας. Ο Ζακ Όγκαστ μετά τις εξαιρετικές του εμφανίσεις στην Τουρκία επιστρέφει στο ΟΑΚΑ για να αποδείξει στην πράξη την βελτίωσή του και το που μπορεί να φτάσει (δίνοντας πολλά και στο Ελληνικό στοιχείο) την στιγμή που δύο ακόμα Ελληνόπουλα βρίσκονται στο ρόστερ. Ο... παλιός Λευτέρης Μποχωρίδης που έρχεται και πάλι Αθήνα ως... άλλος παίκτης, αλλά και ο "πατρινός" Λεωνίδας Κασελάκης που με την μεταγραφή του στο "τριφύλλι" εξαργύρωσε τις πολύ καλές χρονιές του με την φανέλα του Προμηθέα σε Ελλάδα και Ευρώπη. Τέλος, ο Μάρκους Φόστερ. Ένας κλασικός Αμερικανός που έχει κάνει το... αγροτικό του, με τεράστια επιτυχία και ήρθε η ώρα να αλλάξει level.

Στο χέρι παικτών και προπονητών

Στα χαρτιά λοιπόν τα κομμάτια μοιάζουν απολύτως ταιριαστά. Οι παίκτες που αποκτήθηκαν ήταν αυτοί που ήθελε το τεχνικό επιτελείο (με μοναδική εξαίρεση ο Νίκολας Λαπροβίτολα, ο οποίος "παγιδεύτηκε" στο συμβόλαιό του με τους Μαδριλένους λόγω της απόφασης του Καμπάτσο να πληρώσει και να αποχωρήσει) και πλέον είναι στα χέρια παικτών και προπονητών να "δέσουν" την ομάδα και να βγάλουν το ταλέντο τους στο παρκέ. Τα "όπλα" τους πολλά, οι αδυναμίες ξεκάθαρες. Η λύση είναι η... δουλειά, γιατί μόνο αυτή θα μπορέσει να κρατήσει όρθιο τον Παναθηναϊκό στην πιο απαιτητική Ευρωλίγκα της ιστορίας, στην πιο ιδιαίτερη κατάσταση που έχουμε γνωρίσει ποτέ, ώστε το επόμενο καλοκαίρι οι "πράσινοι" να ξεκινήσουν από διαφορετική αφετηρία.

ΥΓ: Ο μέσος όρος ηλικίας των μεταγραφών του Παναθηναϊκού αγγίζει τα 28 έτη. Ίσως η ιδανικότερη ηλικία για έναν μπασκετμπολίστα και για μια ομάδα η οποία πρέπει να συνδυάσει και εμπειρία και πνευμόνια για να ανταπεξέλθει σε έναν εξαντλητικό μπασκετικό "μαραθώνιο".


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ντιλέινι για Τζάκσον: «Άλλος ένας killer»

Ντιλέινι για Τζάκσον: «Άλλος ένας killer»

Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ: Επίσημα «πράσινος» ο Τζάκσον

Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ: Επίσημα «πράσινος» ο Τζάκσον

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.



Συνεχίζεται η άνοδος της τιμής του ελαιόλαδου
Συνεχίζεται η άνοδος της τιμής του ελαιόλαδου
ATP: Ο Τζόκοβιτς στην κορυφή για 417η εβδομάδα, στο Νο11 ο Τσιτσιπάς
ATP: Ο Τζόκοβιτς στην κορυφή για 417η εβδομάδα, στο Νο11 ο Τσιτσιπάς
Λάτσιο: Εποχή Τούντορ στην ομάδα της Ρώμης
Λάτσιο: Εποχή Τούντορ στην ομάδα της Ρώμης
Σαρακοστή: Τα οφέλη της νηστείας για τον οργανισμό και τα δημοφιλέστερα τρόφιμα
Σαρακοστή: Τα οφέλη της νηστείας για τον οργανισμό και τα δημοφιλέστερα τρόφιμα
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved