Ο ηγέτης της νέας εποχής

Ο ηγέτης της νέας εποχής

Ο Νεμάνια Νέντοβιτς έρχεται για να «οδηγήσει» τον Παναθηναϊκό και ο Γιάννης Κουβόπουλος γράφει για μία win-win κατάσταση και για τις δύο πλευρές

Νεμάνια Νέντοβιτς ο πρώτος, λοιπόν… Ο Σέρβος παίκτης (ο πρώτος για τον Παναθηναϊκό μετά από τέσσερα ολόκληρα χρόνια) είναι η πρώτη μεταγραφική κίνηση του «τριφυλλιού». Πολλοί όταν άκουσαν για πρώτη φορά το όνομα του 29χρονου παίκτη να «παίζει» για τους πρωταθλητές θεώρησαν πως κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό να συμβεί. Από την μία τα νέα «σφιχτά» οικονομικά δεδομένα της ομάδας (μετά την αποχώρηση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου από την ΚΑΕ) και από την άλλη το υψηλό κασέ του πρώην παίκτη της Αρμάνι Μιλάνο. Οι συγκυρίες όμως ήταν τέτοιες που ο Νέντοβιτς ήταν ότι καλύτερο για τον Παναθηναϊκό και ο Παναθηναϊκός ότι καλύτερο για τον Νέντοβιτς. 

Οι περισσότεροι στέκονται στα θέματα τραυματισμών που αντιμετώπισε ο παίκτης την τελευταία διετία στο Μιλάνο. Μικροτραυματισμοί που σαφώς και δεν τον έχουν επηρεάσει στην υγεία του, αλλά η αλήθεια είναι πως στην διετία του στο Μιλάνο τον άφηναν πίσω. Ήταν συχνοί και δεν του επέτρεπαν να βρει ρυθμό και να μπορέσει να επιστρέψει 100% στον βαθμό που ήθελε. Αλλά μέχρι εκεί. Στον Παναθηναϊκό γνωρίζουν πολύ καλά το ιατρικό ιστορικό του, το έχουν μελετήσει διεξοδικά, το έχουν αναλύσει, γνωρίζουν ότι ο βαθμός του ρίσκου το οποίο υπάρχει δεν είναι τόσο μεγάλο όσο λέγεται και γράφεται κατά κόρον και άλλωστε υπάρχει και μία ακόμα παράμετρος. Η διαχείριση. Το γεγονός πως ο Παναθηναϊκός δεν πρόκειται να πιεστεί ιδιαίτερα στην Basket League δίνει την δυνατότητα στους «πράσινους» να τον ξεκουράζουν, να τον… χαλαρώνουν και να τον διαχειρίζονται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Για τον φόβο των Ιουδαίων.

Σκοράρει με όλους τους τρόπους

Αρκετά τα ιατρικά ανακοινωθέντα. Περνάμε στα αγωνιστικά. Επειδή αρκετή κουβέντα έχει γίνει και για το αγωνιστικό κομμάτι, ας σταθούμε σε αυτό. Η θέση του Νέντοβιτς είναι το «2». Εκεί θα παίζει και μαζί με τον Μάρκους Φόστερ (που θα έρχεται από πίσω) θα… συμπληρώνουν την θέση. Ο Νέντοβιτς είναι ένας φύση επιθετικός παίκτης που έχει μια απίστευτη έφεση να βάζει την μπάλα στο καλάθι με οποιονδήποτε τρόπο, εκμεταλλευόμενος την αθλητικότητά του. Είτε μέσα από pick and roll καταστάσεις, είτε από προσωπική δημιουργία, είτε από φάσεις off screen. Εκτελεί εξαιρετικά μετά από ντρίμπλα, ενώ έχει την ευχέρεια να πηγαίνει μέχρι μέσα. All the way. Επιζητά την επαφή και έχει τελειώματα και με τα δύο χέρια.

Το σκοράρισμα υποτιμά την δημιουργία του

Όμως, δεν θα τον δούμε μόνο στο «2». Αλλά και στο «1». Ουσιαστικά αρκετές φορές αναμένεται να παίρνει χρόνο στην θέση του point guard μιας και το… έχει. Η εξαιρετική του έφεση στο σκοράρισμα κατά κάποιο τρόπο υποτιμά την πολύ καλή πάσα που έχει. Την δημιουργική αντίληψή του.
Αρέσκεται πολύ στο transition παιχνίδι, ενώ έχει την ικανότητα να αλλάζει τις καταστάσεις. Είναι ο λεγόμενος game changer. Με λίγα λόγια θα είναι ο ηγέτης του «τριφυλλιού». Εκείνος που θα επιφορτιστεί να κουβαλάει στις πλάτες του την ομάδα του Γιώργου Βόβορα.

Απαιτείται βελτίωση στην άμυνα

Στα αρνητικά του η άμυνα. Όπως αναφέραμε ήδη είναι ένας φύση επιθετικό παίκτης και η αλήθεια είναι πως η άμυνα δεν είναι το καλύτερό του. Δεν θα βάλει το κορμί του για να «κοντραριστεί», αλλά είναι αρκετά καλός στην ομαδική άμυνα, ενώ είναι εξίσου καλός και στην πίεση πάνω στην μπάλα. Αν καταφέρει να παρουσιάσει βελτίωση σε αυτό το κομμάτι, τότε και ο Νέντοβιτς, αλλά και ο Παναθηναϊκός θα είναι απόλυτα κερδισμένοι.

ΥΓ: Κάποιοι έχουν υποτιμήσει την μεταγραφή του Μάρκους Φόστερ στον Παναθηναϊκό. Ο Αμερικανός είναι ένα από τα πιο αξιόλογα project στο ευρωπαϊκό μπάσκετ και μόνο έκπληξη δεν θα αποτελέσει να κάνει μια εξαιρετική σεζόν στην Euroleague. Έχει όλα τα εφόδια, όλα τα προσόντα και με τον Νέντοβιτς δίπλα του μπορεί να κάνει πολλά.

 Τα τελευταία νέα του Παναθηναϊκού όπως τα μετέφερε στο OnSports LIVE ο Γιάννης Κουβόπουλος


Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.



NBA: Δραματική πρόκριση των Σίξερς στα playoffs, «ζωντανοί» οι Μπουλς
NBA: Δραματική πρόκριση των Σίξερς στα playoffs, «ζωντανοί» οι Μπουλς
Εργκίν Αταμάν: «Έφυγε» από τη ζωή ο πατέρας του - Η ανακοίνωση της ΚΑΕ Παναθηναϊκός AKTOR
Εργκίν Αταμάν: «Έφυγε» από τη ζωή ο πατέρας του - Η ανακοίνωση της ΚΑΕ Παναθηναϊκός AKTOR
EOKAN: «Καμία ενημέρωση για θετικό δείγμα ποδοσφαιριστή της Εθνικής Ελλάδας»
EOKAN: «Καμία ενημέρωση για θετικό δείγμα ποδοσφαιριστή της Εθνικής Ελλάδας»
Σούπερ προσφορά* από το Pamestoixima.gr για τους αγώνες του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ
Σούπερ προσφορά* από το Pamestoixima.gr για τους αγώνες του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved