Παναθηναϊκή περηφάνεια στο βόλεϊ, τέλος τα… θαύματα στο ποδόσφαιρο!

Παναθηναϊκή περηφάνεια στο βόλεϊ, τέλος τα… θαύματα στο ποδόσφαιρο!

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει για την κατάκτηση του πρωταθλήματος στο βόλεϊ από τον Παναθηναϊκό και το τέλος των «θαυμάτων» στο ποδοσφαιρικό «τριφύλλι».

14 χρόνια ήταν μακριά από την πρώτη θέση στο βόλεϊ. Πολλά ,πάρα πολλά χρόνια για τον μεγαλύτερο σύλλογο στην Ελλάδα. Και σήμερα αυτό τελείωσε με συνοπτικές διαδικασίες. Η αλήθεια, είναι, ότι τα παιδιά απόψε λίγο …δυσκολεύτηκαν. Δεν πήραν το παιχνίδι με 3-0. Έχασαν το πρώτο και μετά απάντησαν στο γήπεδο στους Πετρέα, Κοκκινάκη , που προκαλούσαν και …έβριζαν στο πρώτο σετ , στον Χουσάι, που έκανε χειρονομίες και τους …..κατάπιαν. Ένα «πράσινο» τσουνάμι, …εξαφάνισε τον Ολυμπιακό από το γήπεδο και με την ψυχή του Πανταλέων, που μπήκε στο παιχνίδι και παρέσυρε την ομάδα ο Παναθηναϊκός νίκησε με 3-1 και σήκωσε την κούπα. Το 2006 ήταν η τελευταία φορά , 14 χρόνια μετά και πάλι είναι «πράσινη» η κούπα. Και φαίνεται, ποιος ήταν ο λόγος, που ήθελε τόσο πολύ ο Ολυμπιακός να πάρει το πρωτάθλημα στα χαρτιά. Εβλεπε, ότι στο γήπεδο θα το χάσει και το έχασε για πλάκα. Κατάφερε και πήρε ένα σετ στα έξι . Όπως λέμε στις δύο πίτσες την μία την δίνουν δώρο. Εμείς στα έξι σετ τους δώσαμε και ένα δώρο.

Μετά το ποδόσφαιρο και το μπάσκετ το βόλεϊ είναι το άθλημα, που ο κόσμος του Παναθηναϊκού θέλει την ομάδα του να την βλέπει πρώτη. Και την είδε . Η διοίκηση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου μπορεί να αποχώρησε από τον ερασιτέχνη ,αλλά κράτησε την υπόσχεσή της. Είχε πει , ότι σε δύο χρόνια-από τότε που ανέλαβε- κάποιο από τα τμήματα θα πάρει κούπα και η ομάδα βόλεϊ πήρε δύο κούπες . Το Λιγκ-Καπ και το πρωτάθλημα. Ότι παίχτηκε στο γήπεδο στο βόλεϊ, το πήρε ο Παναθηναϊκός και …γκρέμισε από την κορυφή τον Ολυμπιακό.

Μπράβο στον τεράστιο προπονητή Δημήτρη Ανδρεόπουλο και στα παιδιά του, που μας έκαναν περήφανους και μακάρι και η νέα διοίκηση να συνεχίσει και η ομάδα να πάρει και άλλους τίτλους στα επόμενα χρόνια. Ο τίτλος στο βόλεϊ δείχνει, ότι αν έχεις διοίκηση με μεράκι, με πλάνο , προπονητή και παίκτες με καρδιά και ψυχή , όλα μπορούν να γίνουν.

Οσον αφορά το ποδόσφαιρο στο ΟΑΚΑ έγινε το φυσιολογικό. Το αφύσικο ήταν αυτό, που έκανε ο Παναθηναϊκός στα ντέρμπι στα  play off μέχρι τώρα. Το ότι δεν έχασε από ΠΑΟΚ , Ολυμπιακό και ΑΕΚ σε τέσσερα παιχνίδια. Μία ομάδα, που έχει μείνει τελείως γυμνή , αφού έχουν φύγει οι μισοί βασικοί παίκτες , πάλευε, όσο μπορούσε τα παιχνίδια. Με άψογη αμυντική λειτουργία. Επαιζε κλειστά , για να προστατεύσει το τέρμα και το ίδιο έκανε και σήμερα. Δέχθηκε το γκολ από την ΑΕΚ, βρήκε τον τρόπο, ισοφάρισε, αλλά μόλις δέχθηκε και το δεύτερο γκολ φαινόταν, ότι δεν είχε τον τρόπο να απειλήσει ο Παναθηναϊκός. Λίγο πριν το 1-2 ο Καμπετσής είχε χάσει μεγάλη ευκαιρία και εκεί τελείωσαν όλα. Με τους παίκτες, που έχει μείνει ο Παναθηναϊκός δεν έχει την ποιότητα, για να δημιουργήσει, να σκοράρει και αυτό το είδαμε και κόντρα στην ΑΕΚ, όταν η ομάδα έμεινε πίσω στο σκορ δεν μπόρεσε στο δεύτερο ημίχρονο να απειλήσει, παρότι έγιναν αλλαγές σε πρόσωπα και τακτική.

Ο Γιώργος Δώνης με αυτό το ρόστερ στα ντέρμπι πέτυχε ένα μικρό ποδοσφαιρικό …θαύμα με την ομάδα, που παρουσίασε και ήταν ανταγωνιστική. Οσοι πιστεύουν, ότι το πρόβλημα του Παναθηναϊκού φέτος (είχε 8 νίκες 3 ισοπαλίες και 2 ήττες στον δεύτερο γύρο) ήταν , ότι δεν πήραν ευκαιρίες  οι μη βασικοί και αρκετοί νέοι παίκτες, απλά θέλει να …κρύψει το πρόβλημα. Και το πρόβλημα είναι, ότι αν δεν έρθουν παίκτες , που θα κάνουν την διαφορά μεσοεπιθετικά τη νέα σεζόν ο Παναθηναϊκός θα είναι χειρότερος από φέτος. Αυτό το ρόστερ μέχρι την τέταρτη θέση, μπορούσε να φθάσει στο πρωτάθλημα και αυτό έκανε. Παραπάνω δεν μπορούσε.

Και φυσικά μην ξεχνάμε, ότι δεν υπάρχει κανένας σεβασμός στον Παναθηναϊκό από τους διαιτητές. Ο Κουρμπέλης δεν έχει βρει τον Αραούχο , που έκανε θέατρο στο πέναλτι , αλλά φυσικά ούτε ο διαιτητής, ούτε ο var  είπαν κάτι , κάτι που το έχουμε δει και σε άλλα παιχνίδια. Ο Παναθηναϊκός σε όλα τα επίπεδα είναι πίσω από Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ. Το γεγονός, ότι στο γήπεδο στα περισσότερα  μεταξύ τους παιχνίδια  δεν φάνηκε οφείλεται στο τεχνικό τιμ και τους παίκτες. Και αντί να τους πούμε και ευχαριστώ , λέμε ότι δεν αξιοποίησαν το ρόστερ και άφησαν στον πάγκο τον …Ρονάλντο και τον Μέσι. Και πάλι χτίζουμε από την αρχή και το ράβε ξήλωνε συνεχίζεται…

*Δύσκολη βραδιά η χθεσινή… πάει το πρωτάθλημα στο βόλεϊ , πάει και το αήττητο….


Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.



ΣΕΓΑΣ: Με 28 μετάλλια και διακρίσεις οι πρώτες 70 μέρες του 2024 για τον ελληνικό στίβο
ΣΕΓΑΣ: Με 28 μετάλλια και διακρίσεις οι πρώτες 70 μέρες του 2024 για τον ελληνικό στίβο
Βέροια: Ο Πρόδρομος Κουτσούκης ενεπλάκη σε τροχαίο δυστύχημα
Βέροια: Ο Πρόδρομος Κουτσούκης ενεπλάκη σε τροχαίο δυστύχημα
Συνεχίζεται η άνοδος της τιμής του ελαιόλαδου
Συνεχίζεται η άνοδος της τιμής του ελαιόλαδου
ATP: Ο Τζόκοβιτς στην κορυφή για 417η εβδομάδα, στο Νο11 ο Τσιτσιπάς
ATP: Ο Τζόκοβιτς στην κορυφή για 417η εβδομάδα, στο Νο11 ο Τσιτσιπάς
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved