Τα μωρά του «μάγου» Δώνη έκαναν «πλάκα» και στον ΠΑΟΚ!

Τα μωρά του «μάγου» Δώνη έκαναν «πλάκα» και στον ΠΑΟΚ!

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει για τη νέα περήφανη εμφάνιση του Παναθηναϊκού , που με τα μωρά του και τον Δώνη να δίνει ρεσιτάλ από τον πάγκο έφυγε αήττητος και από την Τούμπα και για άλλο ένα παιχνίδι δεν δόθηκε στους «πράσινους» καθαρό πέναλτι σε χέρι του Βαρέλα.

Εγώ είμαι ο πρώτος που στην αρχή αυτή της διαδικασίας έγραψα ότι τα play off δεν είναι παιχνίδια για να βγάζεις σίγουρα συμπεράσματα, ειδικά όταν αντίπαλοι είναι όχι οι τρεις μεγάλες ομάδες. Όταν βλέπεις, όμως, κάθε τρεις μέρες 16 παλικάρια να δίνουν και την ψυχή τους στο γήπεδο και έναν προπονητή να έχει μείνει με γυμνό ρόστερ και να κάνει μαγικά, για να μην φανούν τα κενά, τότε δεν μπορείς παρά να πεις ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ. Δεν έχει γίνει ούτε μία, ούτε δύο, ούτε τρεις αλλά τέσσερις φορές. Μία με τον Ολυμπιακό, δύο με τον ΠΑΟΚ και άλλη μία με την ΑΕΚ ο Παναθηναϊκός δεν έχασε. Και με την ΑΕΚ θα έπρεπε να κερδίσει με 50-50 διαιτησία. Και μετά τον Ολυμπιακό, που τον κράτησε όρθιο ο Κομίνης με τον Σκουλά, το ίδιο και στην Τούμπα αν μία ομάδα έπρεπε να κερδίσει ήταν ο Παναθηναϊκός, αφού δεν του δόθηκε και καθαρό πέναλτι σε χέρι του Βαρέλα μετά από σουτ του Μπουζούκη (διώχνει με τον αγκώνα την μπάλα χωρίς να χτυπάει στο πόδι). Ο Μανούχος στο var δεν φώναξε τον Σκόμινα να το δει. Είπαμε. Ελληνες διαιτητές, ούτε στα τοπικά.

Η ομάδα έμεινε από μπακ; Και τι έγινε; Ο Δώνης έβαλε με ανάποδο πόδι τον Χατζηθεοδωρίδη δεξιά και έριξε αριστερά τον Ζαγαρίτη, που ήταν από τους καλύτερους του γηπέδου. Στα στόπερ ο Θεοχάρης αν εξαιρέσει κανείς το λάθος στα πρώτα δευτερόλεπτα ήταν εξαιρετικός και με Κολοβέτσιο, Σένκεφελντ η τριάδα ήταν αλάνθαστη. Έμεινε από χαφ; Ε και τι έγινε. Για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι έριξε ο Δώνης δίπλα στον Ανουάρ (άλλο ένα καλό παιχνίδι σαν εξάρι), τον Αλεξανδρόπουλο που ήταν η αποκάλυψη του αγώνα . Επιθετικό μαρκάρισμα, έκλεψε μπάλες, αλλά βοήθησε και δημιουργικά. Ο Γιώργος Δώνης «έτρεξε» τον ΠΑΟΚ και με την απόφασή του να επιμείνει στο 5-4-1, παρά την απουσία του Κουρμπέλη, δικαιώθηκε και μπλόκαρε τον ΠΑΟΚ που έμοιαζε ανήμπορος να απειλήσει την ομάδα ακόμα και όταν ο Παναθηναϊκός έμεινε με 10 παίκτες στα τελευταία έξι λεπτά του αγώνα, όταν βγήκε από το γήπεδο ο Χατζηθεοδωρίδης από δυνατό μαρκάρισμα του Μιχαηλίδη που έμεινε ατιμώρητο. Ακόμα και όταν έδωσε ο Δώνης ανάσες σε παίκτες που είχαν τρέξει πολύ, η ομάδα έμεινε πιστή στο πλάνο. Πρέσινγκ ψηλά και κλέψιμο μπάλας και ουσιαστικά αποκοπή των στόπερ από τα χαφ του ΠΑΟΚ.

Ο ΠΑΟΚ είχε ουσιαστικά μία καλή ευκαιρία με τον Ελ Καντουρί στο 55’, ενώ οι καλές ευκαιρίες του Παναθηναϊκού ήταν δύο. Μία με τον Καμπετσή στο 13’ και μία με τον Μακέντα στο 53’. Φυσικά, όταν είσαι Παναθηναϊκός και δεν κερδίζεις, δεν πανηγυρίζεις. Όταν είσαι ο Παναθηναϊκός, όμως, και παίζεις χωρίς τους μισούς βασικούς και με έξι παίκτες από την Ακαδημία και τον Μπεκ αριστερό μπακ –χαφ για 15 λεπτά μόνο ευχαριστημένος πρέπει να είσαι. Και ο Γιώργος Δώνης έκανε μαγικά για να συνεχίσει η ομάδα να παρουσιάζεται ανταγωνιστική κόντρα στον ΠΑΟΚ που καιγόταν για τη νίκη .Όπως το 2017 με το διπλό στην Τούμπα ο Παναθηναϊκός στέρησε από τον ΠΑΟΚ το Champions League, το ίδιο και χθες με το 0-0 άφησε ουσιαστικά τον ΠΑΟΚ εκτός δεύτερης θέσης. Κρίμα που δεν μπορεί να πάει κόσμος στο γήπεδο, για να χειροκροτήσει Δώνη και παίκτες κόντρα σε ΑΕΚ και ΟΦΗ για όλη αυτή την προσπάθεια που έκαναν για δύο χρόνια.

*Μεγάλη μεταγραφή αυτή του Βιγιαφάνιες, ανεβάζει επίπεδο την ομάδα αρκεί να δέσει και πάλι με την ομάδα. Περισσότερα για αυτή την σπουδαία μεταγραφή από αύριο.


Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.



O ιστορικός αγώνας της Ελλάδας με το Καζακστάν με τις καλύτερες αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
O ιστορικός αγώνας της Ελλάδας με το Καζακστάν με τις καλύτερες αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Αναντολού Εφές – Ολυμπιακός και Περιστέρι – Τενερίφη
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Αναντολού Εφές – Ολυμπιακός και Περιστέρι – Τενερίφη
Παναθηναϊκός AKTOR: Πέντε χρόνια από τον θάνατο του Θανάση Γιαννακόπουλου – Η συγκινητική ανάρτηση
Παναθηναϊκός AKTOR: Πέντε χρόνια από τον θάνατο του Θανάση Γιαννακόπουλου – Η συγκινητική ανάρτηση
«Μάξι, παικτάρα, τριφυλλάρα – Στο Top-3 ο Φορτούνης»: Τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων
«Μάξι, παικτάρα, τριφυλλάρα – Στο Top-3 ο Φορτούνης»: Τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved