Το «δίδυμο» που δείχνει ότι κάτι… ψήνεται

Το «δίδυμο» που δείχνει ότι κάτι… ψήνεται

Ο Γιάννης Κουβόπουλος γράφει για τους Νεμάνια Νέντοβιτς και Μάρκους Φόστερ που έρχονται στον Παναθηναϊκό για να τον «ανεβάσουν» και να «ανέβουν» και οι ίδιοι

Κόντρα σε όλους και σε όλα, κόντρα σε λεγόμενα και γραφόμενα, κόντρα σε ειρωνείες και ευχές για.. διάλυση, ο Παναθηναϊκός συνεχίζει να στέκεται όρθιος να πατά γερά στα πόδια του και να κάνει την δουλειά του. Η ομάδα του «τριφυλλιού» (την δεδομένη χρονική περίοδο και μετά την απόφαση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου να αποχωρήσει από τα κοινά της ομάδας) μπορεί να μην έχει 5.000.000 ευρώ μπάτζετ για να κάνει τρεις μεταγραφές (τύπου Γκιλ, Μπρόκχοφ ή Ντιλέινι), αλλά την δουλίτσα του την κάνει και με το παραπάνω. Και την κάνει σωστά, ήσυχα και μακριά από επικοινωνιακές φαμφάρες.

Τρομερή δουλειά στο σκάουτινγκ

Η δουλειά που έχει κάνει όλο το προηγούμενο διάστημα το τεχνικό επιτελείο του Παναθηναϊκού μαζί με το τμήμα σκάουτινγκ είναι εξαιρετική και τα πρώτα αποτελέσματα έχουν ήδη φανεί. Ακόμα μπορεί να μην έχουμε επίσημες ανακοινώσεις (θα γίνει και αυτό) αλλά ήδη οι Μάρκους Φόστερ και Νεμάνια Νέντοβιτς λογίζονται και είναι παίκτες του Παναθηναϊκού. Είναι οι παίκτες οι οποίοι θα μοιραστούν τον χρόνο στο «2» και ουσιαστικά παίρνουν την θέση των Τζίμερ Φριντέτ και Νίκου Παππά. Δύο παίκτες οι οποίοι πληρούν απολύτως τα όσα είχε ζητήσει ο Γιώργος Βόβορας, στην πρόσφατη συνέντευξη Τύπου, από τους παίκτες που θα έρθουν στο ΟΑΚΑ.  Κίνητρο για διάκριση, «δίψα» για νίκες και όρεξη για δουλειά.

Σκόρερ ολκής και ηγέτης

Οι δύο αυτοί παίκτες έχουν όλο το πακέτο. Μπορεί από διαφορετικό πρίσμα ο καθένας, αλλά το θέμα είναι ότι διακρίνονται για όλα τα παραπάνω. Ο Νεμάνια Νέντοβιτς είναι ένα σκαλί πάνω από τον Μάρκους Φόστερ σε όλα τα επίπεδα, αλλά τα προβλήματα τραυματισμών (που έχει αφήσει πίσω του) τον ανάγκασαν τα τελευταία δύο χρόνια να κατεβάσει ταχύτητα. Η διετία στην Αρμάνι Μιλάνο δεν ήταν αυτό που φανταζόταν ο ίδιος (ή ακόμα καλύτερα αυτό που μας είχε αφήσει να περιμένουμε από την εποχή… Μάλαγας) αλλά τώρα έχει την μεγάλη του ευκαιρία για το restart. Ο Παναθηναϊκός τον χρειάζεται και ο ίδιος χρειάζεται τον Παναθηναϊκό. Ο «Νέντο» είναι ακριβώς ο παίκτης που χρειαζόντουσαν οι «πράσινοι». Ένας σκόρερ ολκής, με μεγάλες ηγετικές ικανότητες που έχει την ανάγκη να αποδείξει και πάλι πράγματα. Πρώτα για τον εαυτό του και μετά για τους άλλους. Και ο Παναθηναϊκός είναι η κατάλληλη ομάδα για να του το δώσει αυτό. Γι αυτό άλλωστε προτίμησε να φορέσει την φανέλα με το «τριφύλλι» στο στήθος και να απορρίψει άλλες προτάσεις που είχε στα χέρια του με μεγαλύτερες οικονομικές απολαβές.

Ενήμεροι και για την τελευταία (ιατρική) λεπτομέρεια

Ο Γιώργος Βόβορας και οι συνεργάτες του είναι απόλυτα ενήμεροι για τα προβλήματα τραυματισμών που αντιμετώπισε ο παίκτης τα τελευταία χρόνια. Γνωρίζουν και την παραμικρή λεπτομέρεια. Και αν υπήρχε κάποιος.. χειροπιαστός φόβος για το οτιδήποτε ο Παναθηναϊκός δεν θα έπαιρνε ένα τόσο μεγάλο ρίσκο. Επιπροσθέτως η δυνατότητα που έχει ο Παναθηναϊκός να κάνει και την απαιτούμενη διαχείριση στον Σέρβο παίκτη στα ματς του Ελληνικού πρωταθλήματος, είναι ένα ακόμα μεγάλο πλεονέκτημα και για τις δύο πλευρές. Ο Νέντοβιτς έρχεται στον Παναθηναϊκό για να πάρει την μπαγκέτα. Ξεκάθαρα πράγματα.

Η πεντάδα των γκαρντ

Την ίδια ώρα, δίπλα του, ο Μάρκους Φόστερ. Ένας παίκτης ο οποίος την περασμένη σεζόν έκανε πράγματα και θαύματα στο Ισραήλ και απέδειξε ότι ήταν η ώρα για το μεγάλο… βήμα. Οι δυο τους μοιάζουν να ταιριάζουν εξαιρετικά στην θέση «2» για να καλύπτουν ο ένας τον άλλο, ενώ με την δυνατότητα που έχει ο Νέντοβιτς να «κατεβαίνει» και στο «1» (έχει πολύ καλή οπτική του παιχνιδιού) θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι θα τους δούμε να αγωνίζονται και μαζί πάνω στο παρκέ. Αυτό δεν σημαίνει όμως, ότι ο Παναθηναϊκός θα κινηθεί για έναν παίκτη στο «1». Οι «πράσινοι» ψάχνουν δύο παίκτες. Έναν βασικό, όπου ο Λορέντζο Μπράουν αυτή τη στιγμή μοιάζει να είναι η μεγάλη προτεραιότητα (χωρίς όμως να υπάρχει κάτι απτό) και έναν που θα έρχεται από πίσω. Αλλά και αυτός θα μπορεί να βοηθήσει ουσιαστικά. Και φυσικά υπάρχει και ο Λευτέρης Μποχωρίδης που με την επιστροφή του μπορεί να τονώσει το Ελληνικό στοιχείο, μπορεί να δώσει μεγαλύτερο βάθος στον πάγκο του Βόβορα και να δώσει πολλές ανάσες και λύσεις στο Ελληνικό πρωτάθλημα, κλείνοντας με τον καλύτερο τρόπο την πεντάδα στα γκαρντ.

Η επιβίωση περνάει από την άμυνα

Επιστρέφοντας στον Φόστερ, ο Αμερικανός έχει όλα τα εχέγγυα να πετύχει τον στόχο του. Να κάνει το παραπάνω βήμα. Το τεχνικό σταφ της ομάδας έχει εξηγήσει λεπτομερώς στον παίκτη το τι περιμένει από τον ίδιο και ο ρόλος είναι ξεκάθαρος. Σαφώς και οι επιθετικές αρετές του είναι το μεγάλο του ατού, αλλά θα πρέπει να παίξει και άμυνα για να μπορέσει να επιβιώσει. Άλλωστε ο φετινός Παναθηναϊκός θα είναι σχεδιασμένος με τέτοιο τρόπο για να ξεκινάει από την άμυνα.

Ακόμα είναι νωρίς αλλά είναι ολοφάνερο πως ο Παναθηναϊκός κινείται νηφάλια και μεθοδευμένα. Βήμα-βήμα, στόχο-στόχο και η αλήθεια είναι πως στις περισσότερες περιπτώσεις ο χρόνος είναι με το μέρος του. Δεν πρέπει να ξεχνάμε όμως ότι λόγω των ιδιαίτερων, φετινών, συνθηκών, οι «πράσινοι» είναι υποχρεωμένοι να πάρουν και κάποια ρίσκα. Το αποτέλεσμα θα κρίνει τις επιλογές τους. Το δίδυμο, πάντως, στο «2», δείχνει ότι κάτι καλό… ψήνεται στο ΟΑΚΑ.

ΥΓ1: Μόνο καλό κάνουν στον Παναθηναϊκό όσα γράφονται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, από επώνυμους και… ανώνυμους.

ΥΓ2: Είναι ξεκάθαρο ότι αυτή την στιγμή το μεταγραφικό… βάρος έχει πέσει στην περιφέρεια, αλλά αυτό δεν πάει να πει ότι δεν «δουλεύεται» και η frontline.

ΥΓ3: Εντάξει, αν πάει και ο Γκασόλ στην Μπαρτσελόνα….

ΥΓ4: Για να δούμε που θα κάτσει η μπίλια στην υπόθεση Σλούκα. Πολλοί ενδιαφερόμενοι εμφανίστηκαν τις τελευταίες ημέρες.

   


Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.



ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Προπονήθηκαν Γκατσίνοβιτς, Στάνκοβιτς, πριν το ντέρμπι κορυφής στη Super League
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Προπονήθηκαν Γκατσίνοβιτς, Στάνκοβιτς, πριν το ντέρμπι κορυφής στη Super League
Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ: LIVE το Game 1 της σειράς των playoffs της Euroleague
Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ: LIVE το Game 1 της σειράς των playoffs της Euroleague
Παναθηναϊκός AKTOR: Ο Μάικ γύρισε σπίτι του…
Παναθηναϊκός AKTOR: Ο Μάικ γύρισε σπίτι του…
Ρομπίνιο: Συμπλήρωσε ένα μήνα στη φυλακή - Από την απομόνωση σε κελί 8 τ.μ.
Ρομπίνιο: Συμπλήρωσε ένα μήνα στη φυλακή - Από την απομόνωση σε κελί 8 τ.μ.
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved