Ο Δώναρος και τα παιδιά του δεν λύγισαν ούτε κόντρα σε 12!

Ο Δώναρος και τα παιδιά του δεν λύγισαν ούτε κόντρα σε 12!

Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός: Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει, για τον ψυχωμένο και άριστα τακτικά Παναθηναϊκό, που δεν έχασε απέναντι σε 12 αντιπάλους, τον Ολυμπιακό και τον Κομίνη.

Για όσους αναρωτιούνται τι σημαίνει Παναθηναϊκός πήραν την απάντησή τους απόψε στο ΟΑΚΑ. Παναθηναϊκός σημαίνει μαχητική ψυχή. Σημαίνει δεν τα παρατάω, ό,τι και να γίνει. Με τις χειρότερες δυνατές συνθήκες ο Γιώργος Δώνης κλήθηκε να παρουσιάσει μία ομάδα, που θα είναι ανταγωνιστική με τον Ολυμπιακό.

Χωρίς κλασικό δεξί μπακ, χωρίς δύο από τα στόπερ εκ των οποίων ο Πούγγουρας ήταν από τους κορυφαίους, που άρχισε τη σεζόν, χωρίς τον Ινσούα αριστερά, χωρίς τον τραυματία Νάγκι, με τον απαράδεκτο Αγιούμπ να αποφασίζει να μένει εκτός τελευταία στιγμή, επειδή είδε ότι δεν θα ήταν στην ενδεκάδα. Και σαν να μην έφθαναν όλα αυτά και με έναν Κομίνη, που ευνόησε σκανδαλωδώς τον Ολυμπιακό. Ο Γιώργος Δώνης και τα παιδιά του είπαν όχι σε όλους και θα μπορούσαν να σπάσουν τον αήττητο του Ολυμπιακού, αν ο Μακέντα ήταν πιο εύστοχος στην φάση του αγώνα στο 10.

Ο Δώνης με τριάδα πίσω τους άψογους Κουρμπέλη, Κολοβέτσιο, Σένκεφελντ , τον Θεοχάρη δεξιά, τον Χατζηθεοδωρίδη αριστερά , τους Ανουάρ, Αλεξανδρόπουλο στα χαφ και τους Μπουζούκη, Χατζηγιοβάνη να πλαισιώνουν τον Μακέντα παρουσίασε μία ομάδα άψογη τακτικά , παθιασμένη για τη νίκη, ψυχωμένη. Εδωσε την μπάλα στον Ολυμπιακό ,αλλά έκλεισε καλά τους χώρους και πρέσαρε σωστά σε όλο το παιχνίδι , ακόμα και όταν έκανε αλλαγές στο δεύτερο ημίχρονο.

Με τον καλύτερο φετινό παιχνίδι του Μπουζούκη , που έκανε παπάδες(και την πάσα στον Μακέντα), τον νεαρό Αλεξανδρόπουλο να δείχνει στο γήπεδο, γιατί έχει γίνει τόσος θόρυβος για αυτόν και να σβήνει από το γήπεδο τον Φορτούνη σε όλες τις μονομαχίες ,με τον Ανουάρ σε ρόλο εξαριού να κάνει σπουδαίο παιχνίδι και να καλύπτει όλους τους χώρους, ο Παναθηναϊκός είδε στα μάτια τον αντίπαλό του. Και έπαιξε και εναντίον 12.

 Στο 49 ο Βαλμπουενά… βούτηξε μπροστά στον Ανουάρ, ο Κομίνης… ανακάλυψε φάουλ, που ήταν εντός περιοχής, του το είπαν από το VAR , πήγε να το δει , είδε ότι δεν υπάρχει επαφή και έδωσε πέναλτι. Ο Δώνης του το είπε και πήρε κίτρινη .Πρόκληση. Αλλά επειδή υπάρχει Θεός ο Διούδης έπεσε στη γωνία και απέκρουσε το πέναλτι του Βαλμπουενά.

Πιο πριν ο Κομίνης στο 41 χάρισε δεύτερη κίτρινη κάρτα , δηλαδή κόκκινη στον Μπα(τον άλλαξε ο Μαρτίνς στο ημίχρονο, για να μην φάει την κόκκινη μετά), που πάτησε τον Ανουάρ και στο 74 χάρισε δεύτερη κίτρινη κάρτα και στον Χασάν για πάτημα πάνω στον Ανουάρ . Δηλαδή ένα μαϊμού πέναλτι στον Ολυμπιακό και δύο κόκκινες τους χάρισε ο Κομίνης. Παρόλα αυτά ο Παναθηναϊκός δεν λύγισε και ο Δώνης συνέχισε το ρεσιτάλ στο δεύτερο ημίχρονο.

Έβαλε στο παιχνίδι τον Σερπέζη αντί του κουρασμένου Μπουζούκη (έπαιζε και με πρόβλημα στον ώμο), τον Καμπετσή, τον Περέα και με τις απαραίτητες οδηγίες στο ημίχρονο ο Θεοχάρης στο δεύτερο μέρος άλλαξε εικόνα , πήγαινε πρώτος στην μπάλα και έσβησε κάθε κίνδυνο από την πλευρά του.

Ο Παναθηναϊκός του Δώνη με παιδιά από την U-19 και με τακτική για ρεσιτάλ, αν είχε μία διαιτησία 50-50 και όχι σαν και αυτές που θυμίζουν την 20ετία του Ολυμπιακού (τέτοια ήταν η διαιτησία του Κομίνη), θα κέρδιζε απόψε. Αυτό, που σίγουρα διαπιστώθηκε και απόψε είναι, ότι ο Παναθηναϊκός με εξαίρεση το ματς στο Φάληρο έχει παίξει στα ίσα τον Ολυμπιακό αυτά τα χρόνια. Στο ματς της κανονικής διάρκειας στο Φάληρο δεν δόθηκαν δύο πέναλτι στον Παναθηναϊκό και έχασε και απόψε έπρεπε να παίζει ο αντίπαλος με 9 και του έδωσε ο Κομίνης και μπόνους πέναλτι, για να μην χάσει.

*Πραγματικά στενοχωριέμαι, που αυτή η προσπάθεια με τον Δώνη στον πάγκο και την ομάδα και με τα νέα παιδιά να παρουσιάζουν βελτίωση , σταματάει χωρίς καμία ποδοσφαιρική λογική.

*Μπράβο στον Σωκράτη Διούδη , που έπιασε το πέναλτι και έδειξε πόσο μεγάλη βελτίωση έχει με την προπόνηση του προπονητή τερματοφυλάκων Μαλιαρίτση, που και αυτός φεύγει.

*Αν ο Αγιούμπ θέλει να παίζει βασικός , αλλιώς θα λέει, ότι έχει ενοχλήσεις διακόψτε του από τώρα το συμβόλαιο και αφήστε τον να πάει στο καλό. Πάνω από τον Παναθηναϊκό δεν είναι κανείς, ειδικά ένας ξένος, που με εξαίρεση το ματς με την ΑΕΚ στα υπόλοιπα ματς στα play off περπατάει…


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 0-0: Κατάθεση ψυχής το «τριφύλλι» μπλόκαρε τους Πειραιώτες (video+photos)

Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 0-0: Κατάθεση ψυχής το «τριφύλλι» μπλόκαρε τους Πειραιώτες (video+photos)

Παναθηναϊκός: «Πόση ντροπή ακόμα;»

Παναθηναϊκός: «Πόση ντροπή ακόμα;»

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 0-0: Τα highlights από το ΟΑΚΑ (video+photos)

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 0-0: Τα highlights από το ΟΑΚΑ (video+photos)

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.



Άρης: Χωρίς τέσσερις ολοκληρώνει την προετοιμασία του
Άρης: Χωρίς τέσσερις ολοκληρώνει την προετοιμασία του
Ολυμπιακός: Επική Marca! Έκανε δαφνοστεφανωμένο τον Μεντιλίμπαρ (pic)
Ολυμπιακός: Επική Marca! Έκανε δαφνοστεφανωμένο τον Μεντιλίμπαρ (pic)
Ολυμπιακός, Μεντιλίμπαρ: «Εδώ που έχουμε φτάσει θέλουμε τον τελικό» (vid)
Ολυμπιακός, Μεντιλίμπαρ: «Εδώ που έχουμε φτάσει θέλουμε τον τελικό» (vid)
Ολυμπιακός: Η πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League φέρνει αναβολή στη Super League
Ολυμπιακός: Η πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League φέρνει αναβολή στη Super League
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved