Δεν τον βλέπουν ούτε με… κιάλια!

Δεν τον βλέπουν ούτε με… κιάλια!

Ο Γιώργος Κυριακόπουλος γράφει στο Onsports για το νέο «διπλό» του Ολυμπιακού στο Champions League και το επίπεδο που τον έχει ανεβάσει ο Μάρκο Σίλβα.

Το βράδυ της Τρίτης (20/10) οι Νταμπλούχοι Ελλάδας ήθελαν να εκμεταλλευτούν την ευκαιρία που είχαν πάρει από το Emirates και τη νίκη επί της Άρσεναλ και να θέσουν στέρεες βάσεις πρόκρισης σε βάρος της Ντιναμό Ζάγκρεμπ. Και αυτό ακριβώς έκαναν. Εμφανίστηκαν, για μία ακόμα φορά, διαβασμένοι στο παιχνίδι τους, ήξεραν τι ζητούσαν μέσα στον αγωνιστικό χώρο και με το εξαιρετικό τέρμα του Μπράουν Ιντέγε, σ’ ένα κρίσιμο σημείο του αγώνα, έφυγαν με το «διπλό» από το Maksimir, που τους βάζει επικεφαλής στη «μάχη» για τους «16» της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης.

Το «συγκρότημα» του Μάρκο Σίλβα είναι ακριβώς αυτό που περιγράφεται. Ένα συμπαγές σύνολο, όπου ο καθένας που παίρνει θέση στον αγωνιστικό χώρο, γνωρίζει ακριβώς τον ρόλο που του έχει δοθεί από τον προπονητή. Δεν θα ήταν υπερβολή να χαρακτηρίσουμε τον Πορτογάλο ως τον «αρχιτέκτονα» της φετινής ομάδας του Ολυμπιακού, καθώς αυτός ήταν που είχε τον τελευταίο λόγο στις μεταγραφές και προτίμησε να έχει στην ομάδα του ποδοσφαιριστές – εργαλεία και όχι βαριά «ονόματα», όπως έγινε στις περιπτώσεις των Μπερμπάτοφ και Νενέ.

Όλες αυτές οι επιλογές έχουν αντίκτυπο στον αγωνιστικό χώρο. Οι «ερυθρόλευκοι» παρουσιάζουν ένα σοβαρό πρόσωπο, έχουν στην άκρη του πάγκου έναν άνθρωπο που… κατέχει το τόπι και γνωρίζει τις παρεμβάσεις που πρέπει να κάνει και το σημαντικότερο είναι πως ξέρει τις ομάδες που θα αντιμετωπίσει κάθε φορά. Είναι «διαβασμένος» μέχρι… κεραίας και δίνει ένα σημαντικό πλεονέκτημα στην ομάδα του. Ένα ακόμα στοιχείο που πιστώνεται στον Πορτογάλο είναι η «αναγέννηση» ποδοσφαιριστών που δεν ήταν στα… άμεσα πλάνα το καλοκαίρι, όπως του Κασάμι, του Ντουρμάζ και του Σαλίνο και το σημαντικότερο είναι πως οι επιλογές που έχει κάνει είναι βάσει ενός συγκεκριμένου σκεπτικού.

Βέβαια, ένα σημαντικό ερώτημα είναι κατά πόσο ο Ολυμπιακός έχει φορμαριστεί νωρίς τη φετινή σεζόν. Αν αυτό που βλέπουμε από τους Πειραιώτες είναι το… καλύτερο που μπορούν να δώσουν ή ακόμα υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης. Όμως, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε πως μέσα στην σεζόν θα έρθουν λύσεις, οι οποίες αυτή την στιγμή δεν υπάρχουν, όπως των Μπουχαλάκη και Μανιάτη, που αντιμετωπίζουν προβλήματα και το επόμενο διάστημα θα επιστρέψουν.

Όσον αφορά στα… αγωνιστικά, οι Νταμπλούχοι Ελλάδας στο Champions League, έχουν φτάσει σ’ ένα σημείο να κρατούν την τύχη στα… πόδια τους. Έχουν δύο παιχνίδια στην έδρα τους με Ντιναμό Ζάγκρεμπ και Άρσεναλ και αν καταφέρουν να πάρουν το απόλυτο, δεν θα τους ενδιαφέρει τι θα έχουν κάνει οι αντίπαλοί τους στα άλλα ματς του ομίλου. Στην Ελλάδα τα πράγματα είναι πιο… εύκολα, καθώς ο Ολυμπιακός δείχνει να βρίσκεται ένα ή ακόμα και δύο επίπεδα πιο πάνω από τους υπόλοιπους διεκδικητές του τίτλου και κοντά στην εξασφάλιση ακόμα ενός τροπαίου.


Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.



Αστέρας AKTOR: «Τέλος» ο Κόουλμαν, αναλαμβάνει ξανά ο Ράσταβατς
Αστέρας AKTOR: «Τέλος» ο Κόουλμαν, αναλαμβάνει ξανά ο Ράσταβατς
Mega τζακ ποτ: Πόσα χρήματα μοιράζει το Τζόκερ στην κλήρωση της Πέμπτης (15/1)
Mega τζακ ποτ: Πόσα χρήματα μοιράζει το Τζόκερ στην κλήρωση της Πέμπτης (15/1)
Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Τα highlights του Super Cup στο βόλεϊ (βίντεο)
Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Τα highlights του Super Cup στο βόλεϊ (βίντεο)
«Φωνάζουν» οι εργαζόμενοι στο ΣΕΦ για την ασφάλεια των φιλάθλων
«Φωνάζουν» οι εργαζόμενοι στο ΣΕΦ για την ασφάλεια των φιλάθλων
©2011-2026 Onsports.gr - All rights reserved