Μεγάλη Παρασκευή: Οι 10 καλύτερες ταινίες για το Θείο Δράμα (videos+photos)

Μεγάλη Παρασκευή: Οι 10 καλύτερες ταινίες για το Θείο Δράμα (videos+photos)

Το Onsports έψαξε και βρήκε για εσάς τις δέκα καλύτερες ταινίες που θα σας βάλουν για τα καλά σε κλίμα κατάνυξης, λίγες ώρες πριν την κορύφωση του Θείου Δράματος...

Κάθε χρόνο τις ημέρες του Πάσχα οι τηλεοπτικοί σταθμοί επιλέγουν να επαναφέρουν στις οθόνες μας μερικές από τις πιο ατμοσφαιρικές ταινίες, που αφορούν στη ζωή και τα πάθη του Θεανθρώπου, αλλά και σε άλλα ιστορικά (και μη) γεγονότα της εποχής. Σαφώς και η πλέον παιγμένη σειρά, είναι «ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ». Είναι άλλωστε και μια από τις καλύτερες παραγωγές όλων των εποχών, όμως, υπάρχουν κι άλλες ταινίες που αφορούν στο Θείο Δράμα και δεν προβάλλονται, αφού προτιμώνται τα περισσότερο… πιασάρικα έργα τύπου «Μπεν Χουρ».

Το Onsports, αναζήτησε και βρήκε τις 10 καλύτερες ταινίες με θέμα τη ζωή, τα πάθη και την Ανάσταση του Κυρίου.

10. Η Ζωή και τα Πάθη του Ιησού Χριστού

j1

Είναι η πρώτη ταινία που δημιουργήθηκε ποτέ και αφορά στη ζωή και τα πάθη του Ιησού Χριστού. Η παραγωγή της άρχισε το 1902 και ολοκληρώθηκε το 1905. Πρόκειται για μια ταινία ασπρόμαυρη, του βουβού κινηματογράφου, που όμως θεωρείται αριστούργημα του είδους.

9. Ο Βασιλεύς των Βασιλέων

j2

Είναι η δεύτερη ταινία που δημιουργήθηκε, αυτή τη φορά στις ΗΠΑ και όχι στη Γαλλία, με θέμα τη ζωή του Χριστού. Προβλήθηκε για πρώτη φορά στις 19 Απριλίου 1927, είχε διάρκεια 155 λεπτών και τα έσοδα των εισιτηρίων στους κινηματογράφους που προβλήθηκε έφτασαν στο 1.5 εκατομμύρια δολάρια! Ήταν κι αυτή μια ταινία του βουβού κινηματογράφου, στην οποία ωστόσο έπαιξαν πέντε ηθοποιοί σε πρωταγωνιστικό ρόλο, σε αντίθεση με την πρώτη παραγωγή όπου υπήρξαν μόνο δυο σε βασικούς χαρακτήρες.

8. Το κατά Ματθαίον Ευαγγέλιο

j3

Ο Ιταλός σκηνοθέτης Πιερ Πάολο Πασολίνι, επέλεξε να ασχοληθεί με την ιστορία του Θείου Δράματος, με βάση όσα αναγράφονται στο εν λόγω Ευαγγέλιο. Η ταινία ακολουθεί τα βήματα του Θεανθρώπου από τη γέννηση ως την Ανάσταση, με πρωταγωνιστή τον Ενρίκε Ιραζόκι. Προβλήθηκε για πρώτη φορά στις 4 Σεπτεμβρίου 1964 και έχει διάρκεια 137 λεπτά, ενώ είναι γυρισμένη εξ ολοκλήρου στην ιταλική γλώσσα.

7. Η ωραιότερη ιστορία του κόσμου

j4

Αυτός είναι ο τίτλος της θρησκευτικής αμερικανικής κινηματογραφικής ταινίας, του 1965, σε σκηνοθεσία Τζωρτζ Στίβενς, σενάριο Φέλτον Άουρσλερ και Χένρυ Ντένκερ και παραγωγή Ντέιβιντ Λην. Θεωρείται ως μία από τις μεγαλύτερες υπερπαραγωγές για τον κινηματογράφο με θέμα τη ζωή του Χριστού, διάρκειας πάνω από 3 ώρες. Προβλήθηκε για πρώτη φορά στις 9 Απριλίου 1965 και στον ρόλο του Ιησού ήταν ο Μαξ φον Σίντοφ.

6. Godspell

j5

Πρόκειται για την funky μεταφορά της ταινίας «Το κατά Ματθαίον Ευαγγέλιο» σε μιούζικαλ! Ο Ντέιβιντ Γκριν έγραψε και σκηνοθέτησε το εν λόγω έργο, στο οποίο πρωταγωνίστησαν οι Βίκτορ Γκάρμπερ και Ντέιβιντ Χάσκελ. Η ταινία προβλήθηκε για πρώτη φορά στις 21 Μαρτίου 1973 και κόστισε 1.3 εκατ. δολάρια για την παραγωγή της. Δεν... έβγαλε τα έξοδά της αφού τα επίσημα στοιχεία για το Box Office σε ΗΠΑ και Καναδά αναφέρεται πως έφτασαν στο 1.2 εκατ. δολάρια. Αξίζει πάντως για τη διαφορετικότητά της.

5. Ο Μεσσίας

j6

Ο Ρομπέρτο Ροσελίνι αποφάσισε να αφήσει έργα όπως το Open City και το The Miracle που είχε γυρίσει τη δεκαετία του '40 και να ασχοληθεί το 1976 με το Θείο Δράμα. Η ταινία δίνει μια διαφορετική διάσταση στις σχέσεις που είχαν αναπτυχθεί μεταξύ του Ιησού και των μαθητών του, τους στενούς δεσμούς πίστης και φιλίας παρά στα εφέ και στη... συγκίνηση που προκαλούν σκηνές θαυμάτων ή βίας.

4. Ιησούς

j7

Πρόκειται για τηλεοπτική παραγωγή του 1999, που γράφτηκε από τη Σουζέτ Κουτούρ και σκηνοθετήθηκε από τον Ρόμπερτ Γιάνγκ. Κόστισε 20 εκατ. δολάρια ενώ προβλήθηκε για πρώτη φορά στις 14 Μαΐου 2000 στις ΗΠΑ. Ο Τζέρεμι Σίστο έπαιξε τον ρόλο του Θεανθρώπου, με τα επεισόδια να εξελίσσονται όπως και η ζωή του Ιησού Χριστού. Στο φινάλε της ταινίας, αναγράφηκε πως ήταν αφιερωμένη στη μνήμη του Ενρίκο Σαμπατίνι.

3. Ο Θαυματοποιός

j8

Είναι μια από τις πολλές ταινίες κινουμένων σχεδίων που δημιουργήθηκαν για τη ζωή και το Θείο Δράμα του Ιησού. Διαφέρει, ωστόσο, καθώς φτιάχτηκε το 2000 και προβλήθηκε για πρώτη φορά στις 31 Μαρτίου του ίδιου έτους. Τη σκηνοθεσία είχαν αναλάβει οι Ντέρεκ Χέις και Στάνισλαβ Σοκόλοφ, με αρκετούς ηθοποιούς να δίνουν τις φωνές τους στην εξαιρετική παραγωγή που έγινε και παρουσιάζει το θέμα όπως πρέπει στα παιδιά. Η ιστορία διηγείται από την Ταμάρ, την άρρωστη κόρη ενός ιερέα στην Καπερναούμ που είχε την ευκαιρία να δει δια ζώσης τον Μεσσία.

2. Τα Πάθη

j9

Η υπερπαραγωγή του Μελ Γκίμπσον έφερε με τον πλέον γλαφυρό τρόπο στη μεγάλη οθόνη τα Πάθη του Θεανθρώπου. Πολλοί κατηγόρησαν την ταινία για τις σκηνές βίας, το αίμα και τη σκληρότητα με την οποία παρουσίασε την ιστορία, ωστόσο, αποτελεί μια από τις καλύτερες παραγωγές που έγιναν ποτέ για τον Ιησού Χριστό. Η ταινία κόστισε 30 εκατ. δολάρια για την παραγωγή της και... έσπασε τα ταμεία, φέρνοντας έσοδα ύψους 611.9 εκατ. ευρώ! Η πρώτη προβολή έγιν στις 25 Φεβρουαρίου 2004, με αρχική διάρκεια 126 λεπτών και 122 λεπτών μετά το κόψιμο κάποιων σκηνών, έπειτα από πολλές αντιδράσεις θρησκευτικών οργανώσεων...

1 Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ

j10

Θεωρείται ως η μεγαλύτερη θρησκευτική παραγωγή στην ιστορία της μικρής και της μεγάλης οθόνης, που αναφέρεται στη Γέννηση, τη Ζωή, τα Πάθη και την Ανάσταση του Ιησού Χριστού. Ο Ιταλός σκηνοθέτης Φράνκο Τζεφιρέλι απέδωσε με ευλάβεια τα Πάθη του Ιησού, αναπαριστώντας τα γεγονότα με πίστη στις Γραφές και απόλυτο σεβασμό στην ιερότητα του θέματος. Τα γυρίσματα κράτησαν τέσσερα χρόνια, έγιναν σε αυθεντικούς χώρους και ο Τζεφιρέλι εξασφάλισε ένα επιτελείο διάσημων ηθοποιών και κομπάρσων. Η πρώτη προβλή της θρυλικής σειράς, έγινε το 1977 από τη Rai και η συνολική παραγωγή κόστισε 180.000.000 δολάρια! Τα περισσότερα γυρίσματα έγιναν στο Μαρόκο και την Τυνησία ενώ το έργο του Τζεφιρέλι ήταν υποψήφιο σε πέντε κατηγορίες στα σημαντικά βρετανικά βραβεία BAFTA-Award, δίχως όμως να καταφέρει να κερδίσει ένα

Οι 10 καλύτερες ταινίες για το Θείο Δράμα (videos+photos)



Λαμία-ΠΑΟΚ 1-1: Πισωγύρισμα και ο τίτλος απομακρύνεται
Λαμία-ΠΑΟΚ 1-1: Πισωγύρισμα και ο τίτλος απομακρύνεται
Ιστιοπλοΐα: Διεκδικούν πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες οι Β. Κοκκαλάνης, Λ. Τσορτανίδης
Ιστιοπλοΐα: Διεκδικούν πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες οι Β. Κοκκαλάνης, Λ. Τσορτανίδης
Ρόμα: Πήρε το «πράσινο φως» για να ξεκινήσει αθλητική δραστηριότητα ξανά ο Εντικά
Ρόμα: Πήρε το «πράσινο φως» για να ξεκινήσει αθλητική δραστηριότητα ξανά ο Εντικά
Super League LIVE: ΑΕΚ – Παναθηναϊκός, Άρης – Ολυμπιακός και Λαμία – ΠΑΟΚ
Super League LIVE: ΑΕΚ – Παναθηναϊκός, Άρης – Ολυμπιακός και Λαμία – ΠΑΟΚ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved