Οι διατάξεις του κανονισμού

Οι διατάξεις του κανονισμού

Η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Δράμας απέστειλε έγγραφο προς όλα τα σωματεία, με το οποίο θέλησε να γνωστοποιήσεις τις διατάξεις του καταστατικού εγγραφών και μετεγγραφών των ποδοσφαιριστών ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου.

Αναλυτικά το έγγραφο της ΕΠΣ προς τα σωματεία:

Προς

Όλα τα Σωματεία της δύναμής μας

Στις έδρες τους

Κύριε Πρόεδρε

Σας γνωστοποιούμε τις οδηγίες εφαρμογής διατάξεων του Κανονισμού εγγραφών – μετεγγραφών και αποδεσμεύσεων ερασιτεχνών ποδοσφαιριστών

ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ερασιτεχνών ποδοσφαιριστών γίνονται από 1 Σεπτεμβρίου έως 31 Δεκεμβρίου και από 1 Φεβρουαρίου έως 15 Μαΐου κάθε έτους.

ΟΙ ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ερασιτεχνών ποδοσφαιριστών γίνονται από 1ηΙουλίου μέχρι και 31 Ιουλίου κάθε έτους με την κατάθεση υποχρεωτικά στα γραφεία της Ε.Π.Σ. της σχετικής αίτησης μεταβολών για κάθε ποδοσφαιριστή.

Η ΕΠΑΝΕΓΓΡΑΦΗ ερασιτεχνών ποδοσφαιριστών που έμειναν ελεύθεροι γίνεται από 1 Σεπτεμβρίου μέχρι και 30 Σεπτεμβρίου και από 1 έως 31 Ιανουαρίου κάθε έτους.

Η επανεγγραφή των ελεύθερων επαγγελματιών ποδοσφαιριστών σε ερασιτεχνικά σωματεία ως ερασιτεχνών γίνεται από 1 έως 30 Σεπτεμβρίου και από 1 Ιανουαρίου έως 31 Ιανουαρίου εκάστου έτους.

ΟΙ ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΕΣ ερασιτεχνών ποδοσφαιριστών από ή σε ερασιτεχνικά σωματεία γίνονται από 1η Ιουλίου μέχρι και 31 Αυγούστου κάθε έτους.

Κάθε σωματείο δύναται να αποκτά με μετεγγραφή από 1 Ιανουαρίου έως 31 Ιανουαρίου κάθε έτους, μέχρι δύο (2) ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές.

ΟΙ ΥΠΟΣΧΕΤΙΚΕΣ ερασιτεχνών ποδοσφαιριστών γίνονται από 1ηΙουλίου μέχρι και 31 Ιουλίου κάθε έτους.

Ποδοσφαιριστής δεν δύναται να μετακινηθεί με υποσχετική εάν υπερβαίνει το 21ο έτος της ηλικίας του.

Κάθε ερασιτεχνικό σωματείο έχει το δικαίωμα να χορηγήσει σε διαφορετικά σωματεία και να αποκτήσει από διαφορετικά σωματεία μέχρι οκτώ (8) ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές μόνο για μία περίοδο.

Επίσης απαγορεύεται η χορήγηση στο ίδιο σωματείο και η απόκτηση από το ίδιο σωματείο περισσοτέρων των τριών (3) ποδοσφαιριστών.

Απαγορεύεται η μετακίνηση ερασιτέχνη ποδοσφαιριστή με υποσχετική για περισσότερες από δύο (2) μετεγγραφικές περιόδους

Ποδοσφαιριστές ερασιτεχνικών σωματείων των οποίων η ομάδα δεν κατήλθε να αγωνιστεί σε δύο (2) συνεχείς αγωνιστικές περιόδους ( περιέπεσε σε αδράνεια ) στα τοπικά πρωταθλήματα, δύνανται να εγγραφούν, κατά τα χρονικά διαστήματα από 1 Σεπτεμβρίου

έως 30 Σεπτεμβρίου και από 1 Ιανουαρίου έως 31 Ιανουαρίου του επόμενου έτους, ως ελεύθεροι ποδοσφαιριστές σε άλλο ερασιτεχνικό σωματείο.

Ποδοσφαιριστές, των οποίων τα σωματεία στα οποία ανήκουν δεν δηλώνουν συμμετοχή στο οικείο πρωτάθλημα, δύνανται εντός τριάντα (30) ημερών από τη λήξη της προθεσμίας για την ως άνω δήλωση με αίτησή τους στην Επιτροπή Ιδιότητας Μετεγγραφών της Ε.Π.Ο. συν χρηματικό παράβολο 200,00 Ευρώ για λογαριασμό Ε.Π.Ο. και βεβαίωση της οικείας Ένωσης, να αποδεσμεύονται προσωρινά, προκειμένου να εγγράφονται για την αγωνιστική περίοδο αυτή σε σωματείο της επιθυμίας τους.

¨      Οι ποδοσφαιριστές που θέλουν να κάνουν χρήση των διακοσίων (200) χιλιομέτρων υποβάλλουν αίτηση στην Επιτροπή Ιδιότητας Μετεγγραφών της Ε.Π.Ο. από 1 Οκτωβρίου έως 31 Οκτωβρίου κάθε έτους.

¨      Με απόφαση Δ.Σ. Ε.Π.Ο. έχει θεσμοθετηθεί και  η έκδοση δελτίων Ορισμένου Χρόνου ως εξής :

¨      Δελτίο Ορισμένου Χρόνου : Χρονική Διάρκεια 1 έτους παράβολο 300 ΕΥΡΩ.

Χρονική Διάρκεια 2 ετών παράβολο  200 ΕΥΡΩ.

Χρονική Διάρκεια 3 ετών παράβολο  100 ΕΥΡΩ.

¨      Δελτίο Προσωρινής Ισχύος για ποδοσφαιριστές από 7-10 ετών παράβολο 15 ΕΥΡΩ.

Οι ως άνω ποδοσφαιριστές υπογράφουν ελεύθερα κανονικό ατομικό δελτίο σε οποιοδήποτε σωματείο με τη συμπλήρωση του δέκατου (10) έτους της ηλικίας τους.

¨      Για την πρώτη εγγραφή όπως και σε κάθε άλλη περίπτωση επανεγγραφής μετεγγραφής κλπ. ποδοσφαιριστή που δεν έχει συμπληρώσει το δέκατο όγδοο (18) έτος της  ηλικίας του για την έκδοση ατομικού δελτίου απαιτείται η σύμφωνη γνώμη ενός εκ των ασκούντων τη γονική μέριμνα, η οποία πιστοποιείται με την υπογραφή του στην προβλεπόμενη θέση αίτησης μεταβολών και υπεύθυνη δήλωση του για τη συναίνεση του στην έκδοση του δελτίου θεωρημένη νόμιμα για το γνήσιο της υπογραφής από ΚΕΠ ή άλλο δημόσιο φορέα.

Για το Δ.Σ. της Ε.Π.Σ. Δράμας

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ             Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΘΕΟΔ. ΦΩΤΙΟΥ                ΙΩΑΝ. ΤΣΙΑΡΑΣ

ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΜΕΤΑΒΟΛΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ 2011-2012 ΘΑ ΔΙΑΤΙΘΕΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΕΤΑΡΤΗ 29-6-2011 MONO

ΑΠΟ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΕΠΣ ΔΡΑΜΑΣ

  • Αθλητικά νέα
  • Ειδήσεις
Ευρωπαϊκό Νέων: Πρεμιέρα με Ιταλία για την Εθνική
Ευρωπαϊκό Νέων: Πρεμιέρα με Ιταλία για την Εθνική
Πρώτο θέμα στα ισπανικά Μέσα η επιστολή Γιαννακόπουλου (photos)
Πρώτο θέμα στα ισπανικά Μέσα η επιστολή Γιαννακόπουλου (photos)
Μυθική ατάκα Ζλάταν που ρίχνει τα... τσιμέντα!
Μυθική ατάκα Ζλάταν που ρίχνει τα... τσιμέντα!
Ο πάντα… καταλληλότερος Καπράλος!
Ο πάντα… καταλληλότερος Καπράλος!
ΣΟΚ: Νεκρή 18χρονη - Τη «σκότωσε» το κινητό της
ΣΟΚ: Νεκρή 18χρονη - Τη «σκότωσε» το κινητό της
Έκθεση «Women Bridging World»: Όταν μία βραβευμένη εικαστικός συναντά μία γνωστή δημιουργό... (vid)
Έκθεση «Women Bridging World»: Όταν μία βραβευμένη εικαστικός συναντά μία γνωστή δημιουργό... (vid)
«Ο βασιλιάς του κόσμου»: Η νέα επιτυχία του Βασίλη Δήμα! (Official Video Clip)
«Ο βασιλιάς του κόσμου»: Η νέα επιτυχία του Βασίλη Δήμα! (Official Video Clip)
Η Νέα Δημοκρατία διέγραψε την Έλλη Παπαγγελή
Η Νέα Δημοκρατία διέγραψε την Έλλη Παπαγγελή

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης