Τοπολιάτης: «Πρόταση για μειωμένα πρόστιμα στη Δ’ Εθνική»
SHARE

Τοπολιάτης: «Πρόταση για μειωμένα πρόστιμα στη Δ’ Εθνική»

Με τον ερχομό του 2012 ο Βαγγέλης Τοπολιάτης επανεξελέγη στην προεδρία της ΕΠΣ Βοιωτίας, όντας ο απόλυτος κυρίαρχος στο βοιωτικό ποδόσφαιρο.

Με τον ερχομό του 2012 ο Βαγγέλης Τοπολιάτης επανεξελέγη στην προεδρία της ΕΠΣ Βοιωτίας, όντας ο απόλυτος κυρίαρχος στο βοιωτικό ποδόσφαιρο.

Βέβαια, οι αρμοδιότητές του στον χώρο του ποδοσφαίρου είναι πολλές και η αξία του είναι αναγνωρισμένη, καθώς είναι Πρόεδρος ΕΠΣ Βοιωτίας, Πρόεδρος Επιτροπής Δ’ Εθνικής, Πρόεδρος Εκπαιδευτικού Συμβουλίου (όλων των προπονητών της Ελλάδος), Αντιπρόεδρος της Τεχνικής Επιτροπής στις Εθνικές Ομάδες, Πρόεδρος Πιστοποίησης Καταλληλότητας Αθλητικών Ιδιωτικών Κέντρων σε όλη την Ελλάδα (5χ5), Πρόεδρος Παραλαβής όλων των Ενωσιακών Αθλητικών κέντρων.

Ο Τοπολιάτης παραχώρησε συνέντευξη στα «Νέα της Βοιωτίας» για όλα τα θέματα που απασχολούν το τοπικό ποδόσφαιρο, αλλά και τη Δ’ Εθνική.

Ο πρόεδρος της ΕΠΣΒ έκανε έναν απολογισμό της τετραετίας που πέρασε: «Πέρασε μια τετραετία πολύ χρήσιμη. Βέβαια η οικονομική κατάσταση των τελευταίων ετών δεν μας επέτρεπε να κάνουμε πάρα πολλά και μεγάλα πράγματα αλλά εκείνα τα οποία πετύχαμε εμείς ως Βοιωτία ήταν ότι καταφέραμε να δημιουργήσουμε 40 γήπεδα σε ολόκληρο το νομό με την υποχρεωτικότητα που θέσαμε στα σωματεία για να αγωνίζονται σε γήπεδα με χλοοτάπητα ειδάλλως δεν θα έχουν συμμετοχή στο πρωτάθλημα. Έτσι έδειξαν όλοι οι παράγοντες ότι έχουν όρεξη για την ανάπτυξη του ποδοσφαίρου αφού κατάφεραν να επιβάλλουν στους Δημάρχους να δημιουργηθούν αυτοί οι αθλητικοί χώροι  που όπως γνωρίζετε φιλοξενούνται πάρα πολλά παιδιά.

Προσπαθήσαμε επιπλέον με κάθε τρόπο να διατηρήσουμε τις μικρές ηλικίες έτσι ώστε να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για ανεύρεση ταλέντων όχι μόνο για τη στελέχωση των μικτών ομάδων αλλά και για την στελέχωση των εθνικών συγκροτημάτων. Στείλαμε τα τελευταία χρόνια πάνω από 12 παιδιά στις προεπιλογές Νέων και Παίδων, δημιουργήσαμε σχολές προπονητών δυο και τρείς φορές.

Φθάσαμε επίσης τον αριθμό των διαιτητών σε 60 ηλικίας 18 έως 24 ετών και δημιουργήσαμε το grass – root, ένα πρόγραμμα δηλάδή ανάπτυξης φυτωρίων στα γήπεδα της Ένωσης.  Αυτό είχε σαν συνέπεια  η Ελληνική Ομοσπονδία να βγει πρώτη σε όλη την Ευρώπη και με αποτέλεσμα δώρο προς την ΕΠΟ αρκετές χιλιάδες Ευρώ. Βέβαια οι δικές αρμοδιότητες και ενασχολήσεις με το ποδόσφαιρο είναι τόσες πολλές που δεν δύναμαι να είμαι σε όλα τα γήπεδα από πολύ κοντά. Αλλά νομίζω πως οι συνεργάτες μου τα καταφέρνουν άψογα και έτσι κρατάμε την Ένωσή μας μεταξύ των πέντε καλυτέρων στην Ελλάδα σε όλους τους τομείς».

Ο Βαγγέλης Τοπολιάτης έκανε επίσης μια αναφορά για την οικονομική στενότητα, για τους νέους διαιτητές και για τις μικτές ομάδες: «Η οικονομική κατάσταση, η μη επίδοση επιχορηγήσεων στα Σωματεία και όλα τα συναφής μας αναγκάζουν και μας να επιβάλλουμε τις κυρώσεις του πειθαρχικού κώδικα ο οποίος για τη φετινή χρονιά είναι τουλάχιστον δέκα φορές υψηλότερες οι ποινές και οι κυρώσεις απ’ ότι ήταν πέρυσι.

Όλα αυτά είναι στοιχεία για τα οποία εμείς είμαστε εντολοδόχοι και πρέπει να τα προχωρήσουμε και να τα υλοποιήσουμε για να μπορέσουμε να κρατήσουμε σε καλό επίπεδο και την αξιοπιστία του ποδοσφαίρου. Είμαι πολύ ευχαριστημένος με το γεγονός ότι έχουμε πολλούς νέους διαιτητές γιατί έτσι θα μπορέσει να υπάρξει αυτή η αξιοπιστία που όλοι θέλουμε και ίσως δεν υπήρχε παλαιότερα. Οι δε ομάδες θα πρέπει να «ανεχτούν» τα όποια λάθη των νέων διαιτητών και να τους βοηθήσουν έτσι ώστε να κρατήσουμε αυτά τα νέα παιδιά στο χώρο του ποδοσφαίρου. Μην φτάσουμε στο σημείο και αναγκαζόμαστε να καλούμε διαιτητές από γειτονικούς νομούς.

Οι μικτές ομάδες είχαν μια καλή πορεία τα τελευταία χρόνια αλλά επειδή έχει αλλάξει ο γενικότερος προγραμματισμός επιλέγουμε από την Βοιωτία και από την κάθε όμορη Ένωση από 4-5 ταλέντα τα οποία συγκροτούν μια περιφερειακή ομάδα και αυτή αγωνίζεται με τις υπόλοιπες περιφέρειες. Το επίπεδο λοιπόν των μικτών ομάδων είναι σε επίπεδο περιφέρειας. Για φέτος δε οι μικτές μας ομάδες είναι πρώτες και αήττητες».

Ο πρόεδρος της ΕΠΣΒ δίνει βάση και στο πρόγραμμα grass – roots: «Το πρόγραμμα grass – roots πρέπει να το προχωρήσουμε πολύ δυνατά γιατί είναι ένα πρόγραμμα που έχει να κάνει με παιδιά ανεξαρτήτου ηλικίας από 4 έως 18 ετών, ανεξαρτήτου φύλλου, ανεξαρτήτου θρησκείας και ανεξαρτήτου υπηκοότητας. Πρέπει να τα μαζέψουμε όλα στα γήπεδα. Έτσι θα μπορέσουμε να αποκτήσουμε από τα φυτώρια αυτά και τα ταλέντα που θα επανδρώσουν όλες τις εθνικές και μη ομάδες».

Για το ποια είναι η συνεργασία με τους προπονητές: «Εμείς έχουμε καταφέρει φέτος να γίνει υλοποίηση του Κανονισμού Προπονητών σε ποσοστό τουλάχιστον 95%. Προχωράμε δυναμικά σε συνεργασία με τον πρόεδρο της ΟΠΠΕ τον κ. Λογαρά αλλά και με τον πρόεδρο των Προπονητών Βοιωτίας κ. Καντά, που έχουμε αλλεπάλληλες συναντήσεις και συνεργασία, να υλοποιήσουμε το πρόγραμμα και να πετύχουμε κάτι που είναι ακατόρθωτο για όλους τους Συνδέσμους της Ελλάδας. Εμείς είμαστε στη διάθεση των προπονητών γιατί είναι οι συντελεστές και πρεσβευτές των ομάδων της Βοιωτίας και έξω από τα όρια του νομού. Επομένως θα είναι αδύνατον εμείς σαν Ένωση να μην συνεργαστούμε με τους προπονητές

Έχουμε επίσης προγραμματίσει σχολή προπονητών στη Βοιωτία μέσα στο επόμενο δίμηνο για προπονητές ΟΥΕΦΑ Β’ αλλά έχω καταστήσει τη Βοιωτία κέντρο επανεξέτασης όλων των προπονητών της Ελλάδας που συμπλήρωσαν την τριετία για να πάρουν μετά από 16 ώρες εκπαίδευσης την καινούργια σφραγίδα γιαβ τα επόμενα τρία χρόνια. Είναι δυο κέντρα τέτοια στην Ελλάδα. Ένα στη Λιβαδειά κι ένα στη Κατερίνη. Και θα έρθουν εδώ προπονητές απ’ όλη την Ελλάδα».

Και ως πρόεδρος της Επιτροπής Δ’ Εθνικής της ΕΠΟ δεν θα μπορούσε να μην εκφράσει τη θέση του: «Εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων όλα σχεδόν τα σωματεία «φυτοζωούν». Είμαι πεπεισμένος από αυτό που εγώ αντιλαμβάνομαι ότι πολύ σύντομα θα έχουμε αρκετές ομάδες  που θα παραιτηθούν. Αλλά και έτσι όπως πάμε μην απορήσετε αν και του χρόνου με τις 96 ομάδες στη Δ’ Εθνική να μην μπορούμε να τις συμπληρώσουμε.

Προσέξτε όμως! Η ομάδα που θα αποχωρεί του χρόνου στο τοπικό θα ξεκινάει με -6 βαθμούς αλλά θα της επιβάλλεται και 5.000 Ευρώ πρόστιμο. Εγώ θα κάνω μια πρόταση στην ΕΠΟ για να τροποποιήσει τις πειθαρχικές αποφάσεις των οργάνων ως προς το κατώτερο ποσό των προστίμων και στη Γενική Συνέλευση τα ποσά αυτά να μην ισχύσουν από την επόμενη χρονιά».

Θα υπάρξει κάποια αλλαγή στον χάρτη των τοπικών πρωταθλημάτων; «Οι ομάδες διαμορφώνουν τους ομίλους και τις κατηγορίες. Στην Βοιωτία δεν διαφαίνεται κάτι που να μας οδηγήσει ας πούμε να κάνουμε τη γ’ κατηγορία. Εδώ βλέπουμε ότι οι αριθμοί «φθίνουν». Εγώ το έλεγα από χρόνια. Ότι οι ομάδες στην Βοιωτία θα φθάσουν τις 40 με 45. Δεν θα μπορέσει να γίνει διαφορετικά. Οι παράγοντες έχουν μειωθεί επικίνδυνα».

Ο πρόεδρος της ΕΠΣΒ δίνει για μια ακόμη φορά το δικό του μήνυμα σε όλους εκείνους (έστω και τους λίγους) που κατά καιρούς έχουν πει πολλά και διάφορα: «Για μένα δεν υπάρχουν αντίπαλοι στην Ένωση. Υπάρχουν όμως διαφορετικές ιδέες. Κάποιοι νομίζουν ότι με τις δικές τους ιδέες θα μπορούν να διαφοροποιήσουν το ποδόσφαιρο στη Βοιωτία. Εγώ δεν απέκλεισα κανέναν από αυτούς αν ερχόταν και μου έλεγε καθαρά ότι έχει όρεξη να δουλέψει και να μας δώσει τις ιδέες του και τα «φώτα» του. Δεν υπήρχε περίπτωση νε είχε έρθει τέτοιος άνθρωπος και να μην τον έβαζα».

Παναθηναϊκός: Επισκέφθηκαν τη Θύρα 13 Χανίων Κολοβέτσιος και Θεοχάρης (photos)
Παναθηναϊκός: Επισκέφθηκαν τη Θύρα 13 Χανίων Κολοβέτσιος και Θεοχάρης (photos)
Ολυμπιακός: Έτσι πέρασε από τη Βαρκελώνη με... οδοστρωτήρα Μιλουτίνοφ! (video)
Ολυμπιακός: Έτσι πέρασε από τη Βαρκελώνη με... οδοστρωτήρα Μιλουτίνοφ! (video)
Basketball Champions League: Αυτή είναι η βαθμολογία μετά τα ματς Προμηθέα και ΠΑΟΚ
Basketball Champions League: Αυτή είναι η βαθμολογία μετά τα ματς Προμηθέα και ΠΑΟΚ
Ολυμπιακός: Ρεκόρ καριέρας κι από τον Μπόγρη
Ολυμπιακός: Ρεκόρ καριέρας κι από τον Μπόγρη


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies