Τελευταία ευκαιρία

Τελευταία ευκαιρία

Σιγά σιγά οι ομάδες αρχίζουν τις προετοιμασίες τους. Τα προπονητικά κέντρα άνοιξαν για να προετοιμαστούν οι ποδοσφαιριστές ώστε να είναι έτοιμοι για το νέο πρωτάθλημα.

Το περίεργο είναι πως αυτήν τη στιγμή οι συνθήκες για να διεξαχθεί το καινούργιο πρωτάθλημα δεν υπάρχουν. Η υπόθεση με τα στημένα εκκρεμεί, κανείς δεν γνωρίζει τι θα γίνει με την Καβάλα, το Βόλο και τον Ηρακλή κανείς δεν ξέρει ποιες ομάδες θα ανέβουν από τη Football League ούτε ποιες θα πέσουν από τη Super League. Μέχρι και η ΑΕΛ που έμοιαζε σίγουρα πεσμένη άλλαξε την ημερομηνία της προετοιμασίας για κάθε ενδεχόμενο. Άλλωστε φαίνεται δύσκολο όπως έχουν τα πράγματα να μαζευτούν 16 ομάδες.

Είναι δεδομένο πως αυτή η περίοδος είναι η χειρότερη που έχει περάσει ποτέ το Ελληνικό ποδόσφαιρο. Σήμερα φαντάζει πιο βρώμικο από ποτέ και ο κόσμος, του έχει γυρίσει την πλάτη. Το σκάνδαλο που βγήκε στην επιφάνεια πριν 10 ημέρες είναι ίσως η τελευταία ευκαιρία του Ελληνικού ποδοσφαίρου. Αν οι αρμόδιοι φορείς δεν αντιληφθούν την κατάσταση και δεν θελήσουν να πάρουν σημαντικές και δύσκολες αποφάσεις το προϊόν θα απαξιωθεί  και δεν θα υπάρχει επιστροφή. Μετά από όσα βγήκαν στη δημοσιότητα δεν γίνεται να ξεκινήσει το επόμενο πρωτάθλημα χωρίς να υπάρξουν σοβαρές ποινές.

Η χώρα μας βρίσκεται στα πρόθυρα της χρεοκοπίας. Αυτό που χρειάζεται πλέον η πατρίδα μας είναι αλλαγή νοοτροπίας και αποφασιστικότητα. Πλέον πρέπει όλοι να σεβαστούμε τη λογική. Δεν γίνεται να έχει συμβεί ότι έχει συμβεί, να βγαίνει ο γιος του Ψωμιάδη με εγγύηση από τη φυλακή, ο πατέρας του να είναι ακόμα καταζητούμενος και αυτό το δίδυμο να έχει τη δυνατότητα να ρίχνει και να ανεβάζει ομάδες.

Τα παιχνίδια και η κοροϊδία πρέπει επιτέλους να σταματήσουν. Από τη στιγμή που η πολιτεία δεν μπορεί να βάλει κάποιους ανθρώπους στη φυλακή ας τους βγάλει τουλάχιστον μια για πάντα έξω από τον αθλητισμό. Ο χώρος του αθλητισμού κανονικά θα έπρεπε να δημιουργεί παιδεία και να δείχνει στους νέους το σωστό δρόμο. Όπως πάνε τα πράγματα αν στο ποδόσφαιρο συνεχίζουν να ασελγούν οι μπράβοι της νύχτας σε λίγο θα πρέπει οι γονείς να απαγορεύσουν στα παιδιά τους ακόμα και να το παρακολουθούν.

Θα μου πείτε το πρόβλημα του Ελληνικού ποδοσφαίρου είναι μόνο ο Ψωμιάδης, ο Μπέος, ο Τσακογιάννης και οι άνθρωποί τους;

Σίγουρα κάτι τέτοιο πρέπει να είσαι αφελής για να το πεις. Το σίγουρο όμως είναι πως δημιουργήθηκαν οι προϋποθέσεις ο χώρος να καθαρίσει από αυτούς. Και είναι πρόκληση με το που βγαίνει ο μικρός Ψωμιάδης με εγγύηση να φέρεται ακόμα σαν παράγοντας του ποδοσφαίρου μας. Είναι βέβαια δεδομένο πως δεν φτάνει μόνο η δική τους τιμωρία. Αν όσοι είχαν συναλλαγές μαζί τους τη βγάλουν λάδι τότε θα δημιουργηθούν συνθήκες ώστε σύντομα να υπάρξει  χώρος για να εισχωρήσουν στο ποδόσφαιρο άνθρωποι σαν τον Μπέο.

Στην εκπομπή φέρνω διαρκώς το παράδειγμα της Ιταλίας. Στο «Calciopolis» μόνο η Γιουβέντους έχασε την κατηγορία. Η μεγάλη κυρία κρίθηκε πιο αυστηρά γιατί ο Μόντζι ήταν αυτός που έλεγχε το κύκλωμα. Οι υπόλοιπες ομάδες τιμωρήθηκαν με μείωση βαθμών. Αυτό όμως που πόνεσε ήταν η αφαίρεση της Ευρώπης. Και προσέξτε αυτή είναι η μόνη απόφαση που μπορεί να πάρει η ομοσπονδία και να μην χωράει περαιτέρω διαπραγμάτευση, καθώς με το που γίνουν οι κληρώσεις η υπόθεση κλείνει, ούτε έφεση προλαβαίνεις να κάνεις ούτε τίποτα.

Ο αθλητικός εισαγγελέας που είχε αναλάβει το σκάνδαλο στην Ιταλία για παράδειγμα, με την πρόταση του έριχνε τη Γιουβέντους στην C1 και όλες τις υπόλοιπες εμπλεκόμενες ομάδες στην Serie B. Έφεση στην έφεση όμως μόνο η Γιουβέντους έχασε την κατηγορία, πήγε στη Serie B και οι βαθμοί που αρχικά είχαν αφαιρεθεί μειώθηκαν αρκετά. Η πραγματική τιμωρία όμως ήταν η αφαίρεση της Ευρώπης. Η Ιταλική ομοσπονδία τότε ζήτησε παράταση για τις Ευρωπαϊκές λίστες. Έχασε μια ομάδα στο Ιντερτόσο γιατί δεν πρόλαβε τις ημερομηνίες και έβγαλε καινούργια λίστα στις 25 Ιουλίου. Από αυτήν έλειπαν όλες οι εμπλεκόμενες στο σκάνδαλο πλην της Μίλαν που πήγε από τους ομίλους στα προκριματικά του Champions League.

Με έκπληξη άκουσα τον Πιλάβιο να λέει πως η UEFA είναι αρμόδια για να αποκλείσει ομάδα από την Ευρώπη, τον ενημερώνω λοιπόν και γραφτώς πως στην Ιταλία όλες τις αποφάσεις τις πήρε η ομοσπονδία. Η μόνη περίπτωση που κρίθηκε από την UEFA ήταν της Μίλαν καθώς στην Ιταλία υπήρχαν παράπονα που δεν αποκλείστηκε και αυτή από τις διοργανώσεις.

Οι μέρες που έχουμε μπροστά μας είναι πολύ κρίσιμες. Από το πως θα πράξουν οι δύο αθλητικοί εισαγγελείς και η ομοσπονδία εξαρτάται το μέλλον του ποδοσφαίρου μας. Αν περάσει και αυτό το σκάνδαλο ατιμώρητο τα γήπεδα θα είναι σίγουρα άδεια  το ενδιαφέρον του κόσμου ελάχιστο και δικαιολογημένα θα υπάρχει καχυποψία για τα πάντα.

Όσοι κινούνται λοιπόν στο χώρο του ποδοσφαίρου θα αντιμετωπίσουν μεγάλα προβλήματα καθώς θα εργάζονται πάνω σε ένα αντικείμενο που ο κόσμος θα του έχει γυρίσει την πλάτη και θα το θεωρεί διεφθαρμένο. Οπότε και οι δημοσιογράφοι πριν γίνουν ασπίδα και λειτουργήσουν ως νομικοί σύμβουλοι των ιδιοκτητών των ομάδων που υποστηρίζουν να σκεφτούν πρώτα πως διακυβεύεται το ίδιο τους το επάγγελμα. Καθώς αν δεν υπάρξουν τιμωρίες, το Ελληνικό ποδόσφαιρο δεν έχει μέλλον.

  • Αθλητικά νέα
  • Ειδήσεις
«Καμπάνα» σε Παναθηναϊκό από Βέμερ
«Καμπάνα» σε Παναθηναϊκό από Βέμερ
Μαθήματα μαγειρικής σε Αγουέρο και Μαντσίνι από Νουσρέτ! (video)
Μαθήματα μαγειρικής σε Αγουέρο και Μαντσίνι από Νουσρέτ! (video)
Football League: Τα γκολ και οι φάσεις των αγώνων της 22ης αγωνιστικής (video)
Football League: Τα γκολ και οι φάσεις των αγώνων της 22ης αγωνιστικής (video)
6,2 εκατομμύρια ευρώ κληρώνει το Λαϊκό Λαχείο
6,2 εκατομμύρια ευρώ κληρώνει το Λαϊκό Λαχείο
Μετά από 31 χρόνια ο Μίμης Πλέσσας με νέα τραγούδια
Μετά από 31 χρόνια ο Μίμης Πλέσσας με νέα τραγούδια
Αυτός είναι ο λόγος που θα δείτε παραπάνω χρήματα στο λογαριασμό σας - Τι αλλάζει στο μισθό σας
Αυτός είναι ο λόγος που θα δείτε παραπάνω χρήματα στο λογαριασμό σας - Τι αλλάζει στο μισθό σας
Φαρμακείο Νοσοκομείου Γ. Γεννηματάς: Ένα στολίδι για τη δημόσια υγεία
Φαρμακείο Νοσοκομείου Γ. Γεννηματάς: Ένα στολίδι για τη δημόσια υγεία
Η σφαγή του Αφρίν: Αίμα, θάνατος και φρίκη μετά την άλωση της κουρδικής πόλης από τους Τούρκους
Η σφαγή του Αφρίν: Αίμα, θάνατος και φρίκη μετά την άλωση της κουρδικής πόλης από τους Τούρκους

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης