Κάλλιο δραστικά παρά δραματικά
SHARE

Κάλλιο δραστικά παρά δραματικά

Μόνον θετικής υποδοχής  ακόμα και από τους πιο σκληροπυρηνικούς   πιστούς των ρηξικέλευθων επιλογών  εκτιμώ ότι  αξίζει να τύχει η διαφαινόμενη υπαναχώρηση του Υφυπουργού Αθλητισμού αναφορικά με το πολύκροτο ζήτημα  του νέου αθλητικού νομοσχεδίου που φαινόταν μέχρι πριν από κάποιες ώρες έτοιμο να οδηγήσει το ποδόσφαιρο της Ελλάδας στο περιβόητο Grexit.

Ο Σταύρος Κοντονής  προανήγγελλε στη Βουλή αλλαγές και τροποποιήσεις  στο εν λόγω  μέγιστο …μέτωπο δείχνοντας την πρόθεση της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει τις ισχυρές αντιδράσεις που προκαλούν οι προωθούμενες στην πατρίδα μας ρυθμίσεις αναφορικά με τον αθλητισμό αλλά και κύρια το ταλαίπωρο ποδόσφαιρο της .
Υποστήριξε πως «εμείς δεν πρόκειται να επέμβουμε στο αυτοδιοίκητο» και επεσήμανε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι «να μπει τέλος σε ένα ιδιότυπο καθεστώς αυτονομίας (και ασυδοσίας θα μπορούσαν να πουν πολλοί δίχως φόβο και με το κατάλληλο πάθος στην ετυμηγορία τους)»   στο πλαίσιο των  ενεργειών της για τη συντριπτική πλειοψηφία φιλάθλων και εμπλεκομένων φορέων αυτονόητης  και επιβεβλημένης κάθαρσης.
Η τελευταία είναι το ποθητό  για το οποίο αναμφίβολα απαιτείται κλιμάκωση του πολέμου και δραστικά μέτρα αλλά η προηγούμενη  απόλυτη …αποφασιστικότητα για την επιτέλους επίτευξη του σκοπού είχε ορισμένα «μέσα» που εξ υποθέσεως θα είχαν δημιουργήσει μέτωπο αντίστασης  από αδίκους και δικαίους, υπό την αιγίδα μάλιστα  των, υπερδυνάμεων του παγκόσμια δημοφιλέστερου των σπορ,  FIFA και UEFA.
Και αυτά τα δύο υπέρτατα διεθνή θεσμικά όργανα του ποδοσφαίρου προσφέρουν με το καταστατικό τους ενός είδους …καταφύγιο για  να κρυφτούν ακόμα και εκείνοι που βρίσκουν στην «μπάλα» πεδίο πλουτισμού (και όχι μόνον) λαμπρό  μέσω σκοτεινών έργων και πρακτικών.
Και η σύμπραξη τους για την καταπολέμηση του τουλάχιστον  στις εξαγγελίες κοινού …αντιπάλου, των κατά τόπους παρανόμων που έχουν παρεισφρήσει και  λυμαίνονται το πιο αγαπητό σπορ στον πλανήτη, είναι αναμφίβολα μάλλον εκ των ουκ άνευ για ένα εξασφαλισμένα θετικό αποτέλεσμα σ’ αυτή την κοινή (στα χαρτιά και όχι μόνον) σταυροφορία.
Για τον σκοπό αυτό ο ερχομός  στη χώρα μας του Γενικού Γραμματέα της UEFA Τζιάνι Ιφαντίνο  και οι επαφές με τον Υφυπουργό  για να βρεθεί η χρυσή τομή στις αντιθέσεις  των δύο πλευρών με αφορμή κύρια  το  γνωστό και μη εξαιρετέο  αυτοδιοίκητο είναι ένα  σημαντικό βήμα μπροστά προς την κατεύθυνση  της  επιβεβλημένης  κάθαρσης στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Για να απαλλαγεί το  ταχύτερο δυνατό και σε μεγαλύτερη έκταση από την ... κόπρο του Αυγεία που μόνον από πρόθεση μπορεί κανείς να μην αντιλαμβάνεται πως έχει το κατακλύσει.
Δεν είναι λίγοι αυτοί που υποστήριζαν και εξακολουθούν να πιστεύουν ότι το Grexit είναι προτιμότερο από το να γίνουμε (παραμείνουμε) στο ίδιο έργο θεατές και όλα να τριγύρω να θέλουμε να αλλάξουνε αλλά να μένουν τα ίδια και …χειρότερα. Εύκολα δεν μπορεί κανείς να φέρει ενστάσεις στην οργή και αγωνία τους αλλά από την άλλη το να σαρωθούν  εγγυημένα τα πάντα με την ελληνική έξοδο από την παγκόσμια ποδοσφαιρική κοινότητα δεν είναι  ευτυχώς η μόνη δυνατή λύση. Για να φτιάξεις ομελέτα χρειάζεται αναμφίβολα να σπάσεις αυγά αλλά το πόσα είναι ένα διαπραγματεύσιμο στοιχείο. Ευτυχώς ή δυστυχώς.... Γιατί εν τέλει ο σκοπός ...υπερβαίνει τα μέσα.

Παίζουμε μπαλίτσα και στο Instagram. Ακολούθησέ μας!

Κι όμως η Σταματίνα Τσιμτσιλή αποκάλυψε τον λόγο που την κράζουν στα social media
Κι όμως η Σταματίνα Τσιμτσιλή αποκάλυψε τον λόγο που την κράζουν στα social media
Πρώην παίκτης του Προμηθέα ο Εύζωνας που «έφυγε» από τη ζωή
Πρώην παίκτης του Προμηθέα ο Εύζωνας που «έφυγε» από τη ζωή
Αποθέωσε Βενγκέρ ο Μουρίνιο! (video)
Αποθέωσε Βενγκέρ ο Μουρίνιο! (video)
Μια βαθιά υπόκλιση στον Γιάννη Μπουρούση!
Μια βαθιά υπόκλιση στον Γιάννη Μπουρούση!

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies