Να μην τραβήξουν τα σωληνάκια
SHARE

Να μην τραβήξουν τα σωληνάκια

Μπορεί ο καθένας να πιστεύει και να λέει επίσης ότι θέλει. Μπορεί από το να κάνει όνειρα για μεγαλεία, μέχρι το να είναι εντελώς απογοητευμένος και να περιμένει το χειρότερο δυνατό σενάριο. Η πραγματικότητα έτσι όπως είναι αυτή την στιγμή στον Παναθηναϊκό, δίνει το δικαίωμα για όλα. Το θέμα όμως είναι η πραγματική, η ρεαλιστική απεικόνιση της πραγματικότητας και μέσω αυτής η αντικειμενική διερεύνηση προθέσεων και θέσεων.

Αν δεν γίνει αυτό, τότε στον Παναθηναϊκό το τοπίο θα μοιάζει όλο και περισσότερο με αυτό των εκλογών. Σύγχυση για το ποιος λέει τι, για το ποιος μπορεί να κάνει τι και πλήρης απόκρυψη της πραγματικότητας.

Αποτέλεσμα; Σε πρώτη φάση η ίδια που παρατηρούμε και στις τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις Αποχή. Και σε δεύτερη η ασταμάτητη πορεία προς την κατηφόρα.

Το έχουμε πει πολλές φορές εδώ πέρα. Ο Παναθηναϊκός είναι η πλήρης απεικόνιση σε ποδοσφαιρικό επίπεδο, αυτού που έγινε σε πολιτικό και κοινωνικό επίπεδο στην Ελλάδα. Απλά το μόνο ερώτημα είναι ποιος.. πρόλαβε ποιόν και αποτέλεσε τον δοκιμαστικό σωλήνα για τον επόμενο. Ο Παναθηναϊκός την Ελλάδα, ή η Ελλάδα τον Παναθηναϊκό.

Για να επιστρέψουμε όμως στην κουβέντα μας. Στο προηγούμενο άρθρο μου, όταν παρομοίωσα τον Παναθηναϊκό σαν χτυπημένο από το κακό πρωταγωνιστή του Ελληνικού σινεμά ανάπηρο στο καροτσάκι, έσπευσαν αμέσως οι πάσης φύσεως παπαγάλοι για τα σχετικά από κάτω.

Την επόμενη ακριβώς, ο Γιάννης Αλαφούζος, χρησιμοποίησε την φράση «ο Παναθηναϊκός είναι στην εντατική με ορούς».

Καταλαβαίνετε πως μικρή είναι η διαφορά ανάμεσα στα δύο. Η ουσία είναι ακριβώς ίδια. Ο Παναθηναϊκός βρίσκεται σε μια κατάσταση, που το ΜΟΝΟ που μπορεί να κάνει κάποιος γι’ αυτόν άμεσα, είναι απλά να τον συνεφέρει και να τον κρατήσει σε… αντιμετωπίσιμη κατάσταση. Σε κατάσταση δηλαδή, που να έχει νόημα μετά η οποιαδήποτε… ιατρική παρέμβαση για πλήρη αποκατάσταση.

Αλλιώτικα, αν κάποιος επιμένει να πειραματίζεται πάνω του, να τον βλέπει και να τον χρησιμοποιεί σαν κανονικό οργανισμό και ευρισκόμενο μάλιστα σε ευεξία, αν βάζει θέμα για το αν το βραδινό του δείπνο θα αποτελείται από αστακό ή φασιανό, όχι απλά κοροϊδεύει… συγγενείς και φίλους που περιμένουν μέσα στην αγωνία έξω από την εντατική, αλλά οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε θάνατο τον ασθενή.

Όταν λοιπόν ακούω και διαβάζω σήμερα, σενάρια, πληροφορίες ή και… ρεπορτάζ για τον Παναθηναϊκό, με αντικείμενο συμβόλαια προπονητών ή ποδοσφαιριστών και πιθανούς μεταγραφικούς στόχους, με το συμπάθιο, αλλά το πρώτο πράγμα που σκέφτομαι, είναι για το που βρίσκουν το θράσος όλοι αυτοί να κοροϊδεύουν έτσι τον κόσμο του Παναθηναϊκού.

Και δεν αναφέρομαι εδώ στους δημοσιογράφους που αναπαράγουν τις σχετικές «ειδήσεις». Προφανώς και δεν φταίνε αυτοί, όταν υπάρχουν άνθρωποι που είτε έχουν, είτε καμώνονται πως έχουν σχέση με τον Παναθηναϊκό και συντηρούν τέτοια θέματα χωρίς να το ξεκόβουν. Αναφέρομαι σε όλους αυτούς, που με τόση επιπολαιότητα, παίζουν με τις ελπίδες του κόσμου και μάλιστα με φόντο γενικότερες συνθήκες, που η ελπίδα για οτιδήποτε αποτελεί είδος προς εξαφάνιση.

Δυστυχώς τα πράγματα είναι απλά. Και μπορεί να είναι δυσάρεστος για μια ακόμα φορά όποιος τολμάει να μιλάει με την γλώσσα της σκληρής πραγματικότητας, αλλά αν δεν το καταλάβουν όσο γίνεται γρηγορότερα και πληρέστερα, ειδικά όσοι έχουν εμπλακεί με τον ένα ή τον άλλο τρόπο στην επιχείρηση σωτηρίας του Παναθηναϊκού, τότε οι εξελίξεις δεν θα είναι απλά άσχημες. Θα είναι και ταχύτατες.

Το θέμα λοιπόν είναι ένα και μοναδικό. Ενωμένοι όλοι και με καθαρό προσανατολισμό στην προσπάθεια να βγει ο ασθενής από την εντατική, μπας και μπορέσουν μετά να τον βάλουν σιγά-σιγά σε ίδιο δρόμο.

Αλλιώτικα, όποιοι εξακολουθούν στην ουσία να κοροϊδεύουν τον κόσμο και α καμώνονται πως μιλάνε, διαπραγματεύονται και δρουν, σε ένα υγιή και αυτάρκη ποδοσφαιρικό οργανισμό, πρακτικά δεν κάνουν τίποτε άλλο, παρά να τραβάνε μια ώρα αρχύτερα τα καλώδια των ορών που κρατάνε ακόμα τον ασθενή στην εντατική.

ΥΓ. Βλέπετε ότι αποφεύγω να θίξω ή να ξαναμπώ στην συζήτηση για το πώς έφτασε ο Παναθηναϊκός μέχρι εδώ. Κι όχι μόνο γιατί πια η σχετική η κουβέντα έχει απαντηθεί και δεν έχει σημασία να συνεχισθεί. Αλλά γιατί αυτή την στιγμή, είναι τέτοια η κρισιμότητα της κατάστασης, που δεν υπάρχει πολυτέλεια για τέτοια.

Αν μη τι άλλο λοιπόν, ας μην το εκμεταλλεύονται κάποιοι και ειδικά όσοι συνέδεσαν τον εαυτό τους, την δράση τους, τα λεγόμενα και γραφόμενά τους, ακόμα και τα δήθεν… οργισμένα sms τους. Ας κάτσουν στην γωνία τους, γιατί όντως θέλει θράσος να είσαι ο βασικός εκτελεστής του ασθενούς και όχι μόνο να παριστάνεις τον θλιμμένο συγγενή έξω από την εντατική, αλλά να παριστάνεις και τον… οργισμένο κατηγορώντας όλους τους άλλους εκτός από τον εαυτό σου, για την… απόπειρα δολοφονίας.

Διαβάστε ακόμα:   Η τυφλή Ελένη Φωτίου και ο Παναθηναϊκός στο καροτσάκι

Παίζουμε μπαλίτσα και στο Instagram. Ακολούθησέ μας!

Ζήσης: «Ο Θανάσης Γιαννακόπουλος ”φεύγει” έχοντας τον σεβασμό όλων» (photo)
Ζήσης: «Ο Θανάσης Γιαννακόπουλος ”φεύγει” έχοντας τον σεβασμό όλων» (photo)
Τα συλλυπητήρια της ΠΑΕ ΠΑΟΚ για τον Θανάση Γιαννακόπουλο
Τα συλλυπητήρια της ΠΑΕ ΠΑΟΚ για τον Θανάση Γιαννακόπουλο
Τα συλλυπητήρια της ΠΑΕ ΑΕΚ για τον Θανάση Γιαννακόπουλο
Τα συλλυπητήρια της ΠΑΕ ΑΕΚ για τον Θανάση Γιαννακόπουλο
Δήλωση του Αλέξη Τσίπρα για το θάνατο του Θανάση Γιαννακόπουλου
Δήλωση του Αλέξη Τσίπρα για το θάνατο του Θανάση Γιαννακόπουλου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies