Πλησιάζει το Λονδίνο, ενδιαφέρεται κανείς;
SHARE

Πλησιάζει το Λονδίνο, ενδιαφέρεται κανείς;

Το 2012 είναι ολυμπιακή χρονιά, αλλά προφανώς η πολιτεία το έχει ξεχάσει...

Μπορούμε να δεχτούμε ότι από τη στιγμή που η Ελλάδα βρίσκεται στη δίνη της μεγαλύτερης οικονομικής κρίσης που έχει αντιμετωπίσει μεταπολεμικά είναι λογικό ο αθλητισμός να μη βρίσκεται στη πρώτη γραμμή της επικαιρότητας, όπως συνέβαινε στις «χρυσές» εποχές του 2004 (τις οποίες πληρώσαμε και εξακολουθούμε να πληρώνουμε ακριβά...), αλλά αυτό δε δικαιολογεί την πολιτεία να δείχνει αδιαφορία για μια από τις πιο σημαντικές αθλητικές διοργανώσεις που διεξάγονται σε παγκόσμιο επίπεδο.

Κανείς δεν υποστηρίζει ότι θα πρέπει να αρχίσει να ρέει άφθονο το χρήμα (άλλωστε δεν υπάρχει στις μέρες μας), αλλά είναι εφικτό να διατεθούν κονδύλια προσεχτικά και ύστερα από σωστή επιλογή σε αθλητές που έχουν τις δυνατότητες να διεκδικήσουν την ολυμπιακή πρόκρισή. Δεν είναι δυνατόν να σκέφτονται οι Ομοσπονδίες να στείλουν αθλητές σε προολυμπιακά τουρνουά, επειδή η ΓΓΑ δεν έχει αποφασίσει ακόμα ποιο ποσό θα διαθέσει για τις επιχορηγήσεις, λίγους μήνες πριν από το μεγάλο αθλητικό ραντεβού του Λονδίνου.

Αλλά κι από την άλλη όταν υπάρχουν κάποια λεφτά, όπως αυτά που δίνει ο ΟΠΑΠ για την ολυμπιακή προετοιμασία μέσω της ΕΟΕ, τότε και πάλι γίνεται... αδυσώπητη μάχη μεταξύ των ομοσπονδιαρχών για το ποιος θα πάρει το μεγαλύτερο μερίδιο από την πίτα. Και δυστυχώς όλα αυτά τα πληρώνουν οι αθλητές, που πολλές φορές βάζουν από την τσέπη τους χρήματα για προπονηθούν ή και για να λάβουν μέρος σε μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις, για να εξασφαλίσουν τα ολυμπιακά εισιτήρια.

Βέβαια όλοι αυτοί που σήμερα επιδεικνύουν χαρακτηριστική αδιαφορία στα προβλήματα των αθλητών θα... στριμωχθούν στο αεροδρόμιο για να φωτογραφηθούν δίπλα από ένα ολυμπιακό μετάλλιο. Γιατί θυμηθείτε το κάποιοι θα επιστρέψουν από την πρωτεύουσα της Αγγλίας με ένα... μενταγιόν (ανεξαρτήτου χρώματος) στο λαιμό τους. Γι' αυτό και επιβάλλεται, έστω και την ύστατη στιγμή, οι αθλητές που θα ταξιδέψουν στην Αγγλία να στηριχθούν από την πολιτεία και τις Ομοσπονδίες τους.


Πήρε φόρα η Μακάμπι!
Πήρε φόρα η Μακάμπι!
Πανιώνιος: Τέλος ο Ζαμάνης!
Πανιώνιος: Τέλος ο Ζαμάνης!
Κύπελλο Ελλάδας: Παπαπέτρου στη Λεωφόρο, Ευαγγέλου στην Τούμπα και Τζοβάρας στο Φάληρο
Κύπελλο Ελλάδας: Παπαπέτρου στη Λεωφόρο, Ευαγγέλου στην Τούμπα και Τζοβάρας στο Φάληρο
Απόλλων Σμύρνης: Παίρνει δανεικό παίκτη από Ατρόμητο
Απόλλων Σμύρνης: Παίρνει δανεικό παίκτη από Ατρόμητο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies