Ουτοπικές ακροβασίες για το μέλλον της ΑΕΚ

Ουτοπικές ακροβασίες για το μέλλον της ΑΕΚ

Ο Σταύρος Καζαντζόγλου γράφει στο Onsports για τα δύσβατα μονοπάτια στα οποία μπαίνει πλέον η ΑΕΚ αλλά και για την εικόνα της Ένωσης στο Παγκρήτιο απέναντι στον Εργοτέλη.

Σε δύσκολες στενωπούς μπαίνει η ΑΕΚ. Ο χρόνος πιέζει και οι υποχρεώσεις απειλούν ακόμα και την ύπαρξη της ποδοσφαιρικής ομάδας.

Την ώρα που αναπτύσσονται ακόμα και ανατριχιαστικά σενάρια για αγορά ΑΦΜ από ομάδα μικρότερης κατηγορίας, ήρθε η πρόταση Τροχανά. Θετική αναμφίβολα, αλλά πλήρως ουτοπική. Και σε αυτή τη περίοδο, η ΑΕΚ δεν θέλει μόνο ιδέες, αλλά και χρήμα...

Προφανώς και κανείς δεν μπορεί να έχει αντίρρηση σε συσπείρωση όλων των σπουδαίων προσωπικοτήτων από τον χώρο της ΑΕΚ. Θα ήταν ευχής έργον αν μπορούσαν να ενωθούν, να παραμερίσουν προβλήματα του παρελθόντος και να αποτελέσουν σημείο αναφοράς για τον κόσμο. Ωστόσο, το ζήτημα στην ΑΕΚ δεν είναι πλέον μόνο σε θεωρητικό επίπεδο. Είναι κυρίως σε πρακτικό και κατά πόσο θα βρεθούν τα χρήματα, για να καλυφθούν οι υποχρεώσεις που δημιούργησαν οι μέτοχοι.

Συν τοις άλλοις, είναι εντελώς ανώφελο εν έτει 2012, με την ανεργία να φτάνει στο υψηλότερο επίπεδο όλων των εποχών, με αρκετό κόσμο να μην έχει καλά - καλά να φάει και να μπορέσει να συντηρηθεί με αξιοπρέπεια, να εκτιμά κάποιος πως θα βρεθεί τρόπος για να δοθούν 600 ευρώ από 30.000 ΑΕΚτζήδες. Δεν υπάρχει πια τέτοια δυνατότητα και όποιος πιστεύει πως έτσι θα βρεθεί λύση, απλά βαυκαλίζεται και δεν βλέπει στο κέντρο του προβλήματος. Αυτή η ευκαιρία χάθηκε, νομίζω ανεπιστρεπτί, το 2004 και τώρα είναι πολύ αργά.

Ετσι, ακόμα και αν την τελευταία Κυριακή του Γενάρη συγκεντρωθούν οι περισσότεροι εκ των προσκεκλημένων, είναι εξαιρετικά αμφίβολο τι αποτέλεσμα θα έχουν. Και κυρίως, ποιοι θα μείνουν στο τραπέζι, όταν θα προκύψει το θέμα των άμεσων πληρωμών. Διότι, εκεί φοβάμαι πως θα υπάρχουν άτακτες αποχωρήσεις, αφού κανείς δεν θέλει να πληρώσει.

Το ζήτημα για την ΑΕΚ είναι πιο έντονο από κάθε άλλη φορά. Αυτό που δεν πρέπει να χαθεί σε αυτή τη φάση, είναι ο σωστός προσανατολισμός. Το πρόβλημα αφορά τους μετόχους της ομάδας. Σοβαροί και ευυπόληπτοι επιχειρηματίες, που μπορούν και πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Όταν θα βρουν λύση, τότε το μέλλον θα γίνει πολύ πιο ευοίωνο για την ομάδα. Και θα υπάρξουν επιχειρηματίες, που θα βγουν μπροστά.

Υ.Γ.: Η εικόνα της ΑΕΚ στο ματς με τον Εργοτέλη, είναι καμπανάκι για τη συνέχεια. Με παίκτες ταλαιπωρημένους, που δεν μπορούν και ίσως να μη θέλουν, δεν έχει νόημα να συνεχιστεί η χρονιά. Το καλύτερο θα είναι να υπάρξει συγκέντρωση και στροφή σε παιδιά νεαρής ηλικίας, που μπορούν να έχουν κίνητρο για να παίξουν ποδόσφαιρο. Ισως έτσι, να προκύψουν και λύσεις μελλοντικά για την ΑΕΚ.

Υ.Γ.1: Ηταν έκπληξη για εμένα η τόσο έντονη αντίδραση των οπαδών του ΠΑΟΚ. Κυρίως επειδή δεν υπήρξε κανείς που να μην αντελήφθη, πως το πέναλτι με το οποίο πήρε ο ΠΑΟΚ προβάδισμα την περασμένη Τετάρτη, ήταν «μαϊμού». Ολες οι υπόλοιπες κουβέντες είναι εκ του περισσού. Αυτή είναι η αλήθεια και δεν αλλάζει, όσο κι αν θυμώνουν ορισμένοι.

ΠΑΟΚ: Τελευταίο τεστ πριν την Βασιλεία
ΠΑΟΚ: Τελευταίο τεστ πριν την Βασιλεία
Καιρός: Προ των πυλών θερμή «εισβολή» - Ποιες περιοχές θα «χτυπήσουν» τα πρώτα 40άρια
Καιρός: Προ των πυλών θερμή «εισβολή» - Ποιες περιοχές θα «χτυπήσουν» τα πρώτα 40άρια
Βόμβα… στο Euro U19
Βόμβα… στο Euro U19
Φετφατζίδης: «Να δώσω αυτά που μπορώ στον Ολυμπιακό»
Φετφατζίδης: «Να δώσω αυτά που μπορώ στον Ολυμπιακό»

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies