Επενδυτές και... «επενδυτές»
SHARE

Επενδυτές και... «επενδυτές»

Όταν στην ουσία… «ζητιανεύεις» και πουλάς όσο - όσο ή χαρίζεις (ακόμα χειρότερο) κινδυνεύεις να γίνεις αποδέκτης προσφορών από επενδυτές, αλλά και... «επενδυτές».

Χωρίς, αλλά και με εισαγωγικά, με αυτούς της δεύτερης περίπτωσης να αποτελούν πηγή κινδύνου για το «προϊόν» που πουλάς, παραχωρείς ή δωρίζεις…

Σήμερα, το ελληνικό ποδόσφαιρο βρίσκεται στο «μάτι» του κυκλώνα: «Λεφτά δεν υπάρχουν»… Αποτέλεσμα; Παραδοσιακές δυνάμεις του χώρου να βρίσκονται αντιμέτωπες με οικονομικό κραχ. H ΑΕΚ, ο ΠΑΟΚ,  ο ΟΦΗ, o Ηρακλής και πάει λέγοντας… Άλλες περισσότερο και άλλες λιγότερο βρίσκονται ή βρέθηκαν και... κατέληξαν στο χείλος του γκρεμού.

Ακόμα και οι αιώνιοι αντίπαλοι, σύμφωνα με μια πρόσφατη έρευνα για την εποχή του Fair Play της UEFA, εμφανίζονται να έχουν σοβαρό πρόβλημα, σε περίπτωση που ο Μισέλ Πλατινί, αποφασίσει να μην κάνει πίσω και να απαιτήσει την πλήρη εφαρμογή του νέου κανονισμού, προκειμένου να συμμετέχουν οι ομάδες μας στα ευρωπαϊκά κύπελλα της νέας περιόδου.

Ο κλοιός σφίγγει και η θηλιά θα γίνεται όσο περνούν οι μέρες και οι μήνες, ακόμη πιο «σφιχτή» στο… λαιμό των ελληνικών ομάδων, ακόμα και των κορυφαίων της χώρας, αν οι διοικούντες δεν αντιληφθούν ότι αποτελεί μονόδρομο γι’ αυτούς η απόλυτη εκμυστήρευση της ωμής πραγματικότητας προς τους πελάτες - οπαδούς τους.

Δεν είναι απλά τα πράγματα για την οικονομική εξυγίανση των ΠΑΕ και δεν θα γίνουν, παρά μόνο σε περίπτωση που ληφθούν γενναίες αποφάσεις. Αυτές, όμως, απαιτούν και γενναίες επενδύσεις στο χώρο του ποδοσφαίρου.

Επενδύσεις και όχι… τρικ, όμοια με εκείνα που σκαρφίζονται ορισμένοι και προχωρούν από τώρα σε συμφωνίες για την «εξαγορά» ΑΦΜ ομάδων της ίδιας περιφέρειας, προκειμένου το καλοκαίρι να έχουν ήσυχο το κεφάλι τους, μη τυχόν και τους βρει κανένα κακό, όμοιο με αυτό που αντιμετώπισε η ΠΑΕ Ηρακλής, η οποία οδηγήθηκε και με την ευθύνη της ΕΠΟ στον αφανισμό της συμμετοχής στη Δ’ Εθνική.

Και εδώ αρχίζει το… παιχνίδι να γίνεται κομματάκι επικίνδυνο, γι’ αυτούς που «πουλάνε, χαρίζουν, παραχωρούν». Επικίνδυνο, διότι στην αγωνιώδη προσπάθειά τους να απεμπλακούν από το σημερινό αδιέξοδο που οι ίδιοι έχουν προκαλέσει και έχουν… ζήσει χρόνια με αυτό, κάθονται και συναναστρέφονται με κάθε «πικραμένο» που βρίσκει… πόρτες ανοικτές και αναζητά ορισμένα λεπτά, ώρες, ακόμα και ημέρες ή μήνες δημοσιότητας.

Δεν χρειάζεται να μπει κανείς σε λεπτομέρειες… Η ιστορία έχει διδάξει ότι όπου δεν υπάρχει ισχυρός οικονομικός παράγοντας στη θέση του πωλητή - διαπραγματευτή, ξεφυτρώνουν σαν… μανιτάρια οι... «επενδυτές» που ακόμα και αν θέλουν -πραγματικά- να επενδύσουν, το επιχειρούν με τέτοιο τρόπο που κανένας δεν μπορεί να τους πάρει στα σοβαρά.

Γι’ αυτό και στο τέλος υλοποιείται μια στις δέκα από αυτές τις «αγοραπωλησίες». Και αποτελεί αποκλειστική ευθύνη του εκάστοτε πωλητή - διαπραγματευτή να… ανιχνεύσει ποιοι από τους υποψηφίους είναι επενδυτές ή «επενδυτές».

Γιατί, όπως αντιλαμβάνεστε, τα… εισαγωγικά κάνουν ΠΑΝΤΑ τη διαφορά.

Football League: Εκτός έδρας δοκιμασίες για τους πρωτοπόρους
Football League: Εκτός έδρας δοκιμασίες για τους πρωτοπόρους
Super League: Ψάχνει αντίδραση ο Άρης (photo)
Super League: Ψάχνει αντίδραση ο Άρης (photo)
Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (15/12)
Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (15/12)
Double-double και… τραυματίας ο Καλάθης (photos)
Double-double και… τραυματίας ο Καλάθης (photos)


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies