Έξαλλος Τζίγκερ
SHARE

Έξαλλος Τζίγκερ

Τα σημερινά ρεπορτάζ λένε πως μέσα στο αθλητικό νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή περιλαμβάνεται κι η τροπολογία σχετικά με την ιθαγένεια των προσώπων που κατέχουν μετοχές σε ΠΑΕ, την “φωτογραφική” δηλαδή ρύθμιση που αφορά τον Παναθηναϊκό.

Παράλληλα, στα πρώτα θέματα του OnSports διαβάζω πως ο Γιάννης Βαρδινογιάννης έχει στα χέρια του την πρόταση των νέων επενδυτών και πως μάλιστα δεν θέλει να επαναληφθεί το σίριαλ των προηγούμενων μηνών και θέλει τις όποιες εξελίξεις να γίνουν άμεσα

Τα πάντα λοιπόν είναι ανοικτά και πιθανά. Μπορεί να μην υπάρξει καμία θετική εξέλιξη και να μην προκύψει κανενός είδους συμφωνία με κανέναν πρίγκιπα ή πριγκίπισσα. Μπορεί ο Παναθηναϊκός όντως ν’ αλλάξει χέρια και να έχει πλέον μεγαλομέτοχο έναν ή περισσότερους Σαουδάραβες. Μπορεί απλώς το Τριφύλλι να βρει ένα σημαντικό ποσό για να βγει η σεζόν και οι πραγματικές μετοχικές εξελίξεις να πάνε για τον Μάιο.

Από τη στιγμή που μαθαίνουμε πως οι εξελίξεις θα έρθουν σύντομα, δεν υπάρχει λόγος να βιαστούμε να τις προλάβουμε και να κάνουμε κρίσεις για το πού βρισκόμαστε τώρα και το τι μπορεί να συμβεί στο μέλλον. Αυτό που αξίζει να κάνουμε είναι να περάσουμε την αναμονή μας ρίχνοντας μια ματιά προς το παρελθόν.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του, ο Βλάσης Τσάκας είχε εδώ και δύο μήνες καταλάβει πως το ντιλ με τον Αλ Σαούντ δεν θα γίνει, γιατί το παιδί τον απογοήτευσε, δεν ήταν συνεπής, του την έσπασε και δεν είχε τη δυνατότητα να ολοκληρώσει τη συμφωνία. Την επόμενη μέρα μάλιστα, ο συνέταιρος του Αλ Σαούντ παραδέχθηκε πως έλεγε ψέμματα τόσο καιρό, δεν είχε, λέει, άλλη επιλογή, μέχρι να βρει άλλους γαλαζοαίματους επενδυτές.

Δεν υπάρχει λόγος να αμφισβητήσουμε τα όσα είπε και να ανοίξουμε κουβέντα για το αν το ντιλ ήταν off μόνο εδώ και δύο μήνες ή αν ήταν ψέματα τα πάντα από την αρχή. Θα δεχθούμε πως όλα ήταν κανονικά για ένα μήνα και πως τα ψέματα έχουν διάρκεια μόνο δύο μήνες, ενώ δεν θα βάλουμε καθόλου στο τραπέζι το γεγονός πως το “ο πρίγκιπας τέλος, πάμε για άλλους” κυκλοφορούσε στην δημοσιογραφική πιάτσα εδώ και καιρό και όχι από την πλευρά Τσάκα.

Σύμφωνα με δημόσιες δηλώσεις, λοιπόν, οι δύο από τους τρεις μήνες που κράτησε το έργο “Τσάκας-Πρίγκιπας” ήταν δυο μήνες με ψέματα, ένα επικοινωνιακό σίριαλ και τίποτα περισσότερο. Δεν χρειάζεται πια να το υποθέτουμε και να επιχειρηματολογούμε, το έχουμε βεβαιωμένο από τα πλέον επίσημα χείλη. Όλα όσα έγιναν σ’ αυτό το διάστημα ήταν άνευ σημασίας κι υπόστασης, αφού ο άμεσος συνεργάτης της μιας πλευράς δεν πίστευε στην ολοκλήρωση του ντιλ και έλεγε ψέμματα στον κόσμο και την άλλη πλευρά για να κερδίσει χρόνο και να βρει άλλους να συνεργαστεί.

Τα ενδεχόμενα είναι δύο. Είτε ο Τζίγκερ γνώριζε οτι οι δύο μήνες των εγγράφων, των πιστοποιητικών γνησιότητας, των δικηγόρων, των MOU και των οικονομικών ελέγχων ήταν ψεύτικοι κι άνευ ουσιαστικού συγκεκριμένου αντικρίσματος, είτε όχι. Μέση λύση δεν υπάρχει. Είτε γνώριζε πως ο Τσάκας λέει ψέματα και παρόλα αυτά υπέγραφε, για τους όποιους λόγους του, αχρείαστα MOU (που δεν τηρήθηκαν ποτέ, ούτε στο ελάχιστο), είτε δεν είχε την παραμικρή ιδέα κι ανήκει κι αυτός στα θύματα της τρομερής παραπλάνησης.

Φυσικά και δεν θα μπούμε σε σενάρια και θα αποδεχθούμε άκριτα το δεύτερο ενδεχόμενο, πως δηλαδή ο Τζίγκερ δεν είχε ιδέα και συνέχιζε να τρέχει, μέσω δικηγόρων, ένα ντιλ που ήταν καταδικασμένο σε αποτυχία κι εκείνος δεν το γνώριζε. Άλλωστε, πριν λίγες εβδομάδες ο ίδιος απέδωσε, μέσω κύκλων στις εφημερίδες, τη σιωπή του στο γεγονός πως “δεν θέλει να κατηγορηθεί πως χάλασε το ντιλ και γι’ αυτό δεν παρεμβαίνει δημόσια”. Από τη στιγμή, λοιπόν, που ο ίδιος δεν μιλούσε και δεν “μάζευε” τον Τσάκα, που έλεγε πως ο Ροναλντίνιο θα είναι στην Ελλάδα το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου, γιατί δεν ήθελε να κατηγορηθεί πως χάλασε το ντιλ, τότε αυτομάτως εξάγουμε το συμπέρασμα πως ο Τζίγκερ πίστευε ακόμα στην ολοκλήρωσή του και δεν είχε ιδέα πως δεν τσουλάει το πράγμα.

Υπ’ αυτό το πρίσμα, ο Βαρδινογιάννης θα έπρεπε να είναι έξαλλος και με το δίκιο του. Ένας ασήμαντος Τσάκας τον έβαζε να συνδιαλέγεται μ’ ένα 26χρονο παιδί, ενώ ο ίδιος ο Βλάσης ήξερε πως το ντιλ δεν θα γίνει, έλεγε ψέματα, έταζε κλεισμένους Ροναλντίνιους, πήγαινε στο πόλο, έχτιζε γήπεδα παντού και έψαχνε, λέει, για άλλους επενδυτές. Δύο μήνες πέρασαν με ανταλλαγή επίσημων εγγράφων, έγινε οικονομικός έλεγχος στην εταιρία του κι ο Τζίγκερ ακόμα πίστευε πως στο τέλος κάτι θα γίνει και περίμενε μάταια τις τραπεζικές βεβαιώσεις για τα λεφτά. Εξαπατήθηκε, δεν είχε ιδέα πως ο πρίγκιπας ήταν ασυνεπής κι είχε απογοητεύσει τον άμεσο συνεργάτη Βλάση Τσάκα, και γι’ αυτό συνέχιζε κανονικά την ιστορία, και τον άφηνε κιόλας να μιλάει ακατάπαυστα.

Όχι μόνο θα πρέπει να είναι έξαλλος με τον Τσάκα, που τον κορόιδευε φόρα παρτίδα δύο μήνες, αλλά θα πρέπει να νοιώθει οργή και για τους συνεργάτες του. Δεν είναι δυνατόν ο μικρός Τσάκας να έχει καταλάβει πως το παιδί είτε δεν θέλει, είτε δεν μπορεί, κι ολόκληρη οικογένεια Βαρδινογιάννη, με ισχυρές βάσεις στην Σαουδική Αραβία, να συνεχίζει να μιλάει σοβαρά μ’ έναν 26χρονο χωρίς να έχει μάθει ή καταλάβει τίποτα για τα αρνητικά σημάδια και δεδομένα. Δεν γίνεται ο Τσάκας να ψάχνει υπογείως τους νέους επενδυτές κι ο Βαρδινογιάννης να εξακολουθεί να συνδιαλέγεται με το καμένο χαρτί, είναι ανεπίτρεπτο.

Είναι πραγματικά άξιον απορίας και θαυμασμού. Έχουν περάσει τόσες μέρες από τη δημόσια παραδοχή του Τσάκα πως πέρασαν δύο μήνες με ψέματα κι ένα επικοινωνιακό σίριαλ, που άγγιξε τα όρια της φαρσοκωμωδίας, κι ακόμα ο Βαρδινογιάννης δεν έχει εκφράσει την οργή του που έπεσε κι αυτός θύμα των ψεμάτων του συνεταίρου του πρίγκιπα κι έχασε πολύτιμο χρόνο σε μια χαμένη υπόθεση.

Παναιτωλικός: Τα εισιτήρια για την ΑΕΚ
Παναιτωλικός: Τα εισιτήρια για την ΑΕΚ
Το ξύλο βγήκε απ’τον Παράδεισο!
Το ξύλο βγήκε απ’τον Παράδεισο!
Θέλει Κουλούρη η Σπόρτινγκ
Θέλει Κουλούρη η Σπόρτινγκ
Είπε το δικό του αντίο ο Ντρογκμπά (photos & videos)
Είπε το δικό του αντίο ο Ντρογκμπά (photos & videos)


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies