Νίκη με τσαμπουκά, καλή μπάλα και Κατσουράνη
SHARE

Νίκη με τσαμπουκά, καλή μπάλα και Κατσουράνη

Εξελίχθηκαν πολύ καλύτερα απ’ ό,τι ίσως και να τα περίμενε, τα πράγματα για τον Παναθηναϊκό στην Νέα Σμύρνη. Κι εξελίχθηκαν έτσι, ακριβώς γιατί όπως πήγε το παιχνίδι, χρειάσθηκε να βγάλει και να δείξει και άλλα χαρακτηριστικά σαν ομάδα, εκτός από την προφανή ανωτερότητά του.

Κι αυτό είναι ένα πολύ μεγάλο κέρδος επίσης, πέρα από τους πολύτιμους τρεις βαθμούς που του χάρισε η νίκη επί του Πανιωνίου.

Λέγαμε ότι στην Νέα Σμύρνη ο Παναθηναϊκός, θα δοκιμασθεί εκτός των άλλων και στο πώς θα αντιδράσει σαν ομάδα μετά από ένα κακό αποτέλεσμα σαν κι αυτό της ήττας από τον Άρη. Στον τομέα αυτόν λοιπόν ο Παναθηναϊκός, πήρε κυριολεκτικά άριστα. Πόσω μάλλον, σαν να μην έφτανε η στραβή από την οποία προερχόταν, του στράβωσε με το ξεκίνημα σχεδόν και αυτό το παιχνίδι.

Εκεί τα πράγματα ζόρισαν αρκετά και πέρα από την λογική αγωνία για το αποτέλεσμα, ήρθε να προστεθεί και το ερώτημα αν θα ήταν σε θέση να αντιδράσει ψυχολογικά ο Παναθηναϊκός και αν ναι, με ποιο τρόπο αγωνιστικά θα το έβγαζε αυτό μέσα στο γήπεδο.

Το εντυπωσιακό για τον Παναθηναϊκό, λοιπόν, δεν ήταν ότι αντέδρασε και μάλιστα  άμεσα στο γκολ που δέχτηκε. Αλλά το ότι έβγαλε τσαμπουκά και καλή ψυχολογία στην προσπάθειά του αυτή. Και ταυτόχρονα και το πιο εντυπωσιακό, μπόρεσε να συνδυάσει αυτή την προσπάθεια με ήρεμο και μετρημένο παιχνίδι. Αυτό για μένα είναι πραγματικά το πιο εντυπωσιακό στην όλη ιστορία.

Το ότι δηλαδή ο Παναθηναϊκός ναι μεν αντέδρασε, αλλά μπόρεσε να κάνει εντελώς ποδοσφαιρική αυτή του την αντίδραση. Με απεριόριστη υπομονή στο παιχνίδι του, χωρίς να εκβιάζει τις ευκαιρίες και βγάζοντας μια σιγουριά, ότι το είχε το παιχνίδι και μα έτσι, μα αλλιώς θα το γύριζε.

Σ’ αυτό ο Παναθηναϊκός ευτύχησε να έχει σε εκπληκτική μέρα τον Κατσουράνη, ο οποίος λες και ήθελε να τιμήσει τις εκατό συμμετοχές του, έκανε στην Νέα Σμύρνη το καλύτερο για μένα παιχνίδι του με τον Παναθηναϊκό. Κι αυτό όχι μόνο γιατί έβγαζε πάσες, ηρεμούσε το παιχνίδι και ανεβοκατέβαζε το τέμπο, αλλά κυρίως γιατί σε αντίθεση με άλλα παιχνίδια, συμμετείχε συνεχώς και με αρκετή ένταση μάλιστα στο παιχνίδι της ομάδας του. Αυτή η παρουσία του Κατσουράνη, σε συνδυασμό με την σταθερή αξία στον χώρο του κέντρου που αποτελεί πια ο Σιμάο, επέτρεψε στον Παναθηναϊκό να εξουδετερώσει το ντεσαβαντάζ της μέτριας γενικά παρουσίας των Κουίνσι, Κλέιτον, αλλά και τον συνεχιζόμενο εκνευρισμό του Λέτο, που δεν τον άφηνε να ολοκληρώνει συνήθως τις ενέργειές του. Βέβαια, ο Αργεντινός, έχει την δικαιολογία γι’ αυτό, στο ότι δέθηκε απίστευτες κλωτσιές, μερικές από τις οποίες εν ψυχρώ μάλιστα, με τον Κωνσταντινέα να είναι παρατηρητής τις περισσότερες φορές και να μεγαλώνει έτσι τον εκνευρισμό του.

Στα συν επίσης για τον Παναθηναϊκό, είναι ότι φάνηκε να έχει δυνάμεις για να παλέψει το παιχνίδι. Όχι, όμως, συνολικά σαν ομάδα, καθώς κάποιοι παίκτες του, όπως για παράδειγμα οι Κλέιτον και Κουίνσι, είναι φανερό ότι δεν έχουν την φρεσκάδα και το καθαρό μυαλό που είδαμε σε κάποια παιχνίδια στον καλό μήνα του Παναθηναϊκού.

Καλά ήταν τα μηνύματα και αμυντικά για τον Παναθηναϊκό, καθώς μετά το απαράδεκτο γκολ που δέχθηκε το κέντρο της άμυνάς του, βρήκε πατήματα και συγχρονισμό και σε γενικές γραμμές δεν επέτρεψε στον Πανιώνιο να ελπίσει και σε πολλά, ειδικά μετά την πλήρη ανατροπή στο σκορ που δοκίμασε κάτι να κάνει.

Στα ερωτηματικά για τον Παναθηναϊκό από το συγκεκριμένο παιχνίδι, η αγωνιστική παρουσία του Ρούντολφ. Όχι σε σχέση με το πόσο μπήκε στο παιχνίδι ή την γενικότερη απόδοσή του, αλλά με το αν είναι τελικά σε κατάσταση να παίξει σε φουλ ρυθμούς και ειδικά για ένα ενενηντάλεπτο. Και το λέω αυτό, με βάση την εικόνα που έδειξε στις δύο φάσεις που βρέθηκε με την μπάλα στα πόδια και όλο το γήπεδο ανοιχτό χωρίς αντίπαλο μπροστά του προς την εστία του Πανιωνίου.

Και στις δύο περιπτώσεις, κινήθηκε απίστευτα αργά και με δεδομένη την ταχύτητα και το ξεπέταγμά του, τουλάχιστον όπως τα είδαμε στα χάι-λάιτς του καλοκαιριού όταν τον απέκτησε ο Παναθηναϊκός, για μένα ένα συμπέρασμα βγαίνει. Το ότι ξέροντας καλύτερα από τον καθένα σε ποια κατάσταση είναι συνολικά, ο Ρούντολφ «κράταγε» οριακά το τρέξιμό του, έτσι ώστε από την μια να σιγουρευτεί ότι δεν θα πάθαινε ζημιά αν ζοριζόταν περισσότερο και απ’ την άλλη όσο γινόταν έτσι, να προλάβει να ολοκληρώσει την φάση και να φτάσει σε ευνοϊκή θέση για γκολ.

Επαναλαμβάνω, ότι μπορεί απλά αυτό να οφείλεται στην έλλειψη παιχνιδιών και ρυθμού, αλλά απ’ την άλλη σίγουρα η εικόνα του να τρέχει… συγκρατημένα σε δυο τέτοιες φάσεις, αφήνει κάποια ερωτηματικά. Όχι για την αξία ή για τις ικανότητές του, αλλά για το αν είναι έτοιμος από κάθε άποψη, να βοηθήσει τον Παναθηναϊκό σε πλήρη ένταση και διάρκεια.

Αυτά από το παιχνίδι στην Νέα Σμύρνη. Από ένα παιχνίδι, που ο Παναθηναϊκός πήρε μια πολύτιμη νίκη, με χαρακτήρα και τσαμπουκά, αλλά καταφέρνοντας ταυτόχρονα να το πετύχει αυτό, με σωστό ποδοσφαιρικά τρόπο και βγάζοντας αρκετά καλά στοιχεία στο παιχνίδι του. Αυτά τα τελευταία συν η εντυπωσιακή εμφάνιση του Κατσουράνη, πιστεύω ότι τα μεγάλα συν για τον Παναθηναϊκό, πέρα από την νίκη και τους τρεις βαθμούς φυσικά.

Καιρός: Προσοχή! Η ΕΜΥ προειδοποιεί για έντονα φαινόμενα: Σε αυτές τις περιοχές θα χιονίσει (vid)
Καιρός: Προσοχή! Η ΕΜΥ προειδοποιεί για έντονα φαινόμενα: Σε αυτές τις περιοχές θα χιονίσει (vid)
Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ: Έφτασε στην Πόλη, με το μυαλό στην Εφές! (vids&photos)
Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ: Έφτασε στην Πόλη, με το μυαλό στην Εφές! (vids&photos)
Παναθηναϊκός: Σε άσχημη κατάσταση το πόδι του Μουνιέ (photo)
Παναθηναϊκός: Σε άσχημη κατάσταση το πόδι του Μουνιέ (photo)
Ηρακλής: «Η ελληνική διαιτησία να αποκτήσει εμπιστοσύνη στον εαυτό της»
Ηρακλής: «Η ελληνική διαιτησία να αποκτήσει εμπιστοσύνη στον εαυτό της»


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies