Γιατί ο Σάββας…
SHARE

Γιατί ο Σάββας…

Η επιστροφή του Σάββα Θεοδωρίδη στα δρώμενα του Ολυμπιακού και, μάλιστα, με αυξημένες αρμοδιότητες, όπως αποφάσισε ο Βαγγέλης Μαρινάκης, αποτελεί το κυρίαρχο θέμα συζήτησης τις τελευταίες ώρες…

Είναι μία κίνηση που αν μη τι άλλο δεν πρόκειται και δεν γίνεται να περάσει απαρατήρητη. Ο Σάββας Θεοδωρίδης είναι άνθρωπος της «μάχης». Δεν πρόκειται να αφήσει τίποτα να… πέσει κάτω, απ’ όπου κι αν προέρχεται. Είναι σίγουρο πως κάθε μέρα, όλη μέρα, θα ασχολείται με τον Ολυμπιακό, ακόμη και με πράγματα ή θέματα που δεν αξίζουν τον κόπο, όπως π.χ. με το να απαντάει στον... Τσάκα!

Σε θέματα που αφορούν στη Σούπερ Λίγκα και την ΕΠΟ, δεν υπάρχει… δεύτερος. Όπως το γράφω. Γνωρίζει τόσο καλά κανονισμούς και διατάξεις που δύσκολα μπορεί κάποιος να του… κουνηθεί. Δεν κρύβεται, βγαίνει πάντα μπροστά και τα βάζει με όλους και για όλα, αν χρειαστεί…

Είναι σίγουρο ότι με την επιστροφή του έμπειρου παράγοντα, ο πρόεδρος του Ολυμπιακού ήθελε να χτυπήσει… ξυπνητήρι σε όλους. Εντός κι εκτός των τειχών. Κάποιοι θεωρούν αυτή την απόφαση κίνηση… πανικού, κάποιοι άλλοι επιβεβλημένη ενέργεια για να μπουν ορισμένα πράγματα στη θέση τους.

Ο Σάββας Θεοδωρίδης δεν πήρε ποτέ μία δραχμή ή ένα ευρώ από το σύλλογο. Ήταν στην πράξη πιστός στρατιώτης, όπως δήλωσε και χθες κι έτσι είναι. Για κάποιους αυτή η κίνηση ήταν πισωγύρισμα, αφού πέρα από τα καλά έχει και τα αρνητικά της, αλλά το πρόσημο κι αν είναι θετικό ή αρνητικό θα φανεί στην πορεία.

Ο Μαρινάκης έκρινε ότι στην παρούσα φάση θα πρέπει να σπάσει… αυγά. Πέρυσι έκανε ο ίδιος κι αυτή τη δουλειά, ενώ φέτος θα το κάνει αν χρειαστεί κι όποτε χρειαστεί, αλλά δεν μπορεί να γίνει… λάστιχο. Να είναι τη μία μέρα στο Ρέντη, την άλλη στη Λίγκα, την επόμενη στην ΕΠΟ και παράλληλα να «τρέχει» όλα τα άλλα θέματα της ΠΑΕ.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι με τον Σάββα Θεοδωρίδη στα δρώμενα, δεν θα πλήξουμε ποτέ. Πάντα θα έχουμε με κάτι να ασχοληθούμε, μικρό ή μεγάλο, σοβαρό ή ασήμαντο. Το πρόβλημα θα είναι αν σε όλα αυτά δεν υπάρξει, όπου και όποτε χρειάζεται, φρένο!

Αν κρίνω από το τι έχε συμβεί από χθες μέχρι σήμερα, θα χρειαστεί κάποιος να τον… προσέχει, όταν πάει να... ξεφύγει. Γιατί κάποιες φορές από τον υπερβάλλοντα ζήλο ή το υπέρμετρο πάθος, χάνεται το μέτρο. Και ο Σωκράτης Κόκκαλης είχε δίπλα του τον Σάββα Θεοδωρίδη επί σειρά ετών, αλλά κάποια στιγμή έκρινε ότι έπρεπε να τον περάσει στην… εφεδρεία, έπειτα, μάλιστα, όπως λέγεται, και από κουβέντα με τα παιδιά του νέου αντιπροέδρου, Θόδωρο και Δημήτρη…

Τώρα, που φαίνεται ότι οι συνθήκες το απαιτούν, ο κ. Σάββας επιστρέφει δριμύτερος και χειμαρρώδης για όλους και για όλα. Από τους διαιτητές μέχρι τις... μεταγραφές και τους τερματοφύλακες. Και στο Ρέντη θα τον νιώσουν και οι οπαδοί θα τον… καταλάβουν από την καλή και την ανάποδη. Με τον Βαλβέρδε είχε ανέκαθεν καλή σχέση, όπως και με άλλα στελέχη της ΠΑΕ, όχι με όλα.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι την απόφαση Μαρινάκη όλοι θα τη σεβαστούν, αφού "όσα ξέρει ο νοικοκύρης δεν τα ξέρει ο κόσμος όλος." Όσο για τον Σάββα Θεοδωρίδη είναι σίγουρο πως ότι κάνει είτε σωστό, είτε λάθος θα το κάνει με γνώμονα την αγάπη του για την ομάδα και μόνον, άρα κανείς δεν μπορεί να του καταλογίσει κακή πρόθεση… Το ερώτημα είναι αν θα... σταματήσει και πού!

Το τι θα βγει από αυτή την ιστορία, θα το μάθουμε στην πορεία, ίσως και κοντά στην άνοιξη. Τότε θα καταθέσω συνολικά και την προσωπική μου άποψη σχετικά με το αν θεωρώ επιτυχημένη ή όχι αυτή την κίνηση. Εκείνο που μετράει στην παρούσα φάση είναι να γίνει ομαλά η επανένταξη του Σάββα Θεοδωρίδη στα κοινά του Ολυμπιακού, να μπουν όρια σε όλα, και να συνειδητοποιήσουν όλοι πως μόνο αν είναι γροθιά ο σύλλογος και η ομάδα σε όλα τα επίπεδα θα μπορέσει να δείξει την πραγματική της δύναμη…

Παίζουμε μπαλίτσα και στο Instagram. Ακολούθησέ μας!

Ατρόμητος: Με 20άδα κόντρα στον Παναθηναϊκό
Ατρόμητος: Με 20άδα κόντρα στον Παναθηναϊκό
Η δυναστεία της Γιουβέντους: Σήκωσε το 8ο συνεχόμενο (videos)
Η δυναστεία της Γιουβέντους: Σήκωσε το 8ο συνεχόμενο (videos)
ΑΕΚ: Επιστροφή Λόπες με ΑΕΛ
ΑΕΚ: Επιστροφή Λόπες με ΑΕΛ
ΑΕΛ: Με απουσίες στο ΟΑΚΑ
ΑΕΛ: Με απουσίες στο ΟΑΚΑ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies