Οι πράξεις καλύτερες από τα λόγια
SHARE

Οι πράξεις καλύτερες από τα λόγια

Συνεχίζουν ως έχουν. Αυτό ήταν το μήνυμα του Χιμένεθ προς τους παίκτες, έπειτα από συνάντηση που είχε με τον Αδαμίδη, καθώς δεν περισσεύουν χρήματα για μεταγραφή. Ο Ισπανός έβγαλε εμπιστοσύνη προς τους παίκτες του, αλλά πέρα από τα λόγια, αυτό που μετρά περισσότερο στο τέλος είναι οι πράξεις...

Φαίνεται πως άλλη μεταγραφή δεν θα γίνει. Το “ντου” που δέχθηκε ο Αδαμίδης, η γκρίνια που του μεταφέρθηκε από τους παίκτες για τα οφειλόμενα, τον κάνουν να στυλώνει τα πόδια σε οποιαδήποτε προσθήκη της τελευταίας στιγμής. Η ΑΕΚ πληρώνει τα λάθη που έκανε στο ξεκίνημα, όταν ξόδεψε χρήματα σε παίκτες που ο προπονητής έκρινε γρήγορα πως δεν του κάνουν. Γέμισε υπερβολικά το ρόστερ, έχασε χρήματα – έστω και μικρά ποσά – που θα μπορούσαν να κάνουν κάποια καλή μεταγραφή στο φινάλε.

Ελπίζω πως κάτι μπορεί να αλλάξει στο φινάλε. Ως τότε, όλοι οφείλουν να πορευθούν με όσα έχουν. Ο Χιμένεθ προσπάθησε να περιβάλει με εμπιστοσύνη τους παίκτες του και τους...ορκίστηκε εκτίμηση και αφοσίωση. Τους είπε πως θα συνεχίσει μαζί τους μέχρι θανάτου, πως έμεινε στην ΑΕΚ για να πετύχει μαζί τους. Καλά όλα αυτά, αλλά πρέπει να αποδεικνύονται στη πράξη. Γιατί στα λόγια, λέγονται πολλά.

Διατηρώ πολλές ενστάσεις για κάποιες από τις μεταγραφικές επιλογές. Εχω επιφυλάξεις για τα ποσά που δαπανήθηκαν σε κάποιες άλλες περιπτώσεις. Μπορώ να διακρίνω αρκετούς παίκτες που το πρόσημο στη σχέση κόστους/προσφοράς είναι αρνητικό. Ωστόσο, αυτή τη στάνη έχει, αυτό το γάλα βγάζει. Στον Χιμένεθ απομένει να τους δουλέψει με τον καλύτερο τρόπο και να πάρει το μέγιστο δυνατό από τον καθένα. Ακόμα κι απ' αυτόν που υπάρχουν οι μικρότερες προσδοκίες.

Η ΑΕΚ διαθέτει αυτή τη στιγμή ρόστερ με παίκτες που διακρίνονται σε δύο μεγάλες κατηγορίες: οι έμπειροι, που είναι και κατά βάση οι ποιοτικοί, αλλά βρίσκονται προς τη δύση της καριέρας τους, όπως συμβαίνει με Γκουντγιόνσεν, Λυμπερόπουλο, Δέλλα, Καφέ, Γεωργέα. Οι νεαροί, κάποιοι εκ των οποίων δείχνουν πως έχουν και παρόν (Μάκος, Μανωλάς), αλλά και πολύ μέλλον, όπως συμβαίνει με τους Χέλγκασον, Μπουγαϊδη, Τσίτα.

Τι περιμένει κάποιος από τον Χιμένεθ; Να βρει τη φόρμουλα για τη πλήρη αξιοποίηση των έμπειρων. Να βρει χημεία για να εμφανίσει μια ομάδα που θα μπορεί να νικήσει οποιονδήποτε αντίπαλο. Και βέβαια να δουλέψει στην εξέλιξη των νεαρών. Βασικό κριτήριο για την επιλογή του Ισπανού πέρυσι τον Οκτώβρη, ήταν το πέρασμα του από την Ακαδημία της Σεβίλλης. Και στην ΑΕΚ περίμεναν να βγάλει κάποια παιδιά από τη δική τους Ακαδημία και παράλληλα να δουλέψει και να βελτιώσει τους νεαρούς που αποκτήθηκαν στη πορεία.

Αυτός οφείλει να είναι ο διπλός στόχος της ΑΕΚ για φέτος. Χωρίς αποκλεισμούς, δίχως δικαιολογίες και με ξεκάθαρο τρόπο. Μια ομάδα που θα έχει λύσεις και θα είναι ανταγωνιστική και από την άλλη θα μπορεί να δουλεύει σε βάθος και να αναπτύσσει τα ταλέντα της, ώστε να έχει συνέχεια και τις επόμενες σεζόν. Και τα λόγια του Χιμένεθ πρέπει να αποδειχθούν στην πράξη, ώστε να έχουν αξία.


Υ.Γ.: Ακόμα και στο φινάλε, υπάρχει προοπτική για μια μεγάλη μεταγραφή. Νομίζω, πως με τα ονόματα που κυκλοφορούν ελεύθερα σε πολύ προσιτές τιμές, θα είναι λάθος της ΑΕΚ να μη κάνει την υπερβατική κίνηση.

Υ.Γ.1: Για τη πιθανότητα ιδιοκτησιακών εξελίξεων, καλό είναι να μη δημιουργούνται προσδοκίες στον κόσμο. Σας έχω αναφέρει πριν από εβδομάδες, πως το κλειδί των εξελίξεων βρίσκεται στα χέρια του Νοτιά. Αυτός ψάχνει “συμπαίκτη” για το οικονομικό και “μπροστινό” για να γίνει πρόεδρος. Αναμένουμε εξελίξεις...

Παίζουμε μπαλίτσα και στο Instagram. Ακολούθησέ μας!

Ανάσα με τεσσάρα για τη Λεβάντε, νίκη με απίθανο αυτογκόλ η Μπιλμπάο (videos)
Ανάσα με τεσσάρα για τη Λεβάντε, νίκη με απίθανο αυτογκόλ η Μπιλμπάο (videos)
Η διαστημική εμφάνιση του Λάρκιν έφερε το «break» της Αναντολού Εφές (video)
Η διαστημική εμφάνιση του Λάρκιν έφερε το «break» της Αναντολού Εφές (video)
ΤΣΣΚΑ Μόσχας: Έτσι έκανε «break» στο «break» με τρομερό Ντε Κολό (video)
ΤΣΣΚΑ Μόσχας: Έτσι έκανε «break» στο «break» με τρομερό Ντε Κολό (video)
Άλωσε το «Σαν Σίρο» η Λάτσιο, 1-0 τη Μίλαν και… τελικός! (video)
Άλωσε το «Σαν Σίρο» η Λάτσιο, 1-0 τη Μίλαν και… τελικός! (video)

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies