Ο Γιάννης έκανε την Εθνική ομάδα απόλαυση!
In Time

Ο Γιάννης έκανε την Εθνική ομάδα απόλαυση!

Η Εθνική ομάδα με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να δίνει τον ρυθμό κυριάρχησε πλήρως στο παρκέ (86-70) απέναντι στην Ισπανία, ενώ ο «Greek Freak»ν ξεσήκωσε πολλές φορές τον κόσμο που γέμισε το ΟΑΚΑ

Σε εθνική απόλαυση έχει μετατρέψει ο Γιάννης Αντετοκούνμπο την Εθνική ομάδα και αυτό είχαν την ευκαιρία να το διαπιστώσουν όλοι από το πρώτο κιόλας πολύ δυνατό φιλικό απέναντι στην Ισπανία, όπου η «επίσημη αγαπημένη» επικράτησε με 86-70.

Η ενέργεια που μεταδίδει ο «Greek Freak» στους συμπαίκτες του και το μοναδικό παιχνίδι του είτε σε άμυνα πέντε εναντίον πέντε, είτε σε ανοικτό γήπεδο, δημιουργούν εύλογα μεγάλες προσδοκίες.

Τα έκανε όλα, έπαιξε άμυνα, έπαιξε σέντερ απόντος του Γιώργου Παπαγιάννη, έπαιξε ως πλέι μέικερ δίνοντας μια εκπληκτική ασίστ στον Καλάθη, σκόραρε από τα 6.75 και όταν έτρεχε στο ανοικτό γήπεδο δεν τον σταματούσε κανείς, παρά μόνο με φάουλ και ευχόσουν να μην τελειώσει η φάση που δημιουργούσε!

Ο κόσμος ξεσηκώθηκε πολλές φορές με τις ενέργειες του, όλοι οι παίκτες του που πάτησαν παρκέ τα έδωσαν όλα και οι απουσίες του Γιώργου Παπαγιάννη και του Κώστα Σλούκα αναμφίβολα είναι πολύ μεγάλες, αλλά γίνεται μεγάλη προσπάθεια για να ξεπεραστούν τα προβλήματα τους και να τεθούν στην διάθεση του Δημήτρη Ιτούδη.

Η Εθνική ομάδα έχει γίνει απόλαυση με την επιρροή που της ασκεί με το παιχνίδι του ο Γιάννης Αντετοκούνμπο... Οι 31 πόντοι που σημείωσε εξηγούν όσα έγιναν στο παρκέ, αλλά ο τρόπος που αγωνίζεται επηρεάζει θετικά τους συμπαίκτες του και τους ωθεί να ξεπεράσουν τα όρια τους και να φτάσουν στον στόχο. Το πρώτο δείγμα συνεπώς ήταν απολύτως θετικό...

Από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης με την Ισπανία η Εθνική ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη έδειξε τα... δόντια της στην άμυνα. Παίζοντας με αλλαγές «πενιξε» τους Ισπανούς και με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να αποτελεί τον παίκτη στον οποίο «ακουμπούσε» η μπάλα στην επίθεση το γήπεδο ξεσηκώθηκε και η ελληνική ομάδα βρέθηκε μπροστά με 20-10 (στο 6’) με εύστοχη προσπάθεια του Νικ Καλάθη.

Με τον Κώστα Αντετοκούνμπο στην πεντάδα και τον MVP Γιάννη δίπλα του η Εθνική βρήκε τον βηματισμό που ήθελε, οι Ισπανοί δυσκολεύονταν πολύ να σκοράρουν και η διαφορά ανέβαινε σε συνδυασμό και με την είσοδο του Δημήτρη Αγραβάνη, ο οποίος ήταν αποτελεσματικός και στο «4» και στο «5».

Με τρίποντο του Αγραβάνη η διαφορά «εκτοξεύτηκε» στο +18 (28-10, στο 19’) και το πρώτο 10λεπτο έκλεισε με το σκορ να είναι 31-13!

Οι παίκτες του Σέρτζιο Σκαριόλο ίδρωσαν πολύ να φτάσουν στο καλάθι, καθώς περιφερειακά οι Καλαϊτζάκης, Λαρεντζάκης, Παπανικολάου και Καλάθης δεν άφηναν τους γκαρντ των «φούριας ρόχας» σε ησυχία.
Η διαφορά διαρκώς ανέβαινε καθώς τον τόνο έδινε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο που έτρεχε στο ανοικτό γήπεδο και όποτε χρειάζονταν τελείωνε τις φάσεις με τη διαφορά να φτάνει στο +21 (44-23 στο 16.20’’), γεγονός που προκαλούσε μεγάλο ενθουσιασμό στον κόσμο στις εξέδρες.

Κάτι η διαφορά, κάτι η χαλάρωση στα επόμενα λεπτά, επέτρεψε στους Ισπανούς να μειώσουν τη διαφορά (50-35, στο 20’) στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

Το πρόβλημα που είχε να διαχειριστεί ο Σέρτζιο Σκαριόλο ήταν ότι με δυο και τρεις αμυντικούς δεν μπορούσε να σταματήσει τον Γιάννη Αντετοκούνμπο. Οι φωνές στους παίκτες του δεν αρκούσαν όταν τελείωνε μια φάση με «γκολ-φάουλ» ο «Greek Freak».

Όταν δε έτρεχε στο ανοικτό γήπεδο κανείς δεν μπορούσε να τον σταματήσει και η φάση τελείωνε με υποδειγματικό λέι απ, ενώ ο θαυμασμός του κόσμου πλημμύριζε το ΟΑΚΑ.

Το σκηνικό του αγώνα δεν διαφοροποιήθηκε ούτε στο δεύτερο ημίχρονο, καθώς με μπροστάρη τον Γιάννη η ελληνική ομάδα κυριάρχησε πλήρως (59-40 στο 24’) μέσα από την άμυνα της. Η πίεση στα γκαρντ είναι το κυρίαρχο στοιχείο της αμυντικής στρατηγικής του Δημήτρη Ιτούδη, πάνω στο οποίο έχει «χτιστεί» το πλάνο στα μετόπισθεν. Οι αλλαγές σε όλα τα σκριν που γίνονται αποτελούν το μεγάλο ατού της Εθνικής που παρατάσσει μεγάλα κορμιά και δυσκολεύει τις πάσες των περιφερειακών των αντιπάλων και στην προκειμένη περίπτωση της Ισπανίας.

Στα επόμενα λεπτά κάτι η χαλάρωση, κάτι η αστοχία και ορισμένα αβίαστα λάθη επέτρεψαν στους Ισπανούς να μειώσουν κάτω από τους δέκα πόντους (60-51, στο 27.40’’). Απόλυτα φυσιολογικό αν αναλογιστεί κανείς ότι πρόκειται για το πρώτο μόλις φιλικό της Εθνικής ομάδας και απέναντι σε μια ομάδα όπως η πανίσχυρη Ισπανία.

Τα μηνύματα ωστόσο είναι πολύ ενθαρρυντικά και επιτρέπουν χαμόγελα, καθώς το ταλέντο και η ποιότητα είναι δεδομένα και όταν πλαισιώνονται από τον κορυφαίο παίκτη του πλανήτη, τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, τότε πολύ λογικά ο κόσμος διέπεται από ένα αίσθημα απόλαυσης και πληρότητας βλέποντας την ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη σε μεγάλα κομμάτια της αναμέτρησης με τους «φούριας ρόχας».

Οι Ισπανοί με την πίεση τους στο μισό γήπεδο και απόντος του Γιάννη Αντετοκούνμπο για ένα μεγάλο διάστημα της τρίτης περιόδου βρήκαν την ευκαιρία και μάζεψαν την διαφορά (63-57 στο 30’).

Στην τελευταία περίοδο με τρίποντο του Γιάννη Αντετοκούνμπο το γήπεδο σηκώθηκε στο... πόδι (66-57 στο 31’) με την ιαχή «Ελλάδα, Ελλάδας» να δονεί το ΟΑΚΑ. Ο «Greek Freak» άκουγε τον κόσμο να τον αποθεώνει φωνάζοντας «MVP, MVP» και ο ίδιος τους αποζημίωνε με πόντους και θέαμα, αλλά και με εντυπωσιακές ασίστ όπως εκείνη που έδωσε στον Νικ Καλάθη και έκανε το 71-59 (στο 33’). Βέβαια, η φάση του αγώνα έγινε στην επόμενη επίθεση όταν ο Παπανικολάου ύψωσε την μπάλα στον ουρανό, ο Γιάννης την έπιασε και τελείωσε με εντυπωσιακό κάρφωμα προκαλώντας ανατριχίλα (73-59) κερδίζοντας και το φάουλ.

Το τρίποντο του MVP Γιάννη με το οποίο έκανε το 78-61 (στο 35’) συμπλήρωσε μια παράσταση που ήταν εξόχως απολαυστική για τον κορυφαίο καλαθοσφαιριστή του πλανήτη που επηρέασε με την απόδοση του από την αρχή ως το τέλος το ματς οδηγώντας την Εθνική ομάδα στη νίκη απέναντι στην Ισπανία στο πρώτο φιλικό στον δρόμο για το Ευρωμπάσκετ.

ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Κορομηλάς, Πουρσανίδης, Παπαπέτρου.
ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 31-13, 50-35, 63-57, 86-70.

Δείτε εδώ τα στατιστικά του αγώνα.


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ελλάδα-Ισπανία: One man show του Γιάννη Αντετοκούνμπο στο ΟΑΚΑ (video)

Ελλάδα-Ισπανία: One man show του Γιάννη Αντετοκούνμπο στο ΟΑΚΑ (video)

Ελλάδα-Ισπανία: Εντυπωσιακό ξεκίνημα από τον Γιάννη Αντετοκούνμπο και αποθέωση στο ΟΑΚΑ (video)

Ελλάδα-Ισπανία: Εντυπωσιακό ξεκίνημα από τον Γιάννη Αντετοκούνμπο και αποθέωση στο ΟΑΚΑ (video)

Η ΠΑΕ ΑΕΚ ζήτησε απ' τον κόσμο της να προσέχει πιθανές προκλήσεις
Η ΠΑΕ ΑΕΚ ζήτησε απ' τον κόσμο της να προσέχει πιθανές προκλήσεις
Ολυμπιακοί Αγώνες: Εκτός από το μεγάλο «ραντεβού» ο Μάτι Λι
Ολυμπιακοί Αγώνες: Εκτός από το μεγάλο «ραντεβού» ο Μάτι Λι
Το ξεχωριστό μήνυμα της Εθνικής ομάδας
Το ξεχωριστό μήνυμα της Εθνικής ομάδας
Κύπελλο βόλεϊ ανδρών: Απαγόρευση μετακίνησης φιλάθλων για το Final 4
Κύπελλο βόλεϊ ανδρών: Απαγόρευση μετακίνησης φιλάθλων για το Final 4
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved