Η παρέα του μπάσκετ (ξανά) μαζεύτηκε και (ξανά) έκανε το θαύμα της (πάλι!)
SHARE

Η παρέα του μπάσκετ (ξανά) μαζεύτηκε και (ξανά) έκανε το θαύμα της (πάλι!)

Ένα από τα πιο ιστορικά και καλά οργανωμένα αθλητικά σωματεία της Αττικής είναι η Ένωση Αρμενίων Αθλητών ή  αλλιώς Αρμενική όπως την αποκαλούν οι φίλοι.

Η Αρμενική με έδρα την Νέα Σμύρνη διατηρεί τμήματα μπάσκετ, ποδοσφαίρου, κολύμβησής, σκακιού και προσκοπικές ομάδες. Έχοντας ιδρυθεί το 1922 από Μικρασιάτες Αρμένιους πρόσφυγες έχει σαν πρωταρχικό στόχο να ωθεί τα παιδιά της 2ης 3ης, 4ης κοκ γενιάς προσφύγων  στον αθλητισμό και συμβάλει σημαντικά στην διατήρηση της αρμενικής κουλτούρας και γενικότερα στη δημιουργία «φιλίας».

Απόδειξη ότι ο αθλητισμός δημιουργεί φιλίες και οι φιλίες σε συνδυασμό με το καλό κλίμα καλλιεργούν το έδαφος για το… θαύμα, είναι το τμήμα μπάσκετ της Αρμενικής!

Το 2008 η Ένωση Αρμένιων Αθλητών ενώ αγωνίζονταν για αρκετά χρόνια στην Δ κατηγορία αντρών κατάφερε να δημιουργήσει έναν κορμό από αξιόλογους παίκτες και καλούς χαρακτήρες, κάνοντας μια εκπληκτική σεζόν παίζοντας παράλληλα ωραίο μπάσκετ ανακηρύχτηκε πρωταθλήτρια Δ’ ΕΣΚΑΝΑ!

Ήταν μια ομάδα, μια γροθιά, μαζί στους τραυματισμούς, στις χαρές, μια παρέα φίλων... που γούσταρε το μπάσκετ, την μυρωδιά της θερμαντικής στα αποδυτήρια, από το 1ο βιολί μέχρι και το τελευταίο…

Δυστυχώς τα επόμενα χρόνια, για διαφορετικούς λόγους ο καθένας τράβηξε τον δρόμο του... άλλαξε ο προπονητής, έφυγε από την ομάδα ο «φύλακας άγγελός της» - έφορος και πολλοί αθλητές είτε για προσωπικούς λόγους (σπουδές, στρατιωτικές υποχρεώσεις) είτε λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων σταματήσανε… Αποτέλεσμα; Χάθηκε η παρέα... εξαφανίστηκε το ωραίο μπάσκετ…

Και φτάνουμε στο σήμερα... μετά από σχεδόν 6 χρόνια... η παρέα ΞΑΝΑμαζεύτηκε και παίρνει από το χέρι την Αρμενική στην Γ’ ΕΣΚΑΝΑ!
Ορισμένοι στα ίδια πόστα, ορισμένοι σε… άλλα!

«Καπετάνιος», προπονητής, επέστρεψε ο ίδιος, Στέφανος Νικολαΐδης, ο «φύλακας άγγελος» της ομάδας ο ίδιος πάλι, Χοβίκ Δερχοβακιμιάν, έχοντας αυτή την φορά την πολύτιμη βοήθεια των Αρντάς Γκουντικιάν (μέλος του ΔΣ της Αρμενικής) και Άγγελου Μανούση, παλαίμαχου αθλητή, αρχηγός της ομάδας όλα αυτά τα χρόνια, ο πολύμπειρος Σέρκο Γιετιμιάν ή αλλίως Dodi, ο πιτσιρικάς Δρόσος Ρουμελιώτης (18 ετών το 2008) πλέον μεγάλωσε και είναι το βασικό διάρη της ομάδας ενώ ο Αλέξης Αμπάτζης που είχε έρθει το 2008 χαριστικά για έναν χρόνο να κλείσει την καριέρα του αγωνίζεται με το ίδιο απαράμιλλο πάθος μέχρι και σήμερα και μαζί με τους παραπάνω ο «Νάσης», ο Θανάσης Σεργουνιώτης… τον κύκλο του 2008 τον κλείνουν 2 παλιοί αθλητές της Αρμενικής, σε άλλα πόστα πλέον, ο Χαϊκ Τσιρωνιάν στο πλευρό του «καπετάνιου» ως βοηθός προπονητή και ο Γιάννης Χατζησταμάτης με καθήκοντα Γενικού Αρχηγού της ομάδας…

Απλά ακόμα μια φορά επιβεβαιώθηκε η παροιμία: ομάδα που κερδίζει ΔΕΝ την αλλάζεις!

Τη συνταγή την ξέρανε, τα υλικά τα βρήκανε, οπότε… η επιστροφή στην Β’ ΕΣΚΑΝΑ ήταν εύκολη υπόθεση! Η επόμενη σεζόν θα βρει την Αρμενική στην Β’ ΕΣΚΑΝΑ!

Το ρόστερ της Αρμενικής για τη σεζόν 2013-2014, είναι το εξής:

Γιετιμιάν Σέρκο (αρχηγός), Αμπατζής Αλέξης, Ρουμελιώτης Δρόσος, Σεργουνιώτης Θανάσης, Αντωνομανωλάκης Δημήτρης, Νικολόης Γιώργος, Μακρινός Μάρκος, Εμμανουήλ Βίκτωρας, Σταματόπουλος Αλκης, Γιαννακόδημος Αντώνης, Ματιάτος Φάνης, Λιοφάγος Νίκος, Μελκονιάν Τιγκράν, Αβεντισιάν Αβεντίς, Λινάρδος Μάρκος και Ανδρεαδάκης Μανώλης.

Προπονητής: Νικολαΐδης Στέφανος, Βοηθός Προπονητή: Χαϊκ Τσιρωνιάν, έφοροι ομάδας: Χοβίκ Δερχοβακιμιάν, Αρντάς Γκουντικιάν και Άγγελος Μανούσης, Γενικός Αρχηγός της ομάδας: Χατζησταμάτης Γιάννης.

Ηθικό δίδαγμα 1: Το μπάσκετ δεν σταματάει μόνο στις 4 γραμμές του τερέν! Υπάρχει «ζωή» και αγάπη για το άθλημα και μετά την ενεργό δράση. Στον ερασιτεχνικό αθλητισμό πέρα από έναν καλό προπονητή χρειάζονται και οι άνθρωποι οι οποίοι θα τρέξουν την ομάδα, θα εμψυχώσουν τους αθλητές και θα είναι δίπλα τους στα καλά και στα άσχημα!

Ηθικό δίδαγμα 2: Στον ερασιτεχνικό αθλητισμό τα καλά αποτελέσματα δεν τα φέρνουν ούτε τα χρήματα ούτε οι βεντέτες. Τα φέρνει το καλό κλίμα, η χημεία, ομαδικότητα και η παρέα! Αξίζει να σημειωθεί ότι στην Ένωση Αρμενίων Αθλητών δεν αμείβεται κανένας αθλητής αλλά τα παιδία δείχνουν τη αφοσίωση επαγγελματιών.

Το «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» γιορτάζει (vid)
Το «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» γιορτάζει (vid)
Πόσους πόντους θα πετύχει απόψε στο ΟΑΚΑ ο Γκιστ;
Πόσους πόντους θα πετύχει απόψε στο ΟΑΚΑ ο Γκιστ;
Φιλανθρωπικό τουρνουά για την «Καρδιά Του Παιδιού» (photo)
Φιλανθρωπικό τουρνουά για την «Καρδιά Του Παιδιού» (photo)
ΠΑΟΚ: Το μήνυμα του Ζαμπά για τον αποκλεισμό (photo)
ΠΑΟΚ: Το μήνυμα του Ζαμπά για τον αποκλεισμό (photo)


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies