NBA: Επίσημο το μεγάλο comeback στον «μαγικό κόσμο» (photos)

NBA: Επίσημο το μεγάλο comeback στον «μαγικό κόσμο» (photos)

Με επίσημη ανακοίνωση το NBA τόνισε πως θα γίνει η επιστροφή στην ενεργό δράση και πάλι- Τι είπε ο κομισάριος Άνταμ Σίλβερ 

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΝΒΑ ενέκρινε την Πέμπτη (4/6) το σχέδιο επανεκκίνησης της σεζόν στο Ορλάντο (Disney World). Σύμφωνα με το ESPN εγκρίθηκε το πλάνο των 22 ομάδων με 29-1 ψήφους (μόνο οι Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς ψήφισαν κατά), το πρώτο τζάμπολ ορίστηκε για τις 31 Ιουλίου, ενώ το κλείσιμο της σεζόν υπολογίζεται για τις 12 Οκτωβρίου.

Όλες οι αναμετρήσεις θα διεξαχθούν στο θέρετρο «ESPN Wide World of Sports Complex», το οποίο διαθέτει πολλά ξενοδοχεία και γήπεδα, περιορίζοντας έτσι πιθανή έκθεση των παικτών στον κορονοϊό.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΝΒΑ ενέκρινε σήμερα μια αγωνιστική μορφή για την επανεκκίνηση της σεζόν 2019-20 με 22 ομάδες να επιστρέψουν στο παιχνίδι και μια δοκιμαστική ημερομηνία έναρξης της Παρασκευής, 31 Ιουλίου. Η έγκριση του Διοικητικού Συμβουλίου είναι το πρώτο επίσημο βήμα μεταξύ πολλών που απαιτείται για να συνεχίσει τη σεζόν.

Το NBA εργάζεται για να ολοκληρώσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο επανεκκίνησης της σεζόν με την Εθνική Ένωση Παικτών Μπάσκετ. Το NBA και το NBPA συνεργάζονται με ειδικούς εμπειρογνώμονες στη δημόσια υγεία και κυβερνητικούς αξιωματούχους για τη θέσπιση αυστηρού προγράμματος για την πρόληψη και τον μετριασμό του κινδύνου που σχετίζεται με τον COVID-19, συμπεριλαμβανομένου ενός τακτικού πρωτοκόλλου δοκιμών και αυστηρών πρακτικών ασφάλειας. Η επανεκκίνηση της σεζόν εξαρτάται επίσης από μια συμφωνία με την The Walt Disney Company για τη χρήση του Walt Disney World Resort κοντά στο Ορλάντο της Φλόριντα, ως ενιαίος χώρος για όλα τα παιχνίδια, τις προπονήσεις και τη στέγαση για το υπόλοιπο της σεζόν.

Με βάση την αγωνιστική μορφή που ενέκρινε σήμερα το Διοικητικό Συμβούλιο του ΝΒΑ, οι 22 ομάδες που επιστρέφουν θα είναι οι 16 ομάδες (οκτώ ανά περιφέρεια) σε τρέχουσες θέσεις πλέι-οφ και οι έξι ομάδες που είναι επί του παρόντος έξι νίκες ή λιγότερες πίσω από τον όγδοο στην αντίστοιχη κατηγορία. Αυτά τα δυο γκρούπ αποτελούνται από ομάδες με τα καλύτερα ρεκόρ στο ΝΒΑ.

«Η έγκριση του Διοικητικού Συμβουλίου για τη μορφή επανεκκίνησης είναι ένα απαραίτητο βήμα για την επανέναρξη της σεζόν του ΝΒΑ», δήλωσε ο Επίτροπος του ΝΒΑ Άνταμ Σίλβερ για να προσθέσει: «Ενώ η πανδημία COVID-19 παρουσιάζει τεράστιες προκλήσεις, ελπίζουμε να ολοκληρώσουμε τη σεζόν με ασφαλή και υπεύθυνο τρόπο με βάση αυστηρά πρωτόκολλα που τώρα ολοκληρώνονται από αξιωματούχους δημόσιας υγείας και ιατρικούς εμπειρογνώμονες. Αναγνωρίζουμε επίσης ότι καθώς ετοιμάζουμε να συνεχίσουμε το παιχνίδι, η κοινωνία μας ξεδιπλώνεται από πρόσφατες τραγωδίες φυλετικής βίας και αδικίας και θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε στενά με τις ομάδες και τους παίκτες μας για να χρησιμοποιήσουμε τους συλλογικούς πόρους και την επιρροή μας για να αντιμετωπίσουμε αυτά τα ζητήματα σε πολύ πραγματικό και συγκεκριμένους τρόπους».

Η επανεκκίνηση της σεζόν θα ξεκινήσει με οκτώ παιχνίδια για κάθε ομάδα που επιστρέφει και θα περιλαμβάνει τη δυνατότητα ενός τουρνουά play-in για τον όγδοο και τελευταίο εισιτηριο για τα πλέι οφ σε κάθε περιφέρεια, ανάλογα με τα συνδυασμένα ρεκόρ σε παιχνίδια κανονικής σεζόν. Μόλις οριστεί το γκρουπ των πλέι-οφ των 16 ομάδων, τα πλέι-οφ του ΝΒΑ θα προχωρούσαν σε μια παραδοσιακή μορφή με βάση την περιφέρεια με τέσσερις γύρους και τις σειρές των καλύτερων από επτά σε κάθε γύρο. Οι τελικοί του ΝΒΑ θα τελειώσουν το αργότερο στις 12 Οκτωβρίου.

Εάν, όπως έχει προγραμματιστεί προσωρινά, η σεζόν ξεκινήσει και πάλι στις 31 Ιουλίου, τότε το Draft Lottery NBA 2020 θα προγραμματιστεί ξανά για τις 25 Αυγούστου, το Draft θα πραγματοποιηθεί στις 15 Οκτωβρίου και πιθανότατα θα ξεκινήσει η κανονική σεζόν 2020-21 την 1η Δεκεμβρίου 2020.

Οι 14 ομάδες στο NBA Draft Lottery θα είναι οι οκτώ ομάδες που δεν συμμετέχουν στην επανεκκίνηση και οι έξι ομάδες που συμμετέχουν στην επανεκκίνηση αλλά δεν πληρούν τις προϋποθέσεις για τα πλέι-οφ. Αυτές οι ομάδες θα κερδίσουν στην Lottery και θα αποδοθούν αποδόσεις βάσει των ρεκόρ τους μέσω αγώνων της 11ης Μαρτίου. Οι 16 ομάδες πλέι-οφ θα συντάξουν με αντίστροφη σειρά των συνδυασμένων αποτελεσμάτων τους σε παιχνίδια της κανονικής σεζόν.

Οι 22 ομάδες που θα επιστρέψουν για την επανεκκίνηση της σεζόν θα ήταν οι Μπακς, Ράπτορς, Σέλτικς, Χιτ, Πέισερς, Σίξερς, Νετς, Μάτζικ, Ουίζαρντς από την Ανατολή και Λέικερς, Κλίπερς, Νάγκετς, Τζαζ, Θάντερ, Ρόκετς, Μάβερικς, Γκρίζλις, Μπλέιζερς, Πέλικανς, Κινγκς, Σπερς και Σανς από την Δύση.

Κάθε ομάδα που επιστρέφει θα παίξει οκτώ παιχνίδια, όπως επιλέχθηκε από τους υπόλοιπους αγώνες της κανονικής σεζόν. Στο τέλος των παιχνιδιών, οι επτά ομάδες σε κάθε περιφέρεια με τα καλύτερα συνδυασμένα ρεκόρ σε παιχνίδια κανονικής σεζόν θα πληρούν τις προϋποθέσεις για τα πλέι-οφ.

Εάν η ομάδα με το όγδοο καλύτερο συνδυασμένο ρεκόρ στην περιφέρεια  της είναι πάνω από τέσσερα παιχνίδια μπροστά από την ομάδα με το ένατο καλύτερο συνδυασμένο ρεκόρ, τότε η ομάδα με το όγδοο καλύτερο ρεκόρ θα κερδίσει την πρόκριση.

Εάν η ομάδα με το όγδοο καλύτερο συνδυασμένο ρεκόρ στην περιφέρεια της (Ομάδα Α) είναι τέσσερα παιχνίδια ή λιγότερα μπροστά από την ομάδα με το ένατο καλύτερο συνδυασμένο ρεκόρ στην ίδια περιφέραια (Ομάδα Β), τότε οι ομάδες Α και Β θα ανταγωνίζονταν ένα τουρνουά play-in για τον προσδιορισμό του όγδοου πλέι οφ. Για να κερδίσει το όγδοο εισιτήριο για τα playoff, η ομάδα Α θα πρέπει να νικήσει την ομάδα Β μία φορά και η ομάδα Β θα πρέπει να νικήσει την ομάδα Α δύο παιχνίδια στη σειρά.

Η σεζόν 2019-20 θα τελειώσει με μια παραδοσιακή μορφή πλέι-οφ με τις καλύτερες από τις επτά σειρές στον πρώτο γύρο, ημιτελικούς συνεδρίων, τελικούς περιφερειών και τελικούς NBA.

 



O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved