Μπασκόνια-Παναθηναϊκός 95-90: Μια από τα ίδια με διαφορετικό σενάριο κι απίθανη απόφαση Μπολτάουζερ

Μπασκόνια-Παναθηναϊκός 95-90: Μια από τα ίδια με διαφορετικό σενάριο κι απίθανη απόφαση Μπολτάουζερ

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε καλά στη Βιτόρια (4-16), βρέθηκε πίσω με 20 πόντου στη συνέχεια (60-40) και όταν έδειξε ικανός για την τελική αντεπίθεση, ο διαιτητής Μπολτάουζερ με απίθανη απόφαση τον τελείωσε. 

Ο Παναθηναϊκός έχασε για μια ακόμα φορά στην Ισπανία (16 ήττες σε 16 ματς τα τελευταία 4 χρόνια), αλλά αυτή τη φορά το έκανε με διαφορετικό τρόπο.

Εν αντιθέσει με τους προηγούμενους αγώνες του, τα πρώτα 5 λεπτά της αναμέτρησης ήταν εξαιρετικά. Με τον Λι να ξεκινά αντί του Ουόλτερς η ομάδα του Ντέγιαν Ράντονιτς βρέθηκε στο +12 (4-16) και όχι να κυνηγά το σκορ. Ωστόσο, το δεύτερο rotation δεν ανταποκρίθηκε η Μπασκόνια γύρισε το ματς και ξαφνικά οι «πράσινοι» βρέθηκαν στο -20, στις αρχές της τρίτης περιόδου.

Και όταν επιχείρησαν, όπως συνηθίζουν, μια τελική αντεπίθεση ο Μπολτάουζερ με την παρέα του έγραψαν ιστορία. Ακύρωσαν τρίποντο του Μπέικον που είχε μετρήσει για να γυρίσουν πίσω μια φάση και να ανακαλύψουν ανύπαρκτο αντιαθλητικό φάουλ στον Γκριγκόνις. Μια διαιτητική απόφαση που πήρε πίσω 3 πόντους από τον Παναθηναϊκό και έδωσε 2 στην Μπασκόνια. Πέντε πόντοι διαφορά που στο τέλος ήταν καθοριστικοί.

Η εξέλιξη του αγώνα

Ο Παναθηναϊκός ήθελε να μπει επιτέλους με ενέργεια σε ένα παιχνίδι και να μην κυνηγάει το σκορ και ο Ντέγιαν Ράντονιτς το πέτυχε, ξεκινώντας από την αρχή τον Πάρις Λι αντί του Νέιτ Ουόλτερς. Με την ενέργεια του Αμερικανού γκαρντ, αλλά και το γεγονός ότι ο Ντουέιν Μπέικον μπήκε ζεστός στον αγώνα (9 πόντους στα πρώτα 5 λεπτά) ο Παναθηναϊκός έκανε το καλύτερό του ξεκίνημα εδώ και καιρό.

Προηγήθηκε με 4-16 στο 5', έχοντας δεχθεί μόλις ένα καλάθι εντός παιδιάς. Ωστόσο, το 2ο φάουλ του Μπέικον αμέσως μετά, που τον έστειλε στον πάγκο, όπως και ένα λεπτό μετά η αλλαγή του Λι για να πάρει ανάσες (βγήκε και ο θετικός στην άμυνα Γιώργος Καλαϊτζάκης) άλλαξαν τα πράγματα για τους «πράσινους». Οι επιθέσεις χάλασαν, ενώ χάθηκε η συγκέντρωση και στην άμυνα, με τον Χάουαρντ να παίρνει φωτιά με 11 πόντους συνολικά στο πρώτο δεκάλεπτο και να φέρνει το ματς σε ισορροπία στο 10' (21-23).

Με τον Κότσαρ να αναλαμβάνει δράση απέναντι στον Παπαγιάννη και να πετυχαίνει 7 σερί πόντους η Μπασκόνια ανάγκασε τον Ράντονιτς σε γρήγορο τάιμ άουτ (33-26 στο 13'). Με 4 πόντους-απάντηση του Παπαγιάννη και 2 του Μπέικον ο Παναθηναϊκός μείωσε (35-32), αλλά η Μπασκόνια με τον Μαρίνκοβιτς να κάνει ζημιά με μακρινά σουτ ξέφυγε για πρώτη φορά με +10 (44-34). Η κακή αμυντική λειτουργία των πράσινων στο τελευταίο δίλεπτο του πρώτου ημιχρόνου και η τρομερή ευστοχία των Βάσκων (12/13 δίποντα), έφερε ακόμα μεγαλύτερη διαφορά με τη διακοπή για την ανάπαυλα (52-38).

Η κατηφόρα του Παναθηναϊκού στη Βιτόρια συνεχίστηκε και με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου. Οι πράσινοι δεν... θυμήθηκαν την άμυνα του πρώτου 5λεπτου και οι διαιτητές τελείωσαν κάθε ελπίδα που μπορεί να υπήρχε, με την τεχνική ποινή στον Μπέικον (σήκωσε τα χέρια του επειδή δεν του δόθηκε καθαρό φάουλ) που τον έστειλε στον πάγκο με 4 φάουλ. Κάπως έτσι η Μπασκόνια έφτασε γρήγορα στο +20 (60-40). Και... ξαφνικά (όπως έχουμε δει σε αρκετά δεύτερα ημίχρονα) οι παίκτες του Ράντονιτς ξύπνησαν. Σε αυτό βοήθησαν και οι γηπεδούχοι με αστοχία που δεν τους χαρακτήριζε μέχρι εκείνο το σημείο. Με σωστό διάβασμα του παιχνιδιού ο Παναθηναϊκός έτρεξε ένα σερί 0-10 και ανάγκασε τον Πεναρόγια σε τάιμ άουτ. Μετά το οποίο η Μπασκόνια απάντησε με δικό της 4-0 και άρχισε να ελέγχει ξανά το ματς, με τον Παπαγιάννη να κλείνει την 3η περιοδο με 5 σερί πόντους για το 76-65.

Μάλιστα, με το ξεκίνημα της 4ης περιόδου οι «πράσινοι» έριξαν για πρώτη φορά μετά από ώρα τη διαφορά σε μονοψήφια επίπεδα. Ο Παναθηναϊκός έδειχνε ικανός να κάνει μια τελική αντεπίθεση, αλλά 6:30 λεπτά από το τέλος μια απίθανη διαιτητική απόφαση από τον Μπολτάουζερ, ουσιαστικά του έκοψε τα φτερά. Ο Μπέικον με τρίποντο μείωσε στους 8 (83-75), αλλά ο γνωστός ρέφερι πήγε στο ριπλέι, γύρισε τη φάση πίσω και έδωσε... αντιαθλητικό στον Γκριγκόνις για μια απλή επαφή σε διεκδίκηση του ριμπάουντ με τον Μαρίνκοβιτς και ακύρωσε το τρίποντο του Μπέικον. Έτσι διαμόρφωσε το σκορ στο 85-72, αντί για 83-75 και ουσιαστικά τέλειωσε τον Παναθηναϊκό, αφού αν και επίστρεψε μέχρι και τους 7 (93-86), αυτή η διαφορά των 5 πόντων από τον Μπολτάουζερ είχε κρίνει το ματς.

Δεκάλεπτα: 21-23, 52-38, 76-65, 95-90

ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ (Πενιαρόγια): Χάουαρντ 24 (2), Χέιντεγκερ 5 (1/3 τρίποντα, 6 ασίστ), Σεντεκέρσκις 4 (8 ριμπάουντ), Μαρίνκοβιτς 14 (2), Ντίαζ 4, Τόμπσον 3 (10 ασίστ), Κότσαρ 10 (6 ριμπάουντ, 4 ασίστ), Ίνοκ 6, Κοστέλο 16 (3), Γκεντράιτις 9 (1/5 τρίποντα, 8 ριμπάουντ).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ράντονιτς): Π. Καλαϊτζάκης 2, Ουόλτερς 7, Λι 16 (1), Παπαγιάννης 16 (2/3 τρίποντα, 7 ριμπάουντ), Ουίλιαμς 19 (1), Γ. Καλαϊτζάκης 2 (6 ριμπάουντ), Μπέικον 16 (2), Γκριγκόνις 7, Γκουντάιτις 5.



NBA: «Έσπασαν» το Μιλγουόκι οι Πέισερς - Διέλυσαν τους Μπακς και έκαναν το 1-1
NBA: «Έσπασαν» το Μιλγουόκι οι Πέισερς - Διέλυσαν τους Μπακς και έκαναν το 1-1
ΑΕΚ: Ανοίγει τις πύλες του το Μουσείο Ιστορίας | Τα ωράρια λειτουργίας κι οι τιμές των εισιτηρίων
ΑΕΚ: Ανοίγει τις πύλες του το Μουσείο Ιστορίας | Τα ωράρια λειτουργίας κι οι τιμές των εισιτηρίων
Πόλο: Διπλή πρόκριση για τον Υδραϊκό
Πόλο: Διπλή πρόκριση για τον Υδραϊκό
Ρέντη: Διάλογος-σοκ ανήλικων συλληφθέντων - Καμαρώνει που τον περιμένουν στις φυλακές Αυλώνα!
Ρέντη: Διάλογος-σοκ ανήλικων συλληφθέντων - Καμαρώνει που τον περιμένουν στις φυλακές Αυλώνα!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved