Παναθηναϊκός - Φενέρμπαχτσε 88-94: Αλητεία στο ΟΑΚΑ - Σφαγή χωρίς αναισθητικό... (video+photo)

Παναθηναϊκός - Φενέρμπαχτσε 88-94: Αλητεία στο ΟΑΚΑ - Σφαγή χωρίς αναισθητικό... (video+photo)

Ο Παναθηναϊκός έβγαλε αντίδραση κόντρα στη Φενέρμπαχτσε, αλλά οι Λοτερμόζερ, Γκαρσία και Νίκολιτς έκλεψαν μια καθαρή νίκη στην κανονική διάρκεια με αποφάσεις ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ.

Ο Παναθηναϊκός κρατούσε τη νίκη στα χέρια του λίγα δευτερόλεπτα πριν από το τέλος του αγώνα με τη Φενέρ, όντας μπροστά στο σκορ με 78-75 και έχοντας την επίθεση, αλλά η διαιτητική τριάδα είχε διαφορετικά σχέδια.

Οι Τούρκοι έκλεψαν και ο Γκούντουριτς ισοφάρισε με τρίποντο, ωστόσο νωρίτερα είχε πατήσει τη γραμμή, χωρίς να σφυριχθεί η παράβαση. Σαν να μην έφτανε αυτό, στην επόμενη φάση ο Μπούκερ έκανε φάουλ στον Πονίτκα, ο Γκαρσία δεν το έδωσε ΠΟΤΕ και οι Μπέικον-Πονίτκα αστόχησαν σε διπλή ευκαιρία για τη νίκη.

 

Το ματς πήγε στην παράταση και εκεί η Φενέρ επικράτησε χάρη στον Χέιζ που πέτυχε μεγάλα καλάθια, αν και νωρίτερα δεν είχε δοθεί ένα ακόμα πεντακάθαρο αντιαθλητικό στον Έντουαρντς.

Κι όλα αυτά ενώ ο Παναθηναϊκός έκανε ρεκόρ στην ιστορία του στα επιθετικά ριμπάουντ με 26!

Με αυτή την ήττα η ομάδα του Ράντονις έφτασε τις 6 σερί και πλέον βλέπει ουσιαστικά να χάνει και τις λιγοστές ελπίδες του για την πρώτη 8άδα. 

Η εξέλιξη του αγώνα

Ο Παναθηναϊκός φάνηκε να μπαίνει διστακτικά (1-6 στο 2') στο παρκέ του ΟΑΚΑ μετά από όλα όσα έχουν συμβεί το τελευταίο διάστημα και με τη ψυχολογία στα... τάρταρα, αλλά γρήγορα έδειξε ένα διαφορετικό πρόσωπο. Κυρίως σε θέμα νοοτροπίας και όχι σε ό,τι αφορά στο πλάνο του. Έβγαλαν τσαμπουκά, μαχητικότητα και νεύρα και με τους Ουόλτερς και Μπέικον να αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες επιθετικά, το πρώτο δεκάλεπτο έκλεισε στο 19-18, με τρίποντο του Παπαγιάννη.

Στη συνέχεια, ωστόσο, η διαιτητική τριάδα των Λοτερμόζερ, Γκαρσία και Νίκολιτς έβγαλε εκτός ματς τον Έλληνα σέντερ. Δύο αισχρές αποφάσεις για επιθετικό και αμυντικό φάουλ, έφεραν την έκρηξη του ψηλού και την τεχνική ποινή που τον έστειλε στον πάγκο με 3 φάουλ. Εντυπωσιακά καρφώματα από Ουίλιαμς και Μπέικον ξεσήκωσαν τον -λίγο- κόσμο στο ΟΑΚΑ και έδωσαν περαιτέρω ενέργεια, για να κλείσει το ημίχρονο στο +3 (39-36) με προσπάθεια του Μπέικον. Παραφωνία ωστόσο και σε αυτό το ματς ήταν τα λάθη, με τους πράσινους να έχουν 11 στο ημίχρονο, με τον Ουίλμπεκιν να έχει 4 κλεψίματα!

Ο Παναθηναϊκός μπήκε δυναμικά και στο τρίτο δεκάλεπτο της αναμέτρησης και βρέθηκε για πρώτη φορά στο +7 (43-36) με καλάθι και φάουλ του Μπέικον. Στη συνέχεια ο Αμερικανός σίγησε και η Φενέρ αντέδρασε (49-49), αλλά δύο σερί τρίποντα των Ουίλιαμς και Λι έδωσαν νέα ανάσα στο τριφύλλι, με τη διαφορά να φτάνει στο +8 για πρώτη φορά με τη λήξη της περιόδου, χάρη σε ένα απίθανο καλάθι του Μπέικον σχεδόν πίσω από τη μπασκέτα (59-51).

Στην 4η περίοδο το ματς έγινε θρίλερ... Ο Έντουαρντς ήταν ο αστάθμητος παράγοντας για να μπει γερά στο ματς η Φενέρ, με 7 πόντους στα πρώτα 4,5 λεπτά και καθοριστικά κλεψίματα για το 63-62 στο 35'. Με καλάθια του Λι και του Μπέικον ο Παναθηναϊκός πήρε νέα ανάσα, αλλά ο Έντουαρντς απάντησε με ένα ακόμα τρίποντο (68-65). Ο Μπέικον έφτασε τους 7 σερί πόντους, αλλά ο Μπούκερ με τρίποντο μείωσε στους 2 (72-70). Ο Λι απάντησε με λέι απ, αλλά ο Καλάθης με τρίποντο πήγε το ματς στον πόντο (74-73) στο 38'.

Ο Γκουντάιτις έβαλε 2/2 βολές στη συνέχεια, ο Καλάθης αστόχησε σε τρίποντο και ο Πονίτκα με το 24ο επιθετικό ριμπάουντ των πράσινων έκανε το 78-73, 35 δεύτερα πριν από το τέλος. Ο Έντουαρντς ωστόσο δεν έλεγε να παραιτηθεί. Με νέο καλάθι μείωσε στους 3 στα 32 δεύτερα και με λάθος στην επαναφορά ο Γκούντουριτς με τρίποντο ισοφάρισε στα 24 δεύτερα, ΑΝ ΚΑΙ ΠΑΤΟΥΣΕ ΤΗ ΓΡΑΜΜΗ.

Στα 5 δεύτερα ωστόσο έγινε το έγκλημα της χρονιάς! Ο Μπούκερ έκανε φάουλ στον Πονίτκα, αλλά ο Γκαρσία που ήταν στη φάση δεν το έδωσε, με την μπάλα να βγαίνει εκτός για την τελευταία επίθεση. Ο Μπέικον αστόχησε, ο Πονίτκα πήρε ένα ακόμα επιθετικό ριμπάουντ, αλλά αστόχησε κι αυτός από πλεονεκτική θέση, με το ματς να πηγαίνει στην παράταση.

Μια παράταση που ξεκίνησε με καθυστέρηση, λόγω ασυννενοησίας διαιτητών και γραμματείας για το χρονόμετρο και χάλασε τον ρυθμό που υπήρχε. Η Φενέρ ξεκίνησε με τρίποντο του Χέις, αλλά ο Πονίτκα απάντησε από τα 8 μέτρα, ενώ δύο βολές του Ουίλιαμς έδωσαν προβάδισμα (83-81). Νέα άμυνα βγήκε, αλλά ο Πονίτκα αστόχησε σε ένα εύκολο λέι απ και ο Καλάθης ισοφάρισε. Ο Μπέικον ευστόχησε σε μια βολή, ο Γκούντουριτς σε 2 και η Φενέρ προσπέρασε ξανά (84-85).

Η σφαγή όμως συνεχίστηκε! Ένα καθαρό αντιαθλητικό του Έντουαρντς στον Γκουντάιτις βαφτίστηκε απλό, με τον Λιθουανό να ευστοχεί σε μια και τον Χέιζ να πετυχαίνει καλάθι μετά από επιθετικό ριμπάουντ της Φενέρ (85-87). Ο Ουίλιαμς αστόχησε και ο Χέιζ με τρίποντο στην εκπνοή, αλλά κι ένα καλάθι αμέσως μετά (μεσολάβησε δίποντο του Ουόλτερς) έδωσε ουσιαστικά τη νίκη στους Τούρκους.

Δεκάλεπτα: 19-18, 39-36, 59-51, 78-78 (κ.δ), 88-94 (παράταση)

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ράντονιτς): Π. Καλαϊτζάκης, Oυόλτερς 11 (1), Λι 10 (2), Παπαγιάννης 3 (1), Oυίλιαμς 11 (1), Γ. Καλαϊτζάκης 2, Μπέικον 27 (7/10 δίποντα, 2/6 τρίποντα, 7/10 βολές), Πονίτκα 14 (2 τρίποντα, 12 ριμπάουντ), Μαντζούκας, Γκουντάιτις 10 (7 ριμπάουντ).

ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ (Ιτούδης): Μότλεϊ 14 (8 ριμπάουντ), Μπιρσέν, Γουίλμπεκιν 9 (2), Έντουαρντς 14 (2), Χέιζ - Ντέιβις 24 (3), Πιερ, Γκούντουριτς 14 (2), Μπούκερ 5 (1), Καλάθης 12 (2), Αντετοκούνμπο 2.



Λευτέρης Πετρούνιας: «Η δουλειά τώρα ξεκινάει, δεν υπάρχει άλλος στόχος στο Παρίσι από το χρυσό»
Λευτέρης Πετρούνιας: «Η δουλειά τώρα ξεκινάει, δεν υπάρχει άλλος στόχος στο Παρίσι από το χρυσό»
Ο Αντρέι Ρούμπλεφ κατέκτησε τον τίτλο στη Μαδρίτη αλλά θα επιστρέψει στο νοσοκομείο
Ο Αντρέι Ρούμπλεφ κατέκτησε τον τίτλο στη Μαδρίτη αλλά θα επιστρέψει στο νοσοκομείο
Αισιοδοξεί ο Κάτας για τρίτη φετινή νίκη στο ΟΑΚΑ
Αισιοδοξεί ο Κάτας για τρίτη φετινή νίκη στο ΟΑΚΑ
Παναθηναϊκός: «Πρώτος στόχος της Σπόρτινγκ ο Φώτης Ιωαννίδης»
Παναθηναϊκός: «Πρώτος στόχος της Σπόρτινγκ ο Φώτης Ιωαννίδης»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved