Παναθηναϊκός-Αρμάνι Μιλάνο 90-77: Μέγας είσαι Μπέικον και θαυμαστό το ΟΑΚΑ σου! (photos)

Παναθηναϊκός-Αρμάνι Μιλάνο 90-77: Μέγας είσαι Μπέικον και θαυμαστό το ΟΑΚΑ σου! (photos)

Ο Παναθηναϊκός με μια συγκλονιστική ανατροπή στο εκρηκτικό ΟΑΚΑ, επικράτησε της Αρμάνι Μιλάνο στην παράταση και έφτασε τις 4 σερί νίκες, με τον Ντουέιν Μπέικον να κάνει όργια με 31 πόντους και τον Πάρις Λι να είναι κομβικός στο δεύτερο ημίχρονο.

Αυτός είναι ο Παναθηναϊκός! Αυτός είναι ο ναός του! Αυτός είναι ο ηγέτης του!

Με μια μυθική εμφάνιση του Ντουέιν Μπέικον (νέο ρεκόρ καριέρας με 31 πόντους), μέσα σε μια απίστευτη ατμόσφαιρα από 11.000 οπαδούς του «τριφυλλιού» στο ΟΑΚΑ, η ομάδα του Ντέγιαν Ράντονιτς γυρισε από το -15 της τρίτης περιόδου, έστειλε το ματς στην παράταση και εκεί διέλυσε την Αρμάνι με 90-77, φτάνοντας τις 4 σερί νίκες.

Καθοριστικός και ο Πάρις Λι, ο οποίος μετά από ένα κακό πρώτο ημίχρονο (1 πόντος με 0/6 σουτ) έκανε τα πάντα στο παρκέ (22 πόντους, 5 ασίστ, 4 κλεψίματα) και αναπλήρωσε με τον καλύτερο τρόπο το κενό του Νέιτ Ουόλτερς. Παράλληλα, ο Παναγιώτης Καλαϊτζάκης έβγαλε την μεγαλύτερη άμυνα του αγώνα στο τέλος της κανονικής διάρκειας, ενώ ο Παπαγιάννης με κάρφωμα έστειλε ουσιαστικά το ματς στην παράταση.

Πλέον, ο Παναθηναϊκός έφτασε το ρεκόρ του στο 6-6 και είναι μαζί με τις ομάδες που βρίσκονται στην πρώτη 8άδα.

Η εξέλιξη του αγώνα

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε την αναμέτρηση με δύο εξαιρετικές άμυνες του Λι πάνω στον Μήτρου Λονγκ, με τον Ετόρε Μεσίνα να βγάζει τον Ελληνοαμερικανό από το παρκέ μετά από μόλις 40 δευτερόλεπτα. Ωστόσο, οι «πράσινοι» δεν μπόρεσαν να μετουσιώνουν αυτές τις άμυνες με εύκολα καλάθια στην επίθεση. Με κακή κυκλοφορία και τραβηγμένες επιθέσεις στα τελευταία δευτερόλεπτα έμειναν χωρίς καλάθι για ένα τρίλεπτο. Ταυτόχρονα, ο Ντέιβις άρχισε να κάνει ζημιά επιθετικά απέναντι στον Παπαγιάννη, ενώ με τους Μήτρου Λονγκ και Μέλι να ευστοχούν από μακριά άρχισε να χτίζει διαφορά (11-20 στο 8'), με το πρώτο δεκάλεπτο να ολοκληρώνεται στο 13-22.

Η επιθετική δυστοκία του Παναθηναϊκού και το ξεκάθαρο πρόβλημα στη δημιουργία απόντος του Ουόλτερς συνεχίστηκε και στο πρώτο 5λεπτο του δευτέρου δεκαλέπτου. Με τους Λι και Ουίλιαμς να έχουν 0/9 εντός παιδιάς μέχρι εκείνο το σημείο και τους Ιταλούς να παίρνουν συνεχόμενα επιθετικά ριμπάουντ (συνολικά 9 στο πρώτο ημίχρονο), οι «πράσινοι» βρέθηκαν στο -14 (17-31 στο 15'). Με τον Μπέικον να αρχίσει να παίρνει μπροστά (6 σερί πόντους, αλλά με προσωπικές ενέργειες) και άλλους 5 συνεχόμενους από τον Παναγιώτη Καλαϊτζάκη, το "τριφύλλι" μείωσε μέχρι και τους 6 πόντους (33-39), αλλά ένα ανόητο φάουλ του Έλληνα φόργουορντ στον Μπάρον (παρόμοιο με αυτό που δεν δόθηκε στον Μπέικον στην τελευταία φάση του ντέρμπι από τον Ουόκαπ) έστειλε την Αρμάνι στο +9 με το τέλος του ημιχρόνου.

Η τρίτη περίοδος ξεκίνησε ενθαρρυντικά για τους «πράσινους», καθώς μείωσαν στους 5 (37-42) και είχαν άλλες δύο ευκαιρίες στο ανοιχτό γήπεδο, αλλά αντίστοιχα λάθη από τον Μπέικον χάλασαν το μομέντουμ και δύο σερί τρίποντα του Καμπαρό έδωσαν ξανά αυτοπεποίθηση στην Αρμάνι. Η ιταλική ομάδα μάλιστα άρχισε να χτίζει ξανά διαφορά και βρέθηκε στο +15 (42-57). Με 10.000 κόσμο να δίνουν τρομερή ενέργεια, ο Παναθηναϊκός επιχείρησε να γυρίσει εκ νέου τα δεδομένα και έτρεξε σερί 10-0, αλλά ένα καλάθι του Χάινς στην εκπνοή ολοκλήρωσε το δεκάλεπτο στο 52-59.

Με το ξεκίνημα της 4ης περιόδου η Αρμάνι πήρε ξανά διψηφια διαφορά (54-64), αλλά ο Παναθηναϊκός επέστρεψε και πάλι με σερί 9-0 και πλησίασε στον πόντο (63-64). Η Αρμάνι όμως ήταν στην καλύτερη της βραδιά έξω από τα 6.75μ. και με τους Χολ και Ντέιβις ξέφυγε ξανά (64-70). Ένα μεγάλο τρίποντο του Μπέικον έφερε τη διαφορά στο δίποντο 1:30 από το τέλος, αλλά στη συνέχεια αστόχησε για το προσπέρασμα. Η άμυνα βγήκε, καθώς παρά το επιθετικό φάουλ που δεν δόθηκε ο Καμπαρό αστόχησε κάτω από το καλάθι και ο Παπαγιάννης με κάρφωμα ισοφάρισε σε 72-72, με 8,4 δευτερόλεπτα να απομένουν. Ο Παναγιώτης Καλαϊτζάκης έπαιξε μεγάλη άμυνα, κέρδισε επιθετικό φάουλ, αλλά ο Μπέικον αστόχησε στο τελευταίο σουτ και το ματς οδηγήθηκε στην παράταση.

Εκεί ο μυθικός Μπέικον, που έκανε νέο ρεκόρ καριέρας στην Ευρωλίγκα με 31 πόντους, αλλά και ο συγκλονιστικός Πάρις Λι, καθάρισαν τη νίκη και την επική ανατροπή για τον Παναθηναϊκό, που έφτασε τις 4 σερί νίκες.

Δεκάλεπτα: 13-22, 33-42, 52-59, 72-72 (κ.δ.), 90-77

Δείτε τα στατιστικά:



Βέροια: Ο Πρόδρομος Κουτσούκης ενεπλάκη σε τροχαίο δυστύχημα
Βέροια: Ο Πρόδρομος Κουτσούκης ενεπλάκη σε τροχαίο δυστύχημα
Συνεχίζεται η άνοδος της τιμής του ελαιόλαδου
Συνεχίζεται η άνοδος της τιμής του ελαιόλαδου
ATP: Ο Τζόκοβιτς στην κορυφή για 417η εβδομάδα, στο Νο11 ο Τσιτσιπάς
ATP: Ο Τζόκοβιτς στην κορυφή για 417η εβδομάδα, στο Νο11 ο Τσιτσιπάς
Λάτσιο: Εποχή Τούντορ στην ομάδα της Ρώμης
Λάτσιο: Εποχή Τούντορ στην ομάδα της Ρώμης
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved