Live Chat Μακάμπι Τελ Αβίβ - Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ

Live Chat Μακάμπι Τελ Αβίβ - Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ

Μακάμπι Τελ Αβίβ - Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ: Παρακολουθήστε LIVE την αναμέτρηση για την 5η αγωνιστική της Euroleague.

Μια ακόμα εκτός έδρας δύσκολη αποστολή (την 4η από το ξεκίνημα της σεζόν) περιλαμβάνει η 5η αγωνιστική της Euroleague για τον Παναθηναϊκό.

Οι «πράσινοι» αντιμετωπίζουν στο Τελ Αβίβ τη Μακάμπι, σε μια κλασική ευρωπαϊκή μονομαχία, στοχεύοντας στην πρώτη νίκη τους μακριά από το ΟΑΚΑ. Από την πλευρά της η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου έχοντας ρεκόρ 2-2, θέλει να δώσει συνέχεια στις επιτυχίες, μετά το «διπλό» στη Γαλλία επί της Βιλερμπάν.

Ο Δημήτρης Πρίφτης υπολογίζει και στον Γιόγκι Φέρελ, ο οποίος αναμένεται να πραγματοποιήσει το ντεμπούτο του, ενώ στη διάθεση της Μακάμπι βρίσκεται και ο Άντε Ζίζιτς μετά τον τραυματισμό που αντιμετώπιζε.

Τα «κλειδιά» της μάχης

Τόσο η Μακάμπι Τελ Αβίβ, όσο και ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ έχουν χάσει τη μάχη των ριμπάουντ στα τελευταία παιχνίδια και ο αποψινός νικητής σε αυτόν τον τομέα ίσως αποδειχθεί καθοριστικός παράγοντας. Συγκεκριμένα, οι Ισραηλινοί είναι κοντά στον πάτο της κατάταξης στα επιθετικά ριμπάουντ, με μόλις 7.3 ανά αγώνα.

Ο Παναθηναϊκός από την πλευρά του είναι δεύτερος από το τέλος στην ευστοχία των σουτ δύο πόντων με 46.6%, με τους Παπαγιάννη και Έβανς να έχουν επίσης άσχημα ποσοστά. Πάντως, η Μακάμπι έχει επιτρέψει στους αντιπάλους του να σκοράρουν με ποσοστά 57.3% στα δίποντα.

Οπότε στη «μάχη» του Τελ Αβίβ θα είναι πιθανότατα καθοριστικό για τον Παναθηναϊκό, το αν θα πιάσουν καλή απόδοση οι ψηλοί του.

Ενδιαφέροντα στοιχεία

  • Ο Παναθηναϊκός έχει το ελάχιστο δυνατό προβάδισμα στην κόντρα με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ από το 2000 και μετά, μετρώντας 14 νίκες, έναντι 13 των Ισραηλινών. Στη διαχρονική αυτή μάχη οι γηπεδούχοι έχουν επικρατήσει στα τελευταία 5 παιχνίδια, με τη Μακάμπι να έχει τρεις συνεχόμενες στην έδρα της.
  • Τελευταίο διπλό των «πράσινων» στο Τελ Αβίβ χρονολογείται τον Μάρτιο του 2018 με 75-76, με τον Μάικ Τζέιμς να πετυχαίνει 27 πόντους και το νικητήριο καλάθι, ενώ είχε βοηθήσει πολύ και ο Ίαν Βουγιούκας με 16 πόντους και 21 PIR.
  • Ο Σκότι Ουίλμπεκιν έχει 30 συνεχόμενες εύστοχες βολές από τον περασμένο Ιανούαριο, ενώ μετράει και τουλάχιστον ένα τρίποντο στα 11 από τα τελευταία 12 παιχνίδια (είχε 0/8 στο προηγούμενο με τη Βιλερμπάν).
  • Ο Νεμάνια Νέντοβιτς μετράει 12 συνεχόμενες εύστοχες βολές (το ίδιο και ο Ντάριλ Μέικον) στην Ευρωλίγκα, ενώ έχει ευστοχήσει σε τουλάχιστον 1 τρίποντο στις 10 από τις τελευταίες 11 συμμετοχές του.
  • Ο Ιωάννης Παπαπέτρου έχει ευστοχήσει σε τουλάχιστον ένα τρίποντο σε 19 από τις τελευταίες 20 συμμετοχές του.

Παρακολουθήστε την εξέλιξη της αναμέτρησης Μακάμπι Τελ Αβίβ – Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ:



Euroleague: Ισοφάρισε η Μονακό τη Φενέρμπαχτσε μετά από ντέρμπι
Euroleague: Ισοφάρισε η Μονακό τη Φενέρμπαχτσε μετά από ντέρμπι
Η απονομή του χρυσού στον Λευτέρη Πετρούνια
Η απονομή του χρυσού στον Λευτέρη Πετρούνια
Basketball Champions League: "Έπεσε" μαχόμενο το Περιστέρι
Basketball Champions League: "Έπεσε" μαχόμενο το Περιστέρι
Ολυμπιακοί Αγώνες: Παραδόθηκε η Ολυμπιακή Φλόγα στη Γαλλία
Ολυμπιακοί Αγώνες: Παραδόθηκε η Ολυμπιακή Φλόγα στη Γαλλία
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved