Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ-Αρμάνι Μιλάνο 86-83: «Αντίο» στο ΟΑΚΑ με την ανατροπή της χρονιάς (videos)

Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ-Αρμάνι Μιλάνο 86-83: «Αντίο» στο ΟΑΚΑ με την ανατροπή της χρονιάς (videos)

Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ-Αρμάνι Μιλάνο: Με επική ανατροπή στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα του Όντεντ Κάτας επέστρεψε από το -20 και επικράτησε 86-83 στην παράταση, με τρομερούς τους Μπέντιλ, Χεζόνια, Μακ και Παπαγιάννη. 

Επιτέλους! Για 25 λεπτά είδαμε τον Παναθηναϊκό που έχει γνωρίσει και έχει... φοβηθεί όλη η Ευρώπη!

Οι «πράσινοι» τα έκαναν όλα απογοητευτικά λάθος για 20λεπτά, βρέθηκαν να χάνουν με 17 πόντους στο ημίχρονο και 20 λίγο νωρίτερα, αλλά με τρομερή προσπάθεια στην επανάληψη, έκαναν επική ανατροπή και πέτυχαν ΤΕΡΑΣΤΙΑ νίκη.

Έτσι ο Παναθηναϊκός είπε εντυπωσιακό «αντίο» στις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις του στο ΟΑΚΑ επικρατώντας με 86-83 στην παράταση, απέναντι στην Αρμάνι Μιλάνο, για την 33η αγωνιστική της Euroleague.

To αδιάφορο βαθμολογικά «τριφύλλι» επέστρεψε στα θετικά αποτελέσματα, μετά από τρεις σερί ήττες (11-20, 15η θέση), θέτοντας παράλληλα τους Ιταλούς εκτός τετράδας με ρεκόρ 20-13 (5η θέση).

Για τους νικητές, που είχαν 3 ασίστ στο πρώτο ημίχρονο και... 15 στο υπόλοιπο, κορυφαίοι ήταν οι Μάριο Χεζόνια (17π.), Μπεν Μπέντιλ (16π.,6ρ.) Γιώργος Παπαγιάννης (14π., 7ρ.) και Ιωάννης Παπαπέτρου (14π., 5ρ.), ενώ καθοριστικός ήταν ο Σέλβιν Μακ με 8 από τους 11 πόντους του στην παράταση, ενώ είχε και 4 ασίστ!

Και όλα αυτά, παρά την απελπισμένη προσπάθεια των διαιτητών, που έδωσαν την ευκαιρία στην Αρμάνι να έχει ένα τελευταίο σουτ για να πάει το ματς σε νέα παράταση.

Την έβλεπε να τον βομβαρδίζει

Ο Όντεντ Κάτας ξεκίνησε με τους Σαντ Ρος, Μποχωρίδη, Παπαπέτρου, Μήτογλου και Παπαγιάννη, ωστόσο αυτό το σχήμα δεν λειτούργησε ούτε αμυντικά, ούτε επιθετικά, καθώς ο Παναθηναϊκός απειλούσε μόνο με μακρινά σουτ του Παπαγιάννη, ενώ δέχθηκε με ευκολία πόντους από την περιφέρεια. Ο Πάντερ μέτρησε 8 πόντους στο πρώτο δεκάλεπτο και πόνεσε τους «πράσινους», όπως και τα 2/2 τρίποντα του Σιλντς σε αυτό το διάστημα. Η Αρμάνι έφτασε τη διαφορά στο +14 δύο φορές (6-20 και 9-23), αλλά η είσοδος των Νέντοβιτς και Χεζόνια, μπορεί αν μην διόρθωσε τα κακώς κείμενα στην άμυνα, αλλά έφερε κάποιους εύκολους πόντους στην επίθεση, με το δεκάλεπτο να κλείνει στο 15-26.

Μόνο 3 ασίστ σε 20 λεπτά

Η απαράδεκτη εικόνα, αποτέλεσμα απογοήτευσης, έλλειψης κινήτρου και μηδαμινού εγωισμού συνεχίστηκε και στη δεύτερη περίοδο. Με τον Σέρχιο Ροντρίγκεθ σε ρόλο μαέστρου η Αρμάνι συνέχισε να χτίζει διαφορά στο ΟΑΚΑ και έφτασε πολύ εύκολα στο +20 (22-42), 2 λεπτά πριν από το τέλος του ημιχρόνου, το οποίο έκλεισε τελικά στο 29-46. Σε αυτό το διάστημα ξεχώρισε μόνο ο Χεζόνια με 8 πόντους σε μόλις 6:56 λεπτά συμμετοχής (αν και το σκοράρισμα ήταν μεγάλο πρόβλημα δεν έπαιξε πολύ ο Κροάτης), ενώ κάπως μαχητικός (σε σχεση με τους υπόλοιπους) εμφανίστηκε ο Μπέντιλ με 6 πόντους. Οι «πράσινοι» είχαν μόλις 3 ασίστ σε αυτό το διάστημα, με το πρόβλημα της δημιουργίας να είναι πιο εμφανές από ποτέ.

Αντίθετα, η Αρμάνι είχε όρεξη και διάθεση, εκτός από ποιότητα. Πήρε 7 επιθετικά ριμπάουντ και μοίρασε 9 ασίστ στο 20λεπτο, παίρνοντας απολύτως δίκαια τόσο μεγάλο προβάδισμα, με τον Πάντερ να είναι διψήφιος (10π.) και τον Ροντρίγκεθ να προσθέτει 6 πόντους, 3 ασίστ και 3 ριμπάουντ.

«Ξύπνησε» με Μπέντιλ

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός μπήκε με διαφορετική νοοτροπία, όμως. Έσφιξε πολύ την άμυνά του, πήρε τα ριμπάουντ και δέχθηκε μόλις 9 πόντους στα πρώτα 9 λεπτά της τρίτης περιόδου. Και στην επίθεση άρχισε να δημιουργεί με περισσότερη συνέπεια, με πρωταγωνιστή τον ακόμα καλύτερο Μπεν Μπέντιλ (8 πόντους στην περίοδο, 14 συνολικά μέχρι εκείνο το σημείο) και λίγο μετά τον Χεζόνια, έφτασε μέχρι και το -9, πριν δεχθεί ένα σερί 4-0 και κλείσει τελικά το 10λεπτο στο 49-59.

Το γύρισε με Χεζόνια, Παπαγιάννη

Στην τέταρτη περίοδο ο Παναθηναϊκός συνέχισε να παίζει εξαιρετική άμυνα, με τον Παπαπέτρου να δίνει τις περισσότερες λύσεις στην επίθεση και να φέρνει τον Παναθηναϊκό στο -6 για πρώτη φορά μετά το ξεκίνημα 6 λεπτά πριν το τέλος. Σε εκείνο το σημείο έχασε αρκετές ευκαιρίες να μειώσει ακόμα περισσότερο τη διαφορά και να βάλει δύσκολα στους Ιταλούς. Αλλά τελικά τα κατάφερε με τρομερό Παπαγιάννη σε άμυνα και επίθεση, αρχικά μείωσε στον πόντο (66-67 και 68-69). Στα 14.5 δευτερόλεπτα ο Πάντερ είχε 1/2 βολές και ο Χεζόνια με τρομερή ενέργεια έκανε το 70-70 και έστειλε το ματς στην παράταση.

Το κέρδισε ο Μακ

Εκεί ο Παναθηναϊκός πήρε προβάδισμα 5 πόντων με δύο τρίποντα των Χεζόνια και Μακ, αλλά ο Κροάτης χρεώθηκε με το 5ο φάουλ του. Όμως ο Παναθηναϊκός ήταν πλέον αυτός που έπρεπε και με νέο μεγάλο τρίποντο του Παπαπέτρου έβαλε τις βάσεις για τη νίκη με τεράστια ανατροπή, με τον Σέλβιν Μακ να βάζει συνεχόμενα καλάθια, να βγάζει άμυνες και να καθαρίζει το... ροζ φύλλο αγώνα, παρά την απελπισμένη προσπάθεια των διαιτητών, που έδωσαν την ευκαιρία στην Αρμάνι να έχει ένα τελευταίο σουτ για να πάει το ματς σε νέα παράταση.

Τα δεκάλεπτα: 15-26, 29-46, 49-59, 70-70κ.α., 86-83παρ.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ:


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ-Αρμάνι Μιλάνο: Τι είπαν οι πρωταγωνιστές της επικής ανατροπής

Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ-Αρμάνι Μιλάνο: Τι είπαν οι πρωταγωνιστές της επικής ανατροπής

Κάτας: «Θα λειτουργήσει αυτό που δημιουργούμε»

Κάτας: «Θα λειτουργήσει αυτό που δημιουργούμε»

Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ-Αρμάνι Μιλάνο: Χεζόνια και Νέντοβιτς εν δράσει (video)

Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ-Αρμάνι Μιλάνο: Χεζόνια και Νέντοβιτς εν δράσει (video)

Γιώργος Λυγγερίδης: Τι περιλαμβάνει η δικογραφία - Η πορεία του «μαύρου» χρήματος
Γιώργος Λυγγερίδης: Τι περιλαμβάνει η δικογραφία - Η πορεία του «μαύρου» χρήματος
Μακάμπι: Χαλάρωμα και πανέτοιμη για τον Παναθηναϊκό AKTOR
Μακάμπι: Χαλάρωμα και πανέτοιμη για τον Παναθηναϊκό AKTOR
Σαν ηφαίστειο που… ξυπνά!
Σαν ηφαίστειο που… ξυπνά!
ΚΑΕ Παναθηναϊκός AKTOR: «Ακόμα 100 εισιτήρια λόγω ακυρώσεων»
ΚΑΕ Παναθηναϊκός AKTOR: «Ακόμα 100 εισιτήρια λόγω ακυρώσεων»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved