Νεμάνια Νέντοβιτς: Ο δρόμος προς την κορυφή! (video+photos)

Νεμάνια Νέντοβιτς: Ο δρόμος προς την κορυφή! (video+photos)

Ο Παναθηναϊκός ανακοίνωσε την απόκτηση του Σέρβου παίκτη, που ψάχνει το restart και το Onsports.gr στέκεται στις κομβικότερες στιγμές της ζωής του στην προσπάθεια για καταξίωση

«Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός ανακοινώνει την απόκτηση του Νεμάνια Νέντοβιτς για την αγωνιστική περίοδο 2020-2021» ανέφερε ο πρόλογος της ανακοίνωσης των «πράσινων» για την μεταγραφή του Σέρβου παίκτη. Ενός παίκτης ο οποίος πριν από λίγα χρόνια κατάφερε να φτάσει στην κορυφή αλλά η τύχη δεν ήταν με το μέρος του. Και τώρα μετά την επιστροφή του στην Ευρώπη (από συμπαίκτης του Στεφ Κάρι στους Γκόλντεν Στέιτ Ουόριος) και την αγωνιστική του «εκτίναξη» με την φανέλα της Μάλαγα, θέλει να κάνει το απόλυτο restart. Η διετία που πέρασε στο Μιλάνο με την φανέλα της Ολίμπια δεν ήταν η αναμενόμενη, αλλά ούτε και η επιθυμητή, μιας και οι τραυματισμοί που τον «χτύπησαν» δεν του επέτρεψαν να παραμείνει στο κορυφαίο επίπεδο.

NEMANJA NEDOVIC kae

Τώρα όμως, στο ΟΑΚΑ, με το «τριφύλλι» στο στήθος, ο Νεμάνια Νέντοβιτς έχει την ευκαιρία της… επανεκκίνησης. Έχει την ευκαιρία της επιστροφής στο top level της Euroleague όντας ο ηγέτης της ομάδας του Παναθηναϊκού, την δεδομένη (κομβική) στιγμή για την ομάδα.

Τα γονίδια υπήρχαν, η τελική απόφαση ήταν το θέμα

Μέχρι την στιγμή που αποφάσισε ο μικρός Νεμάνια τι θέλει να κάνει στην ζωή του όλα ήταν… ανοιχτά. Τα γονίδια του αθλητισμού υπήρχαν μέσα του μιας και ο πατέρας του, Σλάνταν, ήταν ένας εκ των κορυφαίων Σέρβων παικτών στο άθλημα του χάντμπολ. Οπότε, απόλυτα φυσιολογικά, ο Νέντοβιτς πέρασε και από το άθλημα του μπαμπά, προτού φορέσει τα «εξάταπα» για χάρη του Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο. Του οποίοι ήταν (και είναι) τεράστιος θαυμαστής… Στο ενδιάμεσο ακολούθησαν και το τένις και η πισίνα, αλλά ΕΥΤΥΧΩΣ το μπάσκετ είναι αυτό που τον κέρδισε.

Η…λάθος Άσκολι και ο Ερυθρός Αστέρας

Η ομάδα της Άσκολι έμελλε να είναι η πρώτη μπασκετική ομάδα που βρέθηκε ο Νέντοβιτς. Αρχικά είχε γραφτεί για ποδόσφαιρο, αλλά η μοίρα του ήταν προδιαγεγραμμένη. Ο ίδιος κατάλαβε πως το μπάσκετ ήταν η… ζωή του και από την στιγμή που είχε στο πλευρό του την σύμφωνη γνώμη όλης της οικογένειας Νέντοβιτς, τότε όλα είχαν πάρει τον δρόμο τους. Η Άσκολι ήταν η πρώτη του ομάδα, με την φανέλα του Ερυθρού Αστέρα όμως τράβηξε πάνω του όλα τα φώτα της δημοσιότητας.  Το 2008 ήταν πρωταθλητής Σερβίας στο πρωτάθλημα Εφήβων με το μεγάλο «μπαμ» να γίνεται με την συμμετοχή τους στις μικρές Εθνικές της χώρας του.

gettyimages 83198918 1024x1024

Ο Ντέρικ Ρόουζ της Ευρώπης

Και κάπου εκεί το όνομά του άρχισε να γίνεται γνωστό και στην άλλη άκρη του Ατλαντικού.  Οι scouters έκαναν ουρά για να τον τσεκάρουν από κοντά και στο Eurocamp του Τρεβίζο το άλμα του μετρήθηκε στα 103 εκατοστά, αφήνοντας τους πάντες με το στόμα ανοικτό για την αθλητικότητά του. Γι' αυτόν τον λόγο, άλλωστε, τον χαρακτήρισαν ως... ευρωπαίο Ντέρικ Ρόουζ ύστερα από σχετικό ντοκιμαντέρ του ESPN!

Η ώρα του ΝΒΑ και η πρώτη… ατυχία

Οι εκπληκτικές του εμφανίσεις με τον Ερυθρό Αστέρα του έδωσαν την δυνατότητα να σκεφτεί… εκτός Σερβίας. Ο ίδιος αποφάσισε το καλοκαίρι του 2013 να δηλώσει συμμετοχή στο draft και να επιλεγεί στο τελευταίο νούμερο του πρώτου γύρου. Έτσι από το Νο30, ο Νεμάνι Νέντοβιτς γινόταν παίκτης των Φίνιξ Σανς, αλλά για… πολύ λίγο. Η ομάδα του Τέξας αποφάσιζε να προχωρήσει σε ανταλλαγή και βρέθηκε συμπαίκτης του Στεφ Κάρι στους Γκόλντεν Στέιτ Ουόριος. Εκεί όπως είναι φυσιολογικό δεν μπόρεσε να βρει χρόνο και χώρο  με αποτέλεσμα η επιστροφή του στην Ευρώπη να είναι… μονόδρομος.

7831346

Η «εκτόξευση» με την Μάλαγα και το «διαβατήριο» για την Ιταλία

Η επιστροφή του στην Γηραιά Ήπειρο ήταν εντυπωσιακή. Ο Νέντοβιτς φόρεσε τα πράσινα για λογαριασμό της Μάλαγα και… οργίασε στην Ανδαλουσία.  Το 2017 κατέκτησε το EuroCup με εξαιρετικές εμφανίσεις ενώ την σεζόν 2017-18 είχε την καλύτερη σεζόν της καριέρας στην EuroLeague με 16,8 πόντους, 4,8 ασίστ και 1,9 ριμπάουντ. Βέβαια οι τραυματισμοί είχαν αρχίσει να του χτυπούν στην πόρτα, χωρίς ωστόσο να είχε να αντιμετωπίσει κάποιο σοβαρό πρόβλημα. Και οι εμφανίσεις του αυτές ήταν αρκετές για να του δώσουν ένα ακόμα εξαιρετικό συμβόλαιο και μια ακόμα μεγάλη ευκαιρία. Την μεταγραφή του στην Ολίμπια Μιλάνο.

maxresdefault 4

Η δεύτερη ατυχία

Εκεί όμως τα πράγματα δεν κύλησαν όπως τα περίμενε.  Ο λόγος; Οι μικροτραυματισμοί δεν σταμάτησαν να του χτυπούν την πόρτα. Είναι χαρακτηριστικό ότι τα δύο τελευταία χρόνια ο Νέντοβιτς αγωνίστηκε σε 32 παιχνίδια της EuroLeague στο σύνολο των 58 αγώνων που έδωσε η Αρμάνι. Όπερ και σημαίνει ότι έδωσε το «παρών» σε κάτι περισσότερο από τα μισά ματς (55,1%) της ομάδας του. Την πρώτη του σεζόν στην Αρμάνι είχε 11,5 πόντους, 2,6 ασίστ και 2,4 ριμπάουντ, ενώ φέτος είχε 7,9 πόντους, 1,7 ασίστ και 1,2 ριμπάουντ. Στο σύνολο, ο Νέντοβιτς έχει πάρει μέρος σε 94 ματς της EuroLeague με 10,8 πόντους, 2,8 ασίστ, 1,6 ριμπάουντ, σουτάροντας με ποσοστό 48% στα δίποντα, 35% στα τρίποντα και 81% στις βολές.

nedovic 1

Αποφασισμένος να πετύχει

Τώρα, όμως, ο Νεμάνι Νέντοβιτς έχει την μεγάλη ευκαιρία της καριέρας του. Την πιο μεγάλη πρόκληση. Ως παίκτης του Παναθηναϊκού πλέον θέλει να επιστρέψει στην κορυφή και να «εκτινάξει» και πάλι τις «μετοχές» του στο μπασκετικό… χρηματιστήριο. Τα πράσινα της Μάλαγα τον έστειλα στην κορυφή. Μπορούν τα πράσινα του Παναθηναϊκού να τον «οδηγήσουν» στο ίδιο μονοπάτι; Ο ίδιος πάντως είναι αποφασισμένος.

Nemanja Nedovic BEST Highlights from 2019-20 Season - OLIMPIA MILAN!

Nemanja Nedovic Highlights 2018-20 • Panathinaikos Transfer List•

Warriors rookie Nemanja Nedovic goes off for 31 in his Santa Cruz debut

Nemanja Nedovic: Top 10 Dunks


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ: Ο Νέντοβιτς στα «πράσινα»

Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ: Ο Νέντοβιτς στα «πράσινα»

Νέντοβιτς: «Είμαι… πεινασμένος για να προσφέρω στον Παναθηναϊκό»

Νέντοβιτς: «Είμαι… πεινασμένος για να προσφέρω στον Παναθηναϊκό»

NBA: Συγκλονιστικός ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, αλλά απελπιστικά μόνος - Σοκ για τους Σέλτικς
NBA: Συγκλονιστικός ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, αλλά απελπιστικά μόνος - Σοκ για τους Σέλτικς
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Επανέρχεται η Γαλατασαράι για τον Ερικσεν
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Επανέρχεται η Γαλατασαράι για τον Ερικσεν
Πολωνία: Ενισχύει με στρατό τους Ολυμπιακούς Αγώνες
Πολωνία: Ενισχύει με στρατό τους Ολυμπιακούς Αγώνες
Ιβάνα Κνολ: Η πιο διάσημη οπαδός του Μουντιάλ «ζεσταίνεται» για το Euro 2024 (pics)
Ιβάνα Κνολ: Η πιο διάσημη οπαδός του Μουντιάλ «ζεσταίνεται» για το Euro 2024 (pics)
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved