Πιτίνο: «Δεν έχω ξαναδεί τόσο δύσκολο πρόγραμμα»

Πιτίνο: «Δεν έχω ξαναδεί τόσο δύσκολο πρόγραμμα»

Ο Ρικ Πιτίνο μίλησε για την αυριανή «μονομαχία» του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ με την Μπαρτσελόνα στο ΟΑΚΑ.

Ο Ρικ Πιτίνο μίλησε στους εκπροσώπους του Τύπου, για την αυριανή αναμέτρηση του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ απέναντι στην Μπαρτσελόνα, αλλά και τις πιθανότητες πρόκρισης στα πλέι οφ της Euroleague.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στους τραυματισμούς που αντιμετωπίζουν οι «πράσινοι» και τόνισε ο Τζέικομπ Ουάιλι δεν θα αγωνιστέι απέναντι στους «μπλαουγκράνα».

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Ρικ Πιτίνο:

Για το εάν το παιχνίδι με την Μπαρτσελόνα, είναι η μεγαλύτερη εντός έδρας πρόκληση για φέτος και πως αναμένεται να προσεγγίσει την αναμέτρηση: «Είναι η δυσκολότερη σειρά αγώνων που έχω συναντήσει. Είμαι προπονητής εδώ και πολλά χρόνια και δεν μου έχει τύχει ποτέ στην καριέρα μου, να πρέπει να δώσω τέσσερα εντός έδρας παιχνίδια και έξι συνολικά απέναντι στις καλύτερες ομάδες της Euroleague.

Παίζουμε στο ΟΑΚΑ με την Μπαρτσελόνα, στη Μαδρίτη με τη Ρεάλ, στην έδρα του Ολυμπιακού, μέσα με την ΤΣΣΚΑ και τη Μακάμπι και εκτός με Φενέρμπαχτσε και Μπασκόνια. Πρόκειται για τις καλύτερες ομάδες τις διοργάνωσης».

Για το πόσες νίκες θεωρεί πως θα χρειαστεί ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ για να προκριθεί στα πλέι οφ της Euroleague και με βάση αυτό το πρόγραμμα: «Θεωρώ πως το πιο σημαντικό στοιχείο, είναι εμείς να παίξουμε καλό μπάσκετ. Εάν δεν παρουσιαστείς καλός τον Μάρτιο, τότε θα χάσεις στα πλέι οφ. Προφανώς και θέλουμε να παίξουμε στα πλέι οφ, όμως θέλουμε να παρουσιάσου και καλό μπάσκετ, για να έχεις την ευκαιρία να πας στο Final-4.

Σε αυτό το σημείο της σεζόν, θέλω να δω μεγάλη βελτίωση στην απόδοσή μας, σε όλες τις φάσεις του παιχνιδιού. Τόσο στον τομέα του ριμπάουντ, της άμυνας, όσο και στην ανάπτυξη και στην κίνηση της μπάλας. Δεν έχουμε το βάθος στο ρόστερ, που διαθέτουν οι άλλες ομάδες, αλλά έχουμε 6-7 παίκτες που μπορούν να φανούν ανταγωνιστικοί.

Οπότε πρέπει να παίξουμε σπουδαία άμυνα, να μειώσουμε τα ποσοστά τους από τη γραμμή του τριπόντου και το παιχνίδι απέναντι στην Μπαρτσελόνα αποτελεί ένα σπουδαίο τεστ για μας. Ελπίζω με τη βοήθεια της έδρας μας, να ξεκινήσουμε με νίκη αυτό το σερί των 10 δύσκολων αγώνων».

Για το εάν έχει ακούσει κάτι για τον Σβέτισλαβ Πέσιτς, ο οποίος αποκαλείται «Ευρωπαίος Πιτίνο»: «Για να είμαι ειλικρινής, όχι. Για τους μόνους που γνωρίζω πράγματα είναι για τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς, τον Έτορε Μεσίνα. Γνωρίζω πως ο Πέσιτς είναι εξαιρετικός προπονητής, βλέποντας τον τρόπο που αγωνίζεται η Μπαρτσελόνα και επειδή ο Κάιλ Κούριτς μου έχει μιλήσει με τα καλύτερα λόγια γι’ αυτόν. Έχω όμως μεγάλο σεβασμό για όλους τους προπονητές της Euroleague»

Για τους τραυματισμούς που υπάρχουν στο ρόστερ αυτή την περίοδο: «Ο Ντεσόν Τόμας έλειψε από δυο μέρες προπονήσεων, ο Άντι Ράουτινς ταλαιπωρείται από πόνους στο δάχτυλο και ο Τζέικομπ Ουάιλι δεν θα αγωνιστεί αύριο. Αλλά θεωρώ πως κάθε χρόνο, σε αυτό το σημείο της σεζόν, όλοι αντιμετωπίζουν τραυματισμούς».



Ολυμπιακός - Άστον Βίλα: Με 1.600 φιλάθλους οι Άγγλοι στο «Γ. Καραϊκάκης»
Ολυμπιακός - Άστον Βίλα: Με 1.600 φιλάθλους οι Άγγλοι στο «Γ. Καραϊκάκης»
Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: Ξεκίνημα με «break» οι «ερυθρόλευκοι» | «Διπλό» και για τη Φενέρ
Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: Ξεκίνημα με «break» οι «ερυθρόλευκοι» | «Διπλό» και για τη Φενέρ
Ένα 24ωρο με τη Μαρίνα Σάττι
Ένα 24ωρο με τη Μαρίνα Σάττι
Μακάμπι Τελ Αβίβ: Χωρίς Μπάλντγουϊν στο Game 2 με τον Παναθηναϊκό
Μακάμπι Τελ Αβίβ: Χωρίς Μπάλντγουϊν στο Game 2 με τον Παναθηναϊκό
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved