Ποτέ δεν είναι αργά για την καταπολέμηση του ντόπινγκ

Ποτέ δεν είναι αργά για την καταπολέμηση του ντόπινγκ

Έστω και με καθυστέρηση αρκετών... μηνών η ΚΑΕ Ολυμπιακός αποφάσισε να ακολουθήσει την ΚΑΕ Παναθηναϊκός, συμπεριλαμβάνοντας για πρώτη φορά στην ατζέντα της την καταπολέμηση του ντόπιγκ με την αποστολή επιστολής στον Υφυπουργό Αθλητισμού  ζητώντας πλήρη έλεγχο των αθλητών των δυο ομάδων πριν το αυριανό ντέρμπι.

Αναλυτικά η επιστολή:

Η ΚΑΕ Ολυμπιακός έστειλε την ακόλουθη επιστολή στον Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Ιωάννη Ανδριανό με την οποία ζητά τη διεξαγωγή πλήρους ελέγχου ντόπινγκ στους αθλητές των ομάδων Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού εν όψει της έναρξης του πρωταθλήματος Α1 κατηγορίας και ειδικότερα με τη διεξαγωγή του αγώνα μεταξύ των ομάδων Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού τη Δευτέρα, 14.10.2013 στο ΣΕΦ.

Η επιστολή του Ολυμπιακού

ΠΡΟΣ: Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Ανδριανό Ιωάννη
ΚΟΙΝ.: ΕΣΑΚΕ/Πρόεδρο κ. Χαλβατζάκη Γεώργιο

Πειραιάς, 12 Οκτωβρίου 2013

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Η ανάγκη προστασίας του πρωταθλήματος καλαθοσφαίρισης από αθέμιτες πρακτικές και συμπεριφορές που υπονομεύουν ανεπανόρθωτα το κύρος και την αξιοπιστία του, επιβάλλει τη διασφάλιση της διεξαγωγής των αγώνων υπό συνθήκες απόλυτης διαφάνειας και  αδιαμφισβήτητης νομιμότητας. Εμείς και η ΚΑΕ Ολυμπιακός είμαστε διατεθειμένοι να στηρίξουμε κάθε μέτρο που θα ληφθεί από την Πολιτεία και κάθε αρμόδιο θεσμικό φορέα προς αυτήν την κατεύθυνση.

Εν όψει της έναρξης του πρωταθλήματος Α1 κατηγορίας και ειδικότερα με τη διεξαγωγή του αγώνα μεταξύ των ομάδων Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού τη Δευτέρα, 14.10.2013 στο ΣΕΦ, είναι επιτακτική ανάγκη όλοι οι αθλητές και των δύο ομάδων, συμπεριλαμβανομένων όσων δεν θα αγωνιστούν ή είναι τραυματίες, να υποβληθούν σε πλήρη έλεγχο ντόπινγκ (αίματος, ούρων κλπ).

Στη διάρκεια της τελικής φάσης των Πλέι Οφ του πρωταθλήματος Α1 κατηγορίας της σεζόν 2012-2013 η Πολιτεία αποφάσισε τη διεξαγωγή πλήρη ελέγχου ντόπινγκ ύστερα από το θόρυβο που δημιουργήθηκε τη δεδομένη χρονική περίοδο κατόπιν συγκεκριμένου δημοσιεύματος. Τα αποτελέσματα όλων των δειγμάτων ήταν καθαρά στους εργαστηριακούς ελέγχους που υποβλήθηκαν, γεγονός άκρως θετικό για το κύρος και την αξιοπιστία του πρωταθλήματος μας. Προκειμένου να διαλυθούν όλες οι σκιές και κάθε ίχνος υποψίας που έχει δημιουργηθεί τις τελευταίες ημέρες, θεωρούμε ότι πρέπει η Πολιτεία να ακολουθήσει τον ίδιο δρόμο.

Προς τούτο, θα θέλαμε να δώσετε εντολή στον αρμόδιο φορέα ώστε να διενεργηθούν οι απαιτούμενοι έλεγχοι ντόπινγκ και να πράξει τα δέοντα προκειμένου να διασφαλισθεί το κύρος του αθλήματος και να προστατευθούν οι αθλητές, οι ΚΑΕ και ο ελληνικός αθλητισμός από κακόβουλες αμφισβητήσεις και υπονοούμενα.

Με τιμή

Παναγιώτης Αγγελόπουλος     Γιώργος Αγγελόπουλος

Η βαθμολογία της Super League
Η βαθμολογία της Super League
Ατρόμητος-Πλατανιάς 4-1: «Όργια» Ντιγκινί στο Περιστέρι
Ατρόμητος-Πλατανιάς 4-1: «Όργια» Ντιγκινί στο Περιστέρι
Κέρκυρα-Αστέρας Τρίπολης 1-3: Σάλπαρε για… Ευρώπη!
Κέρκυρα-Αστέρας Τρίπολης 1-3: Σάλπαρε για… Ευρώπη!
ΠΑΣ Γιάννινα-ΑΕΛ 0-0: Γκολ ούτε με αίτηση!
ΠΑΣ Γιάννινα-ΑΕΛ 0-0: Γκολ ούτε με αίτηση!

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης