Νικολός: «Νέος Γολγοθάς για τον Άρη»
SHARE

Νικολός: «Νέος Γολγοθάς για τον Άρη»

Μέσα στο 2014 θα ξεκινήσει ο νέος Γολγοθάς του Άρη, αναφορικά με την τακτοποίηση των παλιών χρεών του, σύμφωνα με το Θωμά Νικολό.

Το μέλος της διοίκησης της ΚΑΕ και του Aris Golden Club, με δηλώσεις του στο Arena FM 89.4, αναφέρθηκε στον έλεγχο της εταιρίας από ορκωτούς λογιστές, στην ένταξή της στο άρθρο 99, αλλά και το πρόβλημα που έχει προκύψει με τη μετονομασία του Αλεξανδρείου σε «Nick Galis Hall». Μίλησε, επίσης, για τα εισιτήρια διαρκείας εν όψει της νέας αγωνιστικής περιόδου και όπως χαρακτηριστικά τόνισε ντρέπεται που μετά βίας ξεπερνούν τα 600. Αναλυτικά τα όσα είπε…

Για το θέμα που έχει προκύψει με τη μετονομασία του Αλεξανδρείου σε «Nick Galis Hall»: «Δυστυχώς. Είναι ένα έγγραφο. Ένα, τίποτα άλλο! Υπάρχει αυτό το νομικό κώλυμα και δεν έχει μετονομαστεί. Θα ξεπεραστεί, είναι οι λειτουργίες του ελληνικού κράτους, οι γραφειοκρατικές».

Για τον έλεγχο ορκωτών λογιστών στην ΚΑΕ για την περίοδο 2007-2012, οπότε δημιουργήθηκε «τρύπα» 5,5 εκατ. ευρώ: «Υπήρχαν ζητήματα που έπρεπε να προηγηθούν και τώρα που ηρέμισαν λίγο λίγο, το τονίζω γιατί δεν υπάρχει ποτέ ηρεμία, ξεκίνησε η διαδικασία του ελέγχου. Όχι ότι θα γλιτώσουμε έστω και μισό ευρώ, το θέμα είναι όμως να ξέρει ο κόσμος, κι εμείς, πού πήγαν τα λεφτά και για ποιο λόγο πήγαν εκεί που πήγαν. Είναι ηθική υποχρέωση κυρίως. Θα αναλάβει η εταιρία που ανέλαβε και το 99 στο λογιστικό κομμάτι και θα περιμένουμε να δούμε ποιοι θα μπουν στο κάδρο».

Για το Δημήτρη Πρωτογερόπουλο, ο οποίος θα αναλάβει τον έλεγχο: «Και εμείς τον περιμένουμε με μεγάλο ενδιαφέρον τον έλεγχο. Δεν είναι εύκολος, παρ’ όλα αυτά πρέπει να γίνει και να ολοκληρωθεί. Δεν είναι μικρή εταιρία ο Άρης. Ο άνθρωπος αναλαμβάνει μια πολυεθνική εταιρία και θα περιμένουμε να δώσει σε όλους τις απαντήσεις που θέλουμε. Ξεκινάει αυτή η διαδικασία και θα δούμε τι αποτέλεσμα θα έχει. Όταν έχω μία τρύπα 5,5 εκατ. ευρώ σημαίνει ότι μπήκαν κάποια λεφτά στα ταμεία και δεν πληρώθηκαν κάποιοι. Οπωσδήποτε το απόλυτο εύρος της κακοδιαχείρισης δεν θα μπορέσει να το αντιμετωπίσει μια εταιρία ελεγκτική, παρ’ όλα αυτά συμφωνώ ότι τα βελάκια θα μπουν. Ξέρετε, βρέθηκε αυτό, αυτό κι αυτό ας πούμε»

Για την ένταξη της ΚΑΕ Άρης στο άρθρο 99: «Η εκδίκαση είναι στις 25 Οκτωβρίου. Το ποσοστό που έπιασε η ΚΑΕ με τους πιστωτές είναι κανό για να μην υπάρξει κάποια άμεση ανησυχία. Το Δημόσιο συναινεί στις 90 δόσεις, το ίδιο και το ΙΚΑ. Εφόσον όλα πάνε καλά θα βγει η απόφαση του δικαστηρίου στα τέλη του 2013, ώστε να αρχίσει να γίνεται η καταβολή των συμφωνηθέντων μέσα στο 2014. Τότε θα ξεκινήσει νέος Γολγοθάς, που θα είναι η έγκαιρη καταβολή των δόσεων. Εκτός από συγκεκριμένες περιπτώσεις ανθρώπων οι περισσότεροι πιστωτές συμφώνησαν να βρεθεί η «χρυσή τομή». Ας μην ξεχνάμε ότι το βάρος του κουρέματος το επωμίζονται οι ιδιώτες, γιατί το Δημόσιο και το ΙΚΑ θα πληρωθούν κανονικά μέχρι το τελευταίο ευρώ. Δεν σου χαρίζουν τίποτα, παρά περισσότερο χρόνο για να αποπληρώσεις στο ακέραιο τις υποχρεώσεις. Δεν είναι εύκολο βέβαια, γιατί όταν αρχίσουν να τρέχουν οι υποχρεώσεως της ΚΑΕ θα χρειάζεται κάθε μήνα ένα πολύ σημαντικό ποσό. Υπολογίζουμε η διαδικασία να έχει ξεκινήσει κατά Μάρτιο και να περπατήσει η χρονιά με την ομάδα. Θα δούμε και τα έσοδα, που είναι ήδη πολύ κατεβασμένα».

Για τα εισιτήρια διαρκείας: «Τα διαρκείας είναι πολύ λίγα. Εγώ νιώθω απογοήτευση. Ξεπεράσαμε τα 600 διαρκείας. Μπορεί σήμερα να έχουμε 620, νούμερο τραγικό για τον Άρη. Εγώ ντρέπομαι για αυτό το νούμερο. Από ένα σημείο κα μετά το να παρακαλάμε τον κόσμο, και 300 να έρθουν του Λεωνίδα, ο Άρης ως αυτοκρατορία οφείλει να προχωρήσει. Από εκεί και περά, ο καθένας αναλαμβάνει τις υποχρεώσεις του. Ένα μικρό παράδειγμα είναι τώρα στο Μπάμπεργκ, που παίξαμε. Πρόκειται για μια μικρή πόλη και το γήπεδο έχει χωρητικότητα 6.800. Αυτό το γήπεδο στη Γερμανία, χωρίς να θέλω να τους μειώνω, είναι δυνατόν να κόβει 5.000 και 6.000 διαρκείας και στον Άρη να παλεύουμε για να ξεπεράσουμε τα 600; Ο Άρης είναι αμιγώς ελληνική ομάδα, αν εξαιρέσουμε τον Χαντ που ακόμα δεν έχει ενσωματωθεί. Όταν λέω σε έναν παίκτη μείνε στον Άρη για να γουστάρεις και βλέπουμε αυτά τα πράγματα που ακούγονται «ε, πρώτα να δούμε» πώς θα πω εγώ σε αυτά τα παιδιά να μείνουν όταν μπορεί να τα ζητήσει η Μπαρτσελόνα».


Τρομερή κίνηση Πιτίνο και αποθέωση στο αεροπλάνο! (video)
Τρομερή κίνηση Πιτίνο και αποθέωση στο αεροπλάνο! (video)
«Εμφύλιος» στην οικογένεια Παπανδρέου: Κόντρα Γιώργου – Νίκου για το Σκοπιανό
«Εμφύλιος» στην οικογένεια Παπανδρέου: Κόντρα Γιώργου – Νίκου για το Σκοπιανό
Euroleague: Πολυτιμότερος ο Κλάιμπερν
Euroleague: Πολυτιμότερος ο Κλάιμπερν
Η θέση του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ μετά την ήττα στο Κάουνας (photos)
Η θέση του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ μετά την ήττα στο Κάουνας (photos)

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies