Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ - Παναθηναϊκός 84-62

Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ - Παναθηναϊκός 84-62

Ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε από τη Φενέρμπαχτσε με 84-62 αφού λύγισε από τα πολλά προβλήματα τραυματισμών, με τους Τούρκους να έχουν στα χέρια τους το πλεονέκτημα για τη δεύτερη θέση του ομίλου

Ο Παναθηναϊκός σε ένα από τα χειρότερα βράδια του τη φετινή σεζόν, έχοντα σαν κουβαλήσει και τα πολλά αγωνιστικά προβλήματα, γνώρισε την ήττα από τη Φενέρ στην Τουρκία με 84-62, ύστερα από τρίποντου Μπογκντάνοβιτς στην εκπνοή και πλέον η ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς έχει τον πρώτο λόγο για την κατάληψη της δεύτερης θέση του ομίλου. Στα αρνητικά για το «τριφύλλι» κι ο τραυματισμός του Δημήτρη Διαμαντίδη, ενώ στα θετικά η καλή εμφάνιση του Βασίλη Χαραλαμπόπουλου, αλλά και το... ντεμπούτο του Γιώργου Διαμαντάκου.

Από την πρώτη στιγμή του αγώνα το πρόβλημα του Παναθηναϊκού στο «ζωγραφιστό» ήταν κάτι περισσότερο από ευδιάκριτο. Ο Τζούλιαν Ράιτ μπορεί να ξεκίνησε με εντυπωσιακό τρόπο το ματς, 0-4 με ισάριθμους πόντους του Αμερικανού, αλλά πίσω αντιμετώπιζε προβλήματα. Οι «πράσινοι» δεν είχαν τον έλεγχο των ριμπάουντ, ενώ όσες φορές η μπάλα ακουμπούσε στη ρακέτα οι παίκτες του Ζέλικο Ομπράντοβιτς έβρισκε τον δρόμο για το καλάθι. Στα τέσσερα πρώτα λεπτά το σκορ ήταν 7-6 με καλάθι του Γκάουντλοκ, με τον Ντούσκο Ιβάνοβιτς να αλλάζει τον Δημήτρη Διαμαντίδη, λόγω ενός διαστρέμματος, με τον Λευτέρη Μποχωρίδη.Οι «πράσινοι» πέρασαν και πάλι μπροστά με τον Σλότερ, 7-8, αλλά στη συνέχεια οι παίκτες της Φενέρ «έτρεξαν» σερί 5-0 και προηγήθηκαν με 12-8 στο 5’.

Ο Παναθηναϊκός μετά από δύο λεπτά… αφλογιστίας, βρήκε τη λύση που έψαχνε από τα χέρια του Λευτέρη Μποχωρίδη, 12-11 και αμέσως μετά ο Τζούλιαν Ράιτ σταμάτησε τον αιφνιδιασμό του Μπερκ με μια τάπα που θα τον στοιχειώσει για πάντα. Ο Ράιτ συνέχιζε να δίνει επιθετικές λύσεις για την ομάδα του αλλά στην άμυνα αντιμετώπιζε προβλήματα και από τον Ζόριτς (16-13), με τον Σλότερ να απαντάει από το τρίποντο και τον Παππά στην εκπνοή του δεκαλέπτου να «γράφει» το 18-18.

Είχε απαντήσεις ο Παναθηναϊκός

Στα πρώτα 3:15 της δεύτερης περιόδου τόσο η Φενέρ, όσο και ο Παναθηναϊκός έμειναν στο απόλυτο μηδέν, με τους «πράσινους» να μην έχουν… καθαρό μυαλό στην επίθεση και ουσιαστικά να «γκρεμίζουν» ότι.. έχτιζαν στην άμυνά τους. Ο Ρίκι Χίκμαν έσπασε το.. ρόδι, με τον Τζέιμς Γκιστ όμως να απαντάει άμεσα και να κάνει το 20-20, από το low post. Το καλάθι του Γκιστ ήταν η αιτία για τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς να καλέσει τάιμ άουτ και με την επανέναρξη του αγώνα τα τρίποντα των Μαχμούτογλου και Χίκμαν, 26-20 στο 14’, έγιναν οι αιτίες για να πάρει την σκυτάλη των τάιμ άουτ ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς. Οι συμβουλές του Μαυροβούνιου όμως δεν έπιασαν τόπο αφού οι γηπεδούχοι εκμεταλλεύτηκαν τα λάθη των «πράσινων» και προηγήθηκαν με 31-22 στο 16’ και με 34-26 ένα λεπτό αργότερα. Ο Παναθηναϊκός, όμως, προσπαθούσε να βρει λύσεις με τον Σλότερ έξω από τα 6,75 να «γράφει» το 34-29. Με ένα ακόμα τρίποντο, από τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο (οι πρώτοι πόντοι του παίκτη του «τριφυλλιού» στην Euroleague) αυτή τη φορά, οι «πράσινοι» έκλεισαν ακόμα περισσότερο την διαφορά, 36-32, με τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς να φεύγει έξαλλος για τα αποδυτήρια πριν από το τέλος του ημιχρόνου.

Γκάουντλοκ και Ερντέν έγειραν την πλάστιγγα

Στο δεύτερο ημίχρονο η Φενέρ μπήκε στο παρκέ… αφηνιασμένη με τον Γκάουντλοκ να σκοράρει τρία τρίποντα και στο ενδιάμεσο να ακολουθεί το παράδειγμά του και ο Χίκμαν. Η τούρκικη ομάδα προηγήθηκε με 48-37, ενώ μετά από 4 λεπτά αγώνα ο Ερντέν πέτυχε το πρώτο δίποντο για την ομάδα του, 50-41. Οι «πράσινοι» έχαναν όλο και περισσότερο τη συγκέντρωσή τους, με τον Ερντέν να κάνει.. πάρτι μέσα στη ρακέτα του παιχνιδιού και τη διαφοά να φτάνει στους 17 πόντους, 58-41. Ήδη η ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς είχε δημιουργήσει σερί 22-9 και τον Χίκμαν να φτάνει εύκολα στον αιφνιδιασμό και να κάνει το 60-41 στο 27΄. Ερντέν ,και Γκάουντλοκ έκαναν ότι ήθελαν την άμυνα του Παναθηναϊκού με τη διαφορά να φτάνει και τους 20 πόντους, 65-45. Ο δείκτης ανέβηκε και στο +21, με τον Γιάνκοβιτς όμως με σουτ τριών πόντων να κάνει το 67-48.

Και τα τελευταία λεπτά του αγώνα συνεχίστηκαν στο ίδιο μοτίβο με τους Τούρκους να έχουν επιβάλλει πλήρως τον ρυθμό τους και να προσπαθούν να πάρουν και τη διαφορά των 19 πόντων με τους οποίους είχε επικρατήσει ο Παναθηναϊκός στο ΟΑΚΑ. Ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος έδινε λύσεις για τους «πράσινους», με το σκορ να είναι στο 71-50 στο 33΄. Ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς έριξε στο παρκέ για πρώτη φορά και τον Γιώργο Διαμαντάκο, με τον Έλληνα σέντερ να κάνει το… ντεμπούτο του στη διοργάνωση και τον Σλότερ να σκοράρει για την ομάδα του, 75-58. Το θέμα μέχρι τέλους ήταν η διαφορά η οποία πήγε στη μεριά της Φενέρ ύστερα από τρίποντο του Μπογκντάνοβιτς στην εκπνοή, 84-62.

Δεκάλεπτα: 18-18, 36-32, 67-48, 84-62

Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ (Ομπράντοβιτς): Γκάουντλοκ 18(4), Χικμαν 10(2), Μπιέλιτσα 6, Ερντέν 14, Μαχμούτογλου 6(2), Μπογκντάνοβιτς 5(1), Σαβάς 4, Ζόριτς 6, Ούγκουρλου, Βέσελι 12, Σιπαχί, Πρελντζιτς 3(1)

Παναθηναϊκός (Ιβάνοβιτς): Χαραλαμπόπουλος 7(1), Σλοτερ 20(4), Μποχωρίδης 5(1), Γιάνκοβιτς 3(1), Φώτσης 6, Παππάς 4, Διαμαντίδης 2, Γκιστ 9(1), Διαμαντάκος, Μπλουμς, Ράιτ 6

Θυμηθείτε την εξέλιξη του μεγάλου αγώνα μέσα από το LIVE CHAT του Onsports.

Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ - Παναθηναϊκός 84-62

{iframe}http://livechat.bbend.com/livebomb/548099e2591a90e13897cd53?theme=default|600|700{/iframe}


Πέτυχαν με μαχαίρι ποδοσφαιριστή στην Κολομβία - Κοίταζε έντρομη η βοηθός (vid)
Πέτυχαν με μαχαίρι ποδοσφαιριστή στην Κολομβία - Κοίταζε έντρομη η βοηθός (vid)
Το πάθος πίσω από τη Νο1 super premium τεκίλα στον κόσμο
Το πάθος πίσω από τη Νο1 super premium τεκίλα στον κόσμο
ΑΕΚ - Παναθηναϊκός: «Να δώσουμε ο,τι έχουμε, χωρίς να θέσουμε σε κίνδυνο την ομάδα»
ΑΕΚ - Παναθηναϊκός: «Να δώσουμε ο,τι έχουμε, χωρίς να θέσουμε σε κίνδυνο την ομάδα»
Ξέφρενο πάρτι στο Μιλάνο για το 20ό πρωτάθλημα της Ίντερ (vids+pics)
Ξέφρενο πάρτι στο Μιλάνο για το 20ό πρωτάθλημα της Ίντερ (vids+pics)
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved