Το τρίτο σε 18 χρόνια (photos)

Το τρίτο σε 18 χρόνια (photos)

Ο Ολυμπιακός κατάφερε να κατακτήσει το ένα πρωτάθλημα που… δικαιούται κάθε έξι χρόνια, μιας και μετά από αυτό του 2012 είχε να γευτεί τη χαρά της κατάκτησης της κούπας το μακρινό 1997 –Οι διαιτητές υπέγραψαν την νίκη των «ερυθρόλευκων»

Κάποια στιγμή θα γινόταν και αυτό. Ο Ολυμπιακός κατάφερε να εκμεταλλευτεί το πλεονέκτημα της έδρας που πήρε στην κανονική περίοδο και κατέκτησε το φετινό πρωτάθλημα, επικρατώντας στο ΣΕΦ με 93-74. Το οποίο είναι το τρίτο που παίρνουν οι «ερυθρόλευκοι» από το μακρινό 1997, μέχρι… σήμερα. Τραγική η διαιτησία του τρίτου τελικού με τους Γκόντα, Σχινά και Φούφη να έχουν βάλει στο… στόχαστρο τους «πράσινους» από την πρώτη φάση. 34-11 τα πρωταθλήματα Ελλάδας υπερ των «πράσινων».

Με τον Παναθηναϊκό να έχει ξεκάθαρη διάθεση να… διαφυλάξει τα μετόπισθεν ξεκίνησε ο τρίτος τελικός και μετά από τρίποντα των Γιάνκοβιτς και Σλότερ το σκορ ήταν στο 6-6, τρία λεπτά μετά το τζάμπολ της αναμέτρησης. Από την άλλη, οι τρεις διαιτητές του αγώνα με πρώτο και καλύτερο τον Γιάννη Φούφη έδειξαν και αυτοί από νωρίς τις διαθέσεις τους. Μετά το τρίποντο του Αμερικανού του Παναθηναϊκού ο Μαυροκεφαλίδης πήγε στον πάγκο με δύο φάουλ, ενώ ο κύριος Φούφης έκλεισε τα μάτια σε σπρώξιμο του Χάντερ πάνω στον Γιάνκοβιτς που τον πέταξε εκτός γηπέδου. Αποτέλεσμα των λανθασμένων διαιτητικών αποφάσεων ήταν να «κλείσει» το δεκάλεπτο με τον Ολυμπιακό προηγούμενο με 16-12. Τι κι αν οι «πράσινοι» έμοιαζαν καλύτεροι, ο Ολυμπιακός με τις 10 ελεύθερες βολές που είχε σουτάρει (ενώ το ίδιο διάστημα οι «πράσινοι» είχαν μόλις…2) ήταν μπροστά με 16-12.

«Έγκλημα» Φούφη

Στο δεύτερο δεκάλεπτο ο Μανωλόπουλος είχε ξεκινήσει τις αλλαγές προκειμένου να… φρεσκάρει την ομάδα του με τον Φώτση να προσπαθεί να κρατήσει τον Παναθηναϊκό κοντά στο σκορ, 20-16, στο 12΄. Με ένα μίνι… ξέσπασμα, όμως, οι «ερυθρόλευκοι» ξέφυγαν με 26-18, ενώ στο 15΄και έπειτα από δύο τρίποντα των Αγραβάνη και Λαφαγέτ η διαφορά εκτινάχτηκε για πρώτη φορά στους 12 πόντους, 32-20. Και κάπου εκεί ο Γιάννης Φούφης ανακάλυψε το τρίτο φάουλ του Λουκά Μαυροκεφαλίδη. Ο διαιτητής «εγκλημάτισε», χρεώνοντας τον σέντερ των «πράσινων» με ανύπαρκτο επιθετικό φάουλ, το τρίτο του και μάλιστα μακριά από τον χώρο ευθύνης του. Ο Πρίντεζης πήγε τη διαφορά στους 14 πόντους, 34-20, ενώ ο Σλότερ με τον Γιάνκοβιτς (κακός αμυντικά απέναντι στον Ντάρντεν) προσπαθούσαν να τη… μαζέψοθν, 36-27. Η άμυνα ζώνης του «τριφυλλιού» αντιμετώπιζε πολλά προβλήματα, τόσο λόγω της ευστοχίας του Ολυμπιακού, όσο και λόγω των χαμένων αμυντικών ριμπάουντ με τους γηπεδούχους να πηγαίνει στα αποδυτήρια με σκορ 51-39.

Μπροστά ο Ολυμπιακός… όργια οι «γκρι»

Στο ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου ο Παναθηναϊκός μπήκε πιο… συγκεντρωμένος στην επίθεση και με σερί 0-7 μείωσε σε 51-46, αλλά οι «ερυθρόλευκοι» απάντησαν άμεσα, τιμώρησαν και πάλι τα λάθη των αντιπάλων τους και με δικό τους σερί, 7-0 πήγαν τη διαφορά και πάλι στους 12 πόντους, 58-46. Ο Ολυμπιακός, στο 25’, είχε εκμεταλλευτεί το momentum που ήταν με το μέρος του και είχε πάει το σκορ στο 65-49. Ο Παναθηναϊκός δεν έμοιαζε να έχει τις λύσεις για να ανατρέψει την κατάσταση με το δεκάλεπτο να τελειώνει με σκορ , με τους διαιτητές να τα βλέπουν όλα… κόκκινα. Άλλη μία χαρακτηριστική περίπτωση το ανύπαρκτο (και αυτό) τέταρτο φάουλ του Λουκά Μαυροκεφαλίδη. Στα τρία πρώτα λεπτά της τρίτης περιόδου η διαφορά πήγε και στους 20 πόντους, αλλά ο Μπατίστα με γκολ-φάουλ κατάφερε να μειώσει στους 12, 80-68. Και φυσικά για να μη μπούμε και σε… περιπέτειες, οι διαιτητές ανέλαβαν δράση να… ξεκολλήσουν τον Ολυμπιακό και χρέωσαν με τεχνική ποινή τον Λευτέρη Μποχωρίδη, 81-68. Μέχρι τέλους δεν άλλαξε τίποτα με τον Ολυμπιακό να παίρνει την νίκη με 91-74.

Δεκάλεπτα: 16-12, 51-39, 75-58, 93-74

Ολυμπιακός (Γιάννης Σφαιρόπουλος): Πέτγουεϊ 5 (1), Χάντερ 10, Ντάνστον 5, Σπανούλης 23 (4), Ντάρντεν 9, Σλούκας 5 (1), Λαφαγιέτ 3 (1), Λοτζέσκι 11 (2), Πρίντεζης 12, Αγραβάνης 5 (1), Μάντζαρης 5 (1), Καββαδάς

Παναθηναϊκός (Σωτήρης Μανωλόπουλος): Χαραλαμπόπουλος, Σλότερ 10 (2), Μποχωρίδης, Γιάνκοβιτς 17 (3), Φώτσης 11 (2), Νέλσον, Μαυροκεφαλίδης 14, Διαμαντίδης 5 (1), Μπατίστα 10, Μπλουμς, Κούπερ 7 (1), Μόργκαν

Θυμηθείτε την εξέλιξη του αγώνα μέσα από το Live Chat του Onsports.

Το τρίτο σε 18 χρόνια (photos)



ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: «Νάτοι, νάτοι οι Πρωταθλητές» - Η ατμόσφαιρα στην «OPAP Arena» κι η αποθέωση
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: «Νάτοι, νάτοι οι Πρωταθλητές» - Η ατμόσφαιρα στην «OPAP Arena» κι η αποθέωση
Παναθηναϊκός AKTOR - Μακάμπι: Εκτός Χουάντσο και Μπάλντγουιν
Παναθηναϊκός AKTOR - Μακάμπι: Εκτός Χουάντσο και Μπάλντγουιν
Volley League: Μία αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών στον Ολυμπιακό από τη ΔΕΑΒ
Volley League: Μία αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών στον Ολυμπιακό από τη ΔΕΑΒ
Η ΠΑΕ Βόλος κατήγγειλε τηλεφώνημα Θοδωρή Καρυπίδη σε παίκτη της
Η ΠΑΕ Βόλος κατήγγειλε τηλεφώνημα Θοδωρή Καρυπίδη σε παίκτη της
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved