Basket League ΣΚΡΑΤΣ: ΑΕΚ - Ολυμπιακός 62-81 (photos)

Basket League ΣΚΡΑΤΣ: ΑΕΚ - Ολυμπιακός 62-81 (photos)

Πύρρειος νίκη για τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ, κέρδισε με 81-62 την ΑΕΚ αλλά έχασε με τραυματισμό το Ματ Λοτζέσκι.

Την πρώτη φετινή εκτός έδρας νίκη του στην Α1 πανηγύρισε ο Ολυμπιακός στο κλειστό των ολυμπιακών εγκαταστάσεων, στην αναμέτρηση που έριξε την αυλαία της 4ης αγωνιστικής της Basket League. Κορυφαίος των Πειραιωτών, στο ντεμπούτο του Γιάννη Σφαιρόπουλου στην τεχνική ηγεσία τους, ήταν ο Βασίλης Σπανούλης με 22 πόντους, ενώ από την ΑΕΚ, που υπέστη την τρίτη ήττα της και πρώτη στην έδρας της, ξεχώρισε ο Ντούσαν Σάκοτα με 15π. Ο Αμερικανός με βελγικό διαβατήριο φόργουορντ αποχώρησε στο 37’ με τραυματισμό στο δεξί πόδι, ύστερα από αντιαθλητικό του Καρλ Ίνγκλις.

Η «Ένωση» αιφνιδίασε τον Ολυμπιακό στο ξεκίνημα του αγώνα και προηγήθηκε με 9-3, αλλά ο Βασίλης Σπανούλης δεν άργησε να αναλάβει δράση για το 9-9. Με τρίποντο του Μπρεντ Πέτγουεϊ οι γηπεδούχοι έκλεισαν μόλις στον έναν πόντο το πρώτο δεκάλεπτο (15-14), με το Λεωνίδα Κασελάκη να έχει ήδη συμπληρώσει εννέα πόντους. Ωστόσο, στη δεύτερη περίοδο έμεινε άποντος και παρά τις προσπάθειες του Ντούσαν Σάκοτα, έντεκα πόντοι μόνο στο πρώτο εικοσάλεπτο, οι Πειραιώτες έκαναν την ανατροπή. Με τον Πέτγουεϊ να εκτελεί από την περιφέρεια οι φιλοξενούμενοι πέρασαν για πρώτη φορά μπροστά με 17-15, ενώ με το που μπήκαν στην εξίσωση του σκοραρίσματος ο Κώστας Σλούκας αρχικά και οι Μπράιαν Ντάνστον και Ματ Λοτζέσκι εν συνεχεία η διαφορά εκτοξεύτηκε στο +9 (18-27). Με τον αρχηγό του να έχει ήδη 14π. στο ημίχρονο ο Ολυμπιακός πήγε στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα όντας μπροστά στο σκορ με 44-30. Οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου έκλεισαν το πρώτο μέρος με περισσότερα ριμπάουντ και λιγότερα λάθη, γεγονός που τους πρόσφερε και τη διαφορά ασφαλείας.

Με τέσσερις διαδοχικούς πόντους του Καρλ Ίνγκλις, που έκανε σήμερα (03/11) το ντεμπούτο του με τα κιτρινόμαυρα, η ΑΕΚ μείωσε στους δέκα πόντους με την έναρξη του δεύτερου μέρους (34-44), αλλά σερί πόντων από τον Όλιβερ Λαφαγέτ διατήρησε τον Ολυμπιακό στο +14 (39-53 στο 24’). Οι παίκτες του Βαγγέλη Ζιάγκου δεν το έβαλαν κάτω και έκλεισαν ξανά την ψαλίδα στο -9 δύο λεπτά αργότερα (46-55), με τον Καναδό γκαρντ να έχει φθάσει τους εννέα πόντους, και στο -4 στο 27’ (50-55) με το Ράιτ να βάζει τέσσερις διαδοχικούς πόντους. Εκεί, όμως, ανέλαβε δράση ο Οθέλο Χάντερ και αποκατέστησε άμεσα την… τάξη (52-62). Η τελειωτική βολή ήρθε από το Δημήτρη Αγραβάνη, που με τρίποντο διαμόρφωσε το +13 για την ομάδα του στο φινάλε της περιόδου (52-65).

Δύο λεπτά χωρίς καλάθι έμειναν αμφότεροι οι αντίπαλοι στο τέταρτο δεκάλεπτο, χωρίς όμως να αλλάξει κάτι στη συνέχεια του ματς. Οι Πειραιώτες συνέχισαν να διατηρούν το προβάδισμα στους συν δέκα πόντους, με τους παίκτες της «Ένωσης» μάταια να προσπαθούν να μειώσουν με ατομικές ενέργειες. Την υπόθεση νίκη «κλείδωσε» ο Βαγγέλης Μάντζαρης στο 38’, όταν με σερί πέντε πόντων έκανε το 78-62 για τον Ολυμπιακό, ενώ ο ίδιος διαμόρφωσε με τρίποντο το τελικό αποτέλεσμα. Μελανό σημείο της αναμέτρησης ο τραυματισμός του Ματ Λοτζέσκι, που αντικαταστάθηκε στο 37’ και δεν ξαναμπήκε στο παρκέ.

Διαιτητές: Αναστόπουλος, Παναγιώτου, Παφίλης
Δεκάλεπτα: 15-14, 30-44, 52-65, 62-81.
ΑΕΚ (Ζιάγκος): Παπαντωνίου 4, Κάιλς, Σάκοτα 15 (1), Κασελάκης 10 (1), Πολυτάρχου, Ράιτ 6, Καμπερίδης, Ουίλιαμσον 3, Τσιάκος 3, Σαρικόπουλος 7, Μιλόσεβιτς 5 (1), Ίνγκλις 9 (1).
Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Πέτγουεϊ 8 (2), Χάντερ 6, Ντάνστον 5, Σπανούλης 22 (2), Σλούκας 9, Λαφαγέτ 7 (1), Λοτζέσκι 9 (1), Αγραβάνης 7 (2), Μάντζαρης 8 (2), Καββαδάς, Κατσίβελης.

Θυμηθείτε την εξέλιξη της αναμέτρησης μέσα από το live του Onsports

Basket League ΣΚΡΑΤΣ: ΑΕΚ - Ολυμπιακός 62-81 (photos)

{livechat}1271193{/livechat}


Γιασικεβίτσιους: «Είναι αδύνατο να αγαπήσω κάποια ομάδα περισσότερο από τον Παναθηναϊκό»
Γιασικεβίτσιους: «Είναι αδύνατο να αγαπήσω κάποια ομάδα περισσότερο από τον Παναθηναϊκό»
Οδομαχίες σώμα με σώμα πριν τον τελικό Κυπέλλου Αταλάντα - Γιουβέντους στην Ιταλία (vid)
Οδομαχίες σώμα με σώμα πριν τον τελικό Κυπέλλου Αταλάντα - Γιουβέντους στην Ιταλία (vid)
Τσάμπι Αλόνσο: «Απ’ τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης η Αταλάντα»
Τσάμπι Αλόνσο: «Απ’ τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης η Αταλάντα»
Λαμία-Άρης 2-4: Τεσσ-Άρης με ανατροπή!
Λαμία-Άρης 2-4: Τεσσ-Άρης με ανατροπή!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved