Πάει στην Σερβία με… 600 ο Παναθηναϊκός, 88-68 στα Τρίκαλα (photos)

Πάει στην Σερβία με… 600 ο Παναθηναϊκός, 88-68 στα Τρίκαλα (photos)

Ο Παναθηναϊκός διέσυρε την ομάδα των Τρικάλων με 88-68, έφτασε τις 600 νίκες στο πρωτάθλημα ΕΣΑΚΕ και πλέον ετοιμάζεται για τον πολύ δύσκολο εκτός έδρας αγώνα με τον Ερυθρό Αστέρα

Ο Παναθηναϊκός δεν καταλαβαίνει από Αργίες κι… απεργίες και ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου διέσυρε τα Τρίκαλα με 88-68, κάνοντας παράλληλα ένα ακόμα ρεκόρ. Ο Παναθηναϊκός έγινε η πρώτη ομάδα στην ιστορία του ΕΣΑΚΕ που έφτασε τις 600 νίκες και… συνεχίζει. Οι «πράσινοι», σε συνδυασμό με το παιχνίδι της Κύπρου, απέδειξαν ότι βρίσκονται σε πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση κάτι που άφησε απόλυτα ικανοποιημένο τον προπονητή της ομάδας, λίγες ημέρες πριν από τον μεγάλο αγώνα με τον Ερυθρό Αστέρα στην Σερβία. Κορυφαίοι παίκτες του «τριφυλλιού» οι Ραμέλ Κάρι και Βλαδίμηρος Γιάνκοβιτς με 14 και 17 πόντους αντίστοιχα, ενώ τα φώτα έπεσαν και στον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο ο οποίος πραγματοποίησε την πρώτη του φετινή εμφάνιση στην Α1.

Ο αγώνας ξεκίνησε με τους φιλάθλους που βρέθηκαν στο κλειστό των Τρικάλων να… σκορπίζουν χιλιάδες χαρτάκια σε όλο το γήπεδο και να δημιουργούν μια ενθουσιώδη ατμόσφαιρα. Μια ενθουσιώδη ατμόσφαιρα που όμως ανάγκαζε τους διαιτητές να διακόψουν το ματς από το πρώτο σφύριγμα προκειμένου να καθαριστεί το παρκέ.

Το τελείωσε με την έναρξη

Το παρκέ καθαρίστηκε η αναμέτρηση άρχισε και πάλι και μετά το 2-0 του Γκρέιντζερ ο Παναθηναϊκός ανέλαβε τα ηνία, πάτησε γκάζι και… εξαφανίστηκε. Με πιεστική άμυνα, οδηγούσε τους αντιπάλους τους στο λάθος, ο Γκιστ έτρεχε σαν… σφαίρα στον αιφνιδιασμό, 2-5, ενώ ο Ματσιούλος πόσταρε συνεχώς τον κοντύτερο Περούνιτσιτς, ο οποίος δεν μπορούσε να τον σταματήσει. Ο Λιθουανός είτε τελείωνε τις φάσεις, 2-6, είτε δημιουργούσε για τους συμπαίκτες του (2-10 με τρίποντο του Παππά). Η διαφορά όλο και ανέβαινε, 3-15, με τον Μουτακαμπίρ να σκοράρει για την ομάδα του Φλεβαράκη και να «γράφει» το 6-15 στο 5΄. Ο Πεδουλάκης έκανε συνεχώς αλλαγές, για να κάνει συντήρηση αλλά και δοκιμές με τον Ραμέλ Κάρι να μην χάνει χρόνο και με την είσοδό του στο παρκέ να συνδέεται με το καλάθι και να κάνει το 6-17. Οι παίκτες των Τρικάλων έβρισαν λύσεις μόνο έξω από τα 6,75 με τον Κόμματο να κάνει το 9-19 στο πρόσωπο του Γκιστ, αλλά ο Ματσιούλις να παίρνει άμεσα την εκδίκησή του και να «γράφει» το 9-22. Ο Κάρι ήταν «ζεστός» στα Τρίκαλα και με πέντε δικούς του πόντους «οδήγησε» τον Παναθηναϊκό στο 12-29 του δεκαλέπτου με τους «πράσινους» να έχουν 4/4 τρίποντα. Απόδειξη ζωής από τα Τρίκαλα Και όμως. Ο πρώτος παίκτης που αστόχησε από πλευράς Παναθηναϊκού σε σουτ τριών πόντων ήταν ο Μάικ Μπράμος. Και αμέσως μετά ο Γεωργάκης με γκολ-φάουλ έκανε το 15-29, ενώ ο Ματαλών με τρίποντο με… ταμπλό από την κορυφή μείωσε ακόμα περισσότερο, 18-29. Ο γκαρντ των Τρικάλων ήταν «καυτός» και με ένα ακόμα τρίποντο έκανε το σερί της ομάδας του 9-0 και διαμόρφωσε το σκορ σε 21-29.

Ο play maker… Γιάνκοβιτς

Το… κρεσέντο των γηπεδούχων φαίνεται πως… τελείωσε με τον Πεδουλάκη να βάζει τον Γιάνκοβιτς για να οργανώσει, με τον παίκτη του Παναθηναϊκού να βρίσκει αμέσως τον στόχο από τα 6,75 και να κάνει το 21-34. Ο Ματαλών από ωραίος γινόταν… μοιραίος με συνεχόμενα λάθη και ο «Άρτζι» παρακολουθούσε τον Γιάνκοβιτς να αγωνίζεται στην θέση του «1». Ο παίκτης του «τριφυλλιού» ήταν πολύ θετικός, βοηθώντας σε πολλούς τομείς και αγωνιζόμενος σε όλες τις θέσεις. Μάλιστα με δικό του καλάθι στο χαμηλό ποστ ο Γιάνκοβιτς έκανε στο 17’ το 21-41 και έδωσε για πρώτη φορά στην ομάδα του διαφορά 20 πόντων. Κάρι κερνούσε, Γιάνκοβιτς έπινε Το +21 του ημιχρόνου, 26-47, έγινε άμεσα 28-53, ύστερα από δύο εντυπωσιακά καρφώματα του Αντώνη Φώτση και ένα πολύ ωραίο καλάθι του Ραμέλ Κάρι. Ο Αμερικάνος μαζί με τον Γιάνκοβιτς ήταν οι καλύτεροι παίκτες του «τριφυλλιού» με τον τελευταίο μάλιστα με ένα ακόμα καλάθι να κάνει το 30-60 και να φτάνει την διαφορά στους 30 πόντους. Ο Παναθηναϊκός δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα και με την συμπλήρωση 30 λεπτών αγώνα ήταν μπροστά στο σκορ με 42-73.

Μέσα και ο Χαραλαμπόπουλος

Στα τελευταία δέκα λεπτά όλα τα βλέμματα ήταν στραμμένα πάνω στον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο ο οποίος πέρασε στο παρκέ, λίγο μετά τον Πινγκ Σανγκ και χωρίς να περάσει πολύ ώρα έβαλε το όνομά του στην λίστα με τους σκόρερ έπειτα από ένα γκολ-φάουλ που πανηγυρίστηκε έξαλλα από όλη την ομάδα του Παναθηναϊκού. Ο Πεδουλάκης συνέχισε να κάνει συντήρηση, δίνοντας παράλληλα ευκαιρίες σε όλους τους παίκτες του, μέχρι την στιγμή που ακούστηκε η λήξη της κόρνας και το ο πίνακας του σκορ έγραφε…

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Αφεντουλίδης, Μπίκας, Ταρενίδης

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 12-29, 26-47, 42-73, 68-88

ΤΡΙΚΑΛΑ (Φλεβαράκης): Περούνιτσιτς, Γιούιν 2, Γιαννακίδης 5, Πέτροβιτς 5, Κόμματος 9, Γκρέιντζερ 23, Δεληγιάννης 1,Ματαλόν 11, Φούντας, Νικολόπουλος, Γεωργάκης 3, Μουτακαμπίρ 9.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Πεδουλάκης): Χαραλαμπόπουλος 3, Μπράμος 7, Κάρι 14, Φώτσης 5, Λάσμε 10, Μαυροκεφαλίδης, Διαμαντίδης 3, Γκιστ 7, Παππάς 15, Γιάνκοβιτς 17, Πινγκ, Ματσιούλις 7.

Θυμηθείτε την εξέλιξη της αναμέτρησης

{coveritlive}ef9f2a5233{/coveritlive}



Το ντέρμπι Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ με αμέτρητες αγορές σε super αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
Το ντέρμπι Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ με αμέτρητες αγορές σε super αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
Τα τουρκικά πρωτοσέλιδα για τον αποκλεισμό της Φενέρμπαχτσε από τον Ολυμπιακό
Τα τουρκικά πρωτοσέλιδα για τον αποκλεισμό της Φενέρμπαχτσε από τον Ολυμπιακό
Μάρκος Σεφερλής: Στο αεροδρόμιο τα ξημερώματα για να υποδεχθεί τον Ολυμπιακό
Μάρκος Σεφερλής: Στο αεροδρόμιο τα ξημερώματα για να υποδεχθεί τον Ολυμπιακό
Ο Ματίας Λεσόρ σε ρόλο οργανωτή κερκίδας στο ΟΠΑΠ Game Time
Ο Ματίας Λεσόρ σε ρόλο οργανωτή κερκίδας στο ΟΠΑΠ Game Time
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved