Παναθηναϊκός: Ήττα… μάθημα από την ΤΣΣΚΑ (photos)

Παναθηναϊκός: Ήττα… μάθημα από την ΤΣΣΚΑ (photos)

Ο Παναθηναϊκός εμφανώς κουρασμένος από την σκληρή προετοιμασία δεν κατάφερε να κοντράρει την ΤΣΣΚΑ και ηττήθηκε με 72-49  -Αύριο το μεσημέρι στις 16:00 κόντρα στην Μακάμπι

Σαφώς και δεν θα έβγαινε κανείς στους δρόμους να πανηγυρίσει αν ο Παναθηναϊκός έπαιρνε την νίκη κόντρα στην ΤΣΣΚΑ και έπαιρνε την πρόκριση στον τελικό του «Αλεξάντερ Γκομέλσκι Καπ». Όπως και κανείς δεν πρόκειται να τα βάψει.. μαύρα, μετά την ήττα από τους Ρώσους. Το αντίθετο μάλιστα. Οι Ρώσοι του Μεσίνα έδωσαν πολλή… δουλειά στον Αργύρη Πεδουλάκη για την συνέχεια των προπονήσεων, μιας και το τελικό 72-49 κρύβει πολλά στοιχεία που θέλουν δουλειά. Ο Παναθηναϊκός αύριο θα αντιμετωπίσει στον μικρό τελικό του τουρνουά την Μακάμπι.  

Από το πρώτο κιόλας δεκάλεπτο του αγώνα με την ΤΣΣΚΑ ο Παναθηναϊκός κατάφερε να αποδείξει πως και φέτος τα πάντα θα ξεκινούν και θα τελειώνουν από την άμυνά του. Οι «πράσινοι» ξεκίνησαν τον δεύτερο ημιτελικό του «Αλεξάντερ Γκομέλσκι Καπ» με τους Διαμαντίδη, Μπράμος, Κάρι, Γκιστ και Μπατίστ, οι οποίοι ήταν εμφανώς… προσηλωμένοι στα αμυντικά τους καθήκοντα. Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας στα τρία πρώτα λεπτά της αναμέτρησης ήταν μπροστά στο σκορ με 4-3, αλλά το τρίποντο του Ραμέλ Κάρι στον αιφνιδιασμό έδωσε το προβάδισμα και τα ηνία του αγώνα στο «τριφύλλι», με 4-6.Ο Κριάπα μπορεί να απάντησε άμεσα με τον ίδιο τρόπο (7-6), αλλά ο Νίκος Παππάς είχε περάσει στο παρκέ και φρόντισε να ξεδιπλώσει άμεσα μια πτυχή του πλούσιου ταλέντου του. Με πολύ όμορφες προσωπικές ενέργειες και τέσσερις σερί πόντους του οι «πράσινοι» προηγήθηκαν με 7-10 στο 6΄.

Ο Φώτσης επέστρεψε…

Η συνέχεια ανήκε αποκλειστικά στον Αντώνη Φώτση. Ο παίκτης του «τριφυλλιού» πάτησε παρκέ και πάλι με την φανέλα του Παναθηναϊκού (έπειτα από απουσία δύο ετών) δύο λεπτά και δέκα δευτερόλεπτα πριν από την συμπλήρωση του πρώτου δεκαλέπτου και το… πήρε πάνω του. Ο «Batman» τρίποντα σήμα κατατεθέν του, έκανε το σκορ 7-16, με τους παίκτες του Ετόρε Μεσίνα να μειώνουν σε 9-16, με την συμπλήρωση δέκα λεπτών αγώνα. Με το ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου οι γηπεδούχοι μείωσαν σε 12-13 με τρίποντο του Σόνι Ουίμς και ο Αργύρης Πεδουλάκης δεν… έχασε χρόνο. Διαπίστωσε άμεσα πως κάτι δεν λειτουργεί σωστά και χωρίς να χρονοτριβίσει κάλεσε τάιμ άουτ. Ο Φριτζόν μείωσε ακόμα περισσότερο, σε 14-16, αλλά ο ασημένιος πρωταθλητής του ευρωμπάσκετ της Σλοβενίας, Γιόνας Ματσιούλις, έκανε το 14-18. Ο «Άρτζι» συνέχισε τις δοκιμές και τα… πειράματά, με τους Φώτση και Γκιστ να αποτελούν το δίδυμο των ψηλών του «τριφυλλιού». Μάλιστα οι Έλληνας παίκτης με ένα ακόμα τρίποντο έκανε το 14-21, βάζοντας την ομάδα του σε απόλυτη θέση οδηγού.

Έχασε τον έλεγχο ο Παναθηναϊκός

Και στο σημείο αυτό… μπλακ άουτ. Ο Παναθηναϊκός έδειξε να χαλαρώνει (κάτι που δεν είναι αφύσικο για την εποχή), με αποτέλεσμα να δίνει την δυνατότητα στους παίκτες της ΤΣΣΚΑ να… ροκανίσουν την διαφορά και να περάσουν μπροστά στο σκορ. Το 14-21 έγινε 22-21 με σερί 8-0, αλλά ο Βλαδίμηρος Γιάνκοβιτς με φοβερό τρίποντο έκανε το 22-24 και… έδωσε ανάσα στην ομάδα το στο 16’. Οι Μοσχοβίτες όμως είχαν το momentum του αγώνα και κατάφεραν να πάνε στα αποδυτήρια προηγούμενοι με 31-28, ύστερα από προσπάθειες των Τζάκσον και Πάργκο. Είναι χαρακτηριστικό ότι το επι μέρους σκορ της δεύτερης περιόδου ήταν 22-12 για τους γηπεδούχους.

Δεν μπόρεσε να αντιδράσει

Το μπλακ άουτ του Παναθηναϊκού συνεχίστηκε και στο ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου, αφού από την μία η ΤΣΣΚΑ είχε καλή κυκλοφορία της μπάλας και τρόπους για να φτάνει στο καλάθι του αντιπάλου, ενώ από την άλλη οι «πράσινοι» είχαν πέσει σε… σκόπελο. Αποτέλεσμα αυτού ήταν να πάρει η ομάδα του Μεσίνα προβάδισμα 9 πόντων, 37-28 και ο Λάσμε να πετύχει τους πρώτους πόντους του Παναθηναϊκού έπειτα από 2:48, 37-30. Στην επόμενη επίθεση, όμως, ο Ουίμς βρέθηκε μόνος του στην γωνία και δεν έχασε την ευκαιρία, 40-30. Ο Μπράμος έδωσε μια λύση από τα 6,75 μέτρα στην ομάδα του αλλά η ΤΣΣΚΑ είχε επιβάλλει πλήρως τον ρυθμό της, με στο σκορ στο 28’ να είναι στο 47-35 και στο 30΄52-35. Στο τελευταίο δεκάλεπτο οι «πράσινοι» προσπάθησαν να μειώσουν την διαφορά, με τον Δημήτρη Διαμαντίδη να «γράφει» το 58-45 έπειτα από δύο συνεχόμενα τρίποντα. Η ΤΣΣΚΑ όμως δεν σταματούσε και με σερί 7-0 η διαφορά πήγε στο +20, 65-45. Την ίδια ώρα ο Αργύρης πεδουλάκης πειραματιζόταν με ψηλά σχήματα, έχοντας τον Γκιστ στο «3», τον Φώτση στο «4» και τον Λάσμε στο «5». Ενώ δοκίμασε και σχήμα με τον Ματσιούλις στο «2» και τον Γκιστ στο «3».  Τελικά οι γηπεδούχοι πήραν την νίκη με  72-49 με τον Παναθηναϊκό να μην έχει τις λύσεις για να κατεβάσει την διαφορά. Σειρά παίρνει αύριο το μεσημέρι (16:00) η Μακάμπι στον μικρό τελικό της διοαργάνωσης. 

Θυμηθείτε την εξέλιξη του αγώνα...

{coveritlive}225addc4ea{/coveritlive}



Γιαννακόπουλος: Mην υπάρξουν αντιδράσεις για τη διαιτησία - Δική μου δουλειά να διασφαλίσω το 50-50
Γιαννακόπουλος: Mην υπάρξουν αντιδράσεις για τη διαιτησία - Δική μου δουλειά να διασφαλίσω το 50-50
Μακάμπι Τελ Αβίβ: Αλλαγή έδρας για τα ματς με τον Παναθηναϊκό AKTOR και με περισσότερους φιλάθλους
Μακάμπι Τελ Αβίβ: Αλλαγή έδρας για τα ματς με τον Παναθηναϊκό AKTOR και με περισσότερους φιλάθλους
Σούπερ προσφορά* από το Pamestoixima.gr για τη σημερινή μάχη του Παναθηναϊκού στη Euroleague
Σούπερ προσφορά* από το Pamestoixima.gr για τη σημερινή μάχη του Παναθηναϊκού στη Euroleague
Γιάννης Αντετοκούνμπο: Παντρεύεται στην Ελλάδα το καλοκαίρι - Πού θα γίνει ο γάμος (vid)
Γιάννης Αντετοκούνμπο: Παντρεύεται στην Ελλάδα το καλοκαίρι - Πού θα γίνει ο γάμος (vid)
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved