Μίκαελ Σουμάχερ: «Δέκα χρόνια στη φυλακή η γυναίκα του»
EPA/Gero Breloer

Μίκαελ Σουμάχερ: «Δέκα χρόνια στη φυλακή η γυναίκα του»

Σοκαριστική δήλωση από τον άνθρωπο που βοήθησε τον Μίκαελ Σουμάχερ να κατακτήσει τον πρώτο τίτλο της σπουδαίας καριέρας του. 

Η σύζυγος του Μίκαελ Σουμάχερ, Κορίνα, ζει «σαν φυλακισμένη» την τελευταία δεκαετία, ενώ διατηρεί την κατάστασή του απόλυτα ιδιωτική, σύμφωνα με τον οικογενειακό φίλο Έντι Τζόρνταν. Ο Σουμάχερ, ένας θρύλος των αγώνων της Ferrari, δεν έχει εμφανιστεί δημόσια από τότε που υπέστη σοβαρή εγκεφαλική βλάβη κατά τη διάρκεια ενός ατυχήματος ενώ έκανε σκι στην Ελβετία το 2013, και έκτοτε η οικογένειά του κρατάει τη ζωή τους μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

Ο Γερμανός πρωταθλητής τέθηκε σε τεχνητό κώμα και αργότερα μετακόμισε στο σπίτι της οικογένειας στη Λίμνη της Γενεύης, όπου η Κορίνα τον φροντίζει ευλαβικά με τη βοήθεια μιας ιατρικής ομάδας. Ο Τζόρνταν - πρώην ιδιοκτήτης ομάδας μηχανοκίνητου αθλητισμού, ο οποίος έχει μακρά ιστορία φιλίας με το ζευγάρι - είπε στο OLBG ότι η Κορίνα αρνείται να τον αφήσει να επισκεφτεί τον Σουμάχερ για να «προστατέψει» τον τραυματισμένο σύζυγό της

«Αυτή ήταν η πιο φρικτή κατάσταση για τον Μικ (γιο του Σουμάχερ) και την Κορίνα», είπε ο Τζόρνταν. «Έχουν περάσει σχεδόν 10 χρόνια τώρα και η Κορίνα δεν μπορεί να πάει σε ένα πάρτι, να βγει για μεσημεριανό γεύμα να κάνει το ένα ή το άλλο, είναι σαν φυλακισμένη γιατί όλοι θα ήθελαν να της μιλήσουν για τον Mίκαελ ενώ δεν χρειάζεται να της υπενθυμίζουν την κατάστασή του κάθε λεπτό».

schumacher wife

Η ίδια έχει θέσει «ορισμένους κανόνες» για όσους θέλουν να επισκεφτούν τον επτά φορές παγκόσμιο πρωταθλητή της Formula 1, σύμφωνα με τον Τζόρνταν. «Την ξέρω πολύ καλά και πολύ καιρό πριν από τον Mίκαελ Σουμάχερ», είπε ο Τζόρνταν. «Είναι ένα υπέροχο κορίτσι και την ήξερα όταν τον παντρεύτηκε, επομένως υπάρχει μακρά ιστορία καλής σχέσης. Έκανα μια προσπάθεια να πάω να δω τον Mίκαελ τις πρώτες μέρες και εκείνη αρνήθηκε και δικαίως επειδή πάρα πολλοί άνθρωποι ήθελαν να πάνε να τον δουν».

Η Κορίνα είχε ξεσπάσει σε κλάματα καθώς συζητούσε την κατάσταση του Σουμάχερ σε ένα ντοκιμαντέρ του Netflix του 2022 για τη ζωή του. «Ο Μίκαελ είναι εδώ», είχε πει. «Διαφορετικά, αλλά είναι εδώ, και αυτό μας δίνει δύναμη, νομίζω. Είμαστε μαζί. Ζούμε μαζί στο σπίτι. Κάνουμε θεραπεία. Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να τον κάνουμε καλύτερα και να βεβαιωθούμε ότι νιώθει άνετα. Και απλά να τον κάνουμε να νιώσει την οικογένειά μας, τον δεσμό μας».

Και πρόσθεσε: «Και ό,τι και να γίνει, θα κάνω ό,τι μπορώ. Όλοι αυτό θα κάνουμε. Προσπαθούμε να συνεχίσουμε ως οικογένεια, όπως του άρεσε και εξακολουθεί να του αρέσει. Και συνεχίζουμε τη ζωή μας». Η Κορίνα εξήγησε τη σημασία του να κρατήσει ιδιωτική τη ζωή του συζύγου της μετά το ατύχημα. «Το ιδιωτικό είναι ιδιωτικό», όπως έλεγε εκείνος πάντα», θυμάται. «Είναι πολύ σημαντικό για μένα να μπορεί να συνεχίσει να απολαμβάνει την ιδιωτική του ζωή όσο το δυνατόν περισσότερο. Ο Μίκαελ πάντα μας προστάτευε και τώρα τον προστατεύουμε εμείς».

 

Ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Ferrari, Ζαν Τοντ, ο οποίος είχε στενή σχέση με τον Σουμάχερ είπε τον Μάιο του 2021 ότι κάνει δύο επισκέψεις το μήνα για να τον δει. Ο Τοντ είπε στη γερμανική δημοσίευση Bild ότι ο Σουμάχερ είναι «στα καλύτερα χέρια» όσων τον φροντίζουν. «Είμαι χαρούμενος που οι οπαδοί του και όχι μόνο στη Γερμανία, τον σκέφτονται τόσο πολύ».

«Οι άνθρωποι ρωτούν τόσα πολλά για τον Μάικλ. Οι οπαδοί πρέπει να ξέρουν ότι είναι στα καλύτερα χέρια. Στην καλύτερη κατάσταση που μπορεί να είναι και να περιβάλλεται από ανθρώπους που τον αγαπούν». Το ζευγάρι παρακολουθεί αγώνες Formula 1 μαζί όταν τον επισκέπτεται ο Τοντ, σύμφωνα με την Daily Mail.

Ο Σουμάχερ επρόκειτο να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση βλαστοκυττάρων το 2020, αλλά ακυρώθηκε λόγω της πανδημίας COVID-19. Το 2022, ο Τοντ μαζί με την Κορίνα και την κόρη της, Τζίνα παρέλαβαν το Κρατικό Βραβείο της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας στην Κολωνία για λογαριασμό του Σουμάχερ.

Ο Σουμάχερ κατέκτησε 7 παγκόσμιους τίτλους, μετρώντας 91 νίκες και 68 pole positions στην σπουδαία καριέρα του, την οποία αποφάσισε να τερματίσει οριστικά κι αμετάκλητα το 2012 σε ηλικία 44 ετών



«Μάξι, παικτάρα, τριφυλλάρα – Στο Top-3 ο Φορτούνης»: Τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων
«Μάξι, παικτάρα, τριφυλλάρα – Στο Top-3 ο Φορτούνης»: Τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων
Ρεάλ Μαδρίτης: Ο Ντεσάν επιβεβαίωσε το «άκυρο» για τους Ολυμπιακούς Αγώνες - Τι συμβαίνει με Εμπαπέ
Ρεάλ Μαδρίτης: Ο Ντεσάν επιβεβαίωσε το «άκυρο» για τους Ολυμπιακούς Αγώνες - Τι συμβαίνει με Εμπαπέ
NBA: «Ισοπεδωτικοί» οι Λέικερς, ο Μπράνσον «εκτέλεσε» τους Ουόριορς | Αποτελέσματα και βαθμολογίες
NBA: «Ισοπεδωτικοί» οι Λέικερς, ο Μπράνσον «εκτέλεσε» τους Ουόριορς | Αποτελέσματα και βαθμολογίες
Φανέλα που τιμά την μπύρα φόρεσε η Λέουβεν
Φανέλα που τιμά την μπύρα φόρεσε η Λέουβεν
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved