Παναθηναϊκός: Τον… βραχυκυκλώνει ο Μαρίνος! (videos)

Παναθηναϊκός: Τον… βραχυκυκλώνει ο Μαρίνος! (videos)

Σε τρία ντέρμπι με τον αιώνιο ο Ουζουνίδης έχει κατορθώσει να μπλοκάρει τον Ολυμπιακό περισσότερο από κάθε άλλο προπονητή των «πράσινων» την τελευταία 20ετία!

Το θέαμα στο ποδόσφαιρο είναι το γκολ. Τα αποτελέσματα, όμως, τα δίνει η αμυντική λειτουργία και η ικανότητά σου να κρατήσεις το μηδέν στα μετόπισθεν. Ειδικά στα ντέρμπι, ειδικά στις αναμετρήσεις που κρίνουν περισσότερα από βαθμούς. Ένα τέτοιο ματς, φυσικά, είναι το ντέρμπι αιωνίων. Ο Μαρίνος Ουζουνίδης σε επίπεδο τακτικής, έχει πάρει άριστα! Τρεις φορές έχει κληθεί να αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό και η ομάδα του έχει δεχτεί μόνο ένα τέρμα κι αυτό με πέναλτι! Βέβαια το καλύτερο όλων για τον Έλληνα τεχνικό, είναι πως στα ντέρμπι που αυτός βρίσκεται στον πάγκο των «πράσινων», ο ΟΣΦΠ δεν κάνει τελική ούτε με… αίτηση!

Κάνοντας μια αναδρομή σε όλα τα ντέρμπι πρωταθλήματος της τελευταίας 20ετίας (απ’ το 1998-99 μέχρι κι αυτό της περασμένης Κυριακής) ο 49χρονος τεχνικός του Παναθηναϊκού είναι αυτός που… βραχυκυκλώνει τον Ολυμπιακό περισσότερο απ’ τον καθένα! Σε τρία ντέρμπι με τον αιώνιο, ο Ουζουνίδης έχει δει την ομάδα του να δέχεται μόλις 5,33 τελικές ανά αγώνα! Επίδοση σαφώς καλύτερη απ’ τον δεύτερο Γιάννη Αναστασίου που έβλεπε τον Ολυμπιακό να κάνει 7 τελικές κόντρα στον δικό του Παναθηναϊκό. Όσο για την χειρότερη επίδοση, αυτή ανήκει στον Στράτο Αποστολάκη που κάθισε σε ένα ντέρμπι πρωταθλήματος στον πάγκο και ο ΟΣΦΠ έκανε 22 τελικές.

Το επίτευγμα του Μαρίνου Ουζουνίδη γίνεται ακόμη μεγαλύτερο, αν αναλογιστεί κανείς και το υλικό που είχε να διαχειριστεί. Ειδικά στα δύο φετινά ντέρμπι. Η μοναδική φορά που ο 49χρονος τεχνικός είχε στην διάθεσή του ρόστερ ποιοτικό επιπέδου Παναθηναϊκού, ήταν στο περσινό ματς των αιωνίων. Εκεί που το «τριφύλλι» επικράτησε 1-0 χάρη σε γκολ του Μπεργκ, σκορ που ήταν… μαγική εικόνα μια και θα έπρεπε να είναι αρκετά μεγαλύτερο. Σε εκείνο το ματς, ο Ολυμπιακός είχε κάνει 1 τελική! Κι αυτή εκτός εστίας! Επίδοση που σαφώς είναι μακράν η καλύτερη της 20ετίας. Η δεύτερη καλύτερη επίδοση ανήκει σε Κυράστα, Μαρκαριάν και Τεν Κάτε, μια και σε ντέρμπι με αυτούς προπονητές οι «πράσινοι» δέχτηκαν μόλις τέσσερις τελικές. Ήταν στο Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 2-0 του 1999-00 με τον αείμνηστο Γιάννη Κυράστα στον πάγκο, στο επικό 3-2 της Λεωφόρου το 2002-03 (Μαρκαριάν) όταν οι «πράσινοι» πέτυχαν πέντε γκολ (τα δύο αυτογκόλ) για να νικήσουν 3-2 και τέλος το 0-0 του 2008-09 στο ΟΑΚΑ (γηπεδούχος ο ΠΑΟ με Τεν Κάτε) ένα απ’ τα χειρότερα ντέρμπι όλων των εποχών!

Όσο για τις χειρότερες «πράσινες» ανασταλτικές επιδόσεις, αυτές έρχονται απ’ τις περιόδους 2000-01 και 2011-12. Στο πρώτο με τον Στράτο Αποστολάκη στον πάγκο οι «πράσινοι» ηττήθηκαν 1-0 παίζοντας εκτός έδρας στο ΟΑΚΑ, ενώ στην δεύτερη περίπτωση το ματς έληξε 1-1 στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Πόσες τελικές δέχονται οι προπονητές του «τριφυλλιού» στα ντέρμπι με τον αιώνιο την τελευταία 20ετία:

Προπονητής       Μ.Ο. τελικών ΟΣΦΠ       Αγώνες

Ουζουνίδης        5,33        3

Αναστασίου       7              4

Σκάζνι   7              1

Τεν Κάτε              8              3

Κυράστας           9              3

Δανιήλ 9              2

Σουμ      9,5          2

Νιόπλιας             9,5          2             

Ρότσα   10           1

Στραματσόνι     10,5        2

Μουνιόθ 11,5    2

Μαλεζάνι            12,3        3             

Μαρκαριάν 12,6              3

Βονόρτας            13           1

Πεσέιρο               13.5        2

Φερέιρα              16           2

Αποστολάκης    22           1

Θυμηθείτε την κορυφαία επίδοση των «πράσινων» που ήταν στο περσινό 1-0 της Λεωφόρου με τον Ουζουνίδη στον πάγκο:

Θυμηθείτε μία απ’ τις δύο χειρότερες επιδόσεις του Παναθηναϊκού, όταν ο ΟΣΦΠ έκανε 22 τελικές στο ντέρμπι του Φαλήρου το 2011-12 (1-1):



Μεγάλο ντέρμπι ΑΕΚ-Παναθηναϊκός με τις καλύτερες αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
Μεγάλο ντέρμπι ΑΕΚ-Παναθηναϊκός με τις καλύτερες αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
Το Eurojackpot μοιράζει απόψε 120 εκατ. ευρώ  - Στις 21:15 η κλήρωση
Το Eurojackpot μοιράζει απόψε 120 εκατ. ευρώ  - Στις 21:15 η κλήρωση
Ολυμπιακός: Χωρίς Παπανικολάου κόντρα στην Μπαρτσελόνα - Ταξίδεψε στην Ισπανία ο Ουόκαπ
Ολυμπιακός: Χωρίς Παπανικολάου κόντρα στην Μπαρτσελόνα - Ταξίδεψε στην Ισπανία ο Ουόκαπ
Γιώργος Λυγγερίδης: Τι περιλαμβάνει η δικογραφία - Η πορεία του «μαύρου» χρήματος
Γιώργος Λυγγερίδης: Τι περιλαμβάνει η δικογραφία - Η πορεία του «μαύρου» χρήματος
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved