Oι μεγαλύτερες ευρωπαϊκές σφαλιάρες της Μπαρτσελόνα

Oι μεγαλύτερες ευρωπαϊκές σφαλιάρες της Μπαρτσελόνα

Ακόμα και οι «γίγαντες» του ποδοσφαίρου περνάνε εφιάλτες

Και εκεί που λες βράδυ Τρίτης «ωραία, θα δω Μπαρτσελόνα» τελικά παρακολουθείς μία ομάδα από την απέναντι πλευρά – την Παρί -  να την κάνει χίλια κομμάτια, αναγκάζοντάς την σε μία από τις μεγαλύτερες ήττες της ιστορίας της. Η πρωταθλήτρια Γαλλίας έβγαλε νοκ άουτ τους «μπλαουγκράνα» θυμίζοντάς μας τις πλέον μαύρες στιγμές της ευρωπαϊκής ιστορίας του συλλόγου.

Από το διασυρμό από τη Μίλαν στο ΟΑΚΑ, στην έκπληξη από τη Ρούμπιν μέχρι και τη «σφαλιάρα» από την Παρί, το OnSports σου μάζεψε τις πιο ντροπιαστικές ήττες των «μπλαουγκράνα» στο Champions League (ή Κύπελλο Πρωταθλητριών). Μόνο μία εξ αυτών δεν «πόνεσε» πολύ.

 

Γκέτεμποργκ – Μπαρτσελόνα 3-0 (1985-86)

Νίλσον (24’, 44’), Χόλμγκρεν (60’)

Μια πραγματικά δύσκολη νύχτα. Οι «μπλαουγκράνα» βρίσκονται ένα βήμα πριν από τον τελικό της Σεβίλλης, ωστόσο προσγειώνονται απότομα με 3-0 από την απίστευτη Γκέτεμποργκ στο Στάδιο Ούλεβι. Παρόλα αυτά δύο βδομάδες μετά με χατ τρικ του Πίτσι Αλόνθο, κάνει την απόλυτη ανατροπή στο Καμπ Νόου περνώντας με 5-4 στη διαδικασία των πέναλτι στον μεγάλο τελικό.

 

Στεάουα Βουκουρεστίου - Μπαρτσελόνα 0-0, 2-0 πεν. (1985-86)

Η Ανδαλουσία είχε βαφτεί ολόκληρη στα μπλε και κόκκινα. Μοναδικό εμπόδιο που χώριζε τη Μπάρτσα από το τρόπαιο ήταν η ρουμάνικη Στεάουα και άπαντες ήταν έτοιμοι για την πρώτη στέψη του συλλόγου σε Κύπελλο Πρωταθλητριών. Το ματς ωστόσο δείχνει να στραβώνει επικίνδυνα για τους «μπλαουγκράνα» οι οποίοι δεν μπορούν να βρουν δίχτυα με τίποτα. Η δυστοκία συνεχίζεται και στα πέναλτι (Αλεχάντρο, Πεντράθα, Αλόνθο και Μάρκος δεν βρίσκουν δίχτυα από την άσπρη βούλα) και η Στεάουα γράφει ιστορία.

 

Μπαρτσελόνα – ΤΣΣΚΑ Μόσχας 2-3 (1992-93)

Ναδάλ (12’), Μπεγκιριστάιν (31’) – Μπουσμάνοφ (44’), Μασκάριν (57’), Καρσάκοφ (61’)

Η απόλυτη ψυχρολουσία. Λίγους μήνες πριν η ομάδα του Γιόχαν Κρόιφ σήκωνε το πρώτο Champions League της ιστορίας της και έξι μήνες αργότερα ήταν ήδη σπίτι της. Στη φάση των «16» αντιμετωπίζει την ΤΣΣΚΑ Μόσχας και με το 1-1 του πρώτου αγώνα έχει ένα ελαφρύ προβάδισμα πρόκρισης.

Ο αγώνας του Καμπ Νόου δείχνει πως θα είναι εύκολη υπόθεση καθώς οι γηπεδούχοι προηγούνται 2-0 στο 31’, ωστόσο μέχρι το 61’ βιώνουν τον απόλυτο εφιάλτη καθώς βλέπουν τη ρώσικη αρκούδα να είναι μπροστά στο σκορ. Το αποτέλεσμα δεν αλλάζει και η πρωταθλήτρια Ευρώπης μένει εκτός διοργάνωσης.

 

Μίλαν – Μπαρτσελόνα 4-0 (1993-1994)

Μασάρο (22’, 45+2’), Σαβίτσεβιτς (47’), Ντεσαγί (58’)

Τον τελικό της Αθήνας πολλοί περίμεναν να δουν. Οι δύο υπερομάδες της Ευρώπης συγκρούονταν με φόντο το βαρύτιμο τρόπαιο. Εκείνη τη νύχτα όμως, της 18ης Μαΐου η παρέα των Ρομάριο και Στόιτσκοφ υποκλίθηκε στο μεγαλείο της ομάδας του Καπέλο.

 

Μπαρτσελόνα - Ντιναμό Κιέβου 0-4 (1997-1998)

Σεφτσένκο (9’, 32’ 44’), Ρεμπρόφ (79’)

Από τις τραγικότερες παρουσίες της Μπαρτσελόνα στο Champions League. Η ομάδα του Λουίς Φαν Χάαλ τερμάτισε τελευταία και καταϊδρωμένη στον όμιλο βλέποντας την πρώτη Ντιναμό Κιέβου να κάνει επίδειξη δύναμης απέναντί της. Στο Καμπ Νόου ο Ριβάλντο και Τζιοβάνι παρακολουθούν τον Αντρέι Σεφτσένκο να... ασελγεί μέσα στο άντρο τους τρεις φορές.

 

Μπεσίκτας – Μπαρτσελόνα 3-0 (2000-2001)

Αχμέτ Ντουρσούν (38’, 75’), Νουμά (87’)

Σε έναν όμιλο με Λιντς Γιουνάιτεντ και Μίλαν είναι αυτονόητο ότι το παιχνίδι με την πιο αδύναμη ομάδα του ομίλου, Μπεσίκτας πρέπει να το παίρνεις.

Μετά την εντυπωσιακή πρεμιέρα απέναντι στη Λιντς (4-0) ήρθε η προσγείωση στην Τουρκία. Η τριάρα αυτή κόστισε στη Μπάρτσα την πρόκριση στους «16».

 

Μπαρτσελόνα – Ρούμπιν Καζάν 1-2 (2009-2010)

Ιμπραΐμοβιτς (48’) – Ριγιαζάντσεφ (2’), Γκεγκντενίζ (73’)

Η μεγαλύτερη έκπληξη τα τελευταία χρόνια μέσα στο Καμπ Νόου. Η Ρούμπιν Καζάν έκανε όλα κι όλα δύο σουτ – σουτάρες για την ακρίβεια – και πέτυχε δύο γκολ φεύγοντας με τη μεγαλύτερη νίκη της ιστορίας της από τη Βαρκελώνη. Τα πάντα πήγαν στραβά για τους τότε πρωταθλητές Ευρώπης που βρέθηκαν από το 2ο μόλις λεπτό πίσω στο σκορ, και παρότι ισοφάρισαν με το καλησπέρα στο δεύτερο μέρος με τον Ιμπραΐμοβιτς, είδαν τον Γκεγκντενίζ να τους κλείνει το σπίτι. Σημειωτέον, ούτε στο Καζάν μπόρεσε να κερδίσει η Μπάρτσα.

 

Μπάγερν Μονάχου – Μπαρτσελόνα 4-0 (2012-2013)

Μίλερ (25’, 82’), Γκόμεζ (49’), Ρόμπεν (73’)

Πρώτος ημιτελικός και η Μπάγερν διαλύει κάθε ελπίδα της Μπαρτσελόνα για πρόκριση στον τελικό. Η τεσσάρα ήταν σίγουρα δύσκολο να ανατραπεί στη ρεβάνς. Και σαν να μην έφτανε αυτό, οι Βαυαροί έφυγαν από τη Βαρκελώνη με τριάρα. 7-0 συνολικό σκορ και τον τελικό από το σπίτι της.

Το χαστούκι της Παρί στην «Μπάρτσα»


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Απίστευτο… κράξιμο σε Μπαρτσελόνα!

Απίστευτο… κράξιμο σε Μπαρτσελόνα!

Τα… πήρε με δημοσιογράφο ο Ενρίκε!

Τα… πήρε με δημοσιογράφο ο Ενρίκε!

Εθνική Ελλάδας: Ανοίγει και το δεύτερο «πέταλο» της «OPAP Arena» – Επίσημο το φιλικό με Γερμανία
Εθνική Ελλάδας: Ανοίγει και το δεύτερο «πέταλο» της «OPAP Arena» – Επίσημο το φιλικό με Γερμανία
H Stoiximan παρουσιάζει το Κύπελλο του ΕURO 2024 στο ελληνικό φίλαθλο κοινό σε μια μοναδική εκδήλωση
H Stoiximan παρουσιάζει το Κύπελλο του ΕURO 2024 στο ελληνικό φίλαθλο κοινό σε μια μοναδική εκδήλωση
Euroleague: Αρχή διαβολοβδομάδας που ξεκαθαρίζει το τοπίο!
Euroleague: Αρχή διαβολοβδομάδας που ξεκαθαρίζει το τοπίο!
Βράδυ Τρίτης με 21 εκατ. ευρώ από το Eurojackpot
Βράδυ Τρίτης με 21 εκατ. ευρώ από το Eurojackpot
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved