Παναθηναϊκός: Το... τριπλό καλό της επιστροφής Μαυρία (photos+videos)

Παναθηναϊκός: Το... τριπλό καλό της επιστροφής Μαυρία (photos+videos)

Ο Χάρης Μαυρίας επιστρέφει στην Ελλάδα για λογαριασμό του Παναθηναϊκού και το Onsports αναλύει τους λόγους για τους οποίους η κίνηση είναι εξαιρετική

Το Σάββατο (31/1) ο νεαρός διεθνής θα μπει στο αεροπλάνο της επιστροφής για την Αθήνα και τον αγαπημένο του Παναθηναϊκό, του οποίου τη φανέλα θα φορέσει μέχρι το προσεχές καλοκαίρι ως δανεικός από την Σάντερλαντ. Σίγουρα αυτό το νέο ακούστηκε ευχάριστο τόσο στον κόσμο του «τριφυλλιού» όσο και στον ίδιο τον 21χρονο Ζακυνθινό ο οποίος θέλει να βάλει ένα τέλος στην απραξία που βιώνει στην Αγγλία και να πάρει ξανά παιχνίδια στα πόδια του.

Όταν οι σκάουτ της «πράσινης» Ακαδημίας ανίχνευσαν το ταλέντο του Μαυρία στον Ζακυνθιακό το 2007, λίγοι πίστευαν ότι μόλις τρία χρόνια αργότερα θα έκανε το ντεμπούτο του με την φανέλα του «τριφυλλιού» και μάλιστα σε αγώνα κόντρα στην Ρούμπιν Καζάν για τη φάση των ομίλων του Champions League.

karagkounis mavrias

Ωστόσο ο πιτσιρικάς τότε Μαυρίας έδειχνε σε κάθε ευκαιρία την αξία του και φαινόταν ότι αν δουλέψει σωστά μπορεί να εξελιχθεί. Μερικά χρόνια αργότερα, ο 21χρονος πλέον άσος επιστρέφει στην ομάδα της καρδιάς του, έχοντας προλάβει να πάρει μεταγραφή σε κλαμπ της Πρέμιερ Λιγκ...

«Καίγεται» να παίζει

Μετά από τέσσερις συμμετοχές σε αγώνες πρωταθλήματος σε ενάμιση χρόνο στο Νησί, ο Χάρης Μαυρίας μόνο ικανοποιημένος δεν θα μπορούσε να είναι. Άλλωστε δεν έφυγε με το όνειρο να βλέπει αγώνες της κορυφαίας λίγκας στον κόσμο από τον πάγκο ή ακόμα χειρότερα από την εξέδρα... Παράλληλα, ενώ δεν αγωνιζόταν ήρθε η κλήση για την Εθνική Ανδρών και σίγουρα έχει στο πίσω μέρος του μυαλού του, την ιδέα ότι θα παίζει σταθερά στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα κι όχι απλά επειδή... έτυχε επί εποχής Κλαούντιο Ρανιέρι.

Έτσι λοιπόν το κίνητρο για τον 21χρονο εξτρέμ είναι τεράστιο. Στον Παναθηναϊκό είναι δεδομένο ότι υπάρχει χώρος για να παίξει, να δείξει ξανά την αξία του και από το καλοκαίρι να δει αν θα παραμείνει στις «Μαυρόγατες» ή αν θα συνεχίσει αλλού την καριέρα του... Παράλληλα θέλει να αποδείξει στον προπονητή του στη Σάντερλαντ, Γκουστάβο Πογιέ, ότι έκανε λάθος που τον είχε... ξεχάσει

Επιμένει... ελληνικά

Από την άλλη στον Παναθηναϊκό δείχνουν ότι ανάμεσα σε νεαρούς Έλληνες και ξένους ποδοσφαιριστές επιλέγουν ξεκάθαρα τους πρώτους. Άλλωστε το πλάνο των «πράσινων» είναι ξεκάθαρα η δημιουργία ενός ελληνικού «κορμού» στον οποίο θα βασιστεί ο σύλλογος τα επόμενα χρόνια για να πρωταγωνιστήσει. Ο Μαυρίας μπορεί να έρχεται με τη μορφή δανεισμού, αλλά κανείς δεν πρέπει να ξεχνάει ότι το καλοκαίρι θα ενταχθεί στην ομάδα και ο Νίκος Καλτσάς της Βέροιας, ενώ τον περασμένο Νοέμβρη επέστρεψε ο Σωτήρης Νίνης. Πράγμα που δείχνει ξεκάθαρα ότι οι «πράσινοι» δεν αγνοούν όσους προσέφεραν κατά το παρελθόν στην ομάδα. Η απόκτηση του Στάθη Ταυλαρίδη δείχνει μεν την προτίμηση στους Έλληνες παίκτες, ωστόσο ο έμπειρος στόπερ είναι μεγάλος σε ηλικία και θα παίξει για ενάμιση χρόνο στο «τριφύλλι».

Νέες προοπτικές και... ντέρμπι

Τέλος με την απόκτηση του Χάρη Μαυρία, ο Γιάννης Αναστασίου θα μπορεί να υπολογίζει σε έναν «καθαρό» εξτρέμ. Ο 21χρονος Ζακυνθινός είναι ο ορισμός του ποδοσφαιριστή... γραμμής. Κι όπως είχε πει άλλωστε ο 41χρονος τεχνικός μετά τον αγώνα της Νέας Σμύρνης με τον Πανιώνιο, δεν έχει τέτοιους, μια και οι Κλωναρίδης, Καρέλης ακόμα και στα άκρα όταν παίζουν, προτιμούν να πατούν περιοχή. Επίσης κανείς δεν θα πρέπει να ξεχνάει ότι αν και νεαρός, ο Μαυρίας έχει γερή... μυρωδιά από ντέρμπι με τον Ολυμπιακό... Στις 9/12/2012 άλλωστε ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής του ισόπαλου (2-2) ματς με τους «ερυθρόλευκους» στο ΟΑΚΑ όταν είχε ανοίξει το σκορ, είχε δώσει μία ασίστ στον Τοτσέ και είχε αναγκάσει τον Χοσέ Χολέμπας στην χειρότερη εμφάνισή του με τη φανέλα της ομάδας του Πειραιά.

Θυμηθείτε μέσα από φωτογραφίες και βίντεο ορισμένες στιγμές του Μαυρία από την πρώτη θητεία του στο «τριφύλλι».

Παναθηναϊκός: Το... τριπλό καλό της επιστροφής Μαυρία (photos+videos)



Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (04/05) - Με πλούσια δράση στην Ευρώπη
Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (04/05) - Με πλούσια δράση στην Ευρώπη
Τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων της ημέρας (04/05) - «Δέος» για τον Ολυμπιακό
Τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων της ημέρας (04/05) - «Δέος» για τον Ολυμπιακό
Άννα Κορακάκη: Εκτός τελικού στο αεροβόλο πιστόλι στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Σκοποβολής
Άννα Κορακάκη: Εκτός τελικού στο αεροβόλο πιστόλι στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Σκοποβολής
Αντσελότι:« Αύριο ο Κουρτουά, με Μπάγερν θα παίξει ο Λούνιν»
Αντσελότι:« Αύριο ο Κουρτουά, με Μπάγερν θα παίξει ο Λούνιν»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved