Ρομπέρτο: «Να τους κάνουμε τη ζωή δύσκολη»

Ρομπέρτο: «Να τους κάνουμε τη ζωή δύσκολη»

Ο Ολυμπιακός θα πάει στον αγώνα της Τετάρτης (27/11) με την Παρί Σεν Ζερμέν με στόχο να κάνει το παιχνίδι του και να εξασφαλίσει την πρόκριση στην επόμενη φάση του Champions League, σύμφωνα με τον Ρομπέρτο.

Ο Ισπανός τερματοφύλακας των «ερυθρόλευκων», μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Cadena Cope» της πατρίδας του και μίλησε για την θητεία του στους Πειραιώτες, τη «μάχη» με την γαλλική ομάδα, αλλά και τις σκέψεις του για επιστροφή στην Ατλέτικο Μαδρίτης.

Αναλυτικά, ο δυναμικός πορτιέρο μίλησε για:

Την παρουσία του στον Ολυμπιακό: «Είμαι ευχαριστημένος εδώ. Μέχρι στιγμής όλα πηγαίνουν καλά στο Champions League. Θέλουμε να φτάσουμε όσο πιο μακριά γίνεται. Βρεθήκαμε σε έναν δύσκολο όμιλο με δύο ομάδες που θεωρητικά ήταν πάνω από εμάς, αλλά τώρα εν όψει της 5ης αγωνιστικής είμαστε σε πλεονεκτική θέση. Πάμε στο Παρίσι για να κάνουμε το παιχνίδι μας και να εξασφαλίσουμε από τώρα την πρόκριση».

Το αν πιστεύει στη νίκη στην Γαλλία: «Πρέπει να μπούμε στο ματς με την ίδια νοοτροπία, όπως στο πρώτο παιχνίδι. Τα πήγαμε πολύ καλά στο α’ μέρος, αλλά στη συνέχεια δεχθήκαμε τρία γκολ από στημένες φάσεις. Δείξαμε, όμως, πως μπορούμε να κοντράρουμε μία μεγάλη ομάδα όπως είναι η Παρί. Πάμε για να τους κάνουμε τη ζωή δύσκολη και γιατί όχι να πάρουμε τους τρεις βαθμούς που θέλουμε».

Την αντίδρασή του μετά τον αγώνα με την Μπενφίκα και αν ήταν μία «εκδίκηση»: «Ήταν περισσότερο ένα δώρο στον εαυτό μου. Όλοι όσοι με γνωρίζουν ξέρουν ότι πέρασα μία δύσκολη χρονιά στην Μπενφίκα και περισσότερο ήθελα να αποδείξω στον εαυτό μου ότι ήταν απλά μία κακή σεζόν, που δεν μπορεί να σε στιγματίσει για πάντα. Επίσης, πως οι δυσκολίες μπορούν να ξεπεραστούν. Θυμάμαι κάθε ματς που έχω παίξει και λογικά θυμάμαι και τις άσχημες στιγμές στην Μπενφίκα. Με τις εμφανίσεις μου τώρα νομίζω πως έβαλα ένα τέλος σε εκείνες τις άσχημες αναμνήσεις».

Το αν αντιλαμβάνεται πως αγωνίζεται σε μία μεγάλη ομάδα: «Εννοείται. Όλοι έχουν στραμμένη την προσοχή τους σε εμάς εδώ στην Ελλάδα. Ο Ολυμπιακός είναι η μεγαλύτερη ομάδα στην Ελλάδα και αυτό προσπαθούμε όλοι μας είναι να τη βοηθήσουμε να ανέβει επίπεδο και στην Ευρώπη και να φτάσει εκεί που της αξίζει, βάσει ιστορίας και ονόματος».

Τον Μήτρογλου και το γεγονός πως δεν αγωνίστηκε με τον Πανθρακικό: «Βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση. Όταν πηγαίνει καλά εκείνος, πάει καλά και η ομάδα και όλοι βγαίνουμε κερδισμένοι. Εγώ κάνω μία εξαιρετική σεζόν χάρις στη συνολική δουλειά των συμπαικτών μου. Το ίδιο ισχύει και για τον Μήτρογλου. Ελπίζω να συνεχίσει έτσι γιατί το καλοκαίρι τον περιμένει ένα Μουντιάλ και το αξίζει».

Τη συνεργασία του με τον Μίτσελ: «Έχουμε πολύ καλή συνεργασία. Ήταν ένας από τους λόγους που επέλεξα να έρθω εδώ. Είναι ένας πολύ καλός προπονητής. Ήξερα ότι κάνει καλή δουλειά και το έχω διαπιστώσει εδώ. Όλοι είναι ευχαριστημένοι μαζί του και αυτό παίζει ρόλο στο να πηγαίνει καλά η ομάδα».

Το μέλλον του και το ενδεχόμενο να αγωνιστεί στην Ατλέτικο: «Θα απαντήσω διπλωματικά. Είμαι συγκεντρωμένος σε αυτό που κάνω τώρα. Σίγουρα σκέφτομαι, όμως, και το μέλλον. Κάθε τι που κάνεις είναι για το τώρα αλλά και για το αύριο. Το παρόν μου είναι ο Ολυμπιακός και το μέλλον μου η Ατλέτικο, γιατί σε αυτήν ανήκω. Δεν βοηθάει να το σκέφτομαι, όμως. Δεν ξέρω τι θα γίνει στο μέλλον και τι θέλει να κάνει η Ατλέτικο. Για αυτό το σημαντικότερο είναι να συνεχίσω τη δουλειά μου και να ελπίζω για το καλύτερο. Θέλω να εκμεταλλευτώ την ευκαιρία που μου δίνει ο Ολυμπιακός. Θα δούμε τι θα γίνει στο μέλλον».

Την επιθυμία του να παίξει στην ισπανική ομάδα: «Προφανώς. Είναι η ομάδα από όπου ξεκίνησα σε ηλικία 9 ετών. Όταν επέστρεψα το καλοκαίρι εννοείται πως το έκανα με στόχο να παίξω ξανά στο “Βιθέντε Καλντερόν”. Στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο ποτέ δεν ξέρεις τι σου επιφυλάσσει το μέλλον. Είμαι, όμως, πολύ ευχαριστημένος εδώ. Εκτιμώ πάρα πολύ την αγάπη που μου έχουν δείξει στον Ολυμπιακό και όλα όσα μου έχουν δώσει».

Την προσπάθειά του να μάθει ελληνικά: «Προσπαθώ περισσότερο να μάθω αγγλικά. Και αυτό γιατί οι περισσότεροι μιλούν αγγλικά στην ομάδα. Θα ήθελα, όμως, να μάθω και ελληνικά».



Στο Παγκόσμιο Συλλόγων η Ατλέτικο Μαδρίτης
Στο Παγκόσμιο Συλλόγων η Ατλέτικο Μαδρίτης
Η ανάρτηση της Ελένης Βουλγαράκη για τον Φώτη Ιωαννίδη
Η ανάρτηση της Ελένης Βουλγαράκη για τον Φώτη Ιωαννίδη
NBA: Ισόβιος αποκλεισμός στον Πόρτερ για παράνομο στοιχηματισμό!
NBA: Ισόβιος αποκλεισμός στον Πόρτερ για παράνομο στοιχηματισμό!
Champions League: Η Ρεάλ Μαδρίτης "έκλεψε" την πρόκριση στην Αγγλία!
Champions League: Η Ρεάλ Μαδρίτης "έκλεψε" την πρόκριση στην Αγγλία!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved