Αστέρας Τρίπολης - Μάιντζ 3-1: Τα παλικάρια της Τριπολιτσάς!

Αστέρας Τρίπολης - Μάιντζ 3-1: Τα παλικάρια της Τριπολιτσάς!

Συνεχίζει να γράφει ιστορία ο Αστέρας Τρίπολης καθώς βρίσκεται στα play offs του Europa League για πρώτη φορά, μετά την σπουδαία νίκη 3-1 επί της Μάιντς - Αρκαδική… μαγκιά και τεράστια ψυχικά αποθέματα από την ομάδα του Βεργέτη

Το παιχνίδι είχε συγκλονιστική εξέλιξη, αλλά οι Αρκάδες ήταν αυτοί που γέλασαν τελευταίοι. Στο 30’ ο Ντε Μπλάσις με εξαιρετικό σουτ έκανε το 1-0, αλλά στο 39’ ο Κόο ισοφάρισε για τους Γερμανούς, βάζοντας τον Αστέρα σε δύσκολη θέση. Η Μάιντς είχε στη συνέχεια τρία δοκάρια, αλλά ο Μάσα με δυο γκολ στο 68’ και στο 86’ έδωσε μια ιστορικής σημασίας νίκη στον Αστέρα.

Ίδια... συνταγή

Με τη συνταγή που αγωνίστηκε στη Γερμανία ξεκίνησε τα παιχνίδι και στην Τρίπολη ο Αστέρας, με τον Στάικο Βεργέτη να εμπιστεύεται τους ίδιους έντεκα. Ο αγωνιστικός χώρος ήταν βαρύς από την μπόρα που προηγήθηκε, αλλά αυτό δεν επηρέασε τους παίκτες των δυο ομάδων που ξεκίνησαν δυνατά το παιχνίδι. Η πρώτη καλή φάση του αγώνα ανήκε στους γηπεδούχους, καθώς στο 5’σουτ του Ρόλε πέρασε λίγο πάνω από την εστία του Κάριους. Στη συνέχεια η Μάιντς ισορρόπησε στο παιχνίδι, με τον Αστέρα να προσπαθεί να πάρει τα ηνία του αγώνα, όμως οι Γερμανοί δεν άφηναν πολλούς κενούς χώρους.

Γκολάρα και... απάντηση

Μετά το 20λεπτο οι φιλοξενούμενοι αύξησαν την πίεσή τους, προσπαθώντας να φτάσουν στο γκολ. Και σα να μην έφτανε αυτό, ο Βεργέτης αναγκάστηκε να αλλάξει νωρίς τα πλάνα του, καθώς ο Μπαντιμπανγκά αισθάνθηκε ενοχλήσεις και στο 29’ πέρασε ο Ουσέρο στη θέση του. Η παρουσία του Ισπανού στο γήπεδο αποδείχτηκε… γούρικη, καθώς ο Αστέρας κυκλοφόρησε σωστά την μπάλα και στο 30΄ο Ντε Μπλάσις με ένα μοναδικής έμπνευσης σουτ από πλάγια θέση δεξιά, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, κάνοντας το 1-0.

Οι Γερμανοί συνήλθαν άμεσα από το σοκ του γκολ και προσπάθησαν να απαντήσουν. Στο 37’ ο Μπροσίνσκι ελίχθηκε πολύ ωραία μέσα στην περιοχή, ξέφυγε από τον Γκοϊάν και έκανε το σουτ, στέλνοντας την μπάλα μόλις άουτ. Δυο λεπτά αργότερα όμως, ο Κόο με σουτ νίκησε τον Θεοδωρόπουλο, ισοφαρίζοντας σε 1-1. Αυτό το γκολ δυσκόλεψε πολύ το έργο του Αστέρα που χρειαζόταν πλέον δύο τέρματα για να προκριθεί. Οι Γερμανοί είχαν στο φινάλε του ημιχρόνου δύο ευκαιρίες με τους Μπροσίνσκι και Νοβέσκι να πετύχουν και δεύτερο γκολ, με τον δεύτερο να έχει κεφαλιά στο δοκάρι, ωστόσο η μπάλα δεν τους έκανε το χατίρι.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε χωρίς αλλαγές από τις δύο ομάδες, με τον Αστέρα να είναι πιο πιεστικός, ψάχνοντας το γρήγορο γκολ. Η Μάιντς όμως κρατούσε την μπάλα και διαχειριζόταν σωστά το παιχνίδι, καθώς το 1-1 την ευνοούσε απόλυτα. Με κάποιες ενέργειες του Ντε Μπλάσις και του Ρόλε οι Αρκάδες προσπαθούσαν να απειλήσουν, όμως δεν δημιουργούσαν τη μεγάλη ευκαιρία. Στο 59’ ο Γκάις με εκτέλεση φάουλ από πολύ πλάγια θέση, έστειλε την μπάλα στο δοκάρι και βγήκε απευθείας άουτ.

Πήρε το ρίσκο

Ο Στάικος Βεργέτης αποφάσισε να ρισκάρει, με τον Μπακασέτα να περνά στη θέση του Μουνάφο. Ο νεαρός φορ πήρε θέση στην κορυφή της επίθεσης, αλλά η κεφαλιά του στο 60’ κατέληξε στην αγκαλιά του Κάριους. Οι Γερμανοί έψαχναν τις αντεπιθέσεις και απειλούσαν τον Θεοδωρόπουλο, ενώ οι Αρκάδες έχασαν μεγάλη ευκαιρία στο 65’ με τον Κάριους να αποκρούει σωτήρια την κεφαλιά του Μάσα, ενώ στην εξέλιξη της φάσης, ο Ντε Μπλάσις κόπηκε πριν προλάβει να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

Το γκολ για τον Αστέρα όμως ήρθε στο 68΄, σε μια υποδειγματική αντεπίθεση. Ο Μπακασέτας έδωσε στον Ντε Μπλάσις, ο οποίος έκανε την κούρσα και την κατάλληλη στιγμή έδωσε την μπάλα στον αφύλακτο Μάσα, ο οποίος δεν αστόχησε, γράφοντας το 2-1. Στο 70’ η τύχη χαμογέλασε στον Αστέρα, με τον Θεοδωρόπουλο να κάνει άστοχη έξοδο προ του Οκαζάκι, αλλά η μπάλα δεν κατέληξε στα δίχτυα, αλλά στο δοκάρι, το τρίτο απόψε για τους Γερμανούς, σώζοντας τους Αρκάδες.

Πάντως, οι Γερμανοί δεν έχασαν στιγμή την ψυχραιμία τους και προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν τα πολλά λάθη που έκαναν οι γηπεδούχοι στην άμυνα. Στην προσπάθειά του ο Αστέρας να βγει μπροστά και να δημιουργήσει προϋποθέσεις για γκολ, άφηνε κενά στην άμυνα και η Μάιντς δεν έχανε την ευκαιρία να απειλήσει.

Και του... βγήκε!

Στο 81’ κεφαλιά του Κουρμπέλη κατέληξε στην αγκαλιά του τερματοφύλακα της Μάιντς, με τον Αστέρα να πιέζει συνεχώς για το γκολ. Η τελευταία αλλαγή για τους Αρκάδες ήταν ο Σανκαρέ αντί του Παντελιάδη, με τον Σενεγαλέζο όμως να παίρνει θέση στην επίθεση και όχι στην άμυνα. Η πίεση του Αστέρα απέδωσε στο 86’, με τον Μάσα να γίνεται ο άνθρωπος του ματς, καθώς με δικό του γκολ, μετά από ασίστ του Σανκαρέ έγινε το 3-1 και το γήπεδο πήρε φωτιά.

Τα δύο γκολ που ήθελε ο Αστέρας τα σημείωσε ο Αργεντινός άσος δίνοντάς του μια ιστορικής σημασίας πρόκριση. Στα τελευταία λεπτά, η Μάιντς προσπάθησε να πιέσει, αλλά οι Αρκάδες είχαν γυρίσει πίσω, με τον Σανκαρέ να παίρνει ηγετικά θέση στην άμυνα. Το σφύριγμα της λήξης βρήκε τους παίκτες του Αστέρα να πανηγυρίζουν έξαλλα τη νίκη και τον κόσμο στην εξέδρα να χειροκροτεί και να αποθεώνει την ομάδα του Στάικου Βεργέτη.

Το Αστέρας Τρίπολης - Μάιντς από το virtual γήπεδο του Onsports

Το φύλλο αγώνα του Αστέρας Τρίπολης - Μάιντς



Premier League: Η τεχνητή νοημοσύνη της DANZ προβλέπει πρωταθλητή, υποβιβασμό και πρώτο σκόρερ
Premier League: Η τεχνητή νοημοσύνη της DANZ προβλέπει πρωταθλητή, υποβιβασμό και πρώτο σκόρερ
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Τα highlights της νίκης τίτλου των «κιτρινόμαυρων» κι οι δηλώσεις Αλμέιδα, Τερίμ
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Τα highlights της νίκης τίτλου των «κιτρινόμαυρων» κι οι δηλώσεις Αλμέιδα, Τερίμ
Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: Ξεκίνημα με «break» οι «ερυθρόλευκοι» | «Διπλό» και για τη Φενέρ
Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: Ξεκίνημα με «break» οι «ερυθρόλευκοι» | «Διπλό» και για τη Φενέρ
Ένα 24ωρο με τη Μαρίνα Σάττι
Ένα 24ωρο με τη Μαρίνα Σάττι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved